Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szoros végjátékban verte a Kaposvár a DEAC-ot

Brown vezetésével sorozatban másodszor nyertek a somogyiak.

Kometa Kaposvári KK - DEAC 89-85 (27-17, 20-27, 23-20, 19-21)

Bajnokság, 13. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Goda László, Szilágyi Bálint (Bognár Tibor)

Kaposvár: Brown 28/3, Aris 20/9, Puska 6, Gabric 18/12, Hughes 11. Cserék: Halmai 2, Csorvási 2, Bogdán 2, Hendlein -.

DEAC: Scott 12/6, Mócsán 22/9, Drenovac 28/3, Kovács -, Taylor 4. Cserék: Tóth 19/3, Kenéz -, Ságodi -, Neuwirth-.

A 13. forduló zárómérkőzésén két közvetlen rivális, a négy győzelemmel álló Kaposvár és az öt sikert magáénak tudó DEAC találkozott. Az már korábban eldőlt, hogy a vendégek az OSE győzelme miatt lemaradtak a kupaindulásról. A meccs Hughes egy bedobott büntetőjével indulta, amire a nagy formában lévő Mócsán válaszolt egy triplával. Hughes kiegyenlített, majd Taylor és a hazaiak friss szerzeménye Brown váltott kosarat. Puska betörése eredményezett két pontot, Gabric is megszerezte első pontjait, Drenovac gólpasszát pedig Taylor húzta a gyűrűbe (9-7). Scott faultja után Brown dobott be két büntetőt, Tóth közelről, Hughes pedig középtávolról talált be. Aris találta meg középen Gabricot egy triplára, Scott pedig meglehetősen rosszul kezdte a mérkőzés, hat és fél perc után már három eladott labdánál járt, a harmadikat Puska váltotta két pontra, David Dedek időt is kért (18-9). A játékmegszakítás után előbb Mócsán majd Aris szerzett egy duplát, majd fordított volt a felállás, annyi különbéggel, hogy a hazaiak légiósa kintről talált be. Puska dobására Tóth válaszolt, Halmai első pontjai után pedig Mócsán dobott be két büntetőt. Több kosár már nem esett a negyedben, így 10 pontos előnnyel vághatott neki a második negyednek a Kaposvár. 27-17

A második negyedet Drenovac kezdte meg egy 2+1-es akcióval, Brown villant ismét a túloldalon. A DEAC szerb játékosa két büntetőt is a helyére küldött, Csorvási izmozott be két pontot közvetlen közelről a plusz egy azonban kimaradt. Aris törte fel a vendég védelmet és ziccerig ment, Tóth a festékben dolgozott szépen, Brown egy középtávolit süllyesztett el, a vendégek ismét időt kértek (35-24). Drenovac büntetőivel zárkózott a DEAC, madj az ő triplájával és Tóth kosarával egy labdán belülre kerültek a vendégek. Garbric hármasa törte meg a debreceni futást, de ismét a szerb, valamit Scott triplájának jóvoltából döntetlent mutatott az eredményjelző (40-40). Huges csak egy büntetőt dobott be, így Drenovac újabb kosarával már a DEAC-nál volt az előny, sőt Tóth találatával 3 pontra nőtt ez. Innentől azonban csak hazai pontok születtek, Brown és Gabric révén, a Kaposvár három pontos előnnyel mehetett szünetre. 47-44

Egy technikai miatt Drenovac vágott be egy büntetőt, Hughes közelről szerezte a félidő első mezőnykosarát. Scott második tripláját süllyesztette el, Brown két büntetőt harcolt ki, amiket nem is hibázott el, Drenovac bátor betöréssel tett bele még két pontot a debreceni közösbe. Aris egy technikai miatt egy, Gabric egy fault miatt két büntetőt vágott be, Drenovac azonban egy pontot otthagyott a vonalon. Brown és Tóth váltott kosarat, sőt a magyar magasember újabb kosarával már csak 1 pont volt a vendégek hátránya, Aris és Brown sietett a hazai csapat segítségére (61-55). A vendég időkérés után a dán megint bedobott egy hármast, Tóth két büntetőjével zárkózott a Debrecen, Brown dobott egy ziccert, amire Mócsán válaszolt. Scott tört be nagyszerűen, Mócsán triplája után pedig Ivan Rudez kért időt. Gabric hármasával jutott kis levegőhöz a hazai gárda, a negyedben pedig több kosár nem esett. 70-64

A záróetap két Drenovac büntetővel kezdődött, Scott középtávoli dobásával kettőre jött fel a DEAC, sőt a szerb újabb kosarával döntetlenre. Brown lépett ismét elő, viszont Scott megint megvillant, így Rudez mester időt kért. Hughes értékesített egy bejátszást, majd Gabric dobott egy triplát, így a vendégek is időkérés mellett döntöttek (77-72). Drenovac dobott egy tempót, Hughes egy támadólepattanó után faultot harcolt ki, de egy pontot a vonalon hagyott, Mócsán kosarára Brown válaszolt. Mócsán egy büntetőt dobott be, viszont hármasával egalizált (80-80). A magyar játékos folytatta remeklését két büntetővel, Bogdán első pontjai a legjobbkor jöttek kaposvári szempontból, Aris révén visszavették a somogyiak a vezetést. Az utolsó perc Brown hármasával indult, Tóth visszadobta azt rögtön, Aris újabb kosara eldöntötte a mérkőzés, így a Kaposvár megszerezte ötödik győzelmét. 89-85

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Mike21AllenIversonsenkiseBobby666Cibuláre Bucimbunga Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Gratulálok a Nyír1 elleni idegenbeli győzelem után az újabb hazai győzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak! Deac sérültjeinek, hiányzóinak mielőbb felépülést, visszatérést. Végre októberi Szöged elleni után sikerült ismét nyerni hazai pályán, először a kicsiben, most volt a legjobb hangulat, mindenki átérezte a meccs fontosságát, súlyát, zsinórban 2 győzelem 5-8-as mérleggel letudtuk az első kört, remélhetőleg a második kör sikeresebb lesz és elérjük a kitűzött célt. Isiah legyen inkább ÍB, hozott egy új impulzust, lendületet, ez látszott a meccs kezdetétől, ráadásul mellette a többi légiós is feljavult (Szeba, Toma, Mike). Nagyon kellett a győzelem mindenkinek pályán belül és pályán kívül is, tökéletesen… Olvass tovább »

AllenIverson
Olvasó

Gratulálok srácok! Döcögősen de meglett,igaz kelettek hozzá a bírók is hogy szoros lett a meccs.Az első negyed játéka kifejezetten tetszett.Mike és Brown rengeteget keresték egymást amiből rendre Mike kosarat tudott szerezni.Ebből kellen még több.Egyszerüen ki kell használni Mike fizikumát. A bírókról nem igen szoktam véleményt nyílvánítani,de amit tegnap Tőzsér vezérletével leműveltek az melett nem lehet szó nélkül elmenni.Mikor kétes volt az ítélet rendre minket súlytottak vele.Puska mikor felugrott a lepattanóért (nekem úgy tűnt hogy vissza akarta tenni) konkrétan Tóth (azt hiszem) két kézzel lökte el Bencét.Persze a síp néma maradt aminek az lett a következménye hogy rudez majdnem keresztbe lenyelte… Olvass tovább »

Bobby666
Olvasó

Sajnálom srácok, hogy csak ennyire futja részetekről.. Nyilvános vita nélkül tovább sunyíthatnak azok, akik miatt nem láthatjátok szeretett csapatotokat. Én hála Istennek az enyémeket látom de hiányozni fognak nagyon a KKK meccsek!

Bobby666
Olvasó

Ne csináljátok már, hogy vállalható vélemény nélkül mínuszoltok… Ennél sokkal jobbak vagytok, ugye? Pedig nem ellenség hanem KKK barát vagyok… Vojvoda apukával együtt játszottam és Varga Bobó fejlődését is nap mint nap láttam… Vojvoda Dávid és Varga Bobó kaposvári ikon. Nem vagyok ellenség, sőt….

Bobby666
Olvasó

Mínuszolók! Ütköztessük már a véleményünket légyszíves. Kíváncsi vagyok, győzzetek meg! El fogom ismerni ha igazatok van. Hajrá OSE, Hajrá KKK, hajrá Magyar kosárlabda!

Bobby666
Olvasó

Miért nem Írjátok le mi az oka a mínusznak? Világosítsátok már fel a “sötét” elmémet, légyszíves.

Bobby666
Olvasó

Gondolkozzatok már! Miért csak a régi kaposvári csarnokból nincs közvetítés? Az újból miért volt? A szövetség telepítette a kamerákat, a csapatok biztosítják a netes elérést, a mindigo pedig az országosan elérhető platformot… Írtam már korábban is, hogy kérdezzétek már meg a KKK-t, hogy a régi csarnokból miért nincs kamera kép…. Higyjétek el, hogy a szeretett csapatotok a sáros ebben nem a mindigo… Nem védem elvtelenül a mindigo-t csak az igazságtalanságot nem komálom…. Hajrá KKK és hajrá KKK szurkolók!

Bobby666
Olvasó

Nem ellened Cibuláre mert ahogy szereted a csapatodon kívűl az Oroszlányt, az nekem nagyon bejön..; Egyeztessetek az OSE szurkolókkal, hogy hogyan kell jó közvetítést csinálni a csapatodnak!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Írtam hosszan, de a tehnika ördöge elvitte! Röviden még egyszer: ne foglalkozz a mínuszokkal, a vélemény számít! Ennek a lájkolásos baromságnak semmi értelme, nem is tudom minek találták ki. Ha most csak megkérdezném pl.; “hogy vagy Bobby?”, biztos mínuszolnának, mert valakik a fotelből -partner híján- erre gerjednek. Engem abszolút nem érdekel. A Mindio felháborító! Mint (régi) előfizetőnek úgy èrzem joga van reklamálni, ha a szolgáltatás nem megfelelő. Pl. voltak mérkőzések, ahol rendkívül huzamos időn keresztül csak az egyik térfelet mutatta a kamera. Sőt olyan is előfordult az egyik izgalmas hosszabbításban, amikor a két palánk kivételével láthattuk a játéktér középső részét.… Olvass tovább »

Bobby666
Olvasó

Várom az ellenvéleményt a mínuszolótól 😉

KPSVRKK
Olvasó

Nem mínuszoltam.
Nekem még mobilnet is nagyon lassú a körcsarnokban. Nyilván nincs rendes net sem azért nincs közvetítés.
Amúgy meccsről, csapatról?

Bobby666
Olvasó

Örülök, hogy végre megint nyert a csapatotok! Bírlak Benneteket és szurkolok Nektek! És példamutató a kitartó rajongásotok a KKK-ért!

senkise
Olvasó

Azért nincs élőkép, mert a Mindigó még mindig nem vette észre, hogy ott maradt a kamera az Arénában, mellette pedig mindenhol ellehetetlenítették a helyi tévéket, akik sokkal minőségibb közvetítéseket csináltak. Ennyit erről a remek, országosan is elérhető platformról…

Bobby666
Olvasó

És a kaposvári klub nem is szólt nekik, hogy ott maradt? A klub hagyja, hogy így legyen? A mindgo ellehetlenítette a helyi tv-ket? Nincsenek is már helyi tv-k? A klubok miért nem kérik meg a vagy költenek a helyi tv-s közvetítésre mint Oroszlányban? Velük kivételezik a mindigo? Ott nem sikerült kicsinálni a helyi tv-t? Egy 20 ezres város ellenáll a mindigo ellehetetlenítésének, a többi nagyobb város és klub nem? Ne már….

senkise
Olvasó

Azért nem véletlenül kapod te a mínuszokat 😀

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sajnos nem láthattam a helyszínen a meccset, de a rohadt Mindigfosnak köszönhetően a neten sem! Persze autómatikusan vonják a havidíjat, csak azokat a meccseket nem látom, amiket szeretnék… Írtam párszor nekik, de válaszra sem méltatnak. Én hülye meg nem mondom le, mert mindig reménykedem , hogy majd legközelebb… No de visszatérve, nagyon örülök a győzelemnek, talán valami elindult! Brown 28 pontja nem semmi, múltkor biztos a gyomorrontás miatt ténfergett. Sajnos azonban ahogy olvasom, ő sem igazán irányít, inkább shooter. De legalább eredményes. Az edzőnktől én már rég nem vagyok elájulva, félek többet árt, mint használ. Úgy érzem azért ezzel a… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Grat a KKK-nak. Nem akarom a győzelmi érdemeket firtatni, de halkan jegyzem meg, hogy a Deac 3 légióssal és Polyák nélkül gyakorlatilag egylabdás meccset játszott.

HajraKapos
Olvasó

Mi is kaptunk már ki 3 légióssal egylabdás meccsen (Kecskemét ellen), most a sors visszaadta. 😉

KPSVRKK
Olvasó

Köszi. És igazad van. Viszont Falcót Gabric kiállítása után mi 3 légióssal győztük le.
A fontos most a győzelem volt, lesz ez jobb is!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Gratula Kaposvárra!

Rubik75
Olvasó

Kellett a győzelem mint egy falat kenyér.3 nehéz mérkőzés jön,már 1 győzelem a háromból bravúr lenne.A játék reméljük lesz jobb is,de ma a győzelem volt a lényeg.Minden szurkoló társamnak Kellemes Ünnepeket Kívánok!

Csakegyfan
Olvasó

Lehetek én a negatív, meg az ünneprontó, de… Brownt irányítani hoztuk, nálam az irányító irányítja a csapatot nem csak dobálózik. Messze ő emelte rá a csapatból a legtöbbet és emellé csak 3 gólpassz társult. A DEAC-nál Scott másfél negyedet játszott 4 faulttal. Ahelyett, hogy rendesen betört volna mindig elengedte a középtávolit. MIÉRT??? A róla összeállított videóban is csak annyi van, hogy középtávolikat dob meg üres hármast. Egy irányítónak nem ez a szerepköre…így felesleges volt a csere. Akkor volt játéka a csapatnak néha ha ő ült. Az pedig, hogy Rudez egy idegbeteg vajon milyen hatással van a csapatra? A játékosoknak kell… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Hát tényleg negatív vagy. Brown 2. meccse volt a csapattal és dobott 28 pontot, és csak 3 gólpassza volt. Szörnyű. ? Én Szolnok ellen pályára sem küldeném. Nem tudom itt egyeseknek milyen munkahelyeik vannak/voltak, de nem akarom elhinni, hogy 2 hét alatt kellett nektek egyedül megoldani mindent. Mert jelenleg egy-két ember ezt várja Brown-tól, hogy ha már itt vagy bazzeg, akkor minden legyen fasza. Nyertünk, javulás is tapasztalható, és remélhetőleg folytatódik is ez a tendencia. Ne haragudj, ez a hsz nem támadás feléd, csak egy kicsit az új srácot próbálom védeni. ? Gratulálok a győzelemhez, játszunk egy jó és sérülésmentes… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Huh, ez de nagyon kellett!
Brown jól lesz és egészen addig amíg nem kapcsolt hero fokozatba szép volt a játékunk. Tudjuk be ezt bemutatkozásnak, nagyon akart és sokszor kellett is a vezér szerep.
Túléltük összeomlás nélkül a szokásos technikai cirkuszt, nem állítottak ki senkit, gyakran volt védekezés is.
Összességében látható a fejlődés, menjünk előre ez a legfontosabb!

Boldog Karácsonyt!

Sixth man
Olvasó

Két dolog biztos:
Brownnal remélhetőleg hatalmasat fogtunk, illetve nyertünk, másról most nem szabad beszélni.

Kellemes Ünnepeket! Hajrá Kaposvár!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Déri Csaba : Bownnal hatalmasat fogott a Kaposvár! Bb1 szalagcím volt a ma reggeli előzetesben.

lavjaman
Olvasó

érdekes meccs lehetett mindigonak hála nem láttuk. Brown több mint hihetetlen a nyíregyi meccs után…
Remélhetőleg elindulunk felfelé! Hajrá KKKK!

Mendez
Olvasó

Aztakurvademegérezteeztgumi.
Eztnemhiszemel.
???

Mary
Olvasó

Örülök a győzelemnek!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés