Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szoros meccset húzott be az Oroszlány

Az Atomerőmű küzdött, de végül 11 ponttal alulmaradt.

MVM-OSE Lions - Atomerőmű SE 84-73 (21-20, 18-13, 23-19, 22-21)

Bajnokság, 25. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarno
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Farkas Gábor, Fodor Attila (Balogh László György)

MVM-OSE Lions: Ruják 13/3, Gholston 28/9, Balsay 4, Stevenson 12, Polutak 6. Csere: K. Thomas 19/3, Illés 2, Werner -, Szabadfi -.

Atomerőmű SE: Ihring 17/3, Kucsora 8/6, Géringer 5/3, Nicholson 14, Knowles 11. Csere: Eilingsfeld 5, Radics -, Wooten 4, Dorogi 2, Kovács Ák. 7/3.

A 9. helyezett MVM-OSE Lions csapata fogadta hazai pályán a 13. helyen álló Atomerőmű SE csapatát. A mérkőzésnek nagy volt a jelentősége, hiszen a két csapat között csupán egy győzelem volt a különbség.

Knowles közelijével indult a találkozó, majd az ellentámadásból Gholston hintett be egy triplát. Az ASE négypontos előnyt harcolt ki magának, ami nem tartott sokáig, a 4. percben 8-8 állt az eredményjelzőn. Gholston duplájával vette át a vezetést a hazai csapat, majd az amerikai az elhibázott paksi támadást követően egy triplát bedobott. A 8. percben Eilingsfeld kosarával 15-15-nél lett újra egyenlő az állás. Thomas révén aztán magához ragadta újra a vezetést az OSE, ám az utolsó pillanatban még Kovács triplája célba ért, így csupán egy pont maradt meg a hazai előnyből az első tíz percet követően (21-20).

Hiába indult hazai pontokkal a negyed, a 14. percben Knowles újabb közelije után 23-26-ra módosult az állás. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert Stevenson és Ruják pontjaival újra visszavette a vezetést az Oroszlány. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, köszönhetően annak is, hogy támadásban mindkét oldalon akadozott a gépezet. A negyed végére aztán kisebb előnyt harcoltak ki maguknak az oroszlányiak, Ruják negyedzáró duplájával hat ponttal vezettek a félidőben (39-33).

Nicholson kosarával vette kezdetét a második félidő, amire Gholston kétszer is válaszolt, kihasználva a vendégek eladott labdáját. Továbbra sem változott a forgatókönyv, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Jellemzően a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, de az atomvárosiak egy percre sem akartak leszakadni. A 26. percben Polutak kétpontosa után 53-46-nál meglépni látszott a hazai csapat. Nicholson és Kovács azonban válaszolt, hazai oldalon pedig Thomas büntetőzött tökéletesen. Az utolsó negyed a hazaiaké volt, Stevenson és Gholston 10 pontosra növelte a hazaiak előnyét (62-52).

Géringer triplájával indult a záró etap, majd bő két percig beragadt az eredmény, nem tudtak a csapatok a gyűrűbe találni. Az Oroszlány tartotta korábban megszerzett előnyét, a 10 pontos távolság kellően biztonságosnak tűnt. A 35. percben Kucsora talált be távolról, ezzel visszajött 69-62-re az ASE. Ihring kétpontosa után már csak öt pont volt a különbség, de az ellentámadást nem tudták a vendégek kivédekezni, Ruják pedig közelről betalált. Kucsora kosarával újra felcsillantak a paksi remények. Noha Gholston is betalált, a paksiak még közelebb tudtak kerülni, Kucsora és Ihring duplái után 76-73 állt az eredményjelzőn a 38. percben. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de az OSE higgadt tudott maradni a kritikus hajrában és pontosan büntetőzve bebiztosították győzelmüket (84-73).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
ZombiEllenívArtur DokiJohnsonredmiller Recent comment authors
Ellenív
Olvasó

A szív ami hajtotta a csapatot a győzelemben aminek a motorja ma Ruják Andris volt! Óriási gratula az egész csapatnak! Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Artur Doki
Olvasó

Szerintem minden paksi szurkolói,aki követi még ezt a Canossa járást,meglepve látta,hogy Jonesy ott van a pályán….ijesztegetésre jó volt,sajnos nyilvánvaló volt hogy csak epizódszerep lesz ennyi kihagyás után.
Cserét is kért,nem tudom lesz-e folytatás…
4-4 légiós mindkét oldalon,nem tudni mi van a svédünkkel, kommunikáció zéró ezügyben is( pletykákat hallani,ha igaz akkor legalja)

A meccsről sokat nem érdemes mondani,hoztuk a szokásost…
Zsinórban 4 meccses mélyrepülés,nagyon rosszul néz ki a playout előtt,utolsó helyről kezdeni nem sok jót jelent az álmoskönyvek szerint….

Zombi
Olvasó

Még ha virágnyelven is, de leírhatnád mik a hírek. Igaz nem tartozik rám, de kíváncsi lennék. Már csak a tavalyi mesterünk miatt is.
Továbbra is jó edzőnek tartom, de rengeteg hiányossága van. Szerintem végleg kiírta magát a hazai bajnokságból.

Johnson
Olvasó

Szerintem egy meccsel az alapszakasz vége előtt kijelenthető, hogy ha hagyjuk a Ferit dolgozni, és itt marad White/Woods/Wright hármas, ezt az eredményt akkor is elértük volna…

redmiller
Olvasó

Gratulálok! Oroszlánynak és Kornélnak is jót tett, hogy közösen dolgozhatnak az esetleges nyolcért!

Expert
Olvasó

Az újabb nem kis bravúr, hogy az utolsó két légiós cseréjével a rájátszás közeléből sikerült az utolsó helyre kerülnie a Paksnak.

elfogult vagyok
Olvasó

Eilingsfeld játéka, és Riddley hiánya megijesztett! Azért ha nehezen is összejött! A játékvezetés viszont csapnivaló színvonalon teljesített!
Hajrá OSE!!!

ReddTardált
Olvasó

Akkor ez is megvan, mi kell meg h az illetékesek bármi féle önkritikát fogalmazzanak meg ? Kieses után is más lesz a hibás ?
Magasan paksi kosarlabda mélypontja ez a 3 év . Ez így nem mehet tovább .
A tabella beszél a vezetés helyett is , ezt a szart nem lehet másra kenni .

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés