Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szoros meccsen verte a Szolnok az Oroszlányt

A negyedik negyedben fordított az Olaj.

Szolnoki Olajbányász - MVM-OSE Lions 76-70 (16-20, 21-20, 18-17, 21-13)

Bajnokság, 8. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben, Kovács Nimród (Páli dr. Kálmán)

Szolnok: Clay 16, Eads 15/3, Pallai 7, Révész 2, Thomas 13. Csere: Little 2, Lukács 16/6, Rudner 3/3, Pongó 2.

Oroszlány: Riddley 20/3, Szabadfi -, Hollis-Jefferson 4, Thomas 13/3, Gáspár 3. Csere: Polutak 6, Gholston 14/3, Balsay 5, Ruják -, Illés 5/3.

Lassan kezdett mindkét csapat, az első két és fél percben 8 pont esett, ebből hatot az Oroszlány szerzett. Balsay 2+1-ére Clay felelt egy kettessel, Eads egy pontot a vonalon hagyott, Hollis-Jefferson kettesére Pallai dobott két büntetőt (6-9). Riddley célzott pontosan távolról, Gáspár kosarával már kétszer annyi pontja volt az OSE-nak, mint a hazaiaknak, Little enyhített a helyzeten. Lukács küldte helyére a büntetőit, Riddley verte meg szépen emberét, Thomas hozta két ponttal közelebb övéit. Gholston átadását Riddley váltotta két pontra, újabb ziccere után időt kért a Szolnok. Büntetőkkel zárkózott az Olaj, így a negyed végére 4 pontra csökkentették a hátrányukat. 16-20

A második negyed első három perce nem fog bekerülni a kosárlabdázás aranykönyvébe, az OSE ellépett 8 ponttal, Lukács dobott egy szép ziccert. Riddley semlegesítése továbbra is gondot okozott a hazaiaknak, sőt Thomas révén már 9 egységnyi differencia volt a felek között (21-30). Ez stabilizálta az Olaj játékát, Eads és Rudner is előlépett, így pillanatok alatt 4 pontra jött fel a Szolnok, nem meglepő, hogy Petrov mester is kikérte idejét (30-34). Egy ideig ez állandósította a különbséget, viszont Eads bevert egy hármast, Révész pedig egyenlített, a félidő Thomas-triplával zárult. 37-40

A második félidő elejét az Oroszlány kezdte jobban, Riddley és Gholston is erősen kezdett, így további 4 pontot mellé tett a vendég csapat, félidőben megszerzett előnyére. Ezt követően ismét beállt a 4-5 pontos különbség a két csapat között, a szolnoki kosarakra mindig volt válasza az OSE-nak. Ezt követően aztán Clay pillanatai következtek, a légiós ugyanis egymaga kiegyenlített, innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyed végéig. 55-57

A negyedik negyed elején sem engedte el egymás kezét a két csapat, Pongó átadásából Lukács szórt egy hármast, amivel egy pontra csökkentette az Olaj hátárnyát. Végül 63-nál érte utól újra az Olaj az Oroszlányt, sokáig azonban innen egyik csapat sem tudott elmozdulni, aztán Riddley törte meg a jeget (63-65). Azonnal jött a hazai válasz, 67-67 után Lukács zsákolt, Clay pedig fontos ziccert tett fel, Gáspár egy büntetőt dobott be, gy 12 másodperccel a vége előtt 3 pont választotta el a feleket. Illés faultolt, Clay büntetői eldöntötték a mérkőzést, így a Szolnok megnyerte az összecsapást. 76-70

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
RózsabimbóMiloIncicicamoldi56WestChampi Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Center nélkül nehéz lesz a folytatás! Eddig is nehéz volt.
Hajrá Olaj!

Incicica
Olvasó

Feltűnt, hogy a meccs közben többször is rázendített a B-közép K-gyenge slágerre. A végén a pacsizásnál már nem volt ott a B-közép nagy része, elmaradt Jászkunsági gyerek vagyok éneklése is.

Milo
Olvasó

Azért mert ez k-gyenge. A Jászkunsági gyerek vagyok viszont elhangzott. Ez a meccsünk ez rosszabb volt, mint a ZTE elleni 30pontos zakó. Ha ma nem ez a hullagyenge OSE az ellenfél (ami nekem nagyon meglepő volt a szezon első pár meccse után), akkor ez egy közel 20pontos zakó. Hazai pályán elbuktuk a lepattanózást, 17%-kal dobtunk triplát, 39%-kal dobtunk mezőnyből, kihagytunk 9büntetőt és eladtunk 15labdát és 3percig vezettünk a meccsen. Ilyen statisztikával konkrétan lehetetlen meccset nyerni és mégis valahogy sikerült. Lukácsnak gratulálok eddig nagyot játszik idén, remélem tudja ezt hozni egész szezonban és remélhetőleg hosszabbít nálunk. Ja és üzenném azoknak a… Olvass tovább »

Redbleck88
Olvasó

Nem vagyok Fehérvári de szerintem most még Lukács jobb játékos mint Balsay! Azért Balsaynak sokkal több játék idő kellene adni főleg olyan meccsen ahol még megy is neki a játék! Sajnos Petrov mester egy két dolgot elég rosszul lát!!!

moldi56
Olvasó

A mester azt nyílatkozta,hogy a héten Wiggins-re hegyezték ki a taktikát,mert úgy volt hogy már játszani fog.Erre fel az orvos még nem engedte neki a játékot,ami megzavarta a csapatot.ezt Rajkovics mondta,nem én.

Kosaras
Olvasó

Ez azért nem teljesen logikus.

Olajheart2
Olvasó

Fiam meccse helyett az Olajt választottam.. 200 km vezetéssel esőben.. Bocs Milos hiba volt.. ilyen kiábrándítóan gyenge kosárlabdát régen láttam.. remélem lesz ennél jobb.. Olaj❤️????

WestChampi
Olvasó

Ezt nem kommentálom. A gyerek sokkal előbbre való.

Olajheart2
Olvasó

Semmit nem tudsz.. kár is kommentelned

Jason KID
Olvasó

Nem szeretnék ‘kiemelni’ senkit, de most már meccsek óta nézem döbbenten, hová tűnt a szezon elején szárnyaló, közel 20 pontokat dobó és +30-as VAL-okat produkáló képzett délszláv centerünk???
A Szolnoknak gratulálok, hozták a kötelezőt két tudása alatt teljesítő csapat meccsén.

Hajrá OSE!

Sebu
Olvasó

A leggyengébb láncszem a légiósok között. Simán cserélném. Kiesik a labda a kezéből, nem tudja felrakni, mellé dobja… fáj nézni amit művel sokszor. Érem én hogy végre van egy igazi centerünk, csak hát sajnos nem látom.

Redbleck88
Olvasó

Most legalább küzdöttünk de a vége sajnos így is vereség! Pedig a Szolnok szerint ma elég gyenge napot fogott ki de még így is győzött! Azért a 31-20 as faltarány
kicsit erős!Valamit ki kell találni
mert csak sülyedünk a tabellán! Mindent bele Hajrá OSE Hajrá Bányász!

Rolex
Olvasó

Azért az tedd hozzá,hogy az utolso 3percben kb 5faultot ütöttetek be taktikailag,aminek az égvilágon már semmi értelme nem volt..
Csak ezt mindíg elfelejtitek megemlíteni..????

Ellenív
Olvasó

Rolex az egy világmárka,akkor te is vigyél bele minőséget és pontosságot az írásodba, az utolsó percben volt 3fault előtte a 37 percben volt , de a lényeg az eredményjelzőn volt ami vereséget mutatott a szemszögünkből.Lehet lájkolgatni azt amit írtál,de a tények azt mutatják hogy a bírók az első játékrészben életben tartották az Olaj esélyeit amit végül szerencsésen ki is tudtak használni, amiért dicséret illeti őket mert nem játszottak jól!Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Cibona
Olvasó

Nem tudom Lukács Norbi mennyi évre írt alá az olajhoz, de a következő csapata nagy valószínűséggel a Falco lesz… Magyarországon most a Falco a legnagyobb Perspektíva ott lehet fejlődni és nemzetközi meccset játszani. Bár a legjobb ha visszatérne oda ahonnan indult a pályafutása.

Milivoj
Olvasó

Sose menne oda, a nevelőegyesülete pedig nem kezelte az értékén…, nálunk viszont jól érzi magát, megkapja a bizalmat és a megbecsülést

fanaticfantastic
Olvasó

“Sose menne oda”. Olvastam ezt a mondatot néhány játékosunknál. Nekünk kell előrébb lépni. Vissza azon csapatok közé akik közt voltunk. Az élén a mezőnynek. Akkor marad mindenki. Akkor jönnek a jók. stb.. Az első lépést nekünk kell megtenni.

moldi56
Olvasó

Tegnap találkoztam a postán egy korábbi vezetőségi taggal,aki Nyerges jobbkeze volt.Pár szót váltottunk,elég érdekes dolgokat mondott.Sokat tett a csapatért,de annyit nem mondtak neki a végén,hogy köszönjük.Mondjuk Cziczás is valami hasonlót mondott.

Milivoj
Olvasó

Gondolom, az első bajnokcsapat irányítójával találkoztál, szerintem kezeld fenntartásokkal a hallottakat, Nyerges nyilván sértetten távozott, így az emberei is, én úgy hallottam, hogy az átadás-átvétel során ott tettek keresztbe, ahol csak tudtak, egyáltalán nem tartották szem előtt a klub érdekeit, annál inkább fájt nekik, hogy nem sütögethetik tovább a saját pecsenyéjüket, akkor mit kellett volna nekik megköszönni??? A Cziczás részt meg azért nem értem, mert ő még a Nyerges-éra alatt távozott dicstelenül

moldi56
Olvasó

Nem Tóth Zoli volt,ha rá gondoltál.Cziczás meg azt sérelmezte anno,hogy semmilyen munkát nem ajánlottak neki a klubnál,egyáltalán semmit.Ami Nyergest illeti,nem ő hagyta itt a sok pénzt?

Milivoj
Olvasó

Az “itt hagyta a sok pénzt” alatt azt érted, hogy vissza kellett adnia azt az infrastruktúrát a városnak, ami soha nem is volt az övé? Mert egyebet nem hagyott itt, az utolsó szögig kipakoltak mindent a távozásukkor…, az tény, hogy a 20 éves regnálása alatt volt a klub aranykora és rengeteget köszönhetünk neki, de azért lássunk reálisan

moldi56
Olvasó

Te ezt biztosan jobban tudod,ennyire nem vagyok informálva.Akkor áruld már el,miért kellett neki távozni? A vizilabdában is benne volt,2017-ben mindent meg nyertek,miért ment el?

Milivoj
Olvasó

Azért, mert a fák nem nőnek az égig, még ha ő azt is hitte

Piffinger
Olvasó

A meccs legjobb pillanatai mikor Mogács, avagy a speaker, élteti Juniort, illetve megkérdezi a közönséget, hogy mi van, idegenben játszunk.

Ja nem…

Mindegy.

Hajrá Olaj!!!

Milivoj
Olvasó

Kínszenvedés volt, de a győzelem a lényeg, jó hogy van egy Lukács Norbink, Pallai viszont kicsit aggasztó, hogy sokadik meccse formán kívül van

Kosaras
Olvasó

A Falco a legjobb.

Born2Ball
Olvasó

Lukács a mai teljesítményével kiérdemelte, hogy bekerüljön a kedvenceim közé!
Innet kezdve róla is rendszeresen olvashatjátok szakértői véleményem! 🙂

SzhelY
Olvasó

hála istenek

Born2Ball
Olvasó

Majdnem sikerült leírni…

Kasib Powell
Olvasó

Hát ez a Szolnok eléggé szűkösen lesz playoff résztvevő

fanaticfantastic
Olvasó

Nem lesz egyszerű ez az idény. Bízzunk!

milanka487
Olvasó

Körmend is…

WSreborn
Olvasó

Majd megidézzük a katonacsászáraitok szellemét, hátha segítenek nekünk is vazsimazsi…..

fanaticfantastic
Olvasó

Gratula! Hajrá Olaj!

Ellenív
Olvasó

Ha már szakértőként ügyesen láttad mi történt Kecskeméten, talán a saját csapatodnál is szakértősködhetnél egy kicsit? Segitek itt 35 büntető volt. Az első félidőben a három spori tartotta mecsben az Olajt! Így is lett volna esélyünk nyerni de nem tudtunk élni vele sajnos,a végén sokat hibáztunk ezért nyert a szerencsésebb hazai pálya előnyét mindenben élvező Olaj! Hajrá Ose! Hajrá Bányász!

fanaticfantastic
Olvasó

“Megszakértetted” te ezt egyedül is. Akkor ez van. A szombathelyieknél nem előfordul, hanem rendszeres a segítség, ha nem úgy áll a helyzet. Necces a dolog? Ma nem megy a sztárjainknak? Büntik. Ezt nem csak én látom így. Ezért írtam amit írtam. Nem kizárt,hogy összeseküvéselmélet. Csak az a furcsa, hogy náluk szinte mindig ez van. A büntik száma is fontos. Ám , még fontosabb, hogy mikor adják, sorozatban.

Vulcano
Olvasó

Igen nem csak te látod így, hanem hasonlóan elfogult szurkolótársaid is. Roppant mérvadó.
Falco még csak nem is dob több
büntetőt —> mocskos csalás
Az Olaj 2x annyit dob mint az
ellenfele —> teljesen szabályos játék
Valahogy még soha egy Falco meccset nem láttam ami után ne bíróztál volna.
Nagyon izzadságszagú a vergődésed.
Ha a mai két meccs közül valamelyikbe belenyúltak a bírok, az sokkal inkább a tietek volt.

fanaticfantastic
Olvasó

Neked ez a véleményed. Jogod van hozzá. Nekem meg más. Ahhoz meg nekem van jogom. Aztán,,,,ennyiben maradtunk.

moldi56
Olvasó

A megitélt büntetőket be is kellene dobni,akkor ér valamit.Sajnos elég sokat kihagytunk,mint általában.

Keletizoli1
Olvasó

Balkáni virtus! Megmutattzuk!g

Kissadam91
Olvasó

Az új igazolás miért csak 10 percet játszott?
Azt ne mondja valaki hogy lesérült ????????????????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés