Connect with us

Bajnokság

Szoros meccsen, Váradi extrájával nyert a Falco

Végig partiban volt a Kecskemét.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-98 (22-30, 24-21, 20-25, 30-22)

Bajnokság, 8. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Minár L., Makrai M.

KTE: Wittmann 15/6, Thomas 11/3, Djeraszimovics 15/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 15. Cserék: Lukács -, Jaramaz 14/3, Dramicsanin 19/6, Horti 4.

Falco: Anderson 13/9, Váradi 33/15, Doktor 7/3, Barac 10, Keller 10. Cserék: Perl 21/6, Korács -, Dancsecs -, Lake 4.

A kisebb gödörben levő, az elmúlt két bajnokiját elveszítő Falco látogatott a hat mérkőzés óta nyeretlen, de hazai pályán mindig veszélyes Kecskemét otthonába a 8. fordulóból elhalasztott meccs pótlásán. A sárga-feketéknél Benke Szilárd továbbra sem állt rendelkezésre, de Evan Bruinsma már nevezve lett a találkozóra, de pályára nem lépett végül.

Karahodzsics egy szép centerezés után szerezte meg a mérkőzés első pontjait, majd Thomas tett hozzá még kettőt, jobban kezdett a KTE (4-0). Doktor a sarokból próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, ám ezúttal sem sikerült kivédekezni a Falcónak a kecskeméti akciót (6-3). Gyorsan magára talált a Szombathely, amely Váradi belépése és 2+1-es akciója után már vezetett is. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a felek, Váradi triplája után viszont egy kicsit megléptek a sárga-feketék (10-15). Sikerült tovább növelni a különbséget, Váradi Kornél 13-22-nél kért időt. Bár volt már tíz is közte, az utolsó percet megnyomta a Kecskemét. 24-30.

Lake két kosarával (az egyik egy nagy zsákolás volt) indult a második negyed, megint meglett a kétszámjegyű differencia a vendégeknek (24-34). Főként Wittmann és Karahodzsics jó játékának köszönhetően nem hagyta túlságosan ellépni ellenfelét a Kecskemét, Thomas büntetői után 37-41 volt az eredményjelzőn. Anderson kapta el a fonalat távolról, ám egyből jött Thomastól a válasz. Összességében a Falco magabiztosan őrizte az előnyét az első félidőben, de végig meccsben tartotta magát a kecskeméti csapat. 46-51.

Egy szombathelyi szerzett labdával és egy gyorsindítással indult a második félidő, de ezen kívül sok érdemleges nem történt az első két percben, többször eladták a labdát a kecskemétiek, míg a vendégek rosszul választották ki a dobásaikat (46-53). A KTE itt beragadt, újra kezdett hízni a csapatok közti különbség (50-62), jött is a hazai időkérés. Továbbra is szigorúan védekezett a Falco, ebből pedig megvolt a ritmus a támadásoknál is, ezúttal nem tudta lopni a távolságot a Kecskemét, amely ebben az időszakban nem találta a játékát a támadóoldalon. Kucsera hármasa után azonban vérszemet kaptak a fehér-mezesek, villámgyorsan négyre olvadt a vendég előny (61-65). Gasper Okorn időkérése megtette a hatását, Váradi és Barac is megtalálta az utat a gyűrűig (61-69). A kis megtorpanás után visszavette az irányítást a Szombathely. 66-76.

Andersonnak a negyedik negyed elején meglett a dupla-duplája (végül 11 gólpasszal zárt), miközben Váradi is nagyot játszott, ám ő ezúttal a pontszerzésben jeleskedett (69-81). Dramicsanin kosara után megint tízen belül volt a Kecskemét, ráadásul Wittmann is a helyére küldött egy hármast (76-81). Mintha kezdtek volna fáradni a vendégek, Karahodzsics lábbal könnyedén verte meg az ellenfél centerét, nagy futásban volt a KTE (78-81). Egy tripla itt, egy tripla ott, majd Váradi szerezte meg a 30. pontját, de Thomas visszaszedte a saját lepattanóját a túloldalon (83-86). A kulcspillanatokban megint a vendégek koncentráltak jobban, Váradi egy palánkos triplával nyolcra növelte a sárga-fekete előnyt (83-91). Lake kipontozódott, ami újabb fordulatot hozott a mérkőzésbe, Jaramaz távolijával kettő volt közte másfél perccel a vége előtt. Perl a vendégek szempontjából a lehető legjobbkor küldött a helyére egy triplát, ám Dramicsanin válaszolt (92-94). Egy perccel a vége előtt a Szombathely támadhatott és a vendégek be is tudták juttatni Kellernek a labdát (92-96). Karahodzsicsnak ütöttek oda, ám ő csak az egyiket dobta be (93-96). Váradi szolgálta ki Kellert, aki egy zsákolással ötre növelte a különbséget tizennégy másodperccel a vége előtt. Wittmann gyorsan ziccerezhetett, majd Perlt faultolták (95-98). A hátvéd mindkettőt kihagyta, de Barac még egy hazai triplakísérlet előtt odaütött Wittmannak, aki így csak két pontot szerezhetett. Az irányító direkt kihagyta a másodikat, de a lepattanót nem tudták megszerezni a kecskemétiek, így egy egylabdás mérkőzésen nyert a Falco. 96-98.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

 

HIRDETÉS

39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
moldi56nyolcmegnyolcmakelovenotwar69KoviRoland Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

A Falco külső sora felnőtt a feladathoz, látszólag megvolt az egyensúly Anderson, Váradi, Perl játékában – ez hozta a győzelmet is.
A két magyar fiúnak külön jár a gratuláció, a csapat pontjainak több mint felét ők szállították. Ez egyébiránt nem feltétlen jó dolog, de most élni tudtak a – feltehetően – puhább védekezéssel szemben.
Hajrá magyar kosárlabda!

Roland
Olvasó

Keller leigazolásának a pillanatában buktátok a kupát és a bajnokságot is.😁

Marillion
Olvasó

Az arra illetékeseket kérdezném (de oda úgysem ér el ez a kérdés)…hogy mindenképpen múszájvolt leigazolni a Kellert? Most de komolyan milyen szintet/képzettséget vár el Okorn az első számú centerétől a csapatában? Hogy egy bajnokságra törö csapatnál ne legyen legalább egy képzett center? Sem spiritusz sem semmi figyelem felkeltő nincs az ellenfelekre nézve az ő jelenlétét játéktudását illetően! Talán ha megpróbálkozott volna mondjuk ezzel a 210 cm magassággal a rőplabdában…ott nem kell kisarkazni labdát bepumpálni meg labdát vezetni….Csak mezőnyből játékkal akarunk bajnokságra tőrni? Nagyon kellett ez a győzelem mert zsínórban a harmadik dúgó már kinos lett volna….Grat a csapatnak…külön Beninek és… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Én messze nem vagyok illetékes sem és jól értesült sem, de páran nálatok kezdenek célozgatni arra, hogy voltak más szempontok is Keller leigazolásánál.
Az is tőletek származik, hogy Okorn nem igazán akarta.
Konkrétan szempont lehetett, hogy ne erősítsen más csapatokat.
Akkoriban azt lehetett hallani hogy több csapat is hasonló ajánlatot tett, csak a Falco még rátett valamit.
Pénzt vagy garantált szerződést jövőre, vagy mást, nem tudom.
Csak ilyen pletykaszintű ez, vagy lehet hogy Okorn ezért nyilatkozta rébuszokban amit nyilatkozott?

donnarumma
Olvasó

-Searcy menni akart,kellett egy center(nem bírta a heti 3 meccset,utazásokat)
-Keller csapatot keresett (félszezonban, kevesebbért,mint “alapból)
-így nem erősít? más csapatot
-felszabadult egy légiós hely, amit ha sikerült volna a BL. ki is használtunk volna
-nem kellett ráígérni, sőt volt jobb ajánlat is…de a Bl. A válogatott csapattársak elég vonzó volt neki…
-Gaspernek más a problémája

red-black01
Olvasó

Oké, köszi.

donnarumma
Olvasó

Nm

nyolcmegnyolc
Olvasó

A Falco 2021-ben vasárnapig 67nap 14 meccset játszott. Vagy írhatnám úgy is, hogy az első 9 héten 14 meccs.
Mikor játszott heti 3 meccset folyamatosan a Falco, amit Searcy nem bírt?
Keller 2021.01.10-én jelentették be. Oda igazolt, mert annyira fontos volt neki az az 1 BL meccs?
Jobb ajánlat? Több pénzt ígért valaki tengerparttal?
Ne már!
Ezek jól hangzó dumák, amiket senki nem hisz el.

donnarumma
Olvasó

Nem nagyon érdekel,hogy mit hiszel el..
-volt olyan hogy 3 naponta meccsek (+utazás)
-nem lehetett tudni,hogy 1 bl meccs lesz csak(és lehet még jövőre is)
-igen volt anyagilag jobb ajánlata

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Olaj 4naponta 3 meccset játszik. Nem fáradtak. A Te logikáddal.

donnarumma
Olvasó

Most kötekedni szeretnél minden áron?
Nem az én logikám és nem a csapatról volt szó, hanem egy játékosról, aki nem akarta a sorozat terhelést…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Most megnéztem pontosan. Eredmenyek.com.
Amit írtam, abban igazam volt 67/14.
Viszont, ahogy látom amikor játszotok akkor tényleg sokszor van, 3 naponként meccs, mert volt egy hosszabb válogatott szünet.
Tehát elnézést kérek, mert felületes voltam.

donnarumma
Olvasó

Részemről OK

nyolcmegnyolc
Olvasó

Megbeszéltük

moldi56
Olvasó

Hát amit Potocnik művel velük edzés gyanánt,na az a nem semmi.Szerintem kondiban,állólépességben verhetetlen az Olaj.Korábbi években mindig neuralgikus pont volt a 3.negyed,az addig felhalmozott előnyt ekkor adta le a csapat.Most ekkor szoktunk ráverni.

Kovi
Olvasó

Imádom mikor faultolják. Szebben repül a tégla mint két részeg kőművességed közt

Yellowblack
Olvasó

Szép volt fiúk, Gratulálok a csapatnak, különösen Beninek, Zozózak és Doktornak. Előre a bajnoki címért, hajrá Szombathely, hajrá Falco 💛🖤

JászaiMari
Olvasó

Divatszurkolók!

Rekettyés
Olvasó

Keller sajnos nem több egy jó nagy izom/húshalmaznál. Az agya nem lehet nagyobb egy szezámmagnál.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Megint egy száz pont körüli meccs, de ma szerencsére sikerült túldobni az ellenfelet. Beni parádés meccset játszott, Zozó nagyon fontos pontokat szerzett, bár a végén tett azért, hogy ne csak lecsordogáljon a négy másodperc mindenképpen dicséretet érdemel. Anderson végre mutatott valamit, de ez még mindig messze van attól, amire hozták. Első félidei védekezése csapnivaló volt, de elől jól dolgozott, második félidőben sokkal jobban védekezett, de akkor meg a pontjai apadtak el. Barac játszott egy tisztességeset, de ma nem tudott annyit hozzátenni, mint az elmúlt meccseken, sose legyen rosszabb meccse. Doki az elején jól indult, aztán… Olvass tovább »

2lee14
Olvasó

A Kapitány Váradi Benedek, és Zozó nagyot játszottak! Győztünk és kész! Mást nem nagyon lehet mondani.
Hajrá Falco!

Dudi
Olvasó

Most csak ez számít. Szép volt Beni!

Pbask
Olvasó

Kösz Kálmán.

Ezt a mait is csak Beni extrája miatt nyertük meg, centere nincs a Falconak. Középtávolról nem veszélyesek, védekezés az nem létező fogalom, Keller a 10 pontját meg úgy szedte össze,hogy a körtében volt, és nem bántotta senki se, csak felrakta.

SárgaPárna
Olvasó

A győzelmen kívül sok mindennek nem örülhetünk.
Értem én, hogy Benke és Bruinsma hiányzik, de attól a többiek ma még védekezhettek volna.
Katasztrofálisan nézünk ki.

SzhelY
Olvasó

Csoda filko cikk alá írtál

donnarumma
Olvasó

Ugye tudod,hogy ettől csak egy nagy tuskó vagy, hogy egy csapat nevét nem írod le rendesen?!

SzhelY
Olvasó

Más sem teszi a mi nevünkel az nem zavar?

Best2
Olvasó

Tipikus analfabéta. Írni sem tudsz

SzhelY
Olvasó

Nem is egy írás szakkör ez az oldal vagy olvasnád inkább a k.. anyázós mendez komentjeit különben is ha el tudod olvasni akkor minden rendben van

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem emiatt nem kellene fikázni, ez részemről egy teljesen korrekt komment volt, lényegtelen, hogy ki írta. Jobb lenne, ha csak titeket ócsárolna?

SzhelY
Olvasó

Nem de ez csak egy pillanatnyi állapot sajnos ha mindenki tiszteségesen nyilvánulna meg az lenneaz igazi de hát az híu ábránd

Vulcano
Olvasó

Párna! Feltörték a profilodat? Vagy mikor tanultál meg értelmesen megnyilvánulni?

WSreborn
Olvasó

Ha ilyen stilusban szólnál hozzá a cikkekhez, senki nem utàlna…..de te tudod.
A győzelemhez grat

Marillion
Olvasó

Mivel Falco szúrkolónak kiadva magát szólna hozzá…igy mind1 hogy normálisan vagy a megszokottban jelentkezik hozzászólni…utálnak minket ennyí….

SzhelY
Olvasó

Nem mindenki csak legyen normális a diszkurzus és ennyi

Drazsen Petrovics
Olvasó

Falco szurkoló (és Körmend gyalázó) BB1-es, magát sportújságírónak gondoló minősítő, gúnyolódó kommentek gyártója

SárgaPárna
Olvasó

édesistenem mekkora betegek vagytok ti ott a végeken

Redbid
Olvasó

Az autópályán egyedül szembe közlekedő is valami hasonlót érez a sok villogtató, dudáló láttán 🙂
Nézd már meg azt a lovat magad alatt helo! 🙂
Van sok beszédes lájk is ami még akár segítségedre is lehetne.

De mondjuk ha neked jó sportot űzni abból, hogy minden nap lejárasd magad, hát rajtam aztán ne múljon, nem akarok én semmi rossznak elrontója lenni 🙂 🙂 🙂

SzhelY
Olvasó

Veled az élen fotelnyuszi

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés