Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szoros meccsen nyert a ZTE a Szeged ellen

Összejött a ZTE-nek az, ami tavaly nem és legyőzte a Szedeákot.

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 89-84 (21-18, 15-20, 26-22, 27-24)

Bajnokság, 1. forduló
Zalaegerszeg
V: Kapitány Gellért, Frányó Péter, Major Ádám

Zalakerámia ZTE KK: Trice 11/6, O'Reilly 22/6, Polster 2, Smith 10, Ostojic 18/6. Csere: Keller 7/3, Rakicevic 8/6, Zsíros 2, Németh 5/3, Csuti 4, Szalay -.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 20/3, Polányi 8/6, Starovlah 4, Bognár 2, Roberson 18. Csere: Kerpel-Fronius 10/9, Person 15/9, Kovács 2, Balogh 5, Mayer -, Filipovic -.

Utolsóként a Zalakerámia ZTE KK és a Naturtex SZTE-Szedeák is megkezdte a 2022-23-as bajnokságot. A táncverseny miatt elcsúsztatott bajnoki rajtra több mint két hónapos felkészülés után érkezett a ZTE, melynek jelentősen átalakult a kerete az elmúlt szezonhoz képest. A Zalaegerszeg egyike annak az öt csapatnak, ahol változtattak a vezetőedző személyén a nyári időszakban.

Sebastjan Krasovec igencsak átalakított kerettel kezdte a munkát a nyáron: a felnőttek közül csupán Németh Ákos maradt hírmondónak, mellé érkezett Keller Iván és Zsíros Péter, valamint 5, hazánkban ismeretlen légiós – a három amerikait két szerb játékos egészíti ki. Frissítették külföldi kosárlabdázóikat a szegediek is: ők három amerikai mellé egy montenegrói erőcsatárt igazoltak. A meccs pikantériáját az adta, hogy a ZTE csapatkapitánya, Keller Iván épp a Tisza-partjáról tette át székhelyét Zalába; ráadásul a szegedi kosárlabda legszebb időszakának volt részese: előbb egy bajnoki bronzot, majd egy kupaezüstöt szereztek Bognár Kristófék az elmúlt két szezon során.

A sikeres előszezonbeli felkészülés után – melynek végén a Sopront és a Szolnokot legyőzve nyerték meg a Göcsej Kupát a kék-fehérek – szépszámmal érkeztek szurkolók az első hazai bajnokira, melyet nagyon szerettek volna sikeresen zárni Kellerék. Egy markonyi szurkolótábor a Szedeákkal is érkezett, akik végig lelkesen éltették övéiket.

Semmit nem bíztak a véletlenre és már tegnap megérkeztek Bognár Kristófék. Kapkodva, sok pontatlansággal kezdődött a találkozó, majd Polster Attila szerzett szép kosarat, a hazai drukkerek legnagyobb örömére. Trice két hármasa következett, a ZTE 16-8-as vezetésénél pedig Krasovec mester sort cserélt – mint kiderült, ez volt a kék-fehérek legnagyobb előnye ezen az estén… 4 kezdőjátékosát is lecserélte a hazaiak trénere, azonban Polányi két triplájával gyorsan felzárkózott az SZTE. Csuti Kornél dudaszavas kosarával 21-18-ra a ZTE-nél volt az előny.

Mindkét oldalon ügyeskedtek a fiatalok, Csuti és Polányi is jól játszott. Pályára lépett Keller Iván is, a meccs pedig igencsak hullámzóan zajlott, mindkét csapaton érződött az idény eleji forma… Nem volt szép a játék, azonban ez a vendégeket kevésbé zavarta: Kerpel-Fronius Balázs triplájával átvették a vezetést. Butaságok sorozatát követte el a ZTE, nem véletlenül kért időt Sebastjan Krasovec. Hatott a fejmosás, a hét pontból ötöt le tudott dolgozni a nagyszünetre csapata, így 36-38-as állásnál mehettek öltözőbe a felek.

A fordulás után Liam O’Reilly vette vállára csapatát, hármasával újra ZTE előnyt mutatott az eredményjelző. Idegessé vált a hangulat, Roberson kapott sportszerűtlent, amikor meglökte O’Reilly-t, ám a ZTE-féle lélektani előnyt gyorsan eltüntette a Szedeák. A légiósokra támaszkodott ekkor a Zalaegerszeg, s minimális előnnyel várhatta a zárónegyedet: 62-60.

Smith kiállítása borzolta a hazai szurkolók idegeit: technikaija után sportszerűtlent kapott a kék-fehérek centere és el kellett hagynia a kispadot. Felpörögtek az események az utolsó 5 percre: Németk Ákos és Kerpel-Fronius Balázs szerzett szép hármast, majd O’Reilly is beköszönt távolról. Érkezett azonban ismét Kerpel-Fronius Balázs, aki hasonlóan kiválóan célzott. Joggal bosszankodhattak a ZTE szurkolói: a mindkét palánk alatt egyeduralkodó Roberson – 15 lepattanóig jutott a szegediek centere – három ember között is fel tudta tenni a labdát… Zsíros Péter lesipuskás találata nagyon jókor jött a hazaiaknak, ám a 9 asszisztig jutó Washington gyorsan egyenlített. 84-84 volt az állás az utolsó perc elején, amikor O’Reilly tört be, majd szerzett duplát. 36 másodperccel a vége előtt időt kért Simándi Árpád, ám csapata eladta a labdát, a 4 faultos Roberson pedig a triplavonalnál faultolta O’Reilly-t. Mindhárom büntető célba ért, ötpontos előnyét pedig már megtartotta a hazai csapat, amely a szerencsével sem hadilábon állva tartotta otthon a két bajnoki pontot.

A Szeged minden dicséretet megérdemel, mert az utolsó pillanatig küzdött, ám a ZTE nagyon akarta a sikert. A hazaiaknál az Ostojic-O’Reilly tette a legtöbbet a győzelemért, de a Göcsej Kupához képest Rakicevic és Smith is jobban muzsikált. A magyar mag húsz pontja is igencsak kellett ahhoz, hogy győztesen hagyják el a parkettát. Amennyiben így játszik idegenben, a Szeged jó pár csapat életét meg fogja keseríteni: nagyon lelkesek voltak Kerpel-Fronius Balázsék, ahol szintén jeleskedtek a magyarok: 27 pontig jutottak, különösen Polányi Kristóf volt elemében.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
popTraktorosBekkkkkkkgabor77PajtiBá Recent comment authors
PajtiBá
Olvasó

Sebaj, Fiúk! Egy erős ZTE ellen ez egy vállalható vereség.
Tisztes helytállás! Grat a hazaiaknak a sikeres kezdésért!
Vasárnap szépítünk a KTE ellen idehaza! CSAK A SZEDEÁK!

Bekkkkkkk
Olvasó

Korrekt vagy!!!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Igazi idény-nyitó, sok gyermeteg hibával, ám nagy küzdelemmel. Egylabdás meccs volt, a Szeged elbutáskodta a végét. Van hova fejlődni mindkét csapatnak, akárcsak a többinek! Gratulálok a győztes Zetének!

bbzte
Olvasó

Érdekes meccs volt, mindkét csapat rengeteg hibával játszott, de mivel a végén Szeged eladta a labdát, ott elúszott nekik a meccs.Tavalyhoz képest egy előrelépés van: akkor ezeket mindig elveszítettük (most nem). A győzelemnek most örüljünk, munka még sok van, ha tényleg rájátszásba akarunk kerülni. Hajrá ZTE!
u.i.: Szeged centere tényleg jó volt, nehéz dolga lesz vele mindenkinek, többször volt, hogy 3-4 emberrel a nyakán-hátán-ölében szerzett pontot.

SárgaPárna
Olvasó

Valaki írja le részletesen, hogy mit művelt a zegi tábor? Remélem feljelentés és csarnokbezárás lesz a vége.

Captain Macko
Olvasó

Remélem amennyire szeretnél egerszegen zártkapus meccset, annyira szeretné több csapat szurkolói a savariát zárva tartani örökre!

gabor77
Olvasó

Anyukád hogy van?

Captain Macko
Olvasó

Köszi kérdést jól van. 😀

red-black01
Olvasó

Általában én sem csöndes szurkoló vagyok, ha nem is a B középben. Néha előjön belőlem olyan is, amire meccs után azért már nem vagyok túl büszke 😉 . Vannak olyan megnyilvánulások a sajátjaink körében is és más szurkolótáboroknál is, amivel nem mindig tudok azonosulni, de egy szintig tudomásul veszem. Az viszont kurvára a legalja és hányinger, ha egy szurkolótábor HUHOG. Nem 1-2 ember, mert idióták mindenhol vannak, hanem láthatóan-hallhatóan tudatosan szurkolók csoportja. Ezen az alja dolgon túlmenően az meg egyenesen érthetetlen számomra, hogy a saját csapatban is van színes bőrű játékos és így huhognak az agysebészek. Remélem egyszer úgy jártok,… Olvass tovább »

HLaci
Olvasó

Gondolom szombaton ti is megmutatjátok milyen kultúrlények is vagytok.

CsakazMTE
Olvasó

Nem, nem vagyunk azok, de nem fogjuk lehuhogni az ellenfél színesbőrű játékosát ?

red-black01
Olvasó

Ne csúsztass, ne terelj!
A HUHOGÁSRÓL van szó.
A többit nem is mondom amiket írtam, nem is kell elolvasnod.
A huhogásról van szó önmagában, plusz hozzá hogy a saját játékosukat is huhogják.
Mindkettő szánalmas, ráadásul az utóbbi annyira gyengeelméjű dolog, ami számomra érthetetlen, de sok mindent elárul.
Félreértés pedig ne legyen, nem a divatvonatra ültem fel, nekem nem kellett ehhez mozgalom meg ilyenek.

Major Bence
Olvasó

Csak szólok hogy egy kisebb csoport a nézőtéren kezdett el huhogni és maga a B közép csendesítette el őket hogy hagyják abba.

Captain Macko
Olvasó

Te melyik meccset nézted én semleges nézőként mindiggon nem hallottam semmit huhogást. Esetleg nem tavalyi meccset játszottad le véletlen, jó meccs volt? Megsúgom azt a zte 73-85re elvesztette hazai pályán. 😀 De Ma nem hallottam semmit a mindiggon közvetítés során. Jó meccset láttunk, mindkét csapattól néhány hiba és bíróktól. Hajrá Magyarország!

CsakazMTE
Olvasó

Akkor legközelebb hanggal nézd ?

Captain Macko
Olvasó

Fizess elő mindiggora vagy menj el szemészethez ha már szüleid nem vittek el. Mer hallásommal nincs gond és a közvetítés hanggal sem.

Bekkkkkkk
Olvasó

Idióta!!! Ki huhogott??? Kurvára nem a szurkolók! Csak egy faj barom vagy és ezt gondolod!!! És le is írod anélkül, hogy tudnád!! Bohócccc!!!

Bekkkkkkk
Olvasó

Te gyökér vagy!!!

Traktoros
Olvasó

A legalja amikor egy Játékos !!! aki csk anyáz meg cigányoz! Érdekes módon ez belefér az erkolcsi normátokba…bezzeg a huhogás

100%antifepu

pop
Olvasó

Az szerencsére nem hányinger, hogy odahugyoztok a lelátóra. Erről az erkölcsi magaslatról elfogadható a kritika, alig vártuk, hogy mindjárt ez 1. fordulóban egy körmendi oktasson etikából.
( ez természetesen nem jelenti azt, hogy a huhogás elfogadható, de rohadtul nem ez volt a jellemző a tegnapi lelátói hangulatra)

Csíkosnapernyő
Olvasó

Kár a sok hibáért és a bírói fújásért! Hajrá Szeged!!!!

Csakegyfan
Olvasó

Hiba volt bőven mindkét oldalon. Nem volt bírói részrehajlás sem szerintem, csak keményen fogták a meccset. Szeged centere butál, csak kicsit buta.

Csíkosnapernyő
Olvasó

Nem baj,ha buta,csak játsszon jól?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés