Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szoros meccsen kaptunk ki a lettektől

Székely Norbert csapata a harmadik negyedben jól játszott, de kevés volt a sikerhez.

Magyarország - Lettország 63-69(15-21, 14-16, 21-16, 13-16)

Felkészülési torna, 3. forduló
Prága
Játékvezető: Jakub Kec, Marek Vondřáček, Jan Jeřáb

Magyarország: Studer 7/3, Simon 7/3, Raksányi 4, Varga 6, Határ 22. Cserék: Zele -, Horváth -, Lelik 2, Horti 14/3, Dubei -, Kiss 1.

Lettország legjobb dobói: : Strautmane 14/12, Krēsliņa 13/9, Pulvere 11/3.

Varga duplájával, de feszült hangulatban, kezdődött az utolsó csehországi mérkőzés. A duplára azonban két tripla volt a válasz, így a közelgő Eb egyik házigazdája alaposan meglepte a mieinket. A magyar válogatottból Határ és Varga is betalált, míg 6-6-os állásnál több cserét is végrehajtott Székely Norbert. A lettek nem ismertek elveszett labdát, és a spanyolországi összecsapáshoz hasonlóan, nagyon motiváltan kosárlabdáztak. 15-21.

Spanyolország után, Csehországban is találkozott a két csapat – Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

A második negyedben sem változott a játék képe. Székely Norbert sokat cserélt, igyekezett tűzben tartani a csapatát. Horti és Határ mellé azonban senki nem csatlakozott extra játékkal, így a lettek a 14. percben már nyolc ponttal vezettek. Két perccel a negyed vége előtt pedig 27-37 volt a táblán. Határ büntetőivel kozmetikáztunk az eredményen a negyed hajrájában. 29-37.

Nagy kérdés, hogy mit mondhatott a szünetben a szövetségi kapitány, mert egy egészen elképesztő rohamot nyomtunk. Határ fantasztikusan játszott. A lettek előnye elfogyott, sőt a vezetést is átvettük. Simon, Varga és Raksányi is koncentráltan, jól kosarazott ebben a periódusban. A lettek időkéréssel is próbálkoztak, de Horti duplája után, az ötvenedik magyar pont is megszületett, hat volt az előnyünk. A negyed végére felébredt az ellenfél, de a pocsék első félidő után sikerült teljesen nyílttá tenni a találkozót. 50-53.

Studer Ágnes lendületben – Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

5-0-ás rohammal kezdtük az utolsó negyedet, át is vettük a vezetést.  Ikstena triplájával vette vissza a vezetést a lett válogatott, Székely Norbert azonnal időt kért. Studer triplájával kapaszkodtunk. A rövidzárlatnak azonban nem volt vége, hét ponttal lógtak meg a lettek.

A hajrában mindent elkövettünk, hogy begyűjtsünk egy értékes skalpot, de sok volt a hiba, így vereséggel búcsúztunk a csehországi tornától.

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés