Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Szoros meccsen kapott ki a magyar válogatott

A tegnapi vereség után összekapták magukat a mieink, de két ponttal a fehéroroszok nyertek.

Magyarország - Fehéroroszország 51-53 (15-18, 12-13, 11-5, 13-17)

Felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok

Magyarország: Studer Á. 10/6, Raksányi 4, Dubei 11/6, Varga 5, Határ 8. Csere: Horváth 3/3, Pusztai -, Horti 6, Kiss -, Zele 2, Lelik 2.

Fehéroroszország legjobb dobói: Veramejenka 13/3, Sznitsina 9/3, Hasper 9.

Az első napi vereség után érezhető volt a magyar válogatotton, hogy meg akarja mutatni a remek erőkből álló fehérorosz válogatottnak: mi sem átszálló jegyet váltottunk az Európa-bajnokságra.

Studer 5 pontjával megadta az alaphangot, a saját palánk alatt is sokkal szigorúbbak voltak a mieink, így könnyű gólokat nem ajándékoztak Dubeiék a vendégeknek. Studer Ágnes második triplája után a negyed derekához érve időt is kért a fehérorosz kapitány, ugyanis messze nem voltak olyan hatékonyak a tanítványai, mint a pénteki találkozón (11-7). Az időkérés jót tett a vendégeknek, összeszedettebbé vált a játékuk, s Sznitsina vezérletével megfordították az állást a negyed végére (15-18).

Két és fél percnyi kosárcsenddel indult a második negyed, Varga Zsófia egy betörés után zárta le a pont nélküli időszakot. A vendégek triplával kezdtek, így négy pontosra nőtt az előnyük (17-21). Szoros volt a mérkőzés, a fehéroroszok ezúttal nem tudták érvényesíteni férfias, kőkemény játékukat, mérgelődött is miatta Trafimava kapitány. Ismét percekre megmerevedett az állás, Sznitsina talált be ismét, majd Ritszikava talált be kintről, megléptek a vendégek (20-28). Nagyon megtorpant a magyar csapat támadójátéka, illetve remekül szervezték meg saját védekezésüket Ritszikaváék. A saját palánk alatt a magyarok sem teljesítettek rosszul, így volt mire támaszkodnia a házigazdának. Studer szép egyéni akcióból hozta látóközelbe övéit, majd Dubei egy gól jó plusz faultos akciójával már csak három volt közte (25-28). A végére még jutott egy tripla Veramejenkától, s egy kettes Határtól, így a félidőre maradt négy pontnyi a vendégek előnyéből (27-31).

Jó meccset játszott a válogatott/ Fotó: Zsu

A nagyszünet után sem indult be a pontgyártás egyik csapatnál sem, ennek ezúttal mi örülhettünk jobban, ugyanis a négy perc alatt esett négy pontot Varga Zsófi és Raksányi Krisztina dobta, azaz kiegyenlítettek a magyar lányok (31-31). Dubei gyűrűn pattogós triplájával egy rövid időre a vezetést is átvettük, de Veramejenka gyorsan egyenlített (34-34). Lelik Réka mutatta meg két támadásban is, hogy miért is hatalmas ígérete a hazai kosárlabdázásnak, előbb egy igen szemtelen floaterrel juttatta vezetéshez a magyarokat, majd a teljes fehérorosz védelmet megbolondítva adott gyönyörű gólpasszt Horti Dórának. Ezzel a házigazda várhatta minimális előnnyel a záró felvonást (38-36).

Igazán harcos záró tíz percet produkáltak a csapatok, a magyarok támadójátéka ugyan még mindig döcögött, de a védekezéssel elégedett lehetett a szakmai stáb. A vendégek mindent megtettek, hogy győzelemmel zárják a felkészülésüket, az utolsó másfél percnek az ő egyetlen pontos vezetésüknél futottak neki a felek. Studer középtávolija kimaradt, a túloldalon viszont Veramejenka maradt egyedül Dubeivel a palánk alatt, ki is használta magassági fölényét. Határ Betti kettesével húsz másodperccel a vége előtt egyetlen pont maradt a fehéroroszok előnyéből. Bentley kihagyta az egyik büntetőjét, de a túloldalon Dubei triplája lejött, így végül két ponttal győztek a fehéroroszok – áll a hunbasket.hu tudósításában.

Fotó: Zsu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés