Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Szoros kezdés után, magabiztosan nyert a Nyíregyháza

Kovács Soma öt triplája sem volt elég a győzelemhez.

Nagykőrösi Sólymok KE - HÜBNER-Nyíregyháza BS 64-74(18-24, 16-17, 12-20, 18-13)

Piros-csoport, 13. forduló
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok
V.: Hervay T., Bagi B., Nepp L. (Farkas J.)

Nagykőrös: Fehér 15, Mester -, Molnár 11/6, Kovács 19/15, Mácsai 9, Csere: Bartos 8/3, Jenei 2, Tóth -, Kónya -,

Nyíregyháza: Ubilla 24/3, Bus 16, Mokánszki 6, Bazsó 10/6, Tóth G. 11, Csere: Vaskó 3/3, Mohácsi 2, Czinger 2, Szobi -,

A feldobást a hazaiak hozták el, melyet Kovács érvényesített a hárompontosról. A következő támadásban Mokánszki szerzett kosarat, majd pár támadás után Ubilla talált be a tripláról. Kis idő múltán Molnár két triplát is szerzett, így öt perc után három ponttal vezettek a nagykőrösiek. (9-7) A csapatok fej-fej mellett haladtak, fél perccel a negyed vége előtt Kovács egyet odaütött a vendégek játékosának egy gyors indítás után, ezt a játékvezető úgy ítélte meg hogy sportszerűtlen faultnak számít. Bus csak az egyik büntetőt tudta bedobni, majd megint a nyíregyháziak jöhettek, a támadás végén Vaskó szerzett kosarat a hármasról. Az első tíz perc utolsó kosara Bazsóé volt, így 6 ponttal vezetett a vendégcsapat a negyed végén. 18-24.

A második etap első kosara csak két és fél perc után született meg, miután egy hazai gyors indítást a vendégek  lefüleltek, melyet egyből előre passzoltak Tóth Gergelynek, aki üresen volt és egyet zsákolt is. Bus is betalált pár támadással később, a hazaiak időt is kértek. Bazsót rosszul találták el labdával, ezért le kellett cserélni. Mohácsi ziccerével már tíz ponttal vezetett a nyíregyházi együttes. (20-30) Egy kis ideig nem született kosár, majd Ubilla betört és dobott egy ziccert, mely során Tóth szabálytalankodott vele szemben, a vonalhoz állva Ubilla bedobta a plusz egy büntetőjét és újabb időkéréshez folyamodtak a hazaiak. Hosszú idő után, a negyed második a hazai kosarát Kovács szerezte, triplából. (23-37) Magára talált a hazai csapat, mivel Bartos és Mácsai kosarainak köszönhetően visszazárkóztak 7 pontra a második tíz perc végére. 34-41.

A szünet után az első két perc alatt 0-9-es futást tudott csinálni a vendégcsapat. Pár támadás után a nagykőrösiek első pontjait a negyedben Mácsai szerezte meg két büntetőjével. A mérkőzésen egyre agresszívabban védekezett mindkét csapat, volt is egy kisebb összezörrenés, ami miatt állt a játék. Kovács törte meg a faultok sorát triplájával harmadik szakasz vége előtt kis idővel. A vendégektől Tóth még dobott egy ziccert, majd Mácsai tudott még válaszolni , sőt Molnár büntetőzni is mehetett, mivel Busnak technikai faultot ítélt a bíró. Molnár bedobta a büntetőt, így 15 pontos fölénnyel vezetett a vendégcsapat. 46-61.

Az utolsó etapban Bus kezdte meg a pontszerzést, melyet ziccerének köszönhet és mivel közben Mester szabálytalankodott vele szemben, így még dobhatott is a vonalról. Kovácsot hagyták szabadon egy hazai támadás során, ezt ki is használta, Kovács ezzel az ötödik tripláját szerezte meg. Kovács ziccere után 13 pontra zárkóztak a nagykőrösiek, ekkor Siska János időt kért. (51-64) Ezt követően egy 2-6-os futást tudott a nyíregyházi gárda csinálni. A hazaiaktól Molnár és Fehér vállalt többet, de így is 13 pontos különbség volt. (61-74) Fehér mindkét büntetőjét bedobta, így tovább csökkentette a különbséget. Bartos büntetője volt a mérkőzés utolsó kosara, így 10 pontos fölénnyel zárta a mérkőzést a Nyíregyháza. 64-74

Fotó: Nagykőrösi Sólymok KE Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés