Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szoros csatában kapott ki a franciáktól U16-os lány válogatottunk

Öt pont döntött a felkészülési találkozón.

Franciaország - Magyarország 64-59 (16-13, 18-17, 16-23, 14-9)

U16-os felkészülési torna
Franciaország, felkészülési torna

Magyarország: Rakita 10, Sitku 10/3, Dúl 4, Krasovec 6, Miklós 11. Csere: Tamás 4, Pfeiffer -, Renczes 4, Kuncz 2, Ferenczi 2, Farkas 2, Telegdy 4.

:

Tegnap este Franciaországban lépett pályára U16-os lány válogatottunk, amely a házigazdákkal találkozott a Poinconnet-ben zajló felkészülési torna nyitónapján. A hazaiak nagy csatában, végül 5 ponttal diadalmaskodtak – írja a hunbasket.hu.

Igor Skocovski, szövetségi kapitány: Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat lejátszotta ezt a mérkőzést. Egy nagyon fizikális meccs volt, ahol a franciák erősebbek és magasabbak is voltak. Az első negyedben sok szép támadásunk volt, így a kezdeti 0-4-es hátrány után egy 9-0-s szakasz következett, de a negyed végére újra átvette az ellenfél a vezetést. A második negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, látszott, hogy minden játékos szívét-lelkét kiteszi a pályára. Sok jó passz és sok szép betörés mellett a palánk alatti játékunkat is külön meg kell dicsérni. A harmadik negyedben mi domináltunk, öröm volt látni, hogy már most megmutatták a lányok, milyen szépen együtt tudnak működni a pályán. Nagyon magas szintű csapatjátékot játszottak, így a szerzett labdáknak és gyors indításoknak köszönhetően ezt a negyedet 23-16-ra megnyertük, és az utolsó negyedet 3 pontos előnnyel kezdtük. Sajnos ezt a nagy ritmust és fizikális játékot már nem tudtuk tovább tartani, így a végén sokat hibáztunk. A legnagyobb gond a 4 kihagyott büntető volt, ami el is döntötte a mérkőzést. A lányokat meg kell dicsérnem a rendkívüli hozzáállásukért. Még jobb edzésekkel és ehhez hasonló jó meccsekkel tudunk majd ennél is jobban előre lépni.

Fotó: Farkas Fanni/hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés