Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szombaton kezd az Alba, nincs halasztás

Bréking.:

:

Nem fogadták el az Alba halasztási kérelmét, így 17:30-kor a Szolnoki Olajbányászt fogadják a Gáz utcában – írja a klub hivatalos honlapja.

Balássi Imre, a klub elnöke sikeres szezont remél, bár a helyzet nem könnyű. A héten három játékosnak tartott edzést a szakmai stáb.

– A tavalyi, befejezetlen szezonban a célunk a négy közé kerülés volt, amire volt is esélyünk, de az már soha nem fog kiderülni, ezt megvalósítottuk volna, vagy sem. A nyáron úgy ítéltük meg, hogy edzői és játékos fronton is változtatnunk kell, így került Fehérvárra a helyi kötődésű, fiatal, másutt már bizonyító, ambiciózus edző, Forray Gábor, valamint megszereztük a magyar kosárlabda meghatározó alakját, Vojvoda Dávidot. Sikerült megtartanunk Csorvásit és Markovicot, valamint tehetséges, saját nevelésű fiataljainkat, az U23-as szabály bevezetésével ez komoly lépéselőnynek tűnik a riválisokkal szemben. A felkészülésünk rendben elkezdődött, légiósaink időben megérkeztek és munkába álltak, bizakodva vártuk a szezon kezdetét. Két héttel ezelőttig minden szépnek és jónak tűnt, szeptembertől teljes intenzitással készültünk, úgy gondoltuk, öt hét elég lesz a bajnokság megkezdése előtt. A vírus második hulláma azonban keresztülhúzta számításainkat, olyan helyzeteket teremtett és teremt most is – naponta változik minden -, amire nem lehet felkészülni. A kluboknak meg kell felelniük a hatósági előírásoknak, az ÁNTSZ, az Országos Sportegészségügyi Intézet és az MKOSZ szabályainak. Ez vonatkozik az edzések látogatására, a mérkőzések megrendezésére és az esetlegesen vírussal fertőzött játékosok és a velük kontaktusba kerülő társak protokolljára. A felkészülésben, a nyári alapozásban – főleg ilyen hosszú szünet után – mindig benne van az esetleges sérülés, ami ezúttal szintén nehezítette a felkészülésünket. Reméltük, hogy a járvány elkerül bennünket, Fehérvár és Fejér megye a főváros, Budapest után az egyik legfertőzöttebb területe az országnak, ezért külön figyelmet fordítottunk az egészségügyi szabályok betartására. Sajnos másfél héttel ezelőtt egyik játékosunknál a teszt pozitív eredményt mutatott, melynek következtében őt és a csapat több tagját tíznapos karanténba helyezte a járványügyi hatóság.

Megcsonkított kerettel, edzések nélkül kell pályára lépnünk

Az elnök hozzátette, ez a lehető legrosszabbkor jött, a bajnokság kezdete előtt egy héttel a gárda jelentős része nem hagyhatta el otthonát, eltiltották őket az edzések látogatásától.

– A karanténból a jelenlegi előírások szerint negatív teszt esetén sem szabadulhattak ki, így a közös edzésmunka lehetetlenné vált. A hatósági ellenőrzés alatt álló kosarasaink csütörtökön hagyhatják el a karantént, így mindössze egynapos, közös felkészüléssel kezdjük a pontvadászatot. Az edzéskihagyás okozta esetleges sérülések elkerülése érdekében halasztási kérelemmel fordultunk a Szolnok együtteséhez, azonban ők nem járultak hozzá a nyitómérkőzés későbbi időpontban történő lejátszásához. Elsőre ez sportszerűtlen cselekedetnek tűnik a részükről, de ebben az extrém időszakban senki nem tudja, hasonló helyzetben miként reagálna egy ilyen kérésre. Ők most teljes kerettel, jól sikerült felkészülés nyomán várják a szezon kezdetét, ám a vírushelyzet bármikor változtathat, mások kerülnek hasonló helyzetbe, mint most mi. Megcsonkított kerettel, edzések nélkül kell pályára lépnünk. A már elstartolt kézilabdában több fordulón vagyunk túl, hétről hétre vannak hasonló problémák, nem megjósolható, ki, mikor, milyen kerettel, milyen állapotban tud meccset játszani. Így amikor lehetőség van rá, érthetően mindenki a legerősebb kerettel vág neki a mérkőzéseknek. Miután az Olajbányász nem járult hozzá a halasztásunkhoz, így az MOKSZ nemrég hozott versenykiírása alapján a mérkőzést meg kell rendezni, aminek mi eleget is teszünk, az ismert problémák és nehézségek ellenére. Szintén a hazai szövetség előírása, az első meccs előtt 72 órával minden csapat kötelező tesztelésen esik át, ami reményeink szerint nem befolyásolja a lehetőségeinket, azaz a 12 versenyengedéllyel rendelkező játékosunkból lesznek legalább nyolcan, akik negatív teszttel, érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkeznek, tehát pályára léphetnek.

39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
ZZTopBuborkaJockey EwingArtoisSajka Recent comment authors
ZZTop
Vendég
ZZTop

Gerinctelenségnek tartom, hogy még nem hivatalos, hogy ki az aki egyáltalán pályára léphet és ki az, aki biztosan nem.

Jockey Ewing
Olvasó

Balássi? A kutyámat se biznám rá! Csak az OLAJ!

Sajka
Olvasó

Nem jött be az Albának a próbálkozás….
Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában.

Üvegtigris
Olvasó

Allé allé álle óóo f…..ó albafos.

Kobayasi
Olvasó

Mocskos Szolnok!!!!! Mindig is egy CSURHE voltatok, az is maradtatok!!!

Pbask
Olvasó

Na megvillant az értelem,értelmes kommentet még soha nem olvastam tőled. A stílusod kb Torcida szintű,bár őt még igy is intelligensebbnek találom.

WSreborn
Olvasó

Ejjj micsoda kultúra, térdig ér a kukorica, Made in Gáz utca

Artois
Olvasó

Ohh micsoda bók.?

Olajheart2
Olvasó

Szépen ráhúzta az Olajra Balássi.. Gonosz Olaj! Ez a bajnokság nem lesz olyan mint máskor!! Ma a Pécs és az Alba holnap az Olaj majd aztán valaki más.. ehhez az idei bajnoksághoz jó nagy szerencse kell!! Mondjuk a rájátszásnál lesz ez igazán húzós!! Hajrá OLAJ

Cibona
Olvasó

Haat azért nekem ez sportszerűtlen Annak tudatában hogy csütörtökön jár le a karantén …lehet a szolnokiaknak ez nem az nekem az…El akartuk halasztani a Zete meccset is na az viszont tényleg nem jogos ott a halasztassal en sem értek egyet azt a meccset le kell játszani ott mar valamennyire igenis lehet keszulni. Szolnok meccs elmegy azért lesz meg bőven javítási lehetőség a kesobbiekben. En leginkább azért szurkolok hogy minél több néző láthassa a meccseket mert azért ez az igazi.

balldontlie
Olvasó

Alig várom Fofó nyilatkozatát a témával kapcsolatban.

Mária Nosztra
Olvasó

Nagyon nem sportszerű Balássi úrnak a szolnokiakra hárítani a felelősséget, mert fordított esetben ők is örülnének, hogy egy egyébként nehéz meccset le tudnak hozni komolyabb erőfeszítés nélkül. Ez az egyik oldal.
A másik pedig az, hogy ki lenne olyan hülye, hogy bekockáztassa, hogy most szívességet tesz, mire az ellenfél meg felépül, és eljön a derbi ideje, ő maga robban le?!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az is benne van a pakliban, hogy egy csapat belemegy a halasztásba, de fordított esetben nem kapja azt vissza.
A Fradi focisták halasztottak, amikor a paksiak kérték nem halasztottak, majd ismét halasztottak.

Mogyi19
Olvasó

Pont erre kérdeztem rá Bodnár Péternél, hogy nem lesz-e gáz, ha rátolják a másik csapatra a felelősséget. Hallgassátok meg az új Tripla-dupla Podcastben mit mondott a Főtitkár Úr.

Master1
Olvasó

Jól sikerült az interjú, tetszik hogy fel mered tenni a kellemetlen kérdéseket is.
Sok szombathelyi szurkolótársammal egyetemben örülnék, ha némi információt tudnál szerezni arról hogy a Falco BL mérkőzéseit idén végre lehet-e követni valamelyik sportcsatornán mert elég méltatlan volt a tavalyi mindigo-s közvetítés. Több okból is fontos lenne ez, jóval nagyobb számú közönség követhetné országos szinten az esetleges sikereket a nemzetközi porondon,ezen felül a csapatnak marketing szempontjából sem mindegy ez.

Mogyi19
Olvasó

Köszi szépen 🙂
igyekszem utána járni, majd ha lesz infóm bedobom valahova kommentbe.

Saliposz
Olvasó

Ez a nyilatkozat nem jött volna létre ha az MKOSZ elég tökös, hogy felvállalja a döntést és NE az Olaj döntésétől tegye függővé a halasztást.
Szerintem az Olaj döntése megfelel a szövetség azon törekvésével, hogy minél több meccset le kell játszani, minél előbb, mert nem tudhatjuk mi lesz később.
Lehet semmi, de most kellett dönteni.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Másfél héttel ezelőtt…
A karantén is másfél hét. Nekik meg van még a szerdai és csütörtöki nap a karanténból.
Érdekes ez a történet.

Zsarkov
Olvasó

Ismét egy “szimpatikus” nyilatkozat…, áleáleáleóóó…, a többit tudjátok

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem túl korrekt sportszerűtlennek nevezni az Olajt. De ezek után minden más csapatra kell alkalmazni a szabályt.

crazybasket
Olvasó

+1 nem gyakran értünk egyet, ésnem gyakran írok olyat, hogy köszönöm az Olajnak, hogy nem ment bele ebbe a játszámba és úgy cselekedik, ahogy azt leírta az MKOSZ! Respect

Pbask
Olvasó

Jó döntés,respect az Olajnak,nem ment bele a tili-toliba.

redmiller
Olvasó

Akkor péntek meccs, a többi már történelem!
Nem szoktam tévében meccset nézni – kivéve idegenben a válogatottat, ha nem a szomszédban van… -, de ezt legalább félszemmel megnézem!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Balássi azt nyilatkozta, hogy 1-et edzenek a meccs előtt.
Csütörtökön szabadulnak.
Tippelj!
1.Pénteken délelőtt edzés, délután meccs
2.Pénteken edzés, szombaton meccs!

redmiller
Olvasó

Belekevertem a sajátunkat… 🙂 Mi játszunk pénteken!
Szombaton a tévében Alba-Olaj, amit a pikáns helyzet miatt valószínűleg félszemmel nézek! 😛

nyolcmegnyolc
Olvasó

?

milanka487
Olvasó

Tipikus Fehérvár…Tojnak a MKOSZ rendeletére az elhalasztással kapcsolatban, sőt még rá is kenik az Olajra!
Tipikus Fehérvár!!!!!!!!

Rouge
Olvasó

“… Elsőre ez sportszerűtlen cselekedetnek tűnik a részükről, de ebben az extrém időszakban senki nem tudja, hasonló helyzetben miként reagálna egy ilyen kérésre…”

Menj a f@szomba.

Az Olaj az érvényes versenykiírásnak megfelelően pályára lép a Gáz utcában,
most ti lesztek hátrányban a vírus miatt, legközelebb pedig mi,
ez most egy ilyen bajnokság, tudomásul kell venni.

Idén nem biztos, hogy a legjobb csapat nyer, hanem inkább a legszerencsésebb..

Igazán az fog szívni,
aki a rájátszásban nyeli be a vírust,
lehet hogy azok majd pont mi leszünk,
az Alba (és a Pécs) még a végén jól is kijöhet ebből az egészből…

Szóval menj a f@szomba Imikém
ezzel a sportszerűtlen dumával.

Aranyalba
Olvasó

Ez jól hangzik , csak 2 hiba pontja van : – aki az egyetlen kötelező tesztet megússza ma/holnap , az a szezonban kiülteti 2 hétre a tunetes emberét sérültkent, de csak akkor küldi tesztre, ha komoly a baj. Egy csomó sportolóról soha nem derült volna ki, hogy koronas , ha nincs kötelező teszt. Erre az MKOSZ nem kér tesztet szezon közben . Ez nagyon veszélyes játék, de ne legyen igazam. – minden megyei tiszti főorvos másként gondolkodik. A miénk talán az egyetlen, akik az egyszem pozitív emberünk mellett a csapat többi tagját is karanténba tette kontaktént , tünetmentesen. Szerintem ilyenre… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

A tiétek az egyetlen sportszerű csapat. Az amelyik csütörtökön 16:15-kor bejelenti, hogy végre teljes csapattal tudunk edzeni, rá 16 órával, pedig, hogy annyi a sérült, hogy nem tudnak Paksra utazni.

Aranyalba
Olvasó

Mondtam én ilyet ? Ha ez az eset fordítva történik , az Alba sem megy bele a halasztásba, ez tuti. Dehogy akkor ment volna ránk a köpködés az tuti. Ellenben én nem ítélem el az Olajt , van egy potya győzelmük, jól jöhet ez majd később .
Abban továbbra sem értek egyet veletek, hogy előbb utóbb több csapat fog így járni mint az Alba,mert később nem kell teszt, és nem fog kiderülni , hogy van koronás , csak ha tünetei lesznek és tesztelik .
Bízom benne, hogy nem lesz ennek a szabálynak áldozata egyik csapatban sem.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A 21.-ei teszt levételekor az Alba 22-én karanténban lehetett volna. Ez egy kis szervezés kérdése. Nekünk civileknek is készült el teszt azon a napon. Akkor egy sportegyesület egy szerződéssel elintézi a gxors vizsgálatot, az Ántsz-nél a karantént. Akkor 28 az utolsó karanténos nap. Így edzhettek volna 29-30-01-02.
Gondolom nem ez volt a cêl. Te eltudod képzelni, hogy a Vidinél ennyit várnak? Szerintem te se.

Buborka
Olvasó

Az Olaj meghozta az egyetlen logikus döntést, amit a saját érdekében megtehetett. Hidd el, nem abból indultak ki, hogy ez potya győzelem lesz, hanem abból, hogy később esetleg nekik kell majd csonka csapattal kiállni. Ezért szeretnének teljes kerettel letudni minél több meccset. És ez érthető szerintem.

Olajheart2
Olvasó

Most olvastam csak el a hozzászólásokat! Szinte ugyanazt írtuk! Nem is kellett volna leírnom ☺❤?

vasipasi
Olvasó

Szerintem ez egy korrekt nyilatkozat most. Megpróbálták, nem sikerült….
A Szolnoknak és az MKOSZ-nek gratulálok, tökösen álltak ellen egy kemény lobbinak, remélem minden csapat így tesz majd, és igen, akkor is ezt fogom mondani, ha mondjuk nekünk kell 12 ifistával az Arénába mennünk egy “mészárlásra…”

Pbask
Olvasó

Dettó,ha Falco jár igy én is ezt fogom mondani! Első a bajnokság.

crazybasket
Olvasó

Ennyi! Győzzön a jobb

balldontlie
Olvasó

Nem hinném, hogy túl sportszerű ráhúzni ezt a Szolnokra Balássi… Rohadt szerencsétlen helyzet, de meg kell érteni, hogy a szabály, az szabály. Sajnos.

Pbask
Olvasó

Balássi egy ilyen fazon. Jót még nem hallottam róla..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés