Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A végén tudta megverni a Szolnok a Sopront

Nagyon szoros meccset játszott az alapszakasz-győztes a nyolcadikkal.

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 89-81 (32-29, 20-23, 18-20, 19-9)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Frányó P., Csabai-Kaskötő B., Balogh Gy. (Farkas Z.)

Szolnok: Warner 11, Badzim 14/9, Kovács P. 3, Subotic 7, Cakarun 14. Csere: Gibson 19/12, Juhos 7/3, Zsíros 6/6, Pongó 5/3, Rudner 3/3, Taiwo -.

SKC: Elmore 11/3, Thompson 9, Takács N. 12/12, Borisov 21/6, Jogéla 15. Csere: Padgett 8, Supola 5/3, Fazekas -, Halász -.

Megkezdődött az alapszakaszt megnyerő Szolnoki Olajbányász és a nyolcadikként rájátszásba jutó Sopron KC párharca a bajnokság negyeddöntőjében, Szolnokon.

Kovács kapott faultot, miközben közelije célt talált, majd a vonalról is jól célzott, így rögtön három ponttal indította a meccset a Szolnok. Egyenlített a Sopron, Warner öt pontja viszont ismét a hazaiaknak jelentett előnyt, majd Borisov duplájára Badzim „tett rá” két triplát (14-5). Juhos hármasával érte el a különbség először a tízet, Badzim távolijával pedig át is lépte azt (20-9). Próbálta csökkenteni hátrányát a Sopron, de amikor tízen belülre tudott jönni, mindig érkezett egy-egy találat a hazaiaktól is. Rudner jegyezte a hatodik szolnoki triplát – a nyolcadik csapatkísérletből –, 30-20-ra vezettek ezzel a hazaiak. Borisov büntetőivel kapaszkodott a Sopron, rövid időn belül ötöt is dobhatott, mind célba talált. A negyed hajrája egyértelműen a Soproné volt: mínusz háromra jött fel, 32-29-nél jöhetett a kisszünet.

Supola hármasa egyenlítést ért, de Badzim gyorsan dobott egy kettest, elsőként átlépve ezzel a tízpontos (egyéni) határt – és a büntetője is talált. Borisov sem hibázott a vonalról, a kilencedik büntetőjét is bedobta, és mivel Jogéla is talált egyszer a két dobásából, kiegyenlített a Sopron (35-35). A pontgazdag első negyed után visszafogottabb támadó-teljesítményekkel jelentkeztek a csapatok, feljavultak a védelmek, de Jogéla ismét betalált, így már a vendégek vezettek, hogy aztán négy gyors Cakarun-pont fordítson az álláson (39-37). Egyenlített a Sopron, majd az immár 14 pontos Borisov jelentkezett második akciókosarával, ami ráadásul egy tripla volt – 39-42-nél a hazaiak érezték úgy, hogy itt az idő egy rövid taktika-átbeszélésre. Elmore gól jó plusz büntető-akciója után néggyel ment már a Sopron. Egyre jöttek fel a hazaiak, de gyors négy ponttal válaszoltak a vendégek. Újabb hazai időkérés következett, amit követően három jó akcióval átvette a vezetést a Szolnok, de Gibson triplájára Takács is kintről felelt (50-52). Juhos egyenlített, 52-52-vel zárult az első húsz perc.

Két és fél perc után Badzim jegyezte a harmadik etap első pontjait, Jogéla rögtön egyenlített. Cakarun vette vissza a vezetést, Elmore hármasával viszont már a Sopronnál volt a minimális előny. Amit tartottak is a vendégek, végig az Olaj előtt jártak legalább egykosárnyi különbséggel. A negyed második felébe érve Borisov triplája ült, ami után már időt is kért a hazai pad – 66-70-nél, alig három perccel a negyed vége előtt még mindig a vendégeknél volt az előny. A négypontos fórra ráállt a Sopron, hazai duplára vendég közeli volt a válasz, de kettő egységet végül tudott még faragni az Olaj: 70-72-ről indult az utolsó tízperces etap.

Padgett büntetői után Gibson érkezett egy triplával. Thompson keze megremegett, egy büntetőt dobott csak be, de egy jó védekezés után ismét kiharcolt egy faultot – két és fél perc után már négy beütött hibánál járt a Szolnok. Amely viszont átvette a vezetést: ismét Gibson célzott kiválóan a triplavonalon túlról (76-75), ezzel csapata legeredményesebb játékosává lépett elő. Gibson ütötte be az ötödik Olaj-faultot, Jogéla mindkét büntetőt bedobta – ismét a Sopron vezetett, de Zsíros a fordulásból dobott egy triplát, majd Cakarun is betalált (81-77). Fordulópontnak tűnt ez a pillanat: a Szolnok 11 pontnál járt a negyedben, míg a Sopron beragadt, öt egységet tudott csak bevinni, majd újabb támadásokat rontott, amire már időkérés volt a vendég kispad reakciója. Subotic növelte a különbséget egy kettessel, a remekül játszó Borisov pedig hibázott a másik oldalon, amit Gibson büntetett (85-77). Elmore törte meg a soproni pontcsendet, de már későn: tízzel is meglépett a Szolnok, így Elmore újabb találata már mit sem ért a legvégén – 89-81-re nyerte az első meccset a Szolnok.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
ZsarkovmeiyoWSrebornMásikVégétFújdMegCsippa Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Az, hogy a lesajnált Borisov szinte minding ellenünk játssza élete meccseit, én már nagyon unom. Nem igaz hogy nem lehet megfogni azt az embert.

Csippa
Olvasó

Azé vicces, h igy irsz róla, idén extra meccsei voltak. nem véletlenül a Sopron legjobb dobója, 17,1p, 46% tripla bkitől brutál, nem egy 36 éves játékostól. Bár ez egyben erős kritika is sok más játékossal szemben…

Gézuka
Olvasó

Amíg Szolnokon játszott volt lesajnált, mert nem hozta azt a szintet mint az előző csapatában – talán Debrecen volt de nem biztos – és csak szidták hogy üres helyzeteit nem dobálja be stb, most x évvel később szopat minket. Erre gondoltam a lesajnált alatt. Mert azt felejtik el sokan, hogy egy közép csapatban húzójátékos nem feltétlen lesz egy élcsapatban is húzójátékos…

WSreborn
Olvasó

Lesajnáltnak nem mondanám, de egy Badzim, Zsíros fiatal fizikális védőpárosnak illene jobban limitálnia egy 36 éves jàtékost, még ha klasszis is.

Csippa
Olvasó

Bazdimot simán beviszi poziba, az missmatch köztük, Zsiros meg hiába jó fizikum, ha Borisovnak 5ször akkora a játék IQja…..

Heindrich
Olvasó

Erős 8 csapat került a rájátszásba. Potocnik elosztotta a játékidőt szépen, ez egy hosszú menetelés lesz. Legfontosabb ,hogy nyertünk. HAJRÁ OLAJ!!!

ójajj
Olvasó

Nehezen,de meglett… Elég csúnya, amikor az 1. hazai pályán kikap a 8.-tól, de van rá példa azért. Anno a Szolnok a 8. helyről kezdte a rájátszást a Bp-i Solymok ellen. 2:0-al kezdett az Olaj. Húsvétkor volt a 3. meccs. Skandáltuk, hogy “Nincsen ünnep, nincsen nyúl, Olaj-Solymok három null.” Azutàn persze 3:2 lett oda, de azért jó volt egy kicsit elhinni, hogy nyerhetünk…

Bossesy
Olvasó

…Nyerhettünk is volna, ha Rezák mester nem adja fel a meccset. Persze nem biztos, de az esély megvolt, partiban voltunk. Ott voltunk több százan, hazai hangulatban játszott az Olaj Budapesten. Erre fel a második félidőben talán -10 nél, amikor még bőven volt idő, a mester lehozta a komplett kezdő ötöst a pályáról. Amúgy sem volt akkor túl acélos csapatunk, de jó szériában voltunk, a második sor viszont harmatgyenge volt főleg a Honvéddel szemben. Fogtuk a fejünket és csak lestünk. A meccs után beszélgetünk is Rezákkal és mondta: semmi vész fiúk, rápihentünk a hazai meccsere, otthon megverjük őket. Aha, persze…. Onnan… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Ivkovic megcsinálta ezt velünk 2016-ban. A Körmend elleni elődöntő 4.meccsét odaajándékozta a Körmendnek (0 küzdést mutattunk), majd az 5. meccsen itthon behúztuk a párharcot. Szóval van olyan undorító délszláv edző, aki ezt megcsinálja?

moldi56
Olvasó

Akkor még volt rájátszás a helyezésekért is,ha nem tévedek megszereztük a 7.helyet.A ZTE volt a 8.A ZTE-ben akkor mutatkozott be gy fiatal irányító,bizonyos Simon Balázs.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Darko Papac, Alexe Antonio által fémjelzett Olajbányász….

Dallas
Olvasó

HAhaha mindigxar és a hazudozás.. gondoltam visszanézem a meccsett,hátha megvan a “kópia” Értitek ! visszanézés ,üzenet :nem jön jel a helyszínröl… hát gondoltam xDDD ..persze a helyszín lehet az ö központjukat jelenti és én értem félre xD

Olajka20
Olvasó

Nehezkes gyozelem, Gibson meg Zsir triplai nelkul most konnyen veresegrol beszelhetnenk…

Szeretnem megjegyezni Kovacs Peti, mint csapatkapitany hozzaallasat, mindenkivel csak veszekszik a palyan, ha O ront el valamit, akkor meg sertodos kisfiukent levonul a palyarol senkivel nem pacsizva… kerdem en, ez csapatkapitanyhoz melto? Meccsek ota ezt csinalja!

Olajheart2
Olvasó

Én ezt nem vettem észre Kovács Petitől.. Nem is ilyen a személyisége.. De kíváncsiságból figyelni fogom..

Dallas
Olvasó

Hát….. én azótal látom ilyenek amióta Szolnokon van 🙂 Ne érts félre nem azt mondom hogy sose pacsizik vagy ilyesmi ,de tényleg van benne valami amit Olajka 20 írt róla :), olyan teátrálisabb tipus ha valami nem tetszik neki.

Bilbao
Olvasó

Sosem láttam h Kovács Peti veszekszik a pályán bárkivel is.

Csippa
Olvasó

Dehogynem, idén full hiszti, ha kap egy faultot. emlékszem, múltkor vmelyik meccsen hisztizett a biróknak, warner odament békiteni, h minek, úgy lebaszta a kezét magáról és vmit oda is szólt neki, durván, h mindenki csak lesett…

moldi56
Olvasó

Ezért vannak a csapatnál.Hogy adott esetben bedobják…bár Zsírosnak más szerepe is van.

bp
Olvasó

Grat a csapatnak! A cseresorunk beletett 40 pontot, ez döntött. Amíg bírta erővel a soproni kezdő ötös addig teljesen nyílt volt a meccs. De 40 percig ezt szinte lehetetlen. Nem lesz könnyű menet de győzni kell Sopronban, különben vérszemet kap Borisov és 30 felett fog szórni minket 🙂

Hajrá Olaj!

SárgaPárna
Olvasó

Pötöcsnik remélem gyorsan tart még egy minialapozást 🙂

pirosf
Olvasó

Itt is kevés a hsz,BB1!

SzhelY
Olvasó

Nem anagyFalcohoz kéne irnod te hadibalfasz

Rózsabimbó
Olvasó

“A végén tudta megverni a Szolnok a Sopront”
Szerintem ez így elég is egy győzelemhez!

Olajheart2
Olvasó

Nehéz első meccs… Lényeg a győzelem! Gibson pontjai jókor jó helyen! Meccs eleje és vége rendben volt! Sok pontot kaptunk.. Egyetértek Rouge 11 játékost forgattunk.. Végén lehet ez is számított! Hajrá Olaj!!!

Piffinger
Olvasó

A rájátszásban leginkább ez a lényeg, hogy a végén legyen jó…
Idén egy olyan nyolcas jött össze, ahol senkit nem kell lebecsülni, így a Sopront sem.
Egy picit meglepett a Debrecen szétesése, bár a kupa döntő már ijesztő volt, igaz ott szépen visszajöttek.
Sajnálom nagyon a soproni lányokat.

HAJRÁ OLAJ!!!

csak.az.skc
Olvasó

Sajnálom, hogy ez lett a vége, meglehetett volna. Grat a Szolnoknak!
Legközelebb remélem az egész meccset láthatjuk, ha már élőben sajnos nem is, legalább a “csodálatos” mindigo-n…..
Hajrá Sopron!

Józsipapa
Olvasó

Ezt a pocsék játékot szolnoki részről !!!!
Közben 15 percig nem jött jel – BRAVÓ MINDIGFOS !!!!!
EZ NAGYON KEVÉS LESZ A FOLYTATÁSBAN !!!!
Warner játéka az utolsó 2 percben katasztófa volt !!!
(de az elész meccsen gyenge volt !
Hajrá OLAJ !!!

meiyo
Olvasó

Úgy látszik egyeseknél nagyon bevésődött a Warner játéka.
Szerintem sok csapatnál örülnének ha ilyen irányítójuk lenne a szezonban,
és most csak az első 8-ra gondoltam.
Az is igaz, hogy nem Kelly, Trotter, Perry kategória.
De nem is egy labdatemető játékos mint mondjuk Warren volt.
A mérkőzésenkénti 13pont,5gólpassz nem rossz szerintem.
Tegnapi mérkőzésen +/-mutatója +16
ami nem azt jelzi, hogy olyan nagyon
szarul játszott volna.
Hajrá Olaj!

Zsarkov
Olvasó

Warnernek nem a számaival van a probléma, hanem a kulcsszituációkban hozott rossz döntéseivel… igaz, hogy sokszor ennek ellenére is tudunk nyerni, így nem olyan feltűnő…, remélem, jövőre komolyabb játékost hozunk a helyére

SopronKCfan
Olvasó

35 percig megvolt minden… Koncentráció, csapatjáték, küzdés. Vezettünk, megnyerhettük volna a meccset. 5 perc alatt, a 35 perc munkája ment a holnapi húslevesbe… Menni kell tovább, kedden javítani. Meg lehet verni az Olajt, csak el kéne hinni.
Gratulálok a Szolnoknak!
SKC!

Rouge
Olvasó

Nézd meg az elosztott játékperceket nálatok és nálunk, és akkor rájössz, hogy miért nem volt esélyetek a végén (eladott labdák, rossz dobások).

Minden mérkőzés 40 percig tart.

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

moldi56
Olvasó

Hát figyelj…sok olyan meccs volt az Olajnak,ahol a végét hoztuk.Pl.a Körmend elleni bronzmeccs,de volt más is.Nem játszottunk jól,azt hiszem puhán is védekeztünk,de amikor kellett hoztuk a kötelezőt.A Sopron kezdő ötöse sok időt játszott,Borisov alig-alig pihent és ahogy láttam a végén fejben elfáradt.Azért nincs lefutva ez a párharc,kedden folytatás következik.HAJRÁ OLAJ!

Rózsabimbó
Olvasó

Meg lehet verni az Olajt, de a végén is meg kell!
Azért gratulálok a Sopronnak!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés