Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Szolnoki Olajbányász – Legia Warszawa

Az életben maradásért küzd a Szolnok.

Szolnoki Olajbányász - Legia Warszawa

FIBA Europe Cup, H-csoport, 4. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szerda, 18:00

Szolnok: Solano - Cummings - Kovács - Subotic - Cakarun.

Legia: Jovanovics - Cowels - Abdul-Rahkman - Kulka - Kemp.

A FIBA Europe Cup H-csoportjában az eddig veretlen listavezető Legia Warszawa látogat a Szolnoki Olajbányász otthonába. A piros-feketéknek már nem csak a saját kezükben van a sorsuk, de az biztos, hogy nyerniük kell a Tiszaligetben.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Egy nagyon kemény meccsre számítunk. Tudjuk, hogy többé-kevésbé már nem számít a matek és már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, de a továbbjutás még lehetséges a számunkra. Mindez nem számít, ha nyerni akarunk holnap, akkor tényleg a tudásunk legjavát kell nyújtanunk. A Legia egy nagyon jó csapat, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy veretlenül vezetik a csoportot. Őszintén szólva mindenük megvan, amire egy modern kosárlabdacsapatnak szüksége van, főként igaz ez a támadóoldalra. Szélesen tudnak játszani, a magasemberek tudnak kintről is dobni, a négyeseik nagyon mobilisak, míg a külső embereik remekül dobnak, atletikusak és jól alakítják ki a helyzeteket. Éppen ezért nagyon nehéz ellenük játszani. Ha már az első pillanattól jó meccset játszunk és azokra a dolgokra fókuszálunk, amiben a legjobbak lehetünk, jól védekezünk és jól lepattanózunk, akkor lehet keresnivalónk. Mindeközben szükségünk lesz a szurkolóink segítségére is, akik már oly sokszor mögöttünk álltak. Ha mindez összejön, akkor biztosan lesz esélyünk és ez az, amit szeretnénk holnap. Mindenünket kiadjuk majd a pályára és reméljük, hogy sikeresek lehetünk. Úgy gondolom, hogy Subotic és Cakarun visszatérhet, de sajnos ezen felül akadtak problémáink, megfázások, betegségek hátráltatták a munkát. Majd a meccsnapon fogjuk látni a teljes képet, hogy ki lesz bevethető.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
NonameMAFCdrukkerGézukaVulcanoPbask Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Verni kell a Legia-t és a Nagyváradot, ennyi. Hajrá OLAJ!!!

WSreborn
Olvasó

Remélem a szombathelyieknek nem sikerül kiszurkolni a lengyel győzelmet!
Hajrá Olaj!

donnarumma
Olvasó

PirosPárna
elég buta vagy, ha ebben “reménykedsz”

Pbask
Olvasó

?

Noname
Olvasó

Ostoba vagy!

Doki
Olvasó

Hajrá Olaj!!!!

SárgaPárna
Olvasó

Megmérettetek és könnyűnek találtattak….

WSreborn
Olvasó

A 2017-2020 közötti nemzetközi szerepléseteket összegezted? Szar a polcon…..

Gézuka
Olvasó

Mióta ömlik a pénz Hurka Gyurka bácsiékhoz azóta elfelejtette hogy a …. szop…kodták éveken keresztül és fő a szerénység. Mert a filkó még sokat nem tett le nemzetközi porondon… se EC F4, se Aba liga. Van még mit pótolni, de csak a nagypofát sikerült előhúzni a cilinderből.

Gecse J. Márió
Olvasó

Elég bonyolult a csoport a körbeverések miatt, ezért körbejártam a témát: az Olaj tovább mehet még, ha ma veri az Nagyvárad hazai pályán a Portót (most megy épp, sajnos nem áll jól, 15.min 24:30) és a Legiát veri az Olaj, ez esetben az Olajnak egy 1 pontos idegenbeli győzelem is elég lehet Nagyváradon az utolsó fordulóban a továbbjutáshoz, mivel a Porto ellen jobb lenne az egymás ellenije. Ha a Porto nyer ma, akkor igazából már csak abban lehetne bízni, hogy a Legia komolyan veszi az utolsó fordulóban a Porto elleni idegenbelijét és megnyeri azt (miközben az 1. helyhez nekik elég… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Pontosan úgy van, ahogy mondod. Közben már jobban áll a másik meccs, félidő 39-34. Nekünk a legjobb egy max 11 pontos Nagyvárad győzelem lenne, hogy ne a saját kezükben legyen a sorsuk és így talán ne legyenek annyira motiváltak ellenünk az utolsó fordulóban. Viszont, ha ma nyer a Nagyvárad, akkor teljes mértékben a saját kezünkben a sorsunk, mert ebben az esetben holnap már úgy játszunk a Legiaval, hogy tuti csoportelsők, eredménytől függetlenül. Talán pihentetnek is ebben az esetben, hiszen vasárnap Varsóban fogadják a listavezető Anwilt. Mondjuk, ha így alakul, még így is pokolian nehéz lesz a holnapi meccs is, de… Olvass tovább »

Gecse J. Márió
Olvasó

És a lengyelek honlapja szerint a legjobbjuk, Muhammad-Ali Abdur-Rahkman valószínűleg kihagyja egy kisebb sérülés miatt a holnapi meccset. A körmendi meccs most másodlagos, koncentráljatok inkább a nemzetközire!!! 😉 🙂

Milo
Olvasó

Ha a szívemre hallgatok, akkor másodlagos a Körmend meccs, ha az eszemre, akkor meg a nemzetközi a másodlagos. Ha a Falco ellen valahogy nem tudunk pályaelőnyt szerezni, akkor nagyon minimálisra csökken az esélyünk ellenük. (A bajnoki címhez) Persze valószínű pályaelőnnyel sem lenne túl nagy esély rá. Mindenesetre, ha holnap nyerünk egy már fix csoportelső Legia ellen, akkor egy olyan Nagyváradhoz utazunk, akiknek az esélye kb elszállt. Legalábbis nem gondolom, hogy a Legia megszakad majd Portoban a jövőhéten. De nyilván a Nagyvárad elakarja végezni a saját feladatát még akkor is, ha a Legia nem tud nyerni Portoban és kiesnek a győzelemmel… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

És csak nyert a Nagyvárad. Szóval a Szolnoknak most saját kezében van a továbbjutás.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, 67-58-ra győztek, szolnoki szempontból a lehető legjobban alakult ez a meccs. Persze mindez semmit sem ér, ha holnap kikapnak. Hajrá, Olaj!??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés