Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olajbányász KK – Pécsi VSK-Veolia

Akár a dobogóra is felléphet a kupagyőztes.

Szolnoki Olajbányász KK - Pécsi VSK-Veolia

Bajnokság, 11. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Minár L., Goda L. (Farkas Z.)

Szolnok: Jones - Kovács - Tucker - Krisztics - Tóth N.

PVSK: Pongó - Diggs - Smith - Budimir - Horti.

Jó meccsre van kilátás a Tiszaligetben, ahol a Szolnoki Olajbányász KK a Pécsi VSK-val találkozik. Gasper Potocnik debütálása parádésra sikerült, hiszen a piros-feketék előbb Szegeden, majd Pakson is nyerni tudtak, így már meg is előzték aktuális ellenfelüket a tabellán, és szerencsés esetben egy újabb sikerrel akár már a dobogóra is felléphetnek. A baranyaiak nincsenek jó formában, hat győzelem után öt vereség következett, igaz a nyeretlen széria sem véletlen, hiszen sérülések tizedelték a csapatukat. Legutóbb Kecskeméten már újra “adtak életjelet magukról”, de végül Wittmann Krisztián az utolsó másodpercekben kiénekelte a sajtot a szájukból.

Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: Igyekeztünk a két idegenbeli győzelmünk után megfelelően regenerálódni, számunkra most minden nap nagyon fontos, hogy építkezzünk és összecsiszolódjunk. Nemrég változtattunk a keretünkön, sajnos nem tudtuk megtartani Smith-t, aki nagyon jó ajánlatot kapott Belgiumból, így a távozás mellett döntött, ezen kívül hoztunk egy új centert, Cakarunt, aki egyelőre még ismerkedik a társakkal. Egyébként is nagyon nehéz mérkőzést várnék, de mindezek tükrében ez hatványozottan igaz. A pécsieknek nagyon tapasztalt, jó csapatuk van, mély kerettel, minden posztra megfelelő játékossal rendelkeznek. Jól is kezdték a szezont, mostanában voltak problémáik, de egy sebzett ellenfél mindig sokkal veszélyesebb. Igyekszünk a saját előnyeinket érvényre juttatni, és kihasználni. Hazai pályán játszunk, számítunk a szurkolóink segítségére, bízom benne, hogy velük közösen újabb sikert aratunk, mi pedig azon leszünk, hogy 100 %-os teljesítményt nyújtsunk. Okos játékra lesz szükségünk támadásban, védekezésben pedig meg kell állítanunk a pécsiek jó kinti dobóit. Remélem, hogy mindenkire számíthatok, voltak kisebb problémáink a héten, de szerintem holnap mindenki bevethető lesz.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Egy jó formában lévő Szolnokhoz látogatunk, amely két idegenbeli győzelemmel a háta mögött fogad minket. Biztos, hogy önbizalommal telve, jó hangulatban várják a mérkőzést. Két hete új edzőjük van, biztos, hogy új dolgokat vettek át a héten, ráadásul két új játékost is be kellett építeniük. Próbáltunk inkább az egyéni dolgokra fókuszálni, hiszen a csapatjátékuk biztosan változni fog. Egyénileg jól képzett amerikai játékosaik vannak, akik igazi scorerek, jó képességű, alázatos magyarokkal, akik elvégzik azt a munkát, amit mindig el kell egy olyan csapatba, amely a négybe, vagy döntőbe szeretne jutni. Pontosan tudják, hogy mi a dolguk védekezésben és támadásban is, nem akarnak soha többet, jó egységet alkotnak. Kérdés, hogy az új irányítót és a centert hogyan sikerült beépíteniük, de mivel nagyon jó képességű, rutinos európai tapasztalattal rendelkező játékosokról van szó, biztosan könnyebb dolguk volt, még akkor is, ha eddig még nem játszottak együtt egy mérkőzést sem. A hazai közönség is maximálisan melléjük fog állni, hiszen ezzel a két sikerrel már elég jó pozícióban vannak. Támadásban visszataláltunk arra az útra, ahol voltunk három-négy héttel ezelőtt, a védekezésünkön kell egy kicsit szorítani, akár egy-egyekben, akár a besegítés utáni close out védekezésekben. Jelen állás szerint mindenki tud játszani.

[totalpoll id=”38974″]

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Modus operandimoldi56Mimégmindigkitartunkmilanka487 Recent comment authors
Modus operandi
Olvasó

HAJRÁ OLAJ!!!

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Már félve irom le de ha kikap a Pécs akkor Feri “áut”?

milanka487
Olvasó

Davis játszik?

moldi56
Olvasó

Mindenki a fedélzeten!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés