Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olajbányász KK – DEAC

Szakértőnk szerint kettővel nyernek a vendégek.

Szolnoki Olajbányász KK – DEAC

Bajnokság, 4. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Győrffy Pál Attila, Török Róbert, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Szolnok: Smith - Jones - Tucker - Krisztics - Tóth N.

DEAC: Costa - Harrison - Manigat - Armwood - Tóth Á.

Jó meccsre van kilátás a Tiszaligetben, ahol az egy győzelemmel és két vereséggel álló Szolnoki Olajbányász KK a még veretlen Debrecent fogadja. Tóth Ádám először játszik vendégként a piros-feketék otthonában, miután a nyáron a DEAC-hoz igazolt.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: A hét arról szólt, hogy kielemeztük a Körmend ellen elkövetett hibáinkat. A védekezés alapból nem volt jó, fejlődnünk kell az egy-egy elleni védekezésünkben, valamint a kettő-kettő elleni játékokban is. Persze mentálisan is rendbe kellett tenni a csapatot, mert ha nagy különbséggel kikapsz, akkor a következő meccsen nem olyan egyszerű magabiztos kosárlabdázókat a pályára küldeni. Mindezek után pedig a Debrecenre fókuszáltunk. Nagyon jó csapatot építettek az elmúlt 2-3 évben, ráadásul a kulcsjátékosaikat sikerült is megtartaniuk. Magabiztosan támadnak, remekül játszanak. Meg kell állítanunk a gyorsindításaikat, amiben nagyon jók. Legalább 3-4 játékosuk képes az egész pályát átrohanva gyors kosarat szerezni. Emellett a támadásainkat is fel kell javítanunk, nagyon jól védekezik a Debrecen. Meg kell találnunk azokat a helyzeteket, amivel feltörhetjük a védelmüket. Juhos és Pallai játékára továbbra sem számíthatok, valamint két játékosom is kisebb sérüléssel sérüléssel bajlódott a héten, remélem, hogy holnap bevethetőek lesznek.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Természetesen örülünk annak, hogy sikeresen tudtuk elhagyni a pályát a Sopron ellen, viszont az első félidőben és a második játékrész elején rengeteg olyan apró hibát követtünk el, amit előzetesen megbeszéltünk. Kicsit enerváltak voltunk, kevés energiával kosárlabdáztunk. A harmadik negyed közepén tudtunk változtatni, agresszívabbá válni és többet koncentráltunk a védekezésre, ez pedig eredményesebb támadásokhoz vezetett, ezt pedig jól kihasználva tudtunk egy nagyobb előnyre szert tenni és így behúzni a hazai találkozót. Az biztos, hogy hatalmas nyomás lesz a Szolnokon hazai pályán. Három mérkőzésük volt, két nehezebb ellenféllel is találkoztak, úgyhogy ha a tabellára tekintünk, akkor az egy kicsit csalókább képet mutat. Most biztos, hogy otthon meg szeretnék mutatni, hogy egy erős csapat és hogy fontos részei ennek a bajnokságnak. Kemény meccsre számítok egy nagyon motivált Szolnok ellen. Több kiemelkedő egyéni képességekkel rendelkező játékosuk van, minőségi külföldijeik és nagyon hasznos magyar kosarasaik is vannak. Oda kell figyelnünk a tranzíciós játékaikra, az elzárás-leválásokra, illetve a külső dobásaikra. Ha ezeket redukálni tudjuk, eredményesek lehetünk. Minden játékosomra számíthatok.

[totalpoll id=”31587″]

A szakértő: 

A mérkőzés esélyeit a Falco KC legendája, magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta, aki az idei szezontól már a B-csoportos Concordia Motax KC Pápa vezetőedzője is:

– A Szolnok idegenben és hazai pályán sem mutatta eddig azt az arcát, amit a szurkolók és a vezetőség elvárna, aminek nem tudom, hogy mi lehet az oka. Azért azt lehet látni, hogy teljesen új csapatot építenek, ami nem egy egyszerű dolog. Meg kell találni mindenkinek a helyét. Azt veszem észre, hogy egy kicsit öncélú a játékuk, hogy nem csapatként akarják megoldani a nehézségeket, hanem egyénileg és ez az eddigi három mérkőzésükön egyedül a Jászberény ellen ment, de ott sem volt túl magabiztos a csapat. Ettől függetlenül hazai pályán játszanak, biztos vagyok benne, hogy nagy motivációval. Komoly fejmosást kaphattak Alekszicstől. Nekik ez egy élet-halál mérkőzés, ha nem akarnak leszakadni a felsőházba igyekvő csapatoktól.

A DEAC egy kellemes színfolt eddig, amely sorra nyeri a mérkőzéseit. Mutatja az erejüket, hogy az utolsó negyedben is mindig tudtak robbantani, gondolok itt a Kaposvár elleni, vagy a legutóbbi, Sopron felett aratott győzelmükre. A magyar játékosaik erősebbek, mint a Szolnoké, a légiósok szerintem egy szinten vannak. A kettő-kettő elleni játék mindkét együttesnél kulcskérdés és a Debrecennél azért Borisov sokad virágzását éli. Őt nagyon nehéz lesz megállítani, mert hiába készül fel belőle az ember, még aki több éve követi a magyar kosárlabdát sem mehet biztosra, hogy éppen mit fog csinálni a következő pillanatban. Nem a gyorsaságával tűnik ki, hanem a nagyon magabiztos dobásával és csapatjátékával. Hajlandó alárendelni magát a csapat érdekeinek, ami ha régen nem is volt mindig így, most már úgy gondolom, hogy ő is beállt a sorba és elfogadta azt, amit az edzője kért tőle.

Rajta kívül Tóth Ádám is visszatér Szolnokra és biztos, hogy meg akarja mutatni, hogy őt kár volt ilyen könnyen elengedni. Egy játékos, ha korábbi csapata ellen játszik, akkor mindig bizonyítani szeretne előző kenyéradójának. Nagyon jól játszik Debrecenben, remekül válik le a kettő-kettő elleni szituációkban. Néha egy kicsit forró fejű, de úgy tűnik, hogy idén már ezen is változtatott és nem reklamál annyit, hanem tényleg mindennel a játékra koncentrál, ami meg is látszik a teljesítményén.

Visszatérve a mérkőzésre: egy kiélezett csatát várok. Ha a vendégek az utolsó pillanatig partiban tudnak lenni, akkor be fogják húzni. Arra tippelek, hogy a DEAC két ponttal megveri a Szolnokot.

63 hozzászólás

63
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
42 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
maxxDallasAramisPiffingermakelovenotwar69 Recent comment authors
Dallas
Olvasó

Szolnokiként Szolnokiaknak : az még senkinek nem jutott eszébe hogy Nyerges félreállításával már nincs annyi pénz a valóságba és erre telik? valószínű annyit kaphattak még zsebbe Vojáék hogy itt maradtak,és nem azért mert nem hívták őket…..én így látom (gondolom)

Piffinger
Olvasó

Nem az a baj, hogy azoktól a csapatoktól kikapunk, hanem az ahogyan kikapunk! Amikor minden meccs azzal kezdődik, hogy átdobnak minket kegyetlenül és se perc alatt, akkor hajlamos az ember elgondolkozni azon, hogy valami baj lehet a koncepcióval. A koncepció meg az edzőn szokott múlni. Ennek hiánya azért tavaly is ott volt a pályán, csak volt egy Miló, meg volt egy Voja, meg egy Andric… A jelen pillanatban itt lévő játékosok nagyon jók, de látszik, hogy velük foglalkozni kellene. a fent említett három emberrel megtehettük azt a luxust, hogy nem kellett mögéjük szakma, mert ők maguk a szakma. (Persze több… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

Szerintem 5 ponton belül fog győzni az egyik csapat. Megjósolni nem lehet. Ha a DEAC nyer, akkor Szolnokon lázadás lesz, nem mellékesen legyen is!

bp
Olvasó

Szerintem nem téma az edzőcsere. Kikaptunk egy jobb Albától és a Körmendtől idegenben. Ez még nem ok arra, hogy szétbarmoljuk a stábot. Egyébként sem hinném hogy sok olyan edző van “szabadon” aki jobb Alekszicsnél és szívesen átvenne egy olyan csapatot ahol 1-2-es mérlegnél már az edzőt zavarná a szurkolók egy része.

Alba, Falco, Körmend, Pécs, Paks ellen számolni kell azzal hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Ez van. Ez nem csak az edzőn múlik. Egyébként amikor erősebb keretünk volt akkor sem mehettünk biztosra ezek ellen a csapatok ellem.

laja
Olvasó

Azt meséld el,hogy miért van ilyen keretünk? Azért mert a kedvenced elküldte az ország egyik legjobb centerét és idehozott helyette akit idehozott. Szabad kezet kapott az igazolásoknál ő válogatta a játékosokat,most feleljen is azért amit csinált. Még egy-két vereséget várnak a vezetők de nem hiszem ,hogy hagyják,hogy a benntmaradásért küzdjünk.

maxx
Olvasó

Alekszicset én sem tartom jó edzőnek, de Tóth Ádám nem az ő sara. Senki nem küldte el, ment mert dupla annyi pénzt kap Debrecenben mint amennyit Szolnokon ajánlottak neki.

fütyimre
Olvasó

ember te miről beszélsz??!! nem az edzőn múlik???akkor ő minek van? dísznek? hát egy kiba**ott figura nem volt, még a labdát se tudták bedobni, ha bedobták áthozni aligbírták. hogy lehet valaki ennyire vak mint te? de komolyan nem az edzőn múlik a védekezés? a védekezés????? olyan volt mintha egész nyáron csak kártyáztak volna. írod hogy ki lehet kapni ezek a csapatok ellen, de nem így!!!!!!!!!

makelovenotwar69
Olvasó

Albától, Körmendtől itthon bárki kikaphat. Sztem Szolnokon az vágta ki a biztosítékot, hogy a mutatott játék legfeljebb nyomokban tartalmazott csapatjátékot.
Az amcsikat meg kell tanítani zónázni, annak a finomhangolását pedig meccsről meccsre elvégezni az aktuális ellenfél feltérképezése alapján. Hát a tudatosságnak eddig kevés nyoma van. Egy délszlávval jó esetben egy védekezni tudó játékost alapból kapsz.
Támadásban az amerikai iskolát végzettek játéka a rohanós-tüzelős, egy-egyezős, sok kinti vállalással, 2-3 passz után már dobnak.
Tedd bele ebbe a képbe Alekszicset és látni fogod, hogy mennyi az ő sara…

olaj75
Olvasó

Táncolj köcsög. Sárga g…k

2lee14
Olvasó

Hogy hallottad lesz ma védekezés?

derryl
Olvasó

Ma minden játékos óvszert húz, a védekezés ezen része rendben! Van még kérdésed?

2lee14
Olvasó

Köszi mindenre választ kaptam.

Marillion
Olvasó

Ez igen….na ezzel “biztos” hogy nap mint nap a csapatodat segíted a győzelemhez….

Józsipapa
Olvasó

A mai mérkőzés beárazza a csapatot – játékosokat és a szakmai stábot is !
Vereség esetén azonnal meg kell tenni a szükséges lépéseket, mert a négybe
nem kerülünk be.
Győzelem esetén sem kell elájulni,mint a Jászberény elleni győzelem után,
mikor azt mondták, hogy sikerült ” összerakni ” a védekezést.
Igen; láttuk a Körmend ellen !
Jobb játék – csapatjáték,védekezés és támadás – kell, valamint ALÁZAT a kosárlabda
iránt.
Hajrá OLAAAAAAJJJJJJJJJJJ !

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Csúlacibácsi most nem akarja senkinek eltörni a kezét?Mint múltkor ellenünk -25nél…

donnarumma
Olvasó

Nem a buzisimonét akarta?🤔

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Nem én ugy emlékszem valamelyik négerét érdekes ,hogy az nem volt rasszizmus…

donnarumma
Olvasó

Az nem rasszizmus, ha “egy néger kezét el akarod törni”
Akkor az ha “azért akarod eltörni, mert néger”

Bajuszkiraly
Olvasó

Jakab Mátét próbáljátok meg Alekszics helyett, ha már ennyire elégedetlenek vagytok Dragannal.
MAFC-nál Garay már kipróbálta, hatalmas pofára esés lett belőle!
Hátha Szolnokon bejön?

derryl
Olvasó

Hülyeséget én is tudok javasolni nektek, és ráadásul, még anyukádat sem szidom!

Gézuka
Olvasó

kapott lehetőséget… -20 lett a vége. én személy szerint nem erőltetném, de még másodedzőnek se.

dell
Olvasó

Már megint a semmi duma Alekszics. Nem kell előre mentegetőzni,hogy nem számíthatsz Pallai játékára sem. Amikor meg számíthatsz rá akkor sem játszatod. Ezt a keretet te állítottad össze neked kell vállalni is mindenért a felelősséget.

Mivanmivan
Olvasó

Hosszabb távon nem tudom mi lenne jobb, nyeregetni 1-2 meccset és elvegetálni valahol a középmezőny végén, vagy most összekapni gyorsan pár vereséget, és jöhet az edzőcsere…
Persze a kérdés csak költői…
Alexics egészen kiváló, fantasztikus játékos volt, de sajnos be kell látni, edzőnek kevés…. Csak az a baj, 2 évre írt alá, így felállítani, nem hiszem, hogy a klubb részéről egyszerű (ha egyáltalán fel akarnák…)

laja
Olvasó

Amennyiben bejön csúlaci jóslata akkor remélem Alekszics azonnal lapát. Nem lehet sokáig várni mert akkora lesz a hátrány,hogy úgy járunk mint tavaly az Alba.

derryl
Olvasó

Csulaci jóslatai nálam a kabala kategória, mindig az ellenkezője jön be amit mond. Most is remélem, folytatódik a hagyomány! Ránk férne!

Bossesy
Olvasó

Ha nem húzza be az Olaj ezt a meccset, akkor Dragannak lapáton lesz (lenne) a helye. Kiváló kosaras volt, egyáltalán nem tartom rossz edzőnek sem, de ha 4 forduló után 1-3 mal fogunk álni (durván rossz kosáraránnyal), akkor be kell látni, hogy rossz volt a játékos-kiválasztás, a felkészülés, a taktika és minden egyéb. Ezek pedig a vezetőedző feladatai. 1990 óta járok a Tiszaligetbe, de ilyen sz….ul védekező Olajt még nem láttam. Még amikor Varga Géza, Boldizsár Feri szintű “spílereink” voltak, akkor is legalább odaütöttek, faultoltak, rúgtak, csíptek, haraptak, nem csak lestek, mint a birkák a vágóhídon. Nem is járt ide… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Nem nézett ki valami jól a múlt héten a hazai “csapat”..a Deac jó formában van…
A hazai pálya és a fergeteges szurkolótábor miatt én mégis azt gondolom, ez sima vendég lesz

RRichieG
Olvasó

Lackó szerintem a Dijon-Falco meccset sem tudná megtippelni, hogy mennyi lett. Tényleg mennyi is lett, tudja valaki???
Talán 19 centiméteres mustáros főzőkolbász? 😂😂😂

donnarumma
Olvasó

De a Körmend-Szolnokot simán, 10 ből 10x 😂

2lee14
Olvasó

Nyugi ma ti is kaptok minimum egy 19 est. Ha nem többet. És nem egy francia csapattól!😉

Aramis
Vendég
Aramis

19 ???
Ugyanmár!
A olajka Ludwigsburgban rekordnagyságú, 48!!!! centiméteres bőrösvirslit kapott a szájába!
Azóta sem bírták megemészteni!
😂😂😂

2lee14
Olvasó

😉

atibácsi
Olvasó

Mi itt Szolnokon nem szeretjük Kálmánt, bár én a könyökösei, köpései és nagyképűsége ellenére is elismertem játékosbeli múltját. Amit rólunk és ellenfelünkről mondott igaz. Dragan a szokásos problémákat említette, biztos fel is készítette szokás szerint a csapatot. Hát, lássuk a medvét! Egy biztos, Milos és Ádám nem fog kegyelmezni! Én sem tenném. A két Tóth szerintem már élezi a rozsdás baltát!

Marillion
Olvasó

Most de komolyan….ehhez a mérkőzéshez nem tudták volna más véleményét kikérni??? Esküszöm hogy direkt történt megint a kiválasztás….hogy aztán mehessen a csörte….minden esetre én nem állok be a sorba,nem ezért jöttem ehhez a témához…de jó mérkőzést kívánok mindkét oldalra nézve….győzzön az aktuálisan jobb…

Modus operandi
Olvasó

Nagyon remélem, hogy nem 1-5 állásnál kezdik fontolgatni Dragan munkájának diszkrét köszönetét. Dragan ezekhez a játékosokhoz és a gyors kosárlabdához nem ért. Cáfoljon rám!

CSAK AZ OLAJ!!!

Rouge
Vendég
Rouge

“… A védekezés alapból nem volt jó, fejlődnünk kell az egy-egy elleni védekezésünkben, valamint a kettő-kettő elleni játékokban is…”

Meg az öt-öt elleni játékban is, Dragan,
ez végülis egy csapatjáték vagy mi a faszom.

Zsarkov
Olvasó

Szólok Dragan, hogy nagy nyomás lesz holnap, remélem felkészítetted a játékosokat…., ami viszont reményre ad okot, hogy a köcsög még soha nem találta el – nemhogy az eredményt, de – a győztest se…

donnarumma
Olvasó

Megint hazudsz!Ez nálatok,vmi kötelező dolog?

Rouge
Vendég
Rouge

Te vagy az Lacika?

comment image

Zsarkov
Olvasó

Dance Dude! 😀

donnarumma
Olvasó

Megint cig@nykodsz???

Rouge
Vendég
Rouge

Cigányozni ti szoktatok
az elveszített döntők után
(legfőképpen akkor,
amikor megszabadítunk benneteket a hálótól),
….már elég sokszor hallottuk. :):);)

comment image

donnarumma
Olvasó

A Ti játékosotok, már jóval előbb megmondta ,hogy mi is vagy..minden cselekedeted ezt erősíti csak meg. Neked szól hallgasd csak 3:28 tól

derryl
Olvasó

Ekkora köcsögöt régen láttam! Táncolni is tud?

Aramis
Vendég
Aramis

Szerencsétlen buckások valamiért olyan nyugtalanok lesznek már attól is, hogy egy volt Falco játékos beszél róluk.
Nagyon kínos betegségben szenvednek ezek a buckások.
Le sem merem írni 😂😂😂

Nyugat
Olvasó

Legyen igaza 🙂

WSreborn
Olvasó

Hát persze, hogy örülhess a félkegyelmű cimboráiddal….

WSreborn
Olvasó

Volt már olyan a BB1 törtènelmében, hogy Kálmán nem az Olaj ellen tippelt??? Egy sárga mindig sárga marad, nem véletlenül utálom mióta először láttam….

donnarumma
Olvasó

Szeretetünk kölcsönös😂
Akkor sem tippelnék a “tiszaparti cig@ny….”csapatára, ha egymás között játszanának edzőmeccset. Mondjuk még azt is csak megvenni tudnátok…Egy Juhos mezt viszont lehet veszek, megérdemli

derryl
Olvasó

Anno valamikor normális voltál, de látom könnyebb volt nyakig merülni a szarba! Húzzál farszíjat szaramis haveroddal, egy szintre kerültél vele! További szép élményeket!

donnarumma
Olvasó

A saját játékosotok mondta én csak idéztem…viszont velem ellentétben,Te sosem voltál normális és még azt a szintet sincs esélyed elérni amit aramisz képvisel…sokszor nem értek egyet a mondandója mikéntjével-de veletek ellentétben nem egy kétszínű hazudos koponyegforgato

Rouge
Vendég
Rouge

“…. -de veletek ellentétben nem egy kétszínű…”

Aramisz nem kétszínű,
hanem szivárványszínű…:)

derryl
Olvasó

dunyha! nem is akarom elérni azt a szintet, oda még a búvárharang sem ér le, ahol ti vagytok! Boldogok a lelki szegények!

RRichieG
Olvasó

A PRO Basketben kapható, ha bemutatod a győri Magyar Kupa döntős jegyedet kapsz 19 % kedvezményt, +egy dijoni mustáros 19 cmes virslit 😂😂😂

2lee14
Olvasó

Nektek kellene odamenni. Talán leértékelve kaptok egy kis védekezést. Nem kell sok csak annyi hogy ne kapjatok ki minden második meccsen 30 al.

WSreborn
Olvasó

Minden idők leggusztustalanabb játékosa volt, egy védekezni képtelen beképzelt, túlértékelt szarházi, akit egyedül Patonay mester ítélt meg reàlisan. 2008ban azért nem veretlenül lett bajnok a Falco mert Kàlmán is a kezdőben volt!
Mellesleg egy kisebbségi komplexusos, frusztrált agresszív idióta.
Ennyi

Rouge
Vendég
Rouge

Röviden: köcsög.

donnarumma
Olvasó

Te meg egy okos értelmes gyerek vagy,ugye?😂😂
Hát engem nem versz át

Aramis
Vendég
Aramis

A szakma szerint 4-szer az Év játékosa.
78-szoros válogatott.
Na buckafalván pont ennyit értenek ehhez a játékhoz.
Ezért nem sikerült a fennállása óta egyetlenegy épkézláb kosárlabdázónak nevezhető játékost kinevelni!
Kontárok!
😂😂😂😂

donnarumma
Olvasó

Kontárok + Kolompárok

WSreborn
Olvasó

Így van itt csak ezek laknak, de a lényeg hogy ti akkora okos faszagyerekek vagytok Aramisszal együtt hogy csak na……

Rouge
Vendég
Rouge

“… Kontárok + Kolompárok…”

Na de most ez is milyen már….
mikor az általatok kontárnak és cigánynak tartott Valakik előtt térdepeltek és oboáztok.

Az utóbbi kèt évben három döntőt játszottunk és mindhárom vége ugyanaz lett….
térdelés/oboa/térdelés/oboa/térdelés/oboa….

És a végén megtörlitek a szátokat….a saját hálótokkal. 🙂

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

WSreborn
Olvasó

Múltkor màr leírtam a névsort, de nem lep meg, hogy nem tudsz olvasni, Kàlmàn meg körmendi tehát megint jobb lett volna csöndben maradni, de ez neked nem megy, neked csak egy várost gyalázni az megy….senkinek nem tűnt még fel, hogy mi a Falcot szidjuk és nem egész Szombathelyt…..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés