Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyon magabiztos volt a Szolnok a Kaposvár ellen

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a házigazda győzelme.

Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK 94-68 (21-20, 22-10, 26-13, 25-25)

Bajnokság, 11. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Török R., Makrai M. (Bodrogváry I. J.)

Szolnok: Solano 12, Kovács P. 3/3, Pallai 9/3, Zsíros 6/6, Cakarun 7. Csere: Subotic 16, Pongó 11/9, Badzim 11/9, Taiwo 9, Rudner 6/6, Gilszki 4.

KKK: Krnjajszki 21/6, Plézer 9/3, Price 8, Hendlein 1, Martin 10. Csere: Ford 11/3, Csorvási 8, Bogdán -, Puska -.

A második Szolnoki Olajbányászhoz látogatott a bajnokság 11. fordulójában a negyedik helyezett Kaposvári KK.

Solano négy ponttal nyitott, míg Zsíros a lepattanókat gyűjtötte az első percekben, így vezetett 4-3-ra négy perc után az Olaj. Egy támadás erejéig vette át a vezetést a Kaposvár, majd Pallai triplája ült, és Pongó is betalált közelről. Plézer két duplájával lett 9-8. Szolnoki pontokra érkezett vendég válasz, így a negyed utolsó két percét is egykosárnyi különbséggel kezdték a csapatok (14-12). Subotic percei következtek: faulttal együtt talált be, a büntetője is jó volt, majd Taiwo kettesét újabb duplával egészítette ki. Időt kért a Kaposvár, ami igencsak jót tett a vendégeknek: Ford és Krnjajszki is elsüllyesztett egy-egy triplát, ezzel zárult a negyed (21-20).

Fordított a Krnjajszki vezette KKK, de vissza is vette rögtön a vezetést az Olajbányász. A másik oldalon Subotic volt igen aktív: pontjai mellett labdaszerzéssel és kiharcolt faulttal is jelentkezett – gyorsan 30-24-re módosult az állás. Nem tudta növelni a különbséget a házigazda, de a Kaposvár sem fért közelebb. Egy ideig volt csak igaz ez, a félidő hajrájához közeledve ugyanis Kovács tett el egy triplát, amivel meglett a közte tíz (39-29). Subotic pontjaira egy büntetőből tudott felelni a Kaposvár, 43-30-cal zárult az első félidő.

A Kaposvár legeredményesebbje, Krnjajszki növelte néggyel saját és csapata pontjait. Badzim lendült bele, megszerezte első kosarait egy dupla és két tripla formájában (54-38). Badzim volt az előkészítő Pongó triplájánál is, 57-38-nál már a húszért mehetett a Szolnok. Solano értékesítette két büntetőjét, majd labdaszerzését követően zsákolt – 61-40-nél lett meg a közte húsz, amit Zsíros triplája erősített meg, és Solano is jelentkezett egy újabb kettessel (66-40). A harmadik negyed 69-43-nál ért véget.

Az utolsó tíz perctől a jelentős különbség miatt már nem lehetett várni nagy fordulatokat. Krnjajszkitól érkeztek ismét az első kaposvári pontok, aki Zsíros triplájára dobott hármasával a mezőny legeredményesebb játékosává lépett elő. Húszon belülre jött a Kaposvár, de megközelíteni nem tudta az inkább már csak tartalékoló ellenfelét. Ráadásul a hajrában rákapcsolt a Szolnok, és végül ezt a negyedet sem engedte megnyerni ellenfelének – 94-68-ra győzött a házigazda.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
atibácsiKKK72kekfr@nkosPiffingerOlajheart2 Recent comment authors
Olajheart2
Olvasó

Zsarkov! Persze más is valaszolhat ha van véleménye.. csak nekem tűnik úgy hogy,egyenlőre a 3 délszláv és Solano között nem igazi az összhang? Törékeny dolog a csapat kémia,ami nálunk eddig tökéletes volt, és ez sokszor vezette győzelemre a Csapatot.. Nem szeretném ha ez megváltozna! Hajrá olaj

Zsarkov
Olvasó

Hát, ha emlékszel az előszezonban a felkészülési meccsekre, ott minden álomszerű volt, mintha évek óta együtt játszanának…, utána Solano megsérült, jött Rogic, aki nemcsak válogatottbeli csapattársa Badzimnak, hanem jó barátja is.., és akinek egyetlen hibája az volt, hogy 6. légiósként érkezett, így – mivel Solano mellett a sérülésekor hitet tett a vezetőség – neki kellett mennie…, nyilván a délszlávok híresek arról, hogy összezárnak, kiállnak egymásért, emberileg teljesen érthető, ha nem örültek Rogic távozásának…, talán ennek – meg Solano 2 hónapos kihagyásának – a nyomai láthatóak valóban…., de minden légiósunk igazi profi, bízok benne, hogy hamarosan minden fogaskerék a helyére kerül…

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm szépen a válaszodat! Írásod megerősített abban amire én is nagyjából gondolok . Remélem nagyon h helyére kerül minden és nem lesz ezzel gond!

kekfr@nkos
Olvasó

Az kimaradt a tudósításból és az összeállításból is, hogy újabb sajátnevelésű játékos lépett pályára az Olaj csapatában.

olajofficial.hu:
Örömteli esemény volt, amikor Csornai Bence is debütálhatott felnőtt A-csoportos bajnokin.

Piffinger
Olvasó

48 pont a nem légiósoktól, biztató.

HAJRÁ OLAJ!!!

atibácsi
Olvasó

Remélem, valaki csak véletlenül mínuszolt! Igen, nagyon fontos tényező! Nêzd meg a Sopron statisztikáját! Mindig szem előtt kell tartani, mi is a sport lênyege? A legfontosabb manapság, ne csak a pénzről szóljon a cirkusz! Utánpótlásról, lokálpatrióta szemléletről, szurkolói- sportolói kötődésekről, …

Olajheart2
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak! 2. félidő sokkal jobb volt! Hajrá OLAJ!

Rubik75
Olvasó

Ez csúnya lett.Ahogy írta valaki az előbb,4 légiósunk van valaki kiesik akkor annyi.Főleg ha azaz egy az irányítónk.

Zsarkov
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, ma jók voltunk és elismerés a Kaposnak is, becsülettel küzdöttek…, úgy tűnik, Solano kezdi megtalálni önmagát (10 assziszt, 7 lepattanó 30 VAL) és Pongó is kiválóan játszott (8 assziszt)

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratulálok Szolnoknak,ez így sajnos nagyon gyenge volt , valóban gyorsan felejtsük el mert szombaton nagyon fontos mérkőzés jön a Sopron ellen.
Hajrá KKK !

KKKfanta
Olvasó

Price-t mi az istennek tartjuk????? Mikor veszik már észre h minden 5. Meccsen hoz 10 pont felett. Oké értem én h tud védekezni de kb annyi és pont! Semmi több. Egyszerűen nem értem! Vicc az egész. Majd megint pikk pakk kicsúszunk a 8-ból szoros az a mezőny. Aztán azt vesszük észre h hopp nem indulunk a kupában ismét.

moldi56
Olvasó

Price nálunk sem váltotta meg a világot…

HajraKapos
Olvasó

Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, mert ez megint minden volt csak nem kosárlabda részünkről. Gratulálok a győztesnek!

KPSVRKK
Olvasó

Rendesen helyre tettek minket.Torz csapat vagyunk. 4 légiósra épít Lazic, most egy sérült, vége a világnak. Néhány játékosunk semmit nem tud hozzáadni a meccsekhez.
Borisz jó volt, ma ennyi.
Gratulálok az Olajnak.

KKK72
Olvasó

…és Roli a kemény egy pontjával három lepattanójával kettő aszisztjával, a hibáit figyelembe véve 15:26 perces játék idejében “összeszorgoskodott” 0 Val pontot !

KPSVRKK
Olvasó

Nem is emeltem ki senkit, mert siralmas volt, Boriszon kívül senki nem játszott jól. Szeretném betudni a szünetnek és, hogy az Olaj nem kaphatott ki otthon mégegyszer. Ugyanakkor nem tudok elmenni az mellett, hogy a változó légiós kontingens mellett itt lévő magyarok játéka évek óta nem fejlődik. Pedig van bennük potenciál, ne is beszéljünk az U20 csapatunkról pl Paár Márkról aki a talán a legtöbb pontot dobó fiatal az országban. És természetesen hozzá kell tenni az ő felelősségüket is, ugyanis minden bántó szándék nélkül mondom, de aki élsportoló akar lenni, annak több fizikai edzést kellene végeznie. Nézzétek meg Somogyit. Céltudatosan… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Végül is Borisz játszott a hiányzó irányítónk helyett és azt jól megoldotta és többiek addig mi a f@szt csináltak ?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Teljessen jogos amit írsz !
1 pont , annyit mi is dobtunk volna , te vagy én !

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés