Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Kiélezett csaták várhatóak.

Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Rájátszás, negyeddöntő, 1. meccs
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Nyilas István (Hartyáni Zsolt)

Szolnok: Pongó - Badzim - Cummings - Subotic - Taiwo.

Kecskemét: Pollard - Klobucar - Milutinovics - Kucsera - Karahodzsics.

A tabellán második Szolnoki Olajbányász és a végül hetedik helyen záró Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét is összecsap az elődöntőbe jutásért a rájátszás negyeddöntőjében.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az összes csapatnak, aki bejutott a rájátszásba, úgy gondolom, hogy nehéz volt ez a szezon. Az elmúlt időszakban sok sérüléssel küszködtünk, de szépen lassan jönnek vissza végre a játékosok. A csapat gerince már ott lehet a pályán, remélem, hogy most már minden a jó irányba indul el. Biztosan nem vagyunk jelenleg abban a fromában, ahol szeretnénk lenni, de ez a sport része és a sérülések következménye. Úgy készülünk, mindt mindig, tiszteljük a Kecskemétet, mindegyik meccsünk szoros volt ellenük. Úgy hiszem, hogy az egész szériát tekintve ez lesz a jellemző, az apróságok fogják eldönteni, hogy ki győz a végén. Megpróbáltunk mentálisan és fizikálisan is felkészülni, hogy fókuszálni tudjunk a részletekre. A negyeddöntőben vannak általában a rájátszás legnehezebb mérkőzései, szóval a legjobbunkat kell nyújtanunk. Remélem, hogy a szurkolóink segítenek majd minket, úgy gondolom, hogy közösen sikerülhet.

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Azért dolgoztunk egész évben, hogy bejussunk a rájátszásba, ebben a kiélezett mezőnyben nagyon nagy dolognak tartom, hogy ez sikerült. A Szolnok az egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen nem véletlen szerezte meg a második helyet, a Falco mellett a legkiegyensúlyozottabb csapat volt az övék. A kupahétvégén is láthattuk, hogy óriási potenciál van bennük. Nem téveszt meg az a pár vereség amit a középszakasz végén beszedtek, hiszen ők már bőven az utolsó fordulók előtt bebiztosították a második helyüket, így volt idejük az apróbb sérüléseket kikúrálni, illetve pihentetni a kulcsjátékosaikat. Biztos vagyok benne, hogy a legerősebb rotációval fognak játszani, ami előrevetíti, hogy ők a párharc esélyesei. A szezon és az elmúlt évek során már sokszor bebizonyítottuk, hogy komolyan kell velünk számolni, nyilván szeretnénk elérni, hogy minél hosszabb legyen ez a párharc, vagy hogy akár meglepetést is okozzunk. A felkészülésünkben nem volt semmi rendhagyó, hiszen a bajnokság során már többször is játszottunk rájátszás-ritmusban, sűrű volt a program. Minden játékos azt várja, hogy elkezdődjön a playoff, mert ez az igazi kosárlabda, ez a sava-borsa az egésznek, ezért dolgozik mindenki. Minél több meccset szeretnénk játszani. Mivel közel van egymáshoz a két város, mindkét helyszínre el fogják kísérni a szurkolók a csapataikat, bízom benne, hogy jó hangulat lesz. Próbálunk meglepetést okozni.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés