Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fordulatos meccsen szerzett előnyt az Olajbányász

A Kecskemét még az utolsó negyedben is vezetett, de a hajrá a házigazdáé volt.

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-75 (18-18, 16-18, 21-23, 28-16)

Rájátszás, 5–8. helyért, 1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton, Lengyel Ádám József (Farkas Zoltán)

Szolnok: Durham 14/12, Lukács N. 14/6, Barnes 12, Szubotics 14/6, Williamson 7. Csere: Révész 8, Gavin 8/6, Sebők 3/3, Pongó 3/3, Rudner -.

KTE: Townes 11, Klobucar 12, Kucsera 4, Fazekas -, Karahodzsics 17. Csere: Wittmann 14/6, Dramicsanin 13/6, Kiss D. 4, Tóth B. -.

Az edzőváltáson átesett Szolnoki Olajbányász fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet a rájátszás helyosztóinak első körében.

Barnes kettesére öt vendég pont volt a válasz, majd a Szolnok szállított öt egységet egymás után – Townes egyenlített (7-7). Minimálisan tudott csak meglógni a Szolnok, de Dramicsanin triplájával kapaszkodott a KTE – egy kosáron belül voltak a vendégek. Két percnél is több telt el kosár nélkül, amikor Karahodzsics büntetőivel fordított a KTE (13-14). Barnes gyorsan válaszolt, Klobucar-büntetőkkel került ismét előnybe a Kecskemét, majd a hajrában érkezett Sebőktől egy tripla – Klobucar egyenlített a negyed vége előtt (18-18).

Magához ragadta a kezdeményezést a KTE, négy ponttal kezdte a második negyedet, majd Wittmann dobott egy hármast, miközben a Szolnok még csak kettőnél járt a második játékrészben – Lukács révén lett ez a szám négy (22-25). Őrizte vezetését a vendég csapat, de egy kosáron belül maradt az Olajbányász, majd Szubotics triplájával egyenlített is – nem sokkal később Pongó is hármassal egalizált, majd Williamson révén már a vezetés is meglett a hazaiaknak (34-32). Erre is volt KTE-válasz, egálnál kezdődött a félidő utolsó perce – ami már csak egy vendég kosarat hozott (34-36).

A harmadik negyedet is 4-0-lal kezdte a KTE, de az Olaj is megrázta magát, így 42-42-nél utolérte riválisát. Előzni viszont nem tudott: ismét kecskeméti pontok követték egymást. Hat perc elteltével 46-43-ra vezetett a Kecskemét, majd Dramicsanin dobhatott három büntetőt, hibátlanul. Gavin és Révész révén kapaszkodott a Szolnok, majd ismét három Dramicsanin-pont következett, de most egyetlen dobásból (47-52). Nem engedte sokkal közelebb ellenfelét a KTE: 55-59-ről következett az utolsó tíz perc úgy, hogy ezt az etapot Gavin triplája zárta.

Dranicsanin kettese talált, Lukács tripláját Wittmann távolija „oltotta ki”. Az egykosárnyi különbségért harcolt a Szolnok, de jól tartotta magát a KTE. Gavin újabb hármast tett el, ismét közelített az Olaj – öt perc volt vissza a rendes játékidőből. Újra a Szolnok támadott, most Durham zárta azt triplával, így már a hazaiak vezettek. Sőt, ugyanő egy újabb hármast engedett el pontosan (73-69). Durham nem állt meg, újfent triplát jegyzett, majd Szubotics is – közte Karahodzsics és Townes tartotta a lépést. Barnes kettessel jelentkezett, másfél perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. Rutinosan hozta le a hajrát a Szolnok, amely 83-75-re nyert.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnoknak.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
moldi56AletMilivojfanaticfantasticHonvéd Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Szolnoki szekus szösszenet!
Következőleg nem vihetem be a dobot, mert nincs az alja befedve, meg törött! Másik biztonságiaknak nem volt baja vele, csak a középkorú bajszosnak a végén…
Azzal a dobbal, amit az EB minden napján beengedtek! Azzal a dobbal, ami EB, VB selejtezőkön megfelelő volt! Szolnokon következőleg nem akar beengedni, mert Szolnokon nem megfelelő…

Nemrég ugyanezt egy kisrác dudájával játszották el Szolnokon! A helyieknek szabályos az ugyanolyan, a kecskemétieknél nem… Szép, hogy Szolnokon mások a szabályok egyes biztonságiaknál…

Amúgy, akik beengedtek a meccs előtt teljesen korrekek voltatak, csak ez a középkorú bajszos kötekedett…

Milivoj
Olvasó

Teljesen jogszerű volt az intézkedés…, törött, ócska hangkeltő eszközt nem lehet bevinni, mert ha kapsz egyet, mint a múltkor a rendőrtől, még azt találnád ki, hogy a hatóság megrongálta a dobodat

Alet
Olvasó

Ne vedd zokon, veled semmi baj nincs, de az összes magyar csarnokban mindenkinek összeszorul a gyomra és feláll a szőr a hátán, mikor megjelensz a doboddal. Ha lenne vmi kórusotok és mellette dobolnál, az oké, de mindenféle ritmust és rigmust nélkülözve adod ki rajta a napi fusztrációdat és a teljes magyar kosártársadalmat zavarja! Kérlek, vedd már észre!!! A saját csapatod is hülyét kap tőle 🙁

fanaticfantastic
Olvasó

Látod,hogy milyenek? Semmi közük a művészetekhez… 🙂 Menj át fúvós vagy vonós hangszerre.

fanaticfantastic
Olvasó

Hajrá Olaj!

Honvéd
Olvasó

Hehhe a sülyesztőbe

Keletizoli1
Olvasó

Szép volt fiúk! Meglesz a kitűzött cél!

Red
Olvasó

Saját magunkat vertük meg, dühítő!!! Eddig az volt a szlogen, hogy nekünk van a legtapasztaltabb csapatunk. Ennek ellenére szépen leolvadtunk a végén. És már nem előszőr! Változás kell, ahogy korábban már írtam!

moldi56
Olvasó

Wittmant meg kell kérni,hagyja abba,eleget bosszantott már bennünket.Ez egy nyugdíjas őskövület társaság jól el vannak egymással.

redmiller
Olvasó

Elképesztő.. 2-3 perccel a vége előtt Durhamet üresen hagyjuk beveri a hármasokat, majd Subotic is és elkapták a fonalat… Kár érte, nyerhető lett volna

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés