Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Igazi rangadón verte a DEAC-ot az Olajbányász

Az utolsó pillanatig nyílt volt a meccs.

Szolnoki Olajbányász – DEAC-Tungsram 79-78 (21-22, 22-15, 16-13, 20-28)

Bajnokság, 4. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Földházi T., Praksch P., Kovács N. (Dr. Páli K.)

Szolnok: Rogic 15/6, Badzim 8/3, Rudner -, Subotic 16/6, Taiwo 2. Csere: Kovács P. 10/6, Cakarun 9, Cummings 9/3, Pongó 5/3, Zsíros 3/3, Pallai 2.

DEAC: Thames 16/6, Polyák -, Valerio-Bodon 3, Dzeletovics 5/3, Tóth Á. 11. Csere: Drenovac 18/9, Aska 13, Lapornik 10/6, Kerpel-Fronius G. 2.

A Szolnoki Olajbányász fogadta a még veretlen DEAC-Tungsramot a bajnokság negyedik fordulójában.

Badzim triplája nyitotta a meccset, Tóth büntetőivel egyenlített a DEAC. Thames is kintről talált be, de Badzim következő villanása is három pontot ért a hazaiaknak egy dupla és egy értékesített büntető formájában. Átvették a vezetést a vendégek, de egy-egy pontra megközelítette ellenfelét a Szolnok, sőt Rogic triplájával 14-14 lett az állás, azonban a vezetést nem tudták visszavenni a hazaiak. Triplákkal válaszolt az Olaj a sikeres vendég támadásokra: Kovács hozta vissza egy pontra a csapatát, majd ugyanő még egy hármast elhintve egalizált (21-21). Fél perccel az első negyed vége előtt Drenovac egyik büntetője még beesett, így 21-22-vel zárult az első tíz perc.

Taiwo zsákolt, már a Szolnoknál volt az előny, amit Cummings hármasa tett biztosabbá – egészen Tóth két pontos támadás-befejezésééig, amivel ismét egyenlő lett az állás (26-26). Újabb kosárváltást követően Subotic és Cummings használta ki a jó szolnoki védekezést (32-28). Thames és Drenovac jelentkezett egy-egy jól befejezett akcióval – újra teljesen egál volt a meccs, sőt Aska kosara már a vendégeknek jelentett előnyt. Hiba csúszott a támadásokba, de javítottak a csapatok: pillanatok alatt 43-36-ra lépett meg a Szolnok, ami eredmény egyetlen Aska-büntetővel változott a szünetig (43-37).

Cummings és Zsíros révén öt pontot szállított az Olaj a második félidő első percében – előbbi egy duplát, utóbbi egy triplát jegyzett. Két és fél perc után Tóth tett róla, hogy ne legyen meg a közte tíz, de az Olaj igyekezett tovább növelni előnyét, ami Pongó révén sikerült is. Drenovac triplája egy 6-0-s debreceni sebességváltást jelzett, amire időkéréssel reagált a hazai stáb – Pongó triplája viszont lejött a kisszünetet követően, nem úgy Drenovac ziccere (50-48). Öt további szolnoki ponttal nőtt a különbség a felek között, ami végül azt eredményezte, hogy 59-50-re vezetett az Olajbányász a záró játékrész előtt.

Lapornik hármasára Kovács felelt, eggyel csökkent csak a különbség, a rendes játékidőből hátralevő idő viszont kettő perccel lett kevesebb. Thames igyekezete öt pontot ért neki és a vendégeknek is, hármasa és kettese után már csak eggyel vezetett a Szolnok, Drenovac két triplája viszont már a Pongó-hármast is ellensúlyozó vendégeknek jelentett előnyt (64-66). Időt kért az Olajbányász, Subotic és Badzim pedig rögvest termeltek öt pontot, de Drenovac tartotta velük a lépést (69-68). Thames büntetői után nem tartott sokáig a debreceni vezetés: Subotic süllyesztett el egy újabb távolit (72-70). Subotic két büntetője is helyre került, de Lapornik büntetői után már támadást hibázott a legutóbb még eredményes szolnoki légiós, így az egyenlítésért támadhattak a vendégek. Nem sikerült, ellenben Kovács bedobta a büntetőit, de Dzeletovics sem volt rest, és rögtön triplával válaszolt. Cakarun kettese nyitotta az utolsó percet, majd úgy tűnt, Rogic egyetlen büntetője zárja azt – nem így lett, Lapornik még egy triplát bedobott, ezzel alakult ki a nagyon szoros, 79-78-as végeredmény.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
moldi56Olajheart2donnarummaMarillionPiffinger Recent comment authors
Olajheart2
Olvasó

Féltettem a Csapatot Szeged meccs után,nehogy beleszaladjunk 3 vereségbe, de ez a Csapat idén is óriási szívvel akarattal játszik!! Ma is nagyon küzdelemes meccset játszottunk! Drenovac idén se lett nekem szimpatikusabb mint tavaly.. Roko Rogic nagyon jól irányította ma a fiúkat! Peti csak így tovább! Óriási gratuláláció a Csapatnak. Örökké OLAJ❤?

Marillion
Olvasó

Igaz hogy nálunk BL nap volt…de itt van hozzánk hasonló kaliberű csapatból egyből kettő is akiket jó lett volna mondjuk a BL meccs után megnézni….mire mennek egymással! A végeredményt látva gratulálok mindkét csapatnak! szúper lessz ez az idény!

WSreborn
Olvasó

Grat. a győzelmetekhez.

Piffinger
Olvasó

Szép volt fiúk!!!

Egy újabb értékes győzelem, egy jó csapat ellen.
Ja, és Kovács Peti, véleményem szerint, jó volt. Szinten volt.

HAJRÁ OLAJ!!!

Zsarkov
Olvasó

Ha néha döcög is a játék, a mentalitás, az akarat mindig átsegít bennünket…, a kiélezett végjátékokat csaknem mindig hozzuk és ez csak egy igazi CSAPATRA jellemző, CSAK AZ OLAJ! (a Falconak is jár a gratuláció)

Waczak
Olvasó

Kémény mérkőzés volt egy jó csapat ellen ! Köszi fiúk megint 1 ide !

WSreborn
Olvasó

Szép volt sràcok, egy nagyon erős Deac-ot sikerült legyűrni!

dbrcnfn
Olvasó

Valóban szép volt fiúk! Mindkét oldalon.

Örülök, hogy azért nem volt ez annyira “sima hazai”, mint némelyek jósolták.

donnarumma
Olvasó

én voltam!
és gratulálok is a szoros meccsért, a tisztes helytállásért.

moldi56
Olvasó

Bombaerős játékosok alkotják a DEAC keretét is,senki nem gondolta hogy sima lesz.Mondjuk azt sem gondoltam hogy veszíteni fogunk.CSAK AZ OLAJ!

fanaticfantastic
Olvasó

Szép volt! A Debrecen nagyon ott van. Fontos győzelem volt.

Vadkakas
Olvasó

Kevés hiányzott, grat a Tisza partra.

Hajrá DEAC!

Kissadam91
Olvasó

Azért a bíróknak is eléggé szezon kezdet van… labda felhozatalánál a deac játékos még 15-nél bőven a saját térfelén pattogtat.. elképesztő mennyire gyengék

Gézuka
Olvasó

azért az az utolsó másodperces hármas bezavart volna a képbe ha nem 4 pont az előny…

Artois
Olvasó

Igen Gezuka, ez egyszeru matematika…
Jar a keksz.??

Gézuka
Olvasó

megértetted a lényeget látom. neked meg jár a csillagos 5-ös!

moldi56
Olvasó

Akkor talán kiléptek volna a dobó játékosra,így meg hagyták hagy dobjon.

Heindrich
Olvasó

Szép volt fiúk!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés