Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Izgalmas meccsen verte a Szolnoki Olajbányász az ASE-t

Csak az utolsó negyedben dőlt el a találkozó.

Szolnoki Olajbányász - Atomerőmű SE 73-67 (24-19, 10-14, 23-19, 16-15)

Bajnokság, 1. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Pozsonyi László (Vághy Tamás János)

Szolnoki Olajbányász: Clay 11/9, Rudner -, Lukács 15/9, Pallai 11/9, Wiggins 14. Cserék: Révész 2, Thomas 11/3, Eads 9/3, Pongó -.

Atomerőmű SE: Kovács 7/6, White 20/9, Pajor 3/3, Gulyás -, Wright 19. Cserék: Woods 9, Radics -, Sövegjártó -, Dorogi 9.

A forduló rangadóján a Szolnoki Olajbányász kezdte jobban a mérkőzést, de a több kulcsjátékosát is nélkülöző ASE jól tartotta magát. A hazaiknál Pallai két triplát is elsüllyesztett az első tíz percben, de Wiggins játéka is jó hír volt a hazai szurkolóknak. A vendégeknél White extrája adott reményt, a légiós tíz pontot dobott ebben a játékrészben. 24-19 lett az első negyed vége.

A második negyedben jobban kezdett az ASE, egy pontra is felzárkóztak Csirke Ferenc tanítványai. 27-25 volt az eredményjelzőn, amikor hosszú gólcsend következett, mindkét oldalon sok volt a hiba. Végül a paksiak törték meg a jeget, a továbbra is jól játszó White dobta be az egyik büntetőjét. Pajor triplája után aztán már a paksiak vezettek, jó meccset játszott a két csapat. A játékrész második fele sok hibával tarkított, pontszegény játékot hozott. Semmi nem dőlt el… 34-33.

A harmadik negyedben visszavette a kezdeményezést a Szolnoki Olajbányász. Ebben a játékrészben pontosabban játszott, jobban célzott Miodrag Rajkovics együttese. Lukács nagyon ponterős volt, de a légiósok is jó teljesítményt nyújtottak. Az ASE a szűk keret ellenére jól tartotta magát, White és Wright vezére volt a csapatnak. Nyílt is maradt a találkozó… 57-52.

Az utolsó negyed elképesztő izgalmakat hozott, az ASE végig meccsben volt, egyetlen percig nem lazíthattak. A hajrá azonban egyértelműen a “mélyebb kerettel” játszó hazaiaké volt, Pallai hármasával két perccel a vége előtt 73-64 volt az eredményjelzőn. Csirke Ferenc időkéréssel próbálta megtörni Révészék lendületét. Több fordulat azonban már nem volt a mérkőzésen, a Szolnoki Olajbányász megérdemlten nyert a derekasan küzdő paksiak ellen. 73-67.

HIRDETÉS
21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
fanaticfantasticYoWassupFamMilivojszolnokbasketJózsipapa Recent comment authors
fanaticfantastic
Olvasó

Győztünk! Gratulálok! Hajrá Olaj! A továbbiakban reménykedjünk.. Nincs kedvem megkeresni a régi cikkeknél a hozzászólásokat. Azt sem amikor többször reagáltam úgy, hogy ” csak nehogy visszasírjátok Potocnikot”. Annyira nekiugrottatok itt , páran, anno. Reméljük, hogy stabilizálódik a csapat és jó irányba fogunk haladni. Meg egy győztes meccs után, most inkább örüljünk már.

fanaticfantastic
Olvasó

Tény, hogy általában jobban harap az Olaj, mint idén. Hátha változik majd!

Józsipapa
Olvasó

Nagyon gyenge színvonalú meccs volt.
Valóban……ilyen gyenge légiósaink nem voltak.
Én kettőnek már most megköszönném
az itt létet!!!
Csak felmerül a kérdés……..
a szakmai stáb mit látott bennük??
Kínkeserves győzelem volt;és tegyük
hozzá,az ASE – ból 3 játékos hiányzott,akik ha nem sérültek,
akkor a kezdő ötös tagjai.
Pallai és Lukács Norbi dícsérhető!!
Rudi betli volt Pongóval együtt;
Révész Ádi pedig valami miatt”besértődött” és elég unottan
játszott amikor pályára került.
Ennél sokkal több kell,mert ezzel
a “játékkal” a nyolcba sem kerülünk!!
Ez van!Cáfoljatok rám!
Hajrá OLAAAJJJ!!!?❤??

WSreborn
Olvasó

Szerintem 18-20 éve nem volt ilyen gyenge csapatunk.
Azt hiszem utoljára 20 éve fordult elő a 2003/2004-es szezonban, hogy 8ba sem voltunk, egyenlőre ezzel a felállással erre reális veszélyt látok.

szolnokbasket
Olvasó

Az általad (is) sokat bírált Potocnik kontrollált, statikus kosárlabdája ezerszer élvezhetőbb volt ennél.
Sokan utáltátok, vártátok, hogy elzavarják. Pedig szerintem az elhivatottsága és szakmai tudása nem kérdőjelezhető meg.
Most itt van Rajkovic ez van, egyenlőre el kell fogadni.
Nem könnyű, nem mondom.
A felkészülési meccsek és a tegnapi produkció alapján véleményem szerintem is értékelhetetlen fos az egész.
Edző, légiósok, játék siralmas.
Köszönjük meg Lukácsnak és Pallainak, hogy nem kaptunk ki otthon egy tartalékos Paks-tól…

WSreborn
Olvasó

Azt továbbra is tartom, hogy egy olyan edzőt aki egymást követő két évben a 2.helyről kiesik a 7. helyezettel szemben, azt nem kell megtartani.
Ugyanakkor a vezetőségünknél sem ok valami, ugyanis ilyen relatíve alacsony ktgvetéssel is voltunk már élcsapat, sőt bajnok is pl. 2007-ben. Akkor sem volt a büdzsénk a top5-ben sem.
Kevesebb pénzből is lehet eredményt elérni, csak ahhoz akkor több ész kell.
De azért 1 meccs után ne temessük a csapatot, adjunk esélyt az edzőnek, 5-6 forduló után már okosabbak leszünk

Milivoj
Olvasó

Azt hallottam tegnap, hogy Potocnik is itt van még…, legalábbis a büdzsét terheli az ő pénze is, mert pont a kirúgása előtt hosszabbított szerződést mindenféle eredménykényszer nélkül, ezért nincs 5 légiós, mert 2 edzőt kell fizetni. Ami az idei bajnokságban pozitívum lehet, az az, hogy Pallai és Lukács húzóemberekké válhatnak és ha majd lesznek “rendes” légiósok, akkor eredményt is elérhetünk, idén viszont sok sikerélményünk nem lesz, ez egyértelmű

YoWassupFam
Olvasó

Így van. Poto pénze terheli a büdzsét idén… ez egy nagyon profi húzás volt a front office részéről… Meccs: öhm nehéz megszólalni még 1 alvás után is:D nem nagyon látszik mit akarunk játszani. Rudner továbbra is B csopi, az hogy van 1-2 vállalható meccse az nem jelenti azt, hogy egy top 4-be igyekvő csapatnál elfér… nem tudom ki hogy van vele de Pongónál is fejben vmi nem oké. Sokszor olyan érzése van az embernek mintha semmi kedve nem lenne ehezz az egészhez és csak várja , hogy vége legyen és mehessen a dolgára. Luki és Pallai perfekt! Remélem sokáig fognak… Olvass tovább »

Barro
Olvasó

Régen volt már ilyen rossz csapatunk. Edző: egész meccsen 2 időkérés??? Belealszik a meccsbe. Játékosokat 10-12 percig játszatja, kispadon hagy játékosokat 15-20 percre. Valaki látja mit akarunk játszani?

moldi56
Olvasó

Rudner az 1.negyedben gyorsan összeszedett 3 faultot,utána leültette,jó sokára ismét felküldte,talán 1 percre.Arra nagyon vigyázott,hogy ki ne pontozódjon.Nem is pontozódott ki,miközben Pallai Tomi csapágyasra játszotta magát.

moldi56
Olvasó

Pongóval nem tudom mi lehet.Kedvetlenül játszott,olyan dobóhelyzeteket is elhibázott,amikből máskor hunyott szemmel is kosarat dob.Remélem magára talál ő is.

szolnokbasket
Olvasó

Pongó szerintem pont azt hozta amit az elmúlt 2 évben. Azóta nem talál magára.

andrás
Olvasó

Szar ez az olaj idén is

Rózsabimbó
Olvasó

Győztünk!
Hajrá Olaj!!!

fanaticfantastic
Olvasó

Jól emlékszem,hogy te a debreceni András vagy? Nem a szombathelyi,ugye? Semmi hátsó szándékom nincs csak tényleg érdekel. Tudni szeretném, hogy ki-kicsoda. Elfelejtettem.

fanaticfantastic
Olvasó

Nincs kedvem visszakeresgélni.

WSreborn
Olvasó

Egy szombathelyi troll aki debreceninek adja ki magát, alibiből írkál a debreceni cikkek alá, de azon kívül mást sem csinál csak az Olajt és Szolnokot szidja, így már rég elárulta magát a félkegyelmű, ugyanis ez arrafelé alpoklegalján divat, ahogy egy zárt facebook csoportba kémkedés is……

kekfr@nkos
Olvasó

Könnyű helyzetben vannak a szolnoki rendőrök. Ennek a meccsnek a felvételével fognak vallatni a hétvégén.

Üvegtigris
Olvasó

Nyertünk.

Artois
Olvasó

Egy szoban: FOS

MindigNO
Olvasó

Hát…maradjunk annyiban irányító légiós jó volt az Olajnál, a többinek össze kell szednie magát.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés