Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Sopron KC

Az SKC lehet az egyetlen, amely kétszer is legyőzi a bajnokságban a címvédőt. Sabáli a légióskérdésről is beszélt.

Szolnoki Olaj KK - Sopron KC

Bajnokság, 16. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Papp P., Farkas G., Pozsonyi L. (dr. Gincsai J.)

Szolnok: Airington (Kovács P.) - Vojvoda - Benke - N. Milosevic - Andric.

Sopron: Lemar - Warner - Takács - Dénes - Gordon.

A Sopron szolgáltatta a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését azzal, hogy október 13-án, 82-81-re legyőzte a regnáló bajnok Szolnokot. A listavezető piros-feketéket emiatt érthetően fűti a visszavágás vágya, ha viszont újra Dénesék nyernének, akkor egyedül mondhatnák el magukról azt, hogy oda-vissza legyőzték az Olajt az alapszakaszban.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A nagy meccsekre mindig felszívja magát a Sopron, a topcsapatok közül többeket sikerült már meglepnie. Lemar és Warner kreatív játékosok, ők szervezik a támadásokat. Jól védekeznek, és jól állnak át emberfogásról zónára. Biztos, hogy nem lesz számunkra könnyű mérkőzés, de szeretnénk feledtetni a problémáinkat és megtalálni újra a ritmust. Megpróbálunk egy jó meccset játszani, sok futással, jó védekezéssel. Sztrahinja Milosevics biztosan nem lép pályára, Jaylin Airington játéka pedig kérdéses.

Sabáli Balázs, a Sopron KC vezetőedzője: Hazai pályán természetesen a listavezető az esélyes, ugyanakkor mi lehetünk az a csapat, amely ebben a szezonban másodszor tudná legyőzni. Egészen múlt hétvégéig csak tőlünk szenvedtek vereséget, ez azért mutatja az erejüket. A héten többet tudtak készülni, hiszen nem volt nemzetközi mérkőzésük. Nem tudjuk, hogy mi a helyzet a sérültjeikkel, mi úgy készülünk, hogy teljes kerettel állnak majd ki ellenünk. Egy légióssal kevesebben vagyunk, hiszen még nem tudtuk pótolni Gilbertet. Remélem, hogy mindenki kellő motivációval fog pályára lépni. Nem könnyű felkészülni az Olajból, hiszen rengeteg jó képességű játékossal rendelkezik. Bízunk a meglepetésben, amihez az kell, hogy mindenki maximális teljesítményt nyújtson, elsősorban védekezésben.

[totalpoll id=”3262″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Lehet, hogy a Szolnok hazai pályán kicsit elkényelmesedett, legutóbb a Szeged ellen négy perccel a vége előtt még egál meccs volt. Senkit nem szabad lebecsülni és úgy felmenni a pályára, hogy úgyis jobbak vagyunk.

Szombathelyen nagyon kiélezett mérkőzést játszott az Olaj, lehetett látni, hogy a palánk alatt nagyon tudnak dominálni.

A Sopronnak mezőnyposzton vannak jó játékosai, akik tudnak bontani és dobni is. Centerposzton viszont eléggé foghíjas a csapat. Gordon és Wiggins személyében két mozgékonyabb magas emberrel rendelkeznek, akiknek “nincs súlya” a palánk alatt. Megoldhatatlan feladat lehet számukra az Andric-Tóth-Milosevic trió megállítása.

Ha a Szolnok szépen játssza a palánk alatti területeket és megtalálja az embereket, akkor jó esélye lehet a győzelemre. Ha a soproniak csapdával próbálkoznak ilyenkor, akkor pedig sokkal nagyobb tér lesz a dobók, Vojvoda, Rowsey és Benke előtt. Lehet, hogy a Sopron megpróbálkozik majd zónavédekezéssel, ahogy a Falco ellen is, amivel visszajöttek a meccsbe. Azonban nagyon jó dobóformát kéne mutatnia a vendégeknek ahhoz, hogy partiban tudjanak lenni. Tíz pont körüli Szolnok győzelmet várok.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
red-black01Tom67 Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Nem értem hogy miért kellett elküldeni a Gilbertet addig amíg nincs meg helyette az új légiós? Januárban már játszott tehát valószínű hogy a januári fizetését már mindenképp oda kell neki adni,akkor meg mi a faszért küldjük el addig amíg nincs meg a másik? Nem olyan hosszú a padunk, hogy meccseket tudjunk játszani eggyel kevesebben! Szerintem hatalmas hiba!

red-black01
Olvasó

Nem biztos.
A játékosok, különösen a magyarok “meghálálhatják”, ha úgy érzik végre el lett küldve egy kerékkötő, érdemtelenül többet játszó légiós.
Közel 22 perc, 34%-os gyenge összmezőny, meccsenként majdnem 4 tripla kb. ugyanolyan sikerrel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés