Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Pécsi VSK-VEOLIA

Szakértőnk jelen körülmények között 50-50 százalékra mondja az esélyeket.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA

Bronzmérkőzés, 1. találkozó
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Benczur T., Tőzsér D., Nagy V. (Hartyáni Zs.)

Szolnok: Airington - Vojvoda - Rudner - N. Milosevic - Tóth Á.

PVSK: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Horti.

Szolnokon veszi kezdetét a bronzcsata, ahol a pályaelőnnyel rendelkező Szolnoki Olaj KK fogadja a Pécsi VSK-VEOLIA csapatát. A hazaiak a Falco ellen hamar búcsúztak az elődöntőben (0-3), így hosszabb ideig pihenhettek, mint a PVSK. Csirke Ferenc csapatának párharca öt meccsig nyúlt a Körmend ellen, így jóval kevesebb idejük maradt a regenerációra (2-3).

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nehéz párharcra számítok a Pécs ellen, mert ellenfelünk biztosan nagyon motivált lesz. Ezt megmutatta a Körmend elleni meccsek során is. Nekünk fel kellett rázni a játékosokat. Sajnos a döntőbe nem tudtunk bejutni, így most a bronzérmet kell megszereznünk. Már csak azért is, mert ez szükséges ahhoz, hogy biztosan el tudjunk indulni a FIBA Europe Cupban. A pécsiek nem fogják magukat könnyen adni, végig hajtani fognak, mert a harmadik hely megszerzése számukra hatalmas siker lenne. Emiatt is nehéz lesz győzni holnap. Fontos lenne az, hogy jól kezdjünk mind a két meccsen, maximálisan koncentrációval az elejétől kezdve. A keretünkben annyi változás lesz, hogy Tóth Ádám visszatérhet az eltiltását követően. De nem biztos a játéka, mert összeszedett egy sérülést, így az orvosok fogják kimondani a végső szót.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Győzelmet várok, szeretnénk nyerni az első meccsen. De jelen pillanatban ez tűnik a legnehezebb feladatnak, hogy az első meccset behúzzuk. Úgy érzem, hogy játékos állományban két egyforma csapat találkozik. Kicsit a hazai pálya a Szolnok felé billenti a mérleget. Soha nem szabad azt a csapatot esélytelennek tartani, ahol egy Vojvoda Dávid játszik, mert a társak segítségével, de szinte egyedül verte ki a Paksot. A kezdőötösük az elég erős, ha a három külföldi és a két válogatott magyar kezd. A fiatalok is az utóbbi két-három hónapban a sérülések óta elég szépen megkapták a lehetőséget, hogy játsszanak. Nem egy olyan szituációba lesznek bedobva, hogy hirtelen kell játszaniuk 15-20 percet. Ami a legfontosabb, hogy sokkal pihentebbek. Ez nagyon sokat számíthat most. Nálunk úgy néz ki, hogy mindenki vállalja a játékot. Megpróbáljuk az első meccsen rögtön elvenni a pályaelőnyt, de úgy érzem, hogy ez lesz a legnehezebb feladat.

[totalpoll id=”19848″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Nehéz ezt a párharcot megtippelni. A Pécs részéről óriási fegyvertény, hogy öt mérkőzésre kényszerítette a Körmendet. Nagyon szép eredmény részükről a négy közé jutás, egy bronzérem pedig még szebb lenne. A pécsiek motivációjával nem lesz gond. A Szolnok számára biztosan nagy csalódást jelent, hogy nem jutottak a döntőbe, de ilyen körülmények között valószínűleg ők sem számítottak más eredményre. Alig maradt felnőtt játékosuk, a szezon alatt kiestek a legfontosabb kulcsembereik, így csupán öt felnőtt játékosa maradt a Dragan Alekszicsnek. Ha nem lenne a nemzetközi kupa miatt esetleg fontos a harmadik hely megszerzése, akkor azt mondanám, hogy az Olaj lehet kevésbé lesz motivált, mint a PVSK. A FIBA Europe Cup miatt viszont biztos, hogy mindent meg fognak tennie a Tisza-partiak is. Ők többet pihenhettek, mivel három meccs után búcsúztak az elődöntőben, míg a Pécs még szerdán egy éles meccset játszott. A rendelkezésre álló két nap pedig nem sok mindenre elég, maximum arra, hogy igyekezzenek felfrissíteni a játékosokat. Ha teljes csapattal szerepelne a Szolnok, akkor nem lenne kérdés, de ebben a helyzetben nem tudom eldönteni, hogy vajon milyen teljesítményt várhatunk a tavalyi bajnoktól.

Nem tudom megtippelni, hogy ki fogja megnyerni az első meccset. A fentebb taglalt okok miatt egyik csapatot sem érzem esélyesebbnek a másiknál, emiatt 50-50 százalékra mondanám az esélyeket.

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
LightbringerAntonioAlexePiffingerderrylefeli96 Recent comment authors
AntonioAlexe
Olvasó

Voja Sassari vagy Nyizsnij Novgorod. Bár a felesége maradna. Benke augusztustól edzeget szeptembertől teljes intenzitással. Petinek szerződése van. Sajnos Ádám Ivkovics miatt Debrecen. Helyette (?) jön Juhos. Jött egy 18 éves srác a Honvédból. Frank, Rudner, Pallai, Taiwo, Csák. Plusz négy légiós. Lehet válogatni, rotálni… Pénz van, csak az a bajom, hogy marad Alekszics is… Ezért kellett volna az nb2-t megnyernünk, mert 2 év múlva odajött volna vissza Nyerges és TZ. Azaz lehetett volna két szolnoki csapat is…

donnarumma
Olvasó

Pécsi győzelmet várok…
Bár a palánk alá a két hentes közül az egyik visszatér, Andic hiányát megérzik a seprűsök..Kevés lesz Pállai és Vojvoda 50 pontja és a fergeteges hazai telt ház,hangulat…
Hajrá Pécs, gyerünk Cirooo

Leklibajsza
Olvasó

Szerintem sok múlik majd azon, hogy a Horti-Tóth párosból ki üti ki a másikat előbb.
Ha az Olaj megint “állvafogmeghalni”, akkor szép aprítás lesz.
Majd ha mindkét csapat bedarálta egymást, akkor sima szolnoki siker lesz a végén, mivel az U18-as keretük jóval erősebb a pécsinél (magyar Doncic+ a 2025-ös válogatott gerince).

derryl
Olvasó

Plusz anyád, azt is tedd hozzá barom!

derryl
Olvasó

Donna!

Te valamikor úgy írogattál ide, mint egy normális ember! Látom, az arany lehetősége elvette az eszed, megértem, bő évtizedenként egyszer kerültök a közelébe, a normálisból is hülye lesz a gondolatára.

Milyen hentesről beszélsz? Ha más csapat szurkolója írná, elfogadom, de éppen a rigóktól jön a minősítés, ahol Közép Európa legnagyobb favágója, a legalattomosabb hátraszaltós buzija játszik, kicsit erős! Nem baj, tombolj, remélem ma megkapjátok az arcotokra, ami odavaló!
Hajrá MTE!

donnarumma
Olvasó

Gondolom emlékszel mit írtál a Falco meccs alá..semmivel nem nagyobb baltás Tóth N. mint a Ti Ádámotok..Váradinál többet meg eddig csak Andricot láttam szövegelni, reklamálni a pályán…Csak gondolom ez már annyira nem tetszik…az meg csak nem baj,hogy a volt szhelyiek miatt a Pécsnek szurkolok?(még csak nem is az Olaj ellen-számomra teljesen közömbösek)

derryl
Olvasó

Nem gond, hogy a Pécsnek szurkolsz, ez egyén kérdése. Csak azt tettem szóvá, hogy nálatok játszik a legnagyobb favágó a mezőnyben, és te osztod a másik Tóth-ot. Természetesen ezt sem kell félteni, pofázás terén pedig Govens az egész mezőnyt übereli.

Nem bennünket kellene baszogatnod, de, ha lelkednek így jó, én örülök, ha valakinek ezzel jó napja van? Ha nem haragszol, az esélytelenebbnek szurkolok ma, re mélem Falco cumi lesz!

Hajrá piros-fekefék!

donnarumma
Olvasó

Te így gondolod…Örülök, ha nem ugyanannak szurkolunk,még azt jelentené,hogy valamennyire is hasonlítunk…
Gondoltatok Ti már sok mindent, tudjuk abból mennyi igaz…..az a baj hogy a fától nem látod az erdőt..Tóth N a baltás,pedig Tóth Á karatézik a meccseken..Andric amíg játszott, többet beszélt, mint a riporter, aki közvetített..de nem baj,ez neked legyen természetes és szidjad a másik csapatot ugyan ezért…meg filcózzatok,majmozzatok,de nekem szólj ezután is, ha egyszer kis betűvel írom az Olaj nevét.
Ui. Ha én 1 döntőtől meghülyülök, Te hogy vagy a 7. után??

Lightbringer
Olvasó

Te milyen jogon értékelgetsz embereket? A másik szobában meg éppen majmozol.

RRichieG
Olvasó

Értem én, hogy EC, de ki marad itt ebből a csapatból jövőre?? Senkit nem motivál, mint ahogy a bronz sem. A Pécset és Csirkét annál inkább. Két sima meccs a Pécsnek és kezdődhet a nyaralás, amit már mindenki vár. P

Piffinger
Olvasó

A játékosok mennek, de a csapat marad. A csapat. Hogy fog barki is ideigazolni ha nem indulunk nemzetközi kupában. Bár pont a Pécs egy jó példa erre.

atibácsi
Olvasó

Sajnos az 50- 50 % teljesen reális. Én két bronzérmet kiosztanék, és menjen mindenki pihenni. Ez az érem csak az olajos fiataloknak jelent majd valamit a szolnokiak részéről, talán pécsi oldalon többen megbecsülnék. A jövő inkább izgatja a szolnokiakat, mint ez a meccs. Én a Pallai gyerekre lennék kíváncsi a mai napon. Látjuk, a vízilabda elkezdte a lebomlási folyamatot, valami azt súgja, a kosárlabda is áldozata lesz a G-napnak. Szolnokon most kicsit minden erodálódik. Tegnap strandon voltam, még ma sem tértem magamhoz az ott tapasztaltaktól. Hajrá Dávid, hajrá Olaj!

derryl
Olvasó

Atibácsi!

Járj sűrűbben strandra, és nem leszel lemaradva két évvel! Boldog ember vagy, hogy amit leírtál, csak most tűnt fel!

Tarifa
Olvasó

Ősszel amikor nem kellett volna már működött a klíma. Ma vajon fog e működni? Vagy kettő okból is magas lesz a mérkőzés hőfoka? Hajrá Olaj, hajrá fiatalok!!??!

Laposvár
Olvasó

Ez most tényleg 50-50. Szerintem jó meccsek lesznek, De a pécsi öregek már igen ki vannak fingva. Kiváncsi vagyok mi lesz

moldi56
Olvasó

Tóth Ádám összeszedett egy sérülést.Hol szedte össze,hiszen nem is játszott a legutóbbi meccsen,ráadásul volt egy hét pihi…Érti ezt valaki,mert én nem.Lehet,hogy már nem is akar játszani.

Bilbao
Olvasó

Edzés azért volt..

Laposvár
Olvasó

Csak nem Moldován Úr, anno szurkolók.hu-ról? 🙂

nyolcmegnyolc
Olvasó

Rougetól kérdezném!
Mit tud a név változtatásról?
Szolnoki Warriors vagy Golden State Olaj lesz?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

De tájékozatlan vagy. Olajbányász Raptors lesz.

nyolcmegnyolc
Olvasó

A sorsunk nem hasonlít a Raptorokéra. A GSW-ra nagyon. Achillestől a kórházig minden volt, csak egészaég nem.

Rouge
Vendég
Rouge

Golden State Oilers…a fiók csapat…
…U18….G League

efeli96
Olvasó

Lehet valamit tudni a csapat jövőjéről, vannak pletykák a következő szezonra vonatkozóan?
Nagyon bosszantó, hogy ennyire a levegőben lóg minden, a vezetőség pedig semmit nem mond…

Laposvár
Olvasó

Taylor valószínűleg megpróbálja ma odatenni magát a következő hazai pályáján…

Rouge
Vendég
Rouge

Pénz van,
Pór Péter (és a háttérben Ivko?) jön,
emiatt Ádám megy…
VOJA marad vagy külföld.

Kovács marad.

derryl
Olvasó

Na ne! Az a szerb cigány már kísértetként jár ide! Nem veszik észre, hogy mindenki útálja? Takarodjon innen a büdös picsába!

Piffinger
Olvasó

Akkor sztem. válogatott körüli játékosok érkezése várható…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Amíg a csapatok versenyben vannak, nincsenek bejelentések

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés