Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK

Szakértőnk erősebb légiós sort várt volna a bajnoktól, és tizenöt olyan játékost vagy edzőt számolt össze, aki mindkét helyen megfordult.

Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK

Bajnokság, 17. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Győrffy P. A., dr. Mészáros B., Csabai-Kaskötő B. (Dr. Gencsev P.)

Szolnok: Rowsey - Vojvoda - Benke - N. Milosevic - Andric.

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Baki - Hendlein - Spica.

A listavezető Szolnoki Olaj KK a Kaposvárt fogadja hazai pályán. A bajnoki címvédő eddig odahaza mind a nyolc mérkőzését megnyerte a magyar bajnokságban, az utolsó előtti helyen szerénykedő somogyiak viszont nyolc idegenbeli fellépésükből csak egyet (az újonc TF ellenit) hoztak. Igaz, most önbizalommal telve utazhatnak a Tiszaligetbe, hiszen a 16. fordulóban legyőzték a Falcót.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Kaposvárnak hosszú idő után sikerült végre megoldania a problémáit, sok sérülés hátráltatta őket a szezon során, légiósokat is cseréltek, idő kellett, mire összeálltak, de most már úgy veszem észre, hogy egyre jobban játszanak, és meg is találták a teljes, végleges keretüket. Tiszteljük, és egyáltalán nem becsüljük le őket, hiszen ez a csapat már messze nem ugyanaz, mint amelyik megkezdte a szezont. Nekünk viszont továbbra is elég sok problémánk van, most nálunk vannak sérültek, mi is cseréltünk légióst, egyelőre még keressük a helyünket. Szűkös rotációval vagyunk kénytelenek dolgozni, ami mindig veszélyt hordoz magában. Ellenfelünknél elsősorban az Ubilla-Spica páros a meghatározó, de a többiek is sok energiát tudnak adni, Hendlein, Markovics, Baki és Johnson is sokat segít, nagyon jó csapatuk van. Nem lesz könnyű meccs, de nekünk itthon, a saját közönségünk előtt nem kérdés, hogy nyernünk kell, szeretnénk továbbra is megőrizni a hazai pályás veretlenségünket. Sztrahinja Milosevics nem játszik, Jaylin Airington szereplése kérdéses, de szerintem ő is kihagyja a meccset.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Szeretnénk jó meccset játszani, felszabadultan, de ugyanakkor agresszíven kosárlabdázni, ez a célunk. Építkeznénk a Falco elleni győzelmünkből, és nem szabad elfelejteni, hogy a szolnoki meccsünk után nagyon fontos összecsapások várnak ránk, ahol szeretnénk ezt a ritmust tartani. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Harazinon kívül mindenki játszhat, már kiszedték a varratokat a kezéből, talán néhány héten belül ő is hadra fogható lesz.

[totalpoll id=”4264″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Az elmúlt tíz év sikercsapata Magyarországon a Szolnok, szinte az volt a meglepetés, ha nem ő nyerte meg a bajnokságot, vagy a kupát. Az utóbbi időben csak az Alba tudott komolyan odaállni az útjába, illetve egyszer elhódította előle a Magyar Kupát a Körmend.

Nagyon erős nemzetközi szereplése volt tőlük az Adria Ligában, kétszer is szerepeltek az EuroChallenge Final Fourban, illetve játszottak a BL-csoportkörben is. Az elmúlt évtizedben – jó értelemben vett – zászlóshajói voltak a magyar kosárlabdának. Hihetetlen fontosnak tartom elmondani, hogy

volt olyan időszak, amikor Szolnok volt az egyetlen köldökzsinórja Magyarországnak a nemzetközi kosárlabdával.

Tavaly teljesen megérdemelten nyertek meg itthon mindent, idén is egyértelműen a legnagyobb esélyesnek tartom őket mindkét fronton.

A rendkívül erős magyar magjuk mellé ugyanis olyan légiósokat igazoltak, akik a magyar bajnokság és a kupa megnyerésére abszolút alkalmasak. Szeretnék hiteles lenni, de

annyi kritika engedtessék meg nekem, hogy a tavalyi és az idei külföldi anyaguk sem volt alkalmas arra, hogy a kontinens negyedik számú kupasorozatában maradandót alkossanak.

Tavaly a második körben kiestek, akárcsak idén, ráadásul most még győzelmük sincs egyelőre. Ennél azért többhez szoktak hozzá a szolnoki szurkolók, ehhez az elmúlt tíz évhez lényegesen komolyabb légiós kontingens illene.

Az, hogy most ilyen válogatottunk van, amely húsz év után kijutott az Európa-bajnokságra, és még mindig versenyben van a vb-selejtezőkön, az a Szolnok nélkül nem jöhetett volna létre. Ki kell emelni Sztojan Ivkovics munkáját, aki egymásra épülő rendszert alakított ki, a hierarchiában gondolkodásból a válogatott is tovább tudott erősödni. Elképesztően pozitív a szolnoki vezetőség ambíciója és az a háttér, amit megteremtettek és biztosítottak a tulajdonosi körrel és a várossal. Ivkovics anno nagyon jó szakmai hátteret nyújtott ehhez.

Az idei Szolnok nagyon stabilnak tűnik nekem a magyar bajnokságban. Két extra teljesítménnyel, az egyik Vojvodától, aki sokrétű játékával emelkedik ki: 16.6 pont, 5.9 lepattanó, 4.8 gólpassz – ez is mutatja az irányítókészségének fejlődését – és 19.4 VAL átlagban. A másik Sztrahinja Milosevics – akinek a pihentetése bölcs döntés volt, hiszen a későbbiekben még fontos feladatok várnak rá –, aki eddig 15.1 pontot, 6 lepattanót, 4.2 gólpasszt és 17.6-os VAL-értéket tud felmutatni. A többi játékos hoz egy nagyon stabil átlagot, ez a fő ereje a Szolnoknak. Tavaly is, amikor jöttek a nagy feladatok, az Olaj játékosai minden esetben összefogtak, nagyon erős kohéziót éreztem a csapatban a play off során is, és az MK-döntőben is. Idén is vannak hullámvölgyeik-hegyeik, de nyerik itthon a meccseket, a kupában és bajnokságban is egyértelmű esélyesnek tartom őket, mint ahogy a holnapi meccsen is. Egyszerűen nem tudok elképzelni semmilyen más eredményt, minthogy nagyon magabiztosan nyerjenek.

A hullámvölgyük a Würzburg elleni idegenbeli blamzázsban csúcsosodott ki. A Falcónál már szépen játszottak, igaz vereséget szenvedtek, de személyesen is láttam azt a derbit, nagyon komoly meccs volt. Kicsit All Star game-re sikeredett a szerdai, izmiri vendégjátékuk, ott egyik csapat sem igazán védekezett, viszont a Szolnok elképesztően jó dobóteljesítményt nyújtott. Rowsey legjobb meccse volt, Milosevic pedig most mutatta meg igazi kaliberét. Nagyon biztató dolgokat láttam. Rowsey nem egy Kendrick Perry típusú pointguard, aki mindenben jó, hanem ő kimondottan a távoli dobásokra építő scoring guard, felesleges islenne összehasonlítani a kettőt, mert olyan kaliber, mint Perry, ritkán játszik a magyar bajnokságban. Rowsey ezt a teljesítményét többször meg fogja még mutatni, ebben biztos vagyok.

Holnap azt a Kaposvárt látják vendégül, amely az utóbbi években stabil középcsapatnak számított, de tavaly és idén már nem tudja őrizni ezt a helyét, úgy néz ki, hogy idén sem érik el a play offot, sőt inkább a play out elkerüléséért játszanak.

Elég hektikusak, vannak jó meccseik, legutóbb például megverték a Falcót, korábban az Albát, illetve ősszel éles meccset játszottak otthon a Szolnokkal. Van egy jó nevű magyar anyaguk, élén Hendleinnel, aki 10.3 lepattanót és 18.9 VAL-t átlagol, Markovics, Baki, Harazin és Halász viszont nem igazán igazolják a tudásukat, így melléjük illene lényegesen jobb légiósokat igazolni. Johnson 15.8 pontjával a legjobb a csapatban, Ubilla 6.3 lepattanójával és 15.6-os VAL-értékével tűnik ki, de tőle várható, hogy ennél lényegesen jobb teljesítmény fog kicsúszni.

Ügyvezető-váltáson is átesett a klub, az edző többször is lemondott, aztán visszaállt. Morális és/vagy szakmai válság is jellemezte őket tavaly is és idén is.

A kaposvári kosárlabdának hatalmas a tradíciója, valószínűleg biztató a jövője is, hiszen egy elképesztően gyönyörű sportcsarnokuk épül, amely az egyik legszebb lesz az országban, a városvezetés nyilván akar bele egy komoly csapatot.

A jelen most nem az igazi, de kívánom nekik, hogy találjanak vissza még ebben a szezonban a jó útra, próbálják meg elkerülni a play outot, ha nem is sikerül nekik bejutni a legjobb tízbe, már az is siker lesz, ha nem kell nekik májusban még élet-halál meccseket játszani. Bármilyen módon kerüljék el a play outot, és vonják le a következtetéseket, hogy komolyabb csapatot tudjanak építeni a következő években.

Ennek a párharcnak egyébként nagyon nagy érdekessége, hogy a két csapatnak számos ponton közös a története. A kaposvári illetőségű Vojvoda Dávid és Benke Szilárd most Szolnokon játszik, ugyanez igaz fordítva Harazin Tamásra, de régebben Filipovics Gordan, Vojvoda Dávid édesapja, György, Goran Miljkovics, Sztojan Ivkovics, Kmézics Zorán, Simon Balázs, Fodor Márton, Grebenár Péter, Trepák Zoltán, Tomiszlav Ivosev, Winsome Frazier és szegény megboldogult Orosz László is közös pont, ők mind-mind szerepeltek mindkét helyen. Pártállástól függetlenül döntse el mindenki, hogy ki kapott többet a másiktól… Ez egészen ritka a magyar kosárlabdában.

A két csapat az utóbbi években mindig nagyon komoly meccseket játszott egymással, de én most nem látok semmilyen esélyt a vendég győzelemre. Ha az Olaj kijátssza, amit tud, akkor benne van a pakliban egy 20-25 pontos szolnoki győzelem is a Tiszaligetben. Hazai pályán a Kaposvár borzasztóan veszélyes csapat, ősszel például szoros is volt a mérkőzés, de ezúttal sima piros-fekete sikert jósolok.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
albcmakelovenotwar69Kétszódellempe Recent comment authors
dell
Olvasó

Tisztelt Szerkesztők!

Több mint egy éve nem írtam hozzászólást és azt sem tudtam,hogy újra regelni kell.Nagyon meglepődtem ezen az új háttéren de főleg az új kommentfalon. Egyszerűen követhetetlenek a hozzászólások mert nincs sorszámozva ki-kinek írt.A régi sokkal jobb volt remélem más is így látja és többszöri kérésre visszaállítják a régi hátteret és falat!

moldi56
Olvasó

Gumit annyiban megcáfolnám,hogy nem lesz itt 20-25 pontos Olaj győzelem,a mi csapatunk nem arról híres,hogy megalázza az elenfelet,mindössze szimplán nyernek.Ha el is megyünk kb.20 ponttal,mindig gondoskodunk róla,hogy vissza jöjjön az ellenfél a meccsbe.Példa erre a Jászberény elleni meccs,ahol sokan már kezdték őket megsajnálni,mondták is nem kellene ennyire alázni őket.Mi lett a vége?pár pontos Olaj győzelem.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Bravó Gumi, ódákat írtál le Szolnok érdemeiről, de Nyergest meg sem említed. A pénz az, ami naggyá tette ezt a klubot, anélkül semmi nem lett volna, még köldökzsinor sem, középszerű klub lett volna a Szolnok is. A lényeget tehát kihagytad: a pénz, a pénz, a pénz. Régi mondás “ha nincs píz igyál víz”.

purple
Vendég
purple

Én még nem láttam olyat, hogy egy zsák pénz kosarat dobott volna…

albc
Olvasó

Mert vak vagy .

derryl
Olvasó

Bölcsebb lett volna, ha meg sem szólalsz! Hol hálsz, hogy el nem lopnak ennyi ésszel?

purple
Vendég
purple

Jól van hiszünk neked, egy zsák pénz dobott 8/8 at, aztán hipp-hopp jött a kis Vuk.

derryl
Olvasó

Hülyegyerek, Jabbarnak írtam, arról nem tehetek, ogy ott Szombathelyen a szerkesztőségben nem állítjátok vissza a régi kommentfalat. Hallom, Rozira bejelentkezett a GSW! 6/6! 1/8!

albc
Olvasó

Nem falu Szolnokon mint te .

empe
Olvasó

Erről mindig, mindenhol szemérmesen hallgatnak. Fedje jótékony homály a miérteket. A szurkoló meg csak szurkoljon. Neki ez a dolga. Vagy is ezt gondolják. És ha már itt tartunk, akkor ne feledkezzünk meg az albáról sem. Az a pénz, ami évek, évtizedek óta ömlik abba a csapatba…

moldi56
Olvasó

Nyerges előtt is volt jó csapat Szolnokon és azt is Olajnak hívták.Tény oroszlánrésze van a sikerekben,de Szolnokon az Olaj közügy,csakúgy mint Körmenden.Most lehet hogy majd örülni fogsz,mert eddig úgy néz ki,hoy ő kiszáll,de ne legyen igazam.

purple
Vendég
purple

És még egy érdekes összefüggés, a 67es út átmegy Kaposváron, Cipő megénekelte, és rengeteg Olaj játékos játszik cipőben. Valamint Tóth Zoltán gitározott a Republicban. Kb ennyit számít, hogy Harazin ott játszik.
Meglepetés nem várható. A Kapos megverte a Falcot, mi kikaptunk tőlük. Milo nélkül bárkitől ki tudunk kapni. De ne így legyen.

Predator
Olvasó

Gumival sokat nyert a BB1. Élmény olvasni. Hiteles, felkészült, érezni a kosárlabda iránti alázatát. Ne törődj a károgókkal, hajrá, még sok ilyet, Gumi!

Kétszó
Olvasó

Nem lehetne, hogy feleségül veszed, aztán hallgathatod egész nap és akkor nem kell ide fosnia a szót, meg puffogtatnia az elcsépelt frázisait?

makelovenotwar69
Olvasó

Te komoly érv vagy az abortusz mellett!
Minek olvasod, tudod, van az a kis nyíl amivel görgetheted az oldalt.

Kétszó
Olvasó

Ki mondta, hogy olvastam? 😀 Csak beleolvastam, de az is elég volt. Hogy minek olvasom? Mert érdekelne, hogy mit gondol egy szakértő a meccsről, de ezt az ömlengő szófosást, meg a számháborúját pár fröccs fölött nem olvasom el, mert rabolja az időmet és nem tudok meg semmi újat. Ezért görgetek. Nem kell feltalálnod a spanyol viaszt, tudok magamtól is görgetni. Most meg mehetsz beírni a falukönyvbe. Vagy valami kocsmai cimborája vagy, hogy így véded? Esetleg faludbeli?

derryl
Olvasó

Nem szoktam veled egyetérteni, de most adom amit írtál!

moldi56
Olvasó

Én nem tudom Sztrahinja Milosevicsnek mi a baja (mert persze ezt sem kommunikálták le elfogadhatóan)de már nem sok ez a kihagyás egy kicsit?Mikor akar játszani?Még formába is kellene lendülni nemde?

derryl
Olvasó

Kedves Szakértő!
Ha már ilyen szépen felsorolta a játékosokat, kik oda-vissza játszottak az ellennél, talán Markovicsot kár volt kihagyni, aki itt bontogatta szárnyait, és most meghatározó játékos Somogyban! Tudom, maligán elvtárs kontrolál, de akkor is!
Bízom benne, az egyik legsimább papírforma meccs lesz, nem lenézve a KKK-t, de egy tisztes helytállás már siker lenne részükről, még, ha így tartalékosan állunk is ki. Egy esetleges kaposvári sikerre még gondolni sem merek, bármily gömböyű a Föld!
Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés