Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – JP Auto – JKSE

Benke Szilárd és Cseh György sem szerepelhet már ebben a szezonban.

Szolnoki Olaj KK - JP Auto - JKSE

Felsőházi középszakasz, 9. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Györffy P. A., Pozsonyi L., Lengyel Á. (Gencsev P. Dr.)

Szolnok: Airington - Vojvoda - Malesevics - Milosevics - Andric.

Jászberény: Ruják - Rakics - Kerpel-Fronius - Brbaklics - Czirbus.

A középszakasz felsőházának 9. fordulójában a Szolnoki Olaj KK fogadja a JP Auto – JKSE csapatát. A találkozó egyértelmű esélyesének az Olaj tűnik, annak ellenére, hogy idén már többször is borsot törtek a jászberényiek a bajnoki címvédő orra alá. A vendégek várhatóan tartalékos felállásban fognak szerepelni, Orlando Colemanen kívül Cseh György sem léphet már pályára az idei szezonban. A túloldalon is van egy érzékeny veszteség, úgy néz ki, hogy Benke Szilárd nem fog tudni segíteni csapatának a rájátszás során.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Minden hazai mérkőzés nagyon fontos számunkra, különösen azok után, hogy a Falco ellen veszítettünk legutóbb. Arra számítok, hogy a csapatom ezúttal jobban fog játszani, és visszatalál a megfelelő útra. Most már a hátralévő meccseket arra is fel kell használnunk, hogy készüljünk a rájátszásra, hiszen itt van a nyakunkon. Szeretnénk minél jobb mentális és fizikális állapotba kerülni a hátralévő szakaszra. További célunk, hogy Kovács és Airington minél jobb állapotban legyen, azon a szinten tudjanak játszani, amire ők valójában képesek. Ugyanazzal a kerettel vágunk neki a meccsnek, mint legutóbb. Rossz hír viszont, hogy úgy néz ki, Benke Szilárd már nem léphet pályára ebben a szezonban.

Nikola Lazics, a JP Auto – JKSE vezetőedzője: Nehéz bármit is mondani az előttünk álló találkozóról a jelenlegi helyzetünkben. Úgy néz ki, hogy Pantelicsre és Alekszandrovra sem számíthatok holnap. Mindketten próbálnak felépülni az összeszedett sérüléseikből. Orlando Colemant elveszítettük az idei szezonra, de rajta kívül sajnos Cseh Györgyöt is. Ő sem fog már pályára lépni a rájátszásra. Ilyen körülmények között nehéz még az edzésmunkát is megszervezni, főleg az egyéni munkára tudunk koncentrálni. A Szolnokot szerintem nem kell bemutatni senkinek, a jelenlegi helyzetben egyértelműen a bajnoki címvédő számít favoritnak.

[totalpoll id=”16574″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– A Szolnok legutóbb elveszítette a Falco ellen a hazai meccsét Váradi “hosszú-pöcijének” köszönhetően, egészen eddig tartotta a hazai jó sorozatát. A vereség ellenére nem szabad elfelejteni, hogy egy erős ellenféllel találkoztak a Tisza-partiak. A Falco egyre jobban összeérik, és ez az eredményekben is megmutatkozik. Számomra ezért nem volt akkora meglepetés a vendégek győzelme, nem érdemtelenül nyertek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a Jászberény ellen nem fog botlani hazai környezetben az Olaj. Nem áll mindenki rendelkezésre, de kezd alakulni a csapatuk. Azok a fiatalok, akik játék lehetőséget kaptak, megmutatták nem egyszer, hogy jó teljesítményre képesek. Gondolok itt elsősorban Rudnerre.

A Jászberény várhatóan a Körmend elleni összeállításában fog szerepelni ezen a meccsen, emiatt nem hiszem, hogy vérmes reményeik lehetnének a tisztes helytálláson kívül. Attól függetlenül persze, hogy az idei teljesítményük egy extra év a korábbi szezonjaikat figyelembe véve. Azt gondolom, hogy a meglévő erősségeiket próbálják tartalékolni a rájátszásra. Ezalatt arra gondolok, hogy a  meghatározó játékosaik szerepeltetését nem fogják megkockáztatni holnap. Hátra van még a play-off, ahol szükség lesz ezekre a játékosokra.

Nem lesz meglepő a tippem, én ilyen körülmények között hazai győzelemre számítok.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
PiffingerZsola81Kalok KevinderrylS.Pippen Recent comment authors
Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Hu ez megint csúnya lesz sajnálom a Berényt de ezek a sérülések nem is jöhettek volna rosszabbkor.

S.Pippen
Olvasó

Ha okosak a klubvezetők, ledumálják, hogy vegyék lazára ezt a meccset. A Berény így is, úgy is az ifivel megy, de a Szolnok húzóembereire is ráfér a pihi az igazán húzós párharcok előtt. Orlado Colemant (meg a berényi csapatot és szurkolóit) végtelenül sajnálom. A bajnokság egyik, Jászberény talán all ever legjobb játékosa már haza is utazott. Pedig még egy hete is bizakodott, hogy játszhat a playoff-ban. Megérdemelte volna ő is, a csapat és szurkolói is, hogy végigtolja ezt a mesés szezont. Egy végtelenül szimpatikus, jó fej, értelmes (mesterdiplomája van) kosaras búcsúzott Jászberénytől. Ezzel a csapat lehetőségei is gyökeresen megváltoztak. Reméljük,… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Jobbulást minden sérültnek!!!! Elvileg Olajnak ez a kulcsmeccs. Ha nyernek és az MTE őket akarja másodiknak, jó eséllyel FALCO csak harmadik. Hiába nyerünk vasi rangadón max 12 ponttal. Ők utolsó fordulóban ki tudnak sakkozni olyan eredményt. Sajnos akár reálisnak is nevezhetnénk egy MTE Olaj FALCO sorrendet, annyi meccset elcsesztünk. Fontos hogy ki lesz a második, de van annál még fontosabb. Úgy hivják: tökéletes forma időzítés. Aki ezt hozza, bajnok. Várom a mínuszokat. FALCO!

egismte1
Olvasó

Mielőbbi gyógyulást Szilárdnak!

red-black01
Olvasó

Nem sz@rkeverés, de kérdés a berényi szurkolók felé:
már a körmendi meccsen is “hallottam” hogy van nálatok némi pénzügyi probléma, melyet a váratlan jó szereplés és a felsőházba kerülés is okozott.
Ma ez ismét elhangzott egy másik forrásból is, bár az előfordulhat hogy az alapforrás ugyanaz.

Van ennek valami alapja, vagy totál téves?

jaszberenyikse
Olvasó

Sajnos jól hallottad.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Red-black! Ha őszintén érdekel a téma írj rám facen (nem lesz nehéz megtalálni)! Ha annyira nem izgat, akkor csak annyit mondok : minden a legnagyobb rendben van! ?

red-black01
Olvasó

Oké, rendben van, én ennek csak tényleg örülök.
Ha telenyomták a kérdést mínusszal, ha nem 😉 . Ez pedig nem kamu.
Van benne bizonyos okok miatt némi körmendi önzés is, de azt hagyjuk.
Bár az érdekes, hogy két berényi, két ellentétes reagálás.
Ha valaki akkor mi jónéhány évig éreztük milyen az, amikor egyszer csak elfogy a pénz és jönnek az érthető és kevésbé érthető történetek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ez egy elég kényes téma, amiről ha egy szurkoló, kevés biztos forrásból érkező infók alapján tájékozódik, az veszélyes tud lenni. Főleg egy kisvárosban… Továbbra is nyugodtan keress meg, ha kíváncsi vagy arra miből ered a rossz pletyka!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Felfoghatatlan, hogy a jászság fővárosában miért lehet anysgi probléma. Az ország leggazdagabb emberei közül 3 is berényi ( ha jól tudom) számomra felfoghatatlan, hogy ezek az emberek nem adnak vissza a köznek. (Ez minden gazdagra vonatkozik természetzesen). Nekik sokszor ez aprópénz. A csapat és a szurkolók pedig megérdemelnék.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Mert a világ legsóherebb, legsemmirekellőbb nagyvállakozói a berényiek! Undorító az összes, a többit nagyon jól összefoglaltad! És nem csak azért mert a sportba nem fektetnek be. Az egész országban közismert Farkas Ricsike kezeléseibe se adtak még egy fillért sem, a város lakói szerveznek havi rendszerességgel gyűjtést neki. De még napokig sorolhatnám az ezzel kapcsolatos dolgokat… Pöffeszkednek a milliárdjaikon évek óta.

Zsola81
Olvasó

Engem mindenképpen érdekelne…

jb17
Olvasó

Én Benke Szilárd mellett Cseh Györgynek, Nemanja Aleksandrovnak, Djordje Pantelicnek, Orlando Colemannek és Damier Pittsnek is jobbulást kívánok..?

hp12
Olvasó

És Remon Nelsonnak is !

derryl
Olvasó

Ha megengeditek, én Strahinja Milosevics felépüléséért is szorítok.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Azt is látom, hogy Vojvoda Dávid eszméletlenül fáradt. De azt is látom – és ez nagyon tetszik -, hogy ez a sok rossz, ami érte a csapatot, nem törte meg a csapat szellemiségét….” Ezt Milo mondta. Ha a mi játékosaink küzdenek, harcolnak, és nem törnek meg ennyi rossz után sem, akkor nekünk kötelességünk melléjük állni és bízni bennük. Nálunk játszik a legjobb magyar kosaras….mellette van két válogatott játékosunk és négy jó légiósunk….van két, már bizonyított fiatal is a csapatban….ez kilenc ember…kevesebbel nyertük meg a Magyar Kupát…. A falconál és a Körmendnél is vannak sérültek…meg lesznek is… Azt is tudjuk, hogy… Olvass tovább »

Olajheart
Olvasó

De szépeket írtál.. Én most nem tudok így látni.. De az írásod nagy jó.. Örökké olajka

RRichieG
Olvasó

Elvileg erősebbek vagyunk, mint a kupadöntőben. Rowseyt pótolja Male, talán jobb is,pluszban lett egy Kovácsunk, Airingtonunk, Frankunk Benke helyett. Neki jobbulást, remélhetőleg nem Szolnokon kezelik..

moldi56
Olvasó

Csak kijön belőlem:Voját jó lenne megtartani a következő szezonra is.Tudom…ő már itt sokat tett a csapatért,de bele sem merek gondolni,hogy itthagy bennünket.Csak így lenne értelme a következő évi csapatot felépíteni,ha Voja maradna.

Piffinger
Olvasó

Maximálisan osztom Rúzs, amit irtál. Annyit tennék csak hozzá, hogy legyen az edzői stábunk is ott fejben. Továbbra sem hiszem el h. hármójuk közül senkinek nem jut eszébe h. hűha hát még két idönk bent van. (Bár tudjuk, h. a játékvezetők is hárman vannak…)
+1 Én még Tyubint oda raknám az álom csapatba;-)

Milos
Olvasó

Jobbulást Szili!!!
MTE!

Olajheart
Olvasó

Értékes az idei kupa győzelemünk nagyon értékes… Szegény Szili.. Ez szörnyű.. Hajrá olajka

dell
Olvasó

Akármi is lesz a vége a szezonnak ebben az összeállításban már aranyérmesek vagyunk. Egyetlen csapat sem bírná el ezt a sérülés hullámot. Szilinek meg jobbulást kívánok remélem nem ment rá a sportolói karrierje! A trombózissal nem lehet ” játszani” mert életveszélyes. Hajrá Olaj!

pbask
Vendég
pbask

ez azért már tényleg durva.
jobbulást Szilárdnak

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés