Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend

Szakértőnk szerint a vasiak nagy sorozatának is meg kell szakadnia egyszer.

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend

Felsőházi középszakasz, 5. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, 17:00
V.: Györffy P. A., Tözsér D.,Nagy V. (Faidt Mihály)

Szolnok: Airington - Rudner - Vojvoda - N. Milosevics - Andric.

Körmend: Bradford - Németh Á. - Price - Hammonds - Delas.

A felsőházi középszakasz 5. fordulójának slágermeccsét Szolnokon rendezik, ahol a Tisza-partiak szerdán 17 órától a bombaformában lévő Körmendet fogadják. A sérülésektől megtizedelt, legutóbb Jászberényben vereséget szenvedő Olaj arra készül, hogy visszavág legutóbbi vereségéért a vasi együttesnek.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Körmend játssza a legfizikálisabb kosárlabdát jelenleg a bajnokságban. Fizikálisan remekül néz ki az egész csapatuk. Ezt próbálják kihasználni ellenfeleik ellen, ami jól működik. Ezért szerepelnek olyan jól az elmúlt hónapokban. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani ellenük. A mostani helyzetünkben továbbra is nagy szerep vár a fiatalokra is. Arra számítok, hogy Vojvodával és Andriccsal a fedélzeten olyan csapat tudunk lenni hazai pályán a továbbiakban is, akik bárkivel képesek felvenni a versenyt. Ehhez persze szükség lesz a szurkolóink támogatására is. Abban bízom, hogy a saját csarnokunkban sokkal jobban fogunk játszani, mint legutóbb idegenben. Ugyanazzal a kerettel vágunk neki a meccsnek, mint legutóbb.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Tudjuk, hogy a Szolnok nem teljes kerettel szerepel az utóbbi hetekben, mert több sérült játékosuk is van. Úgy tűnik, hogy egy kicsit javult a helyzetük azzal, hogy Vojvoda Dávid visszatérhetett a csapatba. Nincsenek könnyű helyzetben a szolnokiak, de éppen emiatt mi sem. Nem tudjuk, hogy mire számíthatunk ellenük, mert nem a teljes csapatukkal állnak ki. Nehéz így felkészülni belőlük, mert igazán nem tudjuk, hogy mire számíthatunk. Annyi biztos, hogy felkészültünk a Szolnok zónavédekezéséből, mert az utóbbi időszakban sokat alkalmazta. Ezen dolgoztunk az elmúlt napokban. Ezen kívül kontrollálnunk kell a belső területeket is, mert a palánk alatt nagyon erős az Olaj Andriccsal, Miloseviccsel és Tóthtal a soraiban. A lepattanók megszerzése biztosan kulcsfontosságú lesz. Mindenki egészséges a csapatomból.

[totalpoll id=”14988″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Régóta tart a Körmend győzelmi sorozata, de egyszer ez is meg kell, hogy szakadjon. A Szolnok, ha valamikor szeretne közelebb kapaszkodni a vasiakhoz, akkor most kellene megtennie. Bár az első hely már kicsit messze került az Olajtól, de a Körmend legyőzése duplán számítana.

Úgy gondolom, hogy van esélye a Szolnoknak. Hazai pályán mindig van, mert abban a csarnokban nagyon nehéz győzni a vendég csapatnak. A szolnokiak szerintem átbeszélték a helyzetüket, tudják, hogy milyen fontossággal bír számukra ez a találkozó. A legutóbbi két vereségük után biztos vagyok abban, hogy fel fogják magukat szívni rendesen és felkészülnek a Körmend játékából. Arra fognak törekedni, hogy a vendégek első támadásait megfogják, kizökkentsék őket. Az a kérdés, hogy a piros-feketék ezután hogyan tudják szervezni a támadójátékukat.

Ha a vasiak azt szeretnék, hogy legyen esélyük idegenben is, akkor csapatjátékot kell játszaniuk. Amint elkezdenek egyénieskedni, rögtön nem megy úgy a szekér. Kérdés, hogy mennyi ilyen szakasz lesz a meccs során. A Falco elleni találkozón is ugyanez volt a helyzet. Akkor tudtak a szombathelyiek csak közelebb kapaszkodni, amikor az egyéni-, és nem a csapatjáték dominált. Onnantól kezdve, ahogy visszaálltak az eredeti játékukra, esélye sem volt a Falcónak.

Összegezve, ezen a mérkőzésen én a hazai pálya miatt szolnoki győzelmet várok. Szoros mérkőzés lesz szerintem, de a végén a hazaiak örülhetnek.

58 hozzászólás

58
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
38 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
GodemperorOutlaw2lee14balldontlieRouge Recent comment authors
Outlaw
Olvasó

Sajnos tartok a holnapi meccstől, elvégre nem itthon lépünk pályára. Ha azt játsszuk, amit az elmúlt időben akkor meglehet a győzelem.

Ja és kedves sárga majmok az alattam olvasott kommentek alapján nem nagyon szeret bennetek senki, ezt is sikerült elérni, gratulálok hozzá.:)

HAJRÁ PIROS-FEKETÈK!
HAJRÁ MTE!

balldontlie
Olvasó

A Szolnok az Szolnok, akkor is, ha az ifi játszik, akkor is ha azok is fél lábon. Aztán azért van most egy Vojvoda… Nem szabad “esélyesként” odamenni. Remélem megnyomjuk, utána egy hét szünet. Nálam 50-50,bízom egy jó meccsben. MTE!

Rouge
Vendég
Rouge

A Körmend korszerű, gyors játékot játszik; van négy embere aki védelmet tud bontani: betörés után visszapassz és tripla, vagy pedig 2-2 a centerekkel vagy pedig ziccer. Sok pontot dobnak, de viszonylag sokat is kapnak. Csak akkor lehet esélyünk, ha lelassítjuk a játékot, és nagyon szigorú védekezést tudunk bemutatni…80 pont alatt kell tartani a Körmendet…a centereink szerintem meg tudják fogni Delast és Csorvásit; a védekezésben az lesz a döntő, hogyan tudunk védekezni külső posztokon egy az egy ellen… azért innen hiányozni fog Kovács és Szili…(Rowsey nem)…a fiataloknak be kell ütni a faultokat… persze ha a Körmend a szokásos jó dobóformáját hozza,… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Korrekt. Szerintem inkább 50-50 az esély. Ti vagytok inkább győzelmi kényszerben. Mi ha bukunk, akkor is odaérhetünk. Ha ti buktok, akkor nagyjából eldőlt.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az MTE az első, az Olaj a második helyért hajt.

Olajheart
Olvasó

És még arra is kíváncsi leszek hogy a Körmend hogy él az első számú bajnokesélyes lehetőséggel.. Mert ugye mi a 10 év alatt szinte mindig elbírtuk az esélyesség terhét és nyertünk.. Pedig sokszor hallgattuk más csapatok szurkolóitól hogy ez gyerekjáték nálunk van a legtöbb pénz így ha
nem mi nyerünk az égő.. És lám toronymagas esélyes volt a Falco kupában és mi lett a vége.. Most a Körmend a favorit.. Semmi nem fehér vagy fekete.. Na majd meglátjuk.. Hajrá OLAJ

mte7
Olvasó

Ték..ték…ték…
Piros feketék…

Tömören…a sárga irigyeket a harmadik helyen kell tartani…
Hajrá Körmend!!!

Rouge
Vendég
Rouge

?

Olajheart
Olvasó

Fura ezeket olvasni h még a saját pályánkon sem mi vagyunk az esélyesek… Nem így volt ez az elmúlt években.. De a sportban ez is benne van… Bár amit idén ránk mért a sors negatív történésekben, na ilyenre az elmúlt 29 évben nem emlékszem amióta meccsre járok.. Mindent bele Fiúk.. Próbáljuk meg.. Milo és a Többiek küldjétek az erőt.. Örökké olajka!!

Color
Olvasó

Kedves okos Sitku! A Körmend eddigi játékára mindent lehet mondani csak azt nem,hogy egyénieskedve játszottak volna!!!

kinemugral
Olvasó

Vendégre tippelek, így első látásra
HAJRÁ DUNÁNTÚL!
(mocskosfalco)

SárgaPárna
Olvasó

Kemény vagy!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Holnap sokat számít az, hogy mit akar az Mte. Az Olaj legyen a második, vagy a Falco legyen a második. A könnyebb döntő az Olaj, ahogy most tűnik. 4légiós+ sérülésből visszatért játékosok.

SárgaPárna
Olvasó

Igen. Így van. Már mindenről ti döntötök, a NAGY KÖRMEND. Remélem a Szeged TF kiesési csatába nem akartok beleszólni….

red-black01
Olvasó

Jajj SP, ne égesd már magad. Szörnyű dolog a fóbia, de tényleg.
Annyira elkapott a gépszíj, hogy az már nem is zavar, 8+8 nem igazán körmendi 😉

Na ennyi, mennem kell, mert vár a legkisebb-legnagyobb főnököm.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Sárga én Falco szurkoló vagyok! Nem volt gyanús?
8x-os bajnok,
8x-os kupagyőztes!
Tudod a Falco! Nyócnyóc!
Győr, emlékezz most volt. Tudod a kupa…

red-black01
Olvasó

Igazad van, de csak majdnem és a lényeg az “ahogy most tűnik”-ben van. A Szolnok már a legjobb 4 között megközelítőleg a régi lehet. Nekünk mindent el kell követni holnap hogy nyerjünk, ugyanolyan fontos mint a Falco elleni meccs volt. Meg egyelőre mindegyik! Ez még igen korai és nagyon-nagyon veszélyes játék, aki ebben a szakaszban ilyenen gondolkodik, az könnyen ráb@szhat. Kettőt pislantasz, meg okoskodsz és az elméletileg könnyebb ágról a farok rossz végére kerülhetsz. A lélektani előnyről-hátrányról ne is beszéljünk. Ez a Szolnoknak lehetne egy utolsó esély az 1. helyről indulásra és pont a Szolnoknak fontos elméleti esély arra, hogy… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ne már! Nincs vezér! Nincs Rózi !
Kovács Peti most kezd! Szili meg majd kezd! Luksa meg csak meccset játszik, amíg tud. Ez nem
az a csapat. Ne írjuk le, de ne is csináljuk azt, mintha semmi sem történt volna. A novemberi Olajnak a nyomát sem nagyon látta senki. A mostani pld 2/2 a középszakaszban.

red-black01
Olvasó

Egyet k-vára nem értek és ez azért sok minden elárul a szellemi színvonalról (ugye SP?) : tény, hogy Körmend-Falco szurkolói vonalon a túlnyomó többség enyhén szólva sem kedveli a másik csapatot, ez oké, ez van. DE! Ha én szombathelyi lennék, a vasárnapi bukta után tízezerrel drukkolnék a Körmendnek, mert Okorn ide vagy oda jó csapatom van és jelen pillanatban az igazán bajnokesélyes 3 csapat közül az egyik. A későbbiekben nüanszok dönthetnek, elég egy gyengébb nap és minden mehet a kukába, pl. egy jó időben jövő idegenbeli győzelem bajnoki címet jelenthet. De az azért nem olyan egyszerű. Kétszer meg főleg nem.… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Köszönöm a kioktatást. Én aki egész évben néztem azt a mocsok hulladékot, amit ez a csapat ezzel gyökér Okornnal játszik egyáltalán nem bízom benne, hogy mi akár döntőt is játszhatunk.
Konkrétan szerintem egy győzelmünk lesz a felsőházban, és imádkozom, hogy a Paksot utána kerüljük el.
És igen, kurvára nem szeretném, ha ti bajnokok lennétek!

red-black01
Olvasó

Ez nem kioktatás volt. A jobb esélyetek leírása 😉
Az finoman mondva is egy érdekes gondolatmenet, hogy elméletben inkább erősen gyengítem saját csapatom esélyét, mert a másik csapatot utálom.

Egyébként meg ha vigasztal, én sem szeretném ha ti lennétek a bajnokok 😉 .

Ezután azt is add elő, hogy inkább essen ki a Falco és nehogy véletlenül Körmend-Falco döntő legyen, mert egy ottani buktát már végképp és halmozottan nem szeretnél.

(Na azt amit erre akarsz válaszolni inkább hagyjad, anélkül is tudom 😉 )

red-black01
Olvasó

Még mielőtt k-va sokat gondolkodnál (bocs hogy sértegetlek 🙂 ), segítek.
A fentiek persze nem igazak ha azt szeretnéd, hogy a Szolnok beelőzzön bennünk, aztán ha utána minden a papírforma szerint alakul, akkor már a 4 között összecsapjunk ;).

Godemperor
Olvasó

Én pontosan ebből a logikából kifolyólag mondtam egy Körmend szurkoló kollégámnak, hogy oké, hogy megint megvertetek, de akkor a Szolnokot is verjétek meg! 😉

benett
Olvasó

Sajnos úgy néz ki, ezt a majmot is meg kell keresni mint a sötét balfasz Finkle-t.

SárgaPárna
Olvasó

Ha rám céloztál, akkor engem nem kell keresgélni, már többször leírtam, hogy a következő Falco-Körmend előtt, aki gondolja meghívom egy sörre.
Tehát téged is te “majom”.

benett
Olvasó

Egy Olaj-Körmend cikket telehánynak a szombathelyi senkiháziak.Beszarás,komolyan.mondom.

Lightbringer
Olvasó

Nekem meg úgy tűnik, hogy csak egy ember írogat.

SárgaPárna
Olvasó

Csak azt ne mondjátok kedves körmendi barátaim, hogy ti fordított helyzetben a Falcónak drukkolnátok…
Na ne…
A Szolnokot már megszoktuk, hogy bajnok, de ti NEM NYERHETTEK, mert akkora pofátok lesz, akkorát még a világ nem látott…

basketbull
Olvasó

Mint amekkora az elmúlt pár évben nektek van? :O

Yellowbird
Olvasó

Mint amekkora nektek van évek óta, csak tudná a jó Isten hogy mire…

egismte1
Olvasó

Mondja a legnagyobb pofájú!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

En forditott esetben a Falconak szurkolnek mert Vasi vagyok es rengeteg minden kot Szombathelyhez.
Nekem nincs fobiam, mint neked. Magyar Kupa elott nem nalatok volt az arc a forumon? Tisztelet a kivetelnek!

RRichieG
Olvasó

Mijez itt ez a Falkós csődület, ezüstöt osztanak vagy mi?
Le kell szarni az eredményt, a védekezést kell rendbe rakni. Rudinak gyakorolni a szabályos védekezést, Franknak Csáknak minél több percet adni élesben, minusz 20nál az utolsó 2 percben beküldeni őket nincs értelme,Taiwot is lehetne terhelni, de gondolom az u20 döntő miatt kimélve lesznek.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én szerintem folyamatosan ilyen hang lesz a vendég tábroból ,hogy:jóóóóóó.Vagyis én ugy gondolom szét dobja ezt a Szolnokot a Körmend ajándék a 2.50.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

És lesz finom banán is? 😉
SZERETLEK téged.

Bazinga
Olvasó

Okornt a kupadöntő után el kellett volna küldeni, attól függetlenül, hogy érmet nyertetek. Lehet szakmailag felkészült, de beteg-elborult aggyal viselkedik nagy nyomás alatt. Valaki írta, hogy forró csarnokokban nincs esélyetek, ő az egyik tényező aki miatt nincs.
Példa a tegnap előtti meccsről.

https://www.mediaklikk.hu/video/kosarlabda-kozvetites-ferfi-kosarlabda-nb1-egis-kormend-falco-vulcano-energia-kc-szombathely-merkozes/
1.38.20-kor van egy időkérés, azt érdemes visszanézni. A csapat mögött ülők is csak hüledeznek, mutogatnak vagy egyszerűen csak nevetnek rajta. Vajon a játékosoknak mi a véleményük róla?

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ennek a szezonnak sajnos a Falco lesz a legnagyobb vesztese…

KreMaestro.44
Olvasó

Legnagyobb vesztesek idén mi, Albások vagyunk.

bimbo
Vendég
bimbo

Nekünk is Körmenden volt ilyen szar évünk nem kell kétségbe esni majd jövőre nálunk mindig bizonytalan a jövő

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem a Szolnoknak van több vesztenivalója. Ha holnap buknak, akkor nehezen előznek meg bennünket. Mi, ha vesztünk is, továbbra is esélyesek leszünk/lehetünk az első helyre. Ettől függetlenül inkább nyerjünk:-)))))

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Adom! MTE!

Ary Teo
Olvasó

Rowsey vissza fog térni még ebben a szezonban? Taiwo 5-10 perceket játszhatna? Miért nincs használva?

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Úgy tudom, ő már nem megy Szolnokra az idén…

dell
Olvasó

Valóban nem jön már az idén Szolnokra Rózi,de remélem többé soha az életben sem jön. Ilyen köcs.gre nincs szükségünk még ha három játékosunk lesz akkor sem.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Én is úgy vélem, hogy most már ki fognak kapni a Drágaszágaim, ha most sem, akkor lényegében megvan nekik a rájátszásra a pole position.
Szerintem azonban most belefutnak a késbe!
Tippgyem: Olajbányász – Körmend 82-78.
Az Olajbányász is beszáll a versenybe ismét. 3 komolyan vehető csapat van már csak: Olajbányász, Körmend, Falkó.
Egy jó Paksch azért elférne végelszámolásban… Majd jövőre!
SZERETLEK benneteket.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Sírtál eddig Emőke vagy evakuáltál? 🙂

2lee14
Olvasó

Emőke, Emőke……..

SárgaPárna
Olvasó

Nekünk nem maradt más ebben a szezonban, mint drukkolni, hogy a Szolnok feltámadjon, és a Körmend semmiképp ne legyen bajnok.
Sajnos ezzel balfasz edzővel mi másban nem bízhatunk.
Tehát HAJRÁ OLAJ!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj, kisbarátom, nektek mindig ez marad, “drukkolhattok” a Körmend vereségéért…
Az egész “szakmai” stábotok, csapatotok, “szurkolótáborotok” erre épült fel… Nem gondolod, hogy pont ezért is tartotok itt (azaz lényegében sehol) ?!
SZERETLEK.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ennyit tudsz már…
Ha megdöglik a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is. Pályán amilyen keretetek van, min. 2. helyen kéne lennetek. Csak hát Okorn még mindig itt van
Idén lehet hogy az ezüst sem lesz meg, más edzővel jók lennétek…

Marillion
Olvasó

Valami maffia folytán maradhatott még mindig szerintem nálunk edző….Megkapott mindent…toronyórát is láncostul aztán azóta sem bír el ezzel a játékoskerettel…Ezáltal minden tálcán van kínálva a Szolnoknak és a Körmendnek az aranyéremre!
Téged meg bírlak,mert eddig sem ültél fel senki nyersebb beszólásainak sem…Respekt!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Köszönöm, neked is respect! Igyekszem korrekt lenni, bar Falco gyulolet nincs bennem, es nem is lesz.
Mindkét döntőben Nektek szurkoltam, ha mar mi nem nyerhettuk meg, hozza el a masik vasi csapat. A franc egye meg, megis egy megyeben elunk. Meg hat a szulovarosom csapatat nem fogom gyulolni csak azert, mert kormendi lettem.

Kinter for president
Olvasó

Jézusom…

Apokolba
Olvasó

Gratulálok vasi létedre..
Nem csodálkozom hogy a falcosokat mindenhol utálják..
Tisztelet a kivétel!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Csak neked szól párna, nem a normális Falcosoknak: idén lófasz közötök sem lesz, igazából most sincs. Érthető a fájdalmad, vergődsz, mint hal a szatyorba. Olyan olcsó vagy, mint Tescoba a leértékelt árú. Ti miattatok utálják a Falcosokat, nem kell csodálkozni…

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

És ha nem lennénk bajnokok, neked ugyanolyan szar lesz, mert nem nyertek semmit se Párnákám. ??? Marad a jövőre…

Kendeffy Botond
Olvasó

Na minek a színe a sárga?

egismte1
Olvasó

Édes Istenem!….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés