Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE

Braniszlav Dzunics sokáig azt hitte, hogy a Falco lesz az ellenfelük.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Benczur T., Nyilas I. (Farkas Z.)

Szolnok: Airington - Vojvoda - Kovács P. - N. Milosevics - Tóth Á.

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Izgalmas párharcnak ígérkezik a Szolnoki Olaj KK és Atomerőmű SE párharca a negyeddöntők során. A harmadik helyről induló bajnoki címvédőt rengeteg sérülés sújtja, emiatt nem olyan ellenállhatatlan, mint az alapszakasz során volt. A középházat megnyerő Atomerőmű Braniszlav Dzunics érkezése óta magára talált és jó teljesítményt nyújt.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Míg mi egy nagyon kemény meccset játszottunk szerdán, addig a Paksnak volt ideje pihenni és felkészülni a szombati találkozóra. A legutóbbi meccsünk óta Braniszlav Dzunics vette át a csapat irányítását, aki megváltoztatta a játékuk filozófiáját. Sokkal agresszívebben, gyorsabban kosárlabdáznak, mint előtte. Nagyon veszélyes a tranzíciós játékuk, amiből sok kosarat szereznek közelről és távolról is. Biztos vagyok benne, hogy a motivációjukkal nem lesz probléma holnap. Ezzel nem lehet nálunk sem, igyekeztünk a rendelkezésre álló rövid idő alatt felkészülni az Atomerőmű játékából, átvenni a legfontosabb taktikai elemeket. Nem lesz könnyű, de arra számítok, hogy tudunk nyerni. Mindenképpen győznünk kell, hiszen mindenki tudja, hogy az első mérkőzés mindig a legfontosabb a play-off során. Ugyanazzal a kerettel állunk ki, mint szerdán.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Én azt gondoltam sokáig, hogy a Falcóval fogunk játszani. De igazából nagy jelentősége nincsen a dolognak, mert az első három helyezett közül bárkit is kapjunk, mindenki nagyon erős a csapat. A Körmend, a Falco és a Szolnok is kiemelkedik a bajnokságból. Hiba lenne a szolnokiakat akár egy percig is leírni a sérülések miatt, hiszen mégis csak a bajnoki címvédőről beszélünk, és még így is nagyon erős keretük van. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz ez a párharc. Kicsit több idő állt a rendelkezésünkre, ezeket elsősorban edzésre tudtuk fordítani, mert azt sokáig nem tudtuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. Megpróbáltuk a saját játékainkat javítani. Nick Faust meggyógyult, így rá már számíthatok, azonban Medve Máté játéka továbbra is kérdéses.

[totalpoll id=”17340″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– A Szolnok nehéz mérkőzést játszott Körmenden, de valamilyen szinten érthető volt a veresége, akár ilyen arányban is. A mai kosárlabdában egy húszpontos vereség pillanatok alatt előfordulhat. Azt láttam Dragan Alekszics vezetőedzőn, hogy inkább forgatott és játszatott mindenkit. Nem akarta erőltetni és kifárasztani a kulcsembereket még jobban. Ebbe csúszott bele ez a vereségük. Nincsenek a szolnokiak könnyű helyzetben, de én őket akkor sem írnám le.

Hiába tartja őket most kevésbé esélyesnek a bajnoki győzelemre a közvélemény, de szerintem Milosevics, Andric, Malesevics, Vojvoda, Kovács, Airington és Tóth a fiatalokkal mindig egy erős csapatot tud alkotni.

Nem engedhetik meg maguknak hazai pályán, hogy a szezon legfontosabb szakaszában vereséget szenvedjenek.

Úgy gondolom, hogy amennyire negatívak az előjelek a Szolnoknál, az Atomerőműnél ez épp az ellenkezője. Nekik is voltak sérültjeik, de mióta mindenki felépült és a játékuk egyre felszabadultabbá vált, úgy jönnek az eredmények is. Ez Braniszlav Dzunics vezetőedzőnek az erénye, aki általában a csapatainál ezt szépen elő tudja hozni. Nem vár az Olajra egy könnyű meccs. Aki felszabadultabban játszhat, az a Paks lesz. Itt már komoly tétre megy a játék, emiatt mindenki megfelelően fel fog készülni a másikból.

Azt gondolom, hogy a meccsen a Szolnok védekezése fog dönteni. Ha a hazai pályának megfelelően agresszívan tud védekezni és a támadójátéka eléri azt a 60-70 százalékos szintet, akkor az elég lehet egy szoros győzelemhez. De ez elmondható a Paksról is: ha ülni fognak a dobásaik, és ugyanúgy jönni fognak az egyéni jó teljesítmények, amire alapoznak, akkor akár egy meglepetés is születhet. Összességében azt mondom, hogy az Olajt hazai pályán esélyesebbnek tartom, és ha egy szoros meccsen is, de meg fogja nyerni a meccset. 65-35 százalékra mondanám az esélyeket.

HIRDETÉS
15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RougeGézukacsocsaArtur DokiMrB1G Recent comment authors
Rouge
Vendég
Rouge

Meglesz.

Rouge
Vendég
Rouge

Meglett.

Gézuka
Olvasó

Trummer… oh drága kenyér.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Még a szavazás fej-fej mellett megy
Hahaha
Sok kis paksi füles mit álmodik
MOL MOL MOL

Artur Doki
Olvasó

Remélem jó drágán fogsz tankolni…)))
amúgy komoly szurkoló lehetsz,ha a MOL-nak szurkolsz
Szolnok vagy Olaj,de MOL…(még ha ők is a pénzeszsák)

MrB1G
Vendég
MrB1G

ArTúró
Ezt szoktam meg ötvennéhány évesen gyakrabban hallottam a MOL-t
Akkor kezdtem igazán fanatizálódni.

Artur Doki
Olvasó

És most hány éves vagy?
ötvennéhány+1 ???

csocsa
Olvasó

Ha azt hiszed,hogy a sok azavazat mind paksi,akkor ki álmodik??

MrB1G
Vendég
MrB1G

Van ott még néhány sárgalábú álmodozó is ???

Csapajev
Vendég
Csapajev

A Szolnok otthon most is erős. Számomra meglepetés lenne, ha az eddig nem sok vizet zavaró ASE lenne az, amelyik elüti a Szolnokot a négy közé jutástól. Lehet, hogy Pakson sikerül nekik győzni, de a Szolnok megy majd tovább.
A tippem 3:2 a Szolnoknak

MrB1G
Vendég
MrB1G

3:1
Hajrá MOL

pbask
Vendég
pbask

Báne még találkozhatunk ha jövőre jössz a kispadra ! 😉 szép is lenne..

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

A Paksnak reális esélye van továbbjutni csak ki kell használni a lehetőséget.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Épp az egyetemet fejeztem be, mikor Homonyik Sándor írt egy dalt …
Egy szépségkirálynő halála ihlette..
Ide vág!
Álmodj királylány….

MrB1G
Vendég
MrB1G

atomanti és csapata nem használta ki…
Ez 1

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés