Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE

Alekszics biztos benne, hogy egy percre sem fogják feladni a paksiak.

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Győrffy P. A., Tőzsér D. K., dr. Mészáros B. (Fekete L.)

Szolnok: Vojvoda - Airington - Malesevics - N. Milosevics - Tóth Á.

ASE: Kovács Ák. - Norfleet - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

A hazai utolsó másodperces győzelem után idegenben is tudott nyerni a Szolnoki Olaj KK, így 2-0-ra vezet az Atomerőmű SE elleni negyeddöntőben. A paksiak ismét a végjátékban maradtak alul, emiatt nagy kérdés, hogy mentálisan hogyan tudják magukat összeszedni a harmadik találkozóra, és sikerül-e szépíteniük.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Nincsen még vége ennek a párharcnak. Már csak azért sem, mert mind a két meccs nagyon szoros volt, és bármelyik csapat nyerhetett volna. Annak köszönhetjük a két győzelmet, hogy kicsit szerencsésebbek voltunk, és a kulcspillanatokban erősek voltunk mentálisan. Aki ismeri Braniszlav Dzunicsot, az tisztában van azzal, hogy a paksiak nem fogják feladni két elvesztett mérkőzés után sem. Azért fognak jönni Szolnokra, hogy az utolsó pillanatig küzdjenek, és kiharcolják a negyedik mérkőzést. Nekünk éppen emiatt fizikálisan és fejben is rendben kell lennünk a holnapi meccsre. Jó munkát végeztünk Pakson, de ahhoz jól kell játszanunk ismét, hogy be tudjuk fejezni a párharcot. Luksa Andric nincsen rendben teljesen, az orvosi stáb azon dolgozik, hogy holnap vállalni tudja a játékot. Emiatt vele kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Valóban volt esélyünk az eddigi két meccsen a győzelemre. De, hogy ez mennyire volt reális, azt nem tudom megmondani. Nem könnyű ebben a helyzetben. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk Szolnokon, kevesebb hibával kellene játszanunk, főleg védekezésben. Kiemelhetném, hogy nem védekeztünk tökéletesen, sőt inkább jól sem Vojvoda Dávidon, de voltak egyéb szituációk is, amikor nem reagáltunk jól. Sok dologról beszélhetnénk még, hogy milyen hibákat követtünk el. Például a második meccs végjátékában támadásban nem oldottuk meg jól a dolgunkat. Három eladott labdánk volt, így nem lehet nyerni. Abban biztos lehet mindenki, hogy ugyanolyan elánnal fogunk küzdeni, és ugyanolyan harcmodorral fogunk játszani, mint az eddigiek során. Ezzel szerencsére eddig sem volt gond. Szerintem a csapat megmutatta, hogy van karaktere. Nem adjuk fel a harmadik meccsen sem.

[totalpoll id=”18030″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Számomra óriási meglepetés, hogy minden párharc 2-0-ra áll, szerintem holnap minimum kettő le is zárul, de akár mind a négy is befejeződhet.

A 2-0 ellenére is ezt a Szolnok-Paks párharcot érzem a legnyíltabbnak, ugyanis az első két meccsen bármi előfordulhatott volna. Volt olyan szakasza mindkét találkozónak, amit egyértelműen a Paks irányított, de a döntő pillanatokban mindkétszer a Szolnok hozott jobb öntéseket. Lehetne 2-0 a Paksnak is, de a higgadtságnak, valamint Vojvoda Dávid klasszisának köszönhetően mégis 2-0 a bajnoknak.

A holnapi meccs teljesen nyílt. Ha a Paks tudja hozni ezt a szintet, amit eddig, és mivel a szerencse forgandó – mert ez a faktor is közre játszott eddig -, én meglepetésre tennék, és vendég győzelmet várok.

Már felesleges is elmondani, hogy mennyi minden történt mindkét csapat életében. Ez egyáltalán nem szokványos év volt. Az egyik oldalon játékoscserék, edzőcsere, a másikon rengeteg sérülés és egyéb okok. Ezek nem egy év elejétől végig épített, kiérlelt csapatok, sokkal inkább ad hoc csapatnak érzem őket, de még így is magas szintű játékra képesek.

Ki kell mondani, hogy ez az Olaj a tavalyi kupagyőztes és bajnokcsapatnak a közelébe sem ér, de még azon a szinten sincs, amit produkált a az idei Magyar Kupa döntőig. Addig ugyanis úgy nézett ki, hogy megismétli a tavalyi teljesítményét a Szolnok.

Nem kell hozzá nagy professzornak lenni, hogy egy ilyen Vojvoda-parádé után Dzunics és a Paks biztos, hogy ki fog találni valamit. Rengeteg taktika és technika van arra, hogy miként lehet limitálni Vojvodát. Tartani ugyanis nem lehet. Kíváncsi leszek, Dzunics mit fog alkalmazni. Egyértelműen egy személyben ő döntötte el a keddi találkozót, ezért jár is neki a gratuláció, minden dicséretet megérdemel. Bárki bármit mond, nálam ő vitán felül egy Euroliga-szintű játékos, de azért mindenkit lehet limitálni. Ez, amit kedden produkált, azért szokatlan egy ilyen play off párharcban, és ez egy kicsit kritika is a paksi védelemre. Ez a tényező mindenképpen döntő dolog lesz.

Ezen kívül egészségügyi kérdések is befolyásolhatják az összecsapást, például, hogy a szolnoki játékosok közül Andric milyen szerepet tud játszani. A napi forma is döntő lehet.

Én azt is el tudom képzelni, hogy holnap 3-0, és vége, de azt is, hogy egy paksi győzelemmel nyílt lesz az egész, és akár egy ötmeccses play offig is eljutunk.

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MrB1GderrylnazolJ.R.BenitezMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez most mindenképpen egy jó meccs lesz, ezen nem nyerhet a Falkó. 😉

pbask
Vendég
pbask

Rúzs! Melyik falcos igazol hozzátok?

Kinter for president
Olvasó

A Markusovszky főorvosa: S. Milosevicet össze kell drótozni egy hét alatt. Erre a csodára pedig csak ő képes.

pbask
Vendég
pbask

Nem tudtam te vagy Rúzs,ja és kurva vicces vagy…Hopp mégse.
Unalmas az élet hogy nem jutottatok be az első nyolcba se baszkikával,ugye?

Rouge
Vendég
Rouge

Utánanézek.

Rouge
Vendég
Rouge

Váradi.

De még vacillál.

J.R.Benitez
Olvasó

Nem most kereste meg Olaj. Már hónapokkal ezelőtt. Mindenestre érdekes hogy akiket Olaj tábor utál, mind leigazolják. Simon Keller pl. Nekem utolsó infóm az, hogy marad. De persze ez bármikor változhat. Érdekes lesz ha nevét skandálja az Olaj tábor…. Sokakkal ellentétben nem haragudnék rá mert mindig mindent beleadott, sosem alibizett! Persze azért maradjon!!!! FALCO!!!

nazol
Olvasó

Édes Istenem, ne!

derryl
Olvasó

Ezt nem mondod komolyan?! Akkor leszek utoljára Olaj meccsen, ha a mi színeinkben kifut a pályára!

J.R.Benitez
Olvasó

Most komolyan: titeket tesztel a vezetőségetek hogy direkt olyanokat akar akik nektek nem szimpatikus? Vagy hogy megy felétek? Mi is hoztunk korábban olyat akit utáltunk. De ha a csapatomban mindent belead, elfogadom. Mondjuk ha odamegy, aztán megismeritek, majd utána irj róla véleményt! Vagy akkor is b.u.z.i Váradi lesz???? Köszi. De mondom szerintem marad, aztán meglátjuk.

J.R.Benitez
Olvasó

Mondjuk aki ezt bereklámozta egy Falco-Olaj előtt az is nagy I.Q. ninja….. Ebből mki csak rosszul jöhet ki.

derryl
Olvasó

1./ Nem vagyok olyan empatikus lélek, mint te.
2./ Nem szoktam buzizni.
3./ Az asszonyt sem utána szerettem meg, hogy összeházasodtunk. ?

J.R.Benitez
Olvasó

1. Ezzel semmi gond. 2. Vannak páran akik igen. 3. Még szerencse???

MrB1G
Vendég
MrB1G

Váradi keletebbre megy…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés