Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Szolnok elleni továbbjutás a legnagyobb emlék ebből az évből”

A körmendiek másodedzője, Németh Levente elégedett a vasiak szezonjával.:

:

Az Egis Körmend Facebook-oldala interjút közölt a csapat másodedzőjével, Németh Leventével.

Nagy reményekkel indultunk neki ennek az évnek, szerettünk volna eggyel feljebb lépni a tavalyi sikeres évad után. Sajnos várakozáson alul kezdtünk el szerepelni, nem úgy működött a csapat együtt, ahogyan azt mi előzetesen elterveztük. Ennek fényében azt gondolom, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is tudtunk egy bronzérmet szerezni, ami emberfeletti teljesítmény, és borzasztóan büszkék lehetünk erre, hiszen rengeteg munkát végeztünk el. Fordulópontként három fontos idegenbeli győzelmet is megemlítenék. Az első a Szeged elleni mérkőzés, hiszen 4 nappal az edzőváltás rendkívül fontos volt, hogy új dolgokat beiktatva is tudjunk nyerni egy nagyon nehéz ellenfél ellen. A második az Alba otthonában aratott siker, ahol talán mindenki láthatta, hogy igenis számolni kell velünk, mert egy igazi bajnokesélyes csapat ellen tudtunk majdhogynem dominálni. A harmadik pedig a heroikus fordítás a Falco otthonában, de ezt talán nem is kell ecsetelnem miért – kezdte a szakember.

Mi változott Kocsis Tamás decemberi kinevezése után?

Először is szeretném megköszönni itt is Antonis munkáját, rengetet tanulhattam tőle, és borzasztóan sokat köszönhet a klub neki, mindig alázattal végezte a dolgát. A legfontosabb az volt az edzőváltás után, hogy a játékosok kicsit felszabadultabban érezzék magukat, hiszen a sorozatos kudarcok miatt nagyon görcsössé vált a játékunk. Azt gondolom a Tatuval rendre megadtuk a srácoknak az eféle “szabadságot”, amivel elkezdtünk indulni felfelé. Szakmai szempontból pedig egy új védekezést kezdtünk el alkalmazni, hiszen tudtuk ez volt talán a játékunk leggyengébb része, így próbáltuk folyamatosan javítani hibáinkat.

Ha egy momentumot kéne kiemelned a szezonból, mi lenne az?

Személy szerint nekem a Szolnok elleni továbbjutás a legnagyobb emlék ebből az évből. Borzasztóan sokoldalú csapat, rengeteg variácóval rendelkeztek mind védekezésben, mind támadásban, ezért a felkészülés és a terv kialakítása is nagyon sok munkát vett igénybe. Hatalmas kő esett le a szívemről, az összes munka amit beleraktunk megérte a végén.

A harmadik helyet szerezte meg a csapat. Elégedett vagy?

Abszolút elégedett vagyok. Be kell ismerni, az a fajta játékstílus amit az Alba képvisel, egész egyszerűen nem fekszik nekünk, egy pillanatra sem volt kérdés a továbbjutásuk, amihez itt is gratulálok! Amilyen mélyről érkeztünk, és amilyen utat megjártunk az egész idény során, nagyon szépen csillog ez a bronzérem a nyakunkban.

A körmendi tábor idén is kitett magáért. Milyen érzés hétről-hétre ilyen szurkolók előtt meccselni?

Egész szezonban éreztük a támogatást a szurkolóink részéről, le a kalappal előttük. Tényleg mindig olyan, mintha hatodik emberként ott lennének a srácokkal a pályán, ezt mi mindig igyekszünk meghálálni kemény munkával. Voltunk nagyon lenn a szezon elején, de ők akkor is kitartottak mellettünk, amit nagyon köszönünk nekik!

Vége a szezonnak, itt a nyár. Mik a tervek?

Számomra még rengeteg munka van hátra, hiszen először U16-os csapatommal szeretnénk kiharcolni az “A” Döntőbe jutást, ezután pedig már Székesfehérvárra utazok, ahol elkezdődik a felkészülés a nyári U18-as Európa Bajnokságra, ahol minél szebb eredményt szeretnénk elérni. Szeretném képezni magam tovább, hiszen rengeteget kell még tanulnom, aminek érdekében mindent meg is fogok tenni.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
moldi56RózsabimbóMiloVas-ember Recent comment authors
Milo
Olvasó

Sajnos nekünk is ez volt a legnagyobb emlék…

Rózsabimbó
Olvasó

Brrr

Vas-ember
Olvasó

Őszintén gratulálok! Találkozzunk jövőre a döntőben!

moldi56
Olvasó

Úgy legyen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés