Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szlovéniából érkezik az Alba Fehérvár edzője

Angliában és Lengyelországban is dolgozott.:

:

A 43 éves szlovén Dejan Mihevc veszi át az Alba irányítását. Edzői karrierjét két évtizede kezdte hazájában, ahol klubszinten több helyen, válogatott szinten az U-18-as, U-20-as és felnőtt válogatott mellett tevékenykedett. Szlovénián kívül vezetőedzőként dolgozott Angliában és Lengyelországban.

A szigetországban bajnokságot és kupát nyert a London Leopards-sal 2012-ben, hazájában a Tajfun Sentjurral bajnok és Szuperkupa-győztes lett 2015-ben, egy évvel később is elhódították a Szuperkupát. A lengyeleknél 2018-ban győzött a Lengyel Kupában és a Szuperkupában, egy évvel korábban a bajnokságban bronzérmes lett, 2019 tavaszán pedig döntőt vívott a Torun edzőjeként. Angliában 2012-ben az év edzőjének választották, ugyanezt a díjat kapta a 2017-18-as szezon végén a lengyeleknél.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
tormaGézukaMiloHarry BellDallas Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

Lassan egy kezdő ötöst össze lehetne rakni délszláv aktív élvonalbeli edzőkből…

Dallas
Olvasó

ugylátom sokan hiányolják a Magyar edzöket,pedig lenne és ennyit kb. ök is letenének,csak van JÓPÁR ! akinek esze ágában sincs elválalni hogy a részeg szurkolók miatt akik mindenért csak öket hibáztatják, útilapú legyen kötve a hátsójukra,inkább kissebb pénzért mint egy vezetőedzö de stabil jó pénzért elvannak a szakosztályok körül (és qurvára igazuk van) nem fontos elhinni ,de attól még ez VAN! 🙂

Beniben
Olvasó

Szegény Szöszi…;)

torma
Olvasó

Zsolti ,addig igazolj vissza amíg tudsz!

Emőkefan
Olvasó

Nagyon sok jó edző van Szlovéniában és van sok edző akik a TOP szintet képviselik! A jó edzők jönnek ide hozzánk és a környező országokba, A TOP edzők Euroligás csapatoknál vannak a neves kluboknál.!

Dallas
Olvasó

Taps xD Hidd el, mi is tudtuk hogy nem a galaxisunk forog Magyarország körül, bár vannak akik azthiszik….sajnos meg is csinálnak mindent IS 🙂

hajdúgyerek
Olvasó

Valaki írta a Paks új edzőjének bejelentésekor, hogy “a szlovén szakemberek nagyot mennek itt Magyarországon”. És nem is rossz eredményeket hoznak itt sem. Jelenleg ha jól számolom a 14 csapatnál 5 szlovén edző van: Gasper Okorn (Falco: bajnok és kupagyőztes), Gasper Potocnik (Szolnok: bajnoki ezüst, kupa bronz), Sebastian Krasovec (OSE: feljutás B-ből, 2 stabil bent maradás), most jött Teo Hojc (Paks) és Dejan Mihevc (Alba). Ja és voltak még mások is pl. Ziga Mravljuk (Körmend). A két újonc nem rossz “előzményekkel jönnek”: angol, lengyel, szlovák bajnok és kupagyőztesek. 2 kérdés merül fel bennem: 1. Szakmai kihívás nekik a magyar bajnokság… Olvass tovább »

Dallas
Olvasó

Mondjuk az Angol azért kilóg, ott inkább rúgják,mindegy hogy gömbölyű vagy tojásdad, mintsemhogy dobálják .)

Harry Bell
Olvasó

Most nincs kedvem utánaszámolni, de mintha magyar edző sem lenne több. Már, ha Mravljakot is ide számoljuk és Bánét nem tekintjük magyarnak. Ami persze csúszatatás.

Milo
Olvasó

Két magyar vezetőedző lesz az élvonalban. Váradi Kecskeméten és Pethő Ákos Nyíregyházán.

hajdúgyerek
Olvasó

Ez a szomorú: 2 magyar, 5 szlovén, 1 horvát (Cizmic – ZTE), 1 ciprusi (Constantinides – Körmend) és a többi 5 edző pedig szerb (Lazics – Kaposvár, Topics – DEAC, Alekszics – PVSK, Dzunics – Sopron, Szekulovics – Szeged). Dzunics kicsit kilóg mivel kettős állampolgár (szerb és magyar).

hajdúgyerek
Olvasó

Szlovénekhez csak egy érdekesség: Okorn 47 évesen a legidősebb köztük, a legfiatalabb pedig Hojc 40 éves (1981.02.17.), de Potocnik is csak 41 éves (1980.12.20.). Mihevc 1978-as születésű. Egy kifejezetten tehetséges korosztály és/vagy valamit jól csinálnak Ljubljana-ban az edzőképzés keretében?! És a szlovén kosárlabdázók sikereiről még nem is beszéltünk (pl NBA, Euroliga, EB arany…).

God is a Woman
Olvasó

Olcsó.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés