Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Szlovákiát is megverte a válogatott – DOBÓKKAL FRISSÍTVE

Öttel nyertünk.

Magyarország - Szlovákia 72-67 (24-19, 12-17, 14-15, 22-16)

Felkészülési mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 1500 néző
V.: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Mészáros Balázs

Magyarország: Hanga 9/3, Vojvoda 4, Benke 3, Allen 6/3, Keller 7. Csere: Pongó 2, Szabó 6, Golomán 2, Ferencz 9/9, Somogyi 2, Lukács 2, Perl 9/3, Eilingsfeld 8, Váradi 3.

Szlovákia: Ihring 9/3, Krajovic 6, Fusek 10, Abrhám 4/3, Bachan 3/3. Csere: Novák, Mokrán 10/3, Dolezaj 11, Hlivaj 7/3, Volárik 7/3, Bolek.

Kemény, fizikális edzésekkel folytatta a héten a felkészülését a magyar férfi kosárlabda válogatott. Kíváncsian várta a szakvezetés is, hogy a kőkemény munka mellett milyen teljesítményre lesz képes a csapat.

Nos, az első negyedben kifejezetten jól mozogtak Hanga Ádámék – a mieink klasszisa 13 percet töltött a pályán – s a Real Madrid sztárjának vezérletével gyorsan megléptek tíz ponttal Ihringéktől (21-11). A negyed vége azonban a szlovákoké volt, néhány távolival belátható távolságban maradtak tíz percnyi játék után (24-19).

A folytatásban láthatóan küszködtek Váradiék a fáradtsággal, sok volt az elrontott támadás és az eladott labda. A vendégek pontosabban és jobban kosárlabdáztak ebben a periódusban, de szerencsére a jónak mondható védekezésnek, valamint a remek lepattanózásnak (42-29-re nyerték ezt a különcsatát Keller Ákosék) köszönhetően a vendégek nem tudtak igazán élni a magyar csapat két negyedesre nyúlt holtpontjával (50-51).

A záró játékrészben lendületet tudtak adni a játéknak Szabó Zsolték, s végül egy szoros meccsen ugyan, de megérdemelten nyertek a mieink.

Sztojan Ivkovics: Látható volt a csapaton, hogy fáradtak voltunk az egész heti kemény edzések miatt. Örülök, hogy nyertünk, s mindenki dobott pontot.

A magyar válogatott a következő héten utazik Horvátországba, ahol a házigazdával vívja utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnoki selejtezők előtt.

Forrás: Hunbasket
Fotók: Girgász Péter/MKOSZ

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés