Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szkinhedek kergették Hanga Ádámot, most Madridból üzen a rasszizmus ellen

Szerinte beszélni kell a gyerekeinkkel a kínos kérdésekről is.:

:

A napokban Lewis Hamiltont érték rasszista megjegyzések, a magyar kosárlabdázó hozzá hasonlóan állna ki az egyenlőségért. Ízelítőt közölt a Forbes az augusztusi Hanga-portréjából.

Egykor lepergett róla és gúnyt űzött belőle, mióta gyermekei vannak már megelégelte a még mindig a hétköznapokba férkőző rasszizmust Hanga Ádám – írja a Forbes júliusi lapszámában a kosárlabdázóról megjelent portrénkban.

Az apja részéről egyenlítői-guineai származású magyar válogatott játékost a közelmúlt rasszizmusellenes sportolói mozgalmakról kérdeztük: gyerekkorában szkinhedek kergették le a zuglói villamosról, és még mindig kijut neki a rasszista megnyilvánulásokból a pályán.

Ádám leginkább Lewis Hamilton autóversenyző álláspontjával ért egyet – akit épp a közelmúltban értek komoly verbális támadások egy balesetet követően – , hogy nem csak a figyelemfelhívásban, hanem a társadalom aktív alakításban is felelősséget érez.

Beszéljünk a gyerekeinkkel a kényes témákról, az elfogadásról, hogy normális, hogy mások vagyunk

– mondta a Forbesnak.

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
O1GYellowblackPLLightbringerkimye Recent comment authors
O1G
Olvasó

Sajnos a mi országunk átlag népessége ezt nem fogja megérteni, sőt… Amíg egymást is utáljuk szimplán amiatt, hogy ki melyik városba született és ezáltal melyik csapatnak szurkol, addig esély nincs arra, hogy a már külsőre láthatóan más embereket nem fogja megkülönböztetés érni.
Szégyenemben egyszer hagytam el majdnem a katlanunkat, mikor mivel nekünk éppen nem volt fekete játékosunk az egész csarnok énekelte az Alba 5 fekájának az Afrika című slágert néhány huhogás kíséretében. Én olyan szégyent még sosem éreztem és közben csak arra tudtam gondolni, hogy ezek az emberek pár évvel azelőtt pont az Alba ellen dicsőítették Trottert, vagy Clarkot.

Csippa
Olvasó

Én elítélem a skinheadeket, viszont engem is kergettek romák nem egyszer gyerekkoromban, ahogy más országokban is fehéreket v “csak” másokat. Akkor most hogy is van ez? Egyébként hajrá Ádi, hajrá Real, hajrá Mo.. 😉

vasipasi
Olvasó

Itt most csak az a kérdés, hogy miután téged kergettek a romák mire tanítottad a gyerekedet.
Arra, hogy senkit ne kergessen csak azért mert más, mint ő, vagy arra, kergessen mindenkit, aki más, mint ő?
Hanga az utóbbira és ez így is van rendjén!

kimye
Olvasó

veletlenul nem pont a forditottjat akartad irni? : D

Csippa
Olvasó

Ez max Neked kérdés, én normálisan nevelem őket, értékrend alapján, nem bőrszín… 😉

sargafekete
Olvasó

És téged a bőr színed miatt kergettek, ami miatt esetleg újra és újra előfordult ez a jelenség? Vagy arról van szó, hogy az illetők bűnözők voltak, és emiatt történt a kergetés? Ami nyilván szintén nem jó, de jóval kisebb az esély, hogy bekövetkezzen még egyszer mintha a bőr színed miatt történt volna meg. Az egyikből voltak már történelmi tragédiák, a másikból meg nem. Ezt nem értik meg sokan , hogy az egyetlen megítélési pont kizárólag ebből kifolyólag lehetséges. Csak sokan úgy gondolkodnak, hogy őket úgysem érinti, akkor minek foglalkozzanak vele. Na ez az emberi primitívség egyik jele.

Lightbringer
Olvasó

Ne idegesíts már fel, szerinted Budapesten nagyobb esélye van a skinhead támadásnak mint, hogy romák megkéselnek? Atyavilág. 😀

Csippa
Olvasó

Afrikai feketék között sokkal több a fajgyűlölő, arabok között szintén, akik bőrszín, vallás, stb miatt elítélnek, sőt brutálisan bántalmaznak, gyilkolnak meg sokakat büntetlenül, sokszor szimpla szórakozásból. EZ a primitívség, nem amit te írsz, megítélve pár sor alapján, miközben életemben nem vtam fajgyűlölő, nálam vannak jó, semleges és rossz emberek max…

KovàcsIstvàn
Olvasó

“Megkergettek a romák“?? Rasszistakutyavagybátya!!!

WSreborn
Olvasó

Igaza van Ádámnak, és nagyra tartom őt DE! A vérző szívű “mindenkiegyenlő” mozgalom mellett pálcát törő emberkéknek üzenem: álszentek és kissé álságosak vagytok! Ha bementek egy étterembe vagy szórakozóhelyre, megnézitek ki mellé ültök le? IGEN! Bemennétek egy Avas lakótelep melletti olcsó strandra, látva a vendéget összetételét? NEM. Ha 10 percet tartózkodhatnál Dél-Afrikában fehér emberként, ugyanilyen elfogadó humanista lennél? HÁT NEM! Ha van egy lakásod, és albérlőt, vagy társbérlőt keresnél, kit választanál? NA UGYE! Ne játszátok meg magatokat, inkább nézzetek magatokba ti mintaemberek. Ja és azt cseszte volna meg 10 kanos gorilla, aki ezt a BLM szarságot beengedte egy kosárportálra! Miér… Olvass tovább »

sargafekete
Olvasó

Ez a legnagyobb kamu, hogy ettől lesz valami kontraproduktív. Csak azt zavarja mindez, aki eddig is a gyűlölködők táborába tartozott. Minden más csak mellébeszélés, az ilyenek mindig szeretnek valami okot találni arra, hogy miért állnak a másik oldalon. Hát barátom, te nem a BLM miatt, az csak jó kifogás neked.

WSreborn
Olvasó

Sajnálom ha nem tetszik a véleményem, ja bocs mégsem….
Ugyanis normális ha nem vagyunk egy véleményen, még akkor is ha az objektívnak beállított ideológiai fősodor azt szeretné ha ebben a kérdésben diktatórikusan el lenne nyomva minden ellenvélemény.
Én ugyanis nem a jófejségi versenyt akarom megnyerni, hanem a véleményemet írom le.
Nem tetszik? Ez van….

vasipasi
Olvasó

Hu mekkora hülye vagy te…

WSreborn
Olvasó

Akkor jó, ugyanis addig vagyok nyugodt míg a hozzád hasonlókkal semmiben sem értek egyet.

SárgaPárna
Olvasó

Remélem azért majd a magyar válogatott Eb meccsein nem fütyülöd ki…
Amúgy, ha jól értem, akkor Hanga Ádám addig jó, amíg remekül kosarazik, viszi az ország hírnevét, de ha olyan dologról van véleménye, ami neked nem tetszik, akkor az még egy kosaras oldalon se jelenjen meg.

PL
Olvasó

bekönnyezek, ahogy olvaslak! ???

de amikor TE magyar jatekosokat gyalázol, az ugye nem gáz? amikor körmendi embereket parasztozol le, ugye nem gáz? Jaaa, mi fehérek vagyunk? akkor lehet?

köpj fel és állj alá!

kurvára gáz vagy! ?

Vulcano
Olvasó

Én akárhogy nézem, nem tudom megérteni a sok gúnyolódó reakciót Ádám gondolataira. Most azon röhögnek sokan, hogy gyerekkorában inzultálták? Vagy, hogy arra tanítja a gyerekeit, hogy ne bántsanak valakit csak azért mert mások? Hát ez szörnyű. Milyen borzalmas hely lenne a világ ha mindenki így nevelné a gyerekeit mint Ádi. Aki meg felhozta Gulácsit. Gulácsinak pedig az a hatalmas bűne volt, hogy kiállt a melegek mellett. Micsoda szörnyeteg. Azért szép, hogy Magyarországon mindenki egy mocskos hazaáruló aki ki mer állni valamelyik kisebbség mellett,… kivéve ha a székelyekről van szó. Szerintem meg se egy székelyt se bántsanak azért mert székely, egy… Olvass tovább »

vasipasi
Olvasó

Teljesen igazad van!

sargafekete
Olvasó

Aki haragszik arra, aki kifejti a gondolatait arról, hogy szeretné, ha nem érné támadás a bőrszíne miatt, nos az magáról el is árulja , hogy ő a gyűlölködők táborába tartozik. Azt gondoltam volna, hogy ezt vállalni elég ciki, de úgy látszik sajnos ott tartunk, hogy már nem az.

Yellowblack
Olvasó

Egyetértek

holapenzem
Olvasó

Na de jóó… Gratulálok Ádi , te akire MINDEN magyar kosárlabda barát (akik fehérek) felnézett rád, jól szembeköpted őket.. (Gondolom nagy bevétele van)
Hamilton nagyon hirtelen lett milliárdos.. Győzni is csak úgy tud, hogy másokat leszorít a pályáról.. Ja,és persze, mivel van ez a rasszizmusos valami , Hamilton persze hogy megúszta..

Vulcano
Olvasó

Most Ádi mi rosszat is mondott bárkire? Pláne a fehérekre? Meg se említette a fehéreket.

holapenzem
Olvasó

Hess le róla Cinege-Cinege…

sargafekete
Olvasó

Te tipikusan az a gyűlölködő vagy, aki nem tud érvekkel reagálni, aztán mellébeszélés címén el kezd hülyeséget írni. Azt közben biztosan elfelejted, hogy Hanga Ádám magyar sportoló, akit elmondása szerint a lelátóról már többször ért támadás a bőre színe miatt. Nem áll ki a magyar a magyar mellett?

Vulcano
Olvasó

Az ilyeneknek csak az a magyar aki azt gondolja mint ő. Aki mást gondol az eg mocskos hazáruló libsi. Nem tudtad?

sargafekete
Olvasó

Sajnos tudom. Egyféleképpen lehet csak gondolkodni, mert annál többre már egy kis intelligenciára, értelemre is szükség lenne, de azt ugye nem lehet vásárolni, sem hazudni.

vasipasi
Olvasó

Egészen elképesztő, hogy oda jutott ez az ország, hogy egy ekkora hülyeséget leír valaki és még komolyan is gondolja….
Kit köpött szembe, de komolyan? A szkinhedeket? Ha igen, azt kurva jól tette.
Ilyenkor az vigasztal, tudom, egyik politikai oldalon sem ekkora barom a többség.

holapenzem
Olvasó

Vasi selyemfiú.

Vulcano
Olvasó

Na most jól megmondtad. Szerintem mond azt neki inkább, hogy buta. Az biztos hatásosabb lesz mint a selyemfiúzás.

Vulcano
Olvasó

Mondjuk a magyar sportnak szerintem nem lenne olyan kurva nagy tragédia ha a szkinheadek mésértődnének és továbbállnának valami máshoz…

holapenzem
Olvasó

Mondjuk a magyar sportnak szerintem nem lenne olyan kurva nagy tragédia ha a “szakértők” megsértődnének és továbbállnának valami máshoz.. ?

Vulcano
Olvasó

A kettő nem zárja ki egymást…

Laposvár
Olvasó

Nem teljesen témába vágó, ne haragudjatok érte, de nekem ez az Egyenlítői-Giunea még mindig csak “gézaelemérkú” 😀

Vulcano
Olvasó

.

Dallas
Olvasó

Kergeték…. 30 éve… 🙂 SzaGportál

Zsarkov
Olvasó

A kosárlabda Gulácsija…

SárgaPárna
Olvasó

Mondjuk miért is lenne elvárható, hogy megértse miről beszél Hanga, egy olyan agyhalottól, aki társaival egy magyar válogatott kosaras halott anyukáját gyalázta!

holapenzem
Olvasó

Kezdesz kifakulni SárgaPárna , használj kis színfogót.

Vulcano
Olvasó

Hát SP, ritkán értünk egyet, de most kurvára igazad van.

WSreborn
Olvasó

Kérdezzük már meg a körmendieket, hogy a te véleményed mennyire mérvadó….

KovàcsIstvàn
Olvasó

Miért van az, hogy csak a fehér ember lehet rasszista???

Vulcano
Olvasó

Ezt Ádám melyik mondatából sikerült kiolvasni?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés