Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Színvonalas nemzetközi tornán vesz részt a Rátgéber Akadémia U13-as fiú csapata

A csoportmeccsek során három különböző ország csapataival találkozik az U13-as fiú gárda a november 11–13. között Belgrádban:

:

Remek erőfelmérő előtt áll a Rátgéber Akadémia U13-as fiú csapata, amely november 11–13. között rangos nemzetközi tornán vesz részt Belgrádban. A mezőnyt tizenhat együttes alkotja, s bizony elég széles a repertoár, ha azt nézzük, ki honnan érkezik: lesznek természetesen szerbek (mint például a Partizan és a Zvezda), továbbá macedón, szlovén, román, görög, horvát és montenegrói indulók is.

Az Akadémia csapata a D csoportba került, ahol ellenfelük lesz a szlovén Triglav Kranj, a román Cluj-Napoca és a görög Arisz. Először pénteken 11.40-kor lépnek pályára, ezt követi este a második csoportmeccs, majd szombaton délelőtt zárják a szereplésüket a kvartettben.

– Nagyon örülünk annak, hogy az U14-es korosztály spanyolországi tornája után az U13-asok is részt vehetnek egy rangos nemzetközi tornán. Megérdemlik a fiúk, hogy külföldi csapatokkal szemben is megmérettessék magukat, mert ez egy nagyon tehetséges játékosokból álló gárda – fogalmazott U13-as csapatunk vezetőedzője, Moosz Milán. – Külön öröm számunkra, hogy már a csoportmeccsek során is három különböző kosárlabdakultúrát képviselő csapattal találkozunk: a szlovén Triglavval már többször is összecsaptunk, tisztában vagyunk vele, milyen jó munkát végeznek. A fiúk a magyar bajnokságban idősebbek között játszanak, most a saját korosztályukat képviselő ellenfelekkel találkoznak, s ezeken a meccseken felmérhetjük, hogy nemzetközi szinten hol tartunk. Szeretném a mérkőzéseken viszontlátni az edzéseken gyakorolt dolgokat, mindenkitől maximális elszántságot és koncentrációt várok el, továbbá a célunk az, hogy amikor hazajövünk Belgrádból, jobbak legyünk, mint amikor kimentünk!

A torna programja.

November 11., péntek: NKA Pécs–Triglav Kranj (11.40), NKA Pécs–Cluj-Napoca (20.20).

November 12., szombat: NKA Pécs–Arisz (9.00).

November 12., szombat: elődöntők.

November 13., vasárnap: döntő.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés