Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szinte végig vezetve nyert Kaposváron az ASE

A kaposváriak újabb hazai meccset buktak el.

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 74-90 (22-28, 17-17, 21-20, 14-25)

Bajnokság, 5. forduló
Kaposvár Aréna
V.: Benczur T., Minár L. B., Lengyel Á. J. (dr. Gincsai J. P.)

Kaposvári KK: Hilliard 18/12, Plézer 3/3, Price 13/6, X. Ford 6, Martin 19/3. Csere: Krnjajski 6/3, Hendlein 7/3, Csorvási 2, Bogdán -, Puska -.

Atomerőmű SE: Brown 15/12, Frank 2, Brzoja 14/3, Melvin 21/9, Eilingsfeld 8. Csere: Buljevic 15, Kovács Á. 10/3, Karosi 3/3, Djukanovics 2, Kis R. -.

Pozitív előjelekkel várhatta a Kaposvári KK, valamint az Atomerőmű SE is az egymás elleni mérkőzést a bajnokság 5. fordulójában. Az előző fordulóban a somogyiaknak sikerült kijavítaniuk a hazai, Oroszlány elleni vereségüket a Szeged idegenbeli legyőzésével, míg az atomvárosiak három vereséget követően könyvelhették el első sikerüket az odáig kiválóan teljesítő Körmend ellen.

Martin duplája nyitotta a találkozót, amire Brzoja hárompontosa érkezett válaszként. A horvát játékos ezt követően két büntetőt is a helyére küldött, majd érkeztek Melvin és Brown pontjai, melyekkel 10-2-re meglépett az ASE. Hilliard triplája nagyon kellett a Kaposvárnak, mielőtt leszakadtak volna ellenfelüktől. A folytatásban sikerült két pontra is felzárkóznia a hazaiaknak, de az egyenlítés nem jött össze. Melvin és Eilingsfeld is ponterősen kosarazott, így hiába játszott jól az első negyed során Price. Hendlein hármasa zárta a játékrészt, de így is maradt hat pont előnye Teo Hojc csapatának (22-28).

Három perc alatt mindössze Krnjajski egyik büntetője és Hilliard triplája talált utat a gyűrűbe a második negyed elején, így már csak két pont volt a vendégek előnye. Buljevic közelijére Martin távolija érkezett válaszként, de 29-30-t követően a paksiaknak sikerült újítaniuk. A vendégek végig tartották pár pontos előnyüket. Amikor úgy nézett ki, hogy ismét szorosabb lehet az állás, akkor mindig sikerült válaszolnia az ASE-nak. Csakúgy, mint az első tíz percet, a másodikat is egy hazai hárompontos zárta. Hilliard kosara azonban csak arra volt elég, hogy egálra mentse a játékrészt (39-45).

Eilingsfeld büntetői indították a második félidőt, majd zsinórban három akciót Martin fejezett be hazai részről, aminek köszönhetően 45-47-re feljött a Kaposvár. Érkezett is a paksi időkérés, amit követően Brown küldött a helyére egy trojkát. Nem jött zavarba Nikola Lazics csapata: előbb Price válaszolt távolról, majd a tarthatatlannak bizonyuló Martin pontjaira építve 2-0 után újra hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Tartotta előnyét a KKK a következő szakaszban, de Brown begyújtotta a rakétákat, és egymást követő két hármasával visszavette a vezetést a csapatának. Brzoja a büntetőit értékesített higgadtan, Buljevic pedig közelről célzott jól, így ötpontos vendég előnnyel vágtak neki a csapatok az utolsó játékrésznek (60-65).

Kovács és Krnjajski triplaváltása indította a záró etapot, majd újra a paksi irányító talált be. Price távolijára Melvin két duplája jött válaszként, így továbbra is a korábbi öt-hatpontos különbség volt a felek között. A hazaiak pontatlan támadásai azonban megbosszulták magukat, mert az atomvárosiak közben már kilencpontosra növelték a fórjukat. Négy perccel a vége előtt 70-79 állt az eredményjelzőn, a paksiaknak állt a zászló. A hátralévő percekben a vendégek még növelni is tudták az előnyüket, így szinte végig vezetve, megérdemelt győzelmet arattak Kaposváron (74-90).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
KPSVRKKValvanoKareem Abdul-JabbarMike21pepperpower Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Kevés passz, rosszul jár a labda, egyénieskedés. Minden csapat csapdázik ellenünk és jól is teszik, mert ahelyett, hogy a becsapdázott ember kipasszolna, dob egy értelmetlen kísérletet. Nincs besegítés támadásban és nem is válik le senki, hogy passzolható legyen, ebből jön a rengeteg eladott labda. Nekem ez egy fegyelmezetlen, buta csapatot képét mutatja. Ami érdekes, hogy védekezésben, mindennek az ellentétjét mutatjuk, márpedig ugyanazok az emberek csinálják azt is. Ezt nyilván Lazic is tudja és azt is, ha a védekezést beleverte a fejekbe, a támadást is neki kell megoldania. Asszem a ciprusi “odabaszása” kellett volna tegnap tőle is. Itt az ideje komolyan… Olvass tovább »

Valvano
Olvasó

1: Hiába dob az irányítónk sok pontot, ha nem irányít. Zéró csapatjáték, és ez főként az ő felelőssége. El kell beszélgetni vele.
2: Price nagyon akar, de nem tud. Én vennék neki egy repülő jegyet amíg nem késő!
3: Csorvási Milánt meg fel kellene idegesíteni meccs előtt. Egy ekkora embernek le kéne taposni mindenkit maga körül és széttépni a gyűrűt. Milán! Ki állítanak meg fault nélkűl???
4: Hajrá-hajrá Kaposvár!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Meg kell nézni Lazics edző reagálását a meccs után. Megpróbálja összeszedni a csapatot, nem várta hogy ilyen problémái lesznek. Ez nem kosárlabda, mondja egészen kikelve magából. Nem írígylem, szurkolok is neki hogy elvégezze ezt a nehéznek tűnő feladatot. Öt meccs után kezdődik tehát ez a “sziszi fuszi” munka, ami azt jelenti, hogy ez a munka egészen kimerítő lesz, ráadásul könnyen hiábavaló és eredménytelen lehet, a végén ugyanott tarthatunk, ahol az elején. De reménykedünk, mert olyan nincs Kaposváron, hogy nem reménykedünk. Volt ugyanis egy “fals bejelentés”, milyen kiváló statisztikával rendelkező játékosokat sikerült nekünk kaposváriaknak beszereznünk. A statisztikák olykor csalósak, kevésbé mutatják… Olvass tovább »

Mike21
Olvasó

Gratulálok a paksiaknak és az őket elkísérő Atomcity Brigadenak, jól szóltak! A 2. hazain a nézőszám csökkent, hiába a szögedi győzelem és az addigi 2-2-es mérleg. Összességében 34 percig vezettek, mi mindössze 5 ponttal, 13 támadópattanót engedtünk, második esély, görcsösség, hibák sora, rossz, ütemtelen passzok, kapkodás, több labdát adtunk el (16) mint egy Molten üzlet szombaton. Lement 5 meccs és 4 légiósunk még nem játszott jól, stabilan egyszerre, mindig van, aki gyengébb teljesítményt hoz (Ford 2/9 22%, 3 VAL) és ezt a magyar magunkkal se tudjuk kompenzálni, pedig szükség lenne rá, hogy előlépjenek, hozzátegyenek ők is. Támadásban a kollektív csapatjátékot… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Nem csoda hogy csökken a nézőszám. Ki kíváncsi erre a dög álomra? Iszapbirkózást inkább női vonalon nézek. Kosármeccsre most egy darabig nem megyek

Bezse
Olvasó

Dögunalomra ( javítva )

zetomee
Olvasó

Utazás miatt voltam Kaposváron, így megnéztem a meccset. Semleges nézőként vártam egy jó hangulatú szoros összecsapást.Soproniként eddig csak a vendégszektorban voltam. A hangosítás tényleg botrányos sajnos, a vakolat meg repedezik rendesen az egyik felső szektorban az 1 éves épületben.
A csapatok küzdöttek, de sok volt a ki nem kényszerített hiba mindkét oldalon. A kaposváriaknál még sok mindennek kell klappolni ahhoz, hogy csapatként funkcionáljanak. Sok sikert mindkét csapatnak,de azért ez a csata 8ba kerülésért megy.

Sixth man
Olvasó

Ez szerintem már ilyen kaposvári átok.. Mindig van 2 kiemelkedő játékosunk jelenleg szerintem egyik Martin másik pedig Hillard. Az igazság az, hogy kettő fajta játéka van idén a csapatnak Nimrod vagy 24 másodpercig tunkolja a labdát majd dob egy hármast vagy leadja Martinnak és ő talán ezzel tuszkoló center munkával dob belőle. Nem tudom hogyan álljak a csapathoz.. a bizalmam továbbra is tart, de mégse az igazi, sajnálom, hogy ez van minden évbe egyszer mi is lehetnénk a tavalyi Szeged..

Rubik75
Olvasó

Mindig a pozitívumot keresem,de sajnos a 2 hazai meccsünkről semmit ilyet nem lehet mondani.Mintha a tavalyi év eleji szenvedést látnám újra.Nagyon hiányzik az a bizonyos kémiai a csapatból.

KKK72
Olvasó

Kihasználta a rövidzárlatot ? Hiszen kb 5 perc kivételével végig rövidzárlat volt a Kaposvárnál.
Ebből a játékos halmazból csapatot csinálni művészet lesz. Talán ha megosztaná Lazics mester a légiós kontingest és nem egyben használná őket, a magyarok több bizalmat éreznének szerintem többre menne a “csapat” ha egyáltalán lehet ilyenről beszélni. Hiszen Roli és Borisz is ennél sokkal többre képes, de másodhegedűsként nem működnek.

HajraKapos
Olvasó

5 perc kivételével? Azért valótlanságot nem kell írni, hiszen ha csak 5 percig játszottunk volna jól, akkor nem vezettünk volna 5 ponttal is már a 3. negyed közepe felé. Sajnos ez a csapat képtelen 40 percig összpontosítani, jelenleg max 25-30 perc ez az idő. Abban viszont egyetértek, hogy azért a magyarok a csapatban ennél sokkal többre is képesek. Plézerrel is néha úgy viselkednek, mintha egy kisgyerek lenne, akinek megengedik, hogy játszon velük. Én már az elején is mondtam, hogy nem szerencsés, ha 4 légiós van a kezdőben. Hilliard – Plézer- X. Ford – Martin – Csorvási vagy Hilliard – Plézer-… Olvass tovább »

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Nagyon egyetértek mindkettőtökkel, mintha Nikola kicsit túltolná most ezt a 4 amerikais dolgot. Pedig szerintem van most anyag és lehetne sokkal többet variálni ezzel a kerettel, pontosan, ahogy írtátok. Sok veszve még nincsen, de most megint 2 olyan meccs jön, ahol nem nekünk áll a zászló, fejben helyre kell raknia mindenkinek magát, a Mestert és a játékosokat is beleértve.

Zsolt76
Olvasó

Sajnos elképzelés nélküli 0 játék volt. Eddig nagyon gyengék vagyunk. Csapatjáték és védekezés nélkül nem lesz könnyű.

KKKfanta
Olvasó

Eddig igazi vendég csalogató a hazai meccseken! Sose lesz megtöltve az az aréna! Nem kell csodálkozni ha a következő hazai meccsen fele ennyien lesznek! Ismét sz*rt sem ér a csapat, hangosítás továbbra is gusztustalanul szar.(zene üvölt recseg beszédet meg nem érteni. De legalább van szép csarnok!

HajraKapos
Olvasó

A Paks kihasználta a nálunk lévő rövidzárlatot, mi ugyanezt nem tudtuk náluk.
Erős csapat a Paks, simán a legjobb nyolcban lesznek.
Sajnos nálunk mindig van legalább 1 légiós, aki aznap egy minimum szintet nem tud a közösbe rakni, és a pótlására sem érkezik ember a padról. Ez a 17 eladott labda rengeteg, főleg úgy, hogy a túloldalon csak 7 volt. A következő két meccs közül egy is a bravúrok bravúrja lenne, ha nyerni tudnánk. Bizzunk benne, hogy valami változás jön, mert ez így megint az alsóház felé mutat. 🙁

Egyébként Krnjajski is játszott, és 6 pontot dobott.

Hunbasket2021
Olvasó

Ennyire gyenge csapatjátékot rég láttam, pont két hete az ose ellen. Ha az eladott labda pontot érne sima hazai lett volna, de….. Sajnos ez idén is sovány Kaposváron. Azért majd figyelem, hogy érik be Stojan 3 éves terve!

Artur Doki
Olvasó

Forray Gábor szerint a ZTE veri a Szegedet, a Kaposvár a Paksot…

Ne lottóz szakértőkém,ez sem megy…)))

Amúgy Szép volt Fiúk,hajrá ASE!
Férfimunka.
❤?

pepperpower
Olvasó

Az eddigi 5 meccs alapjan nem tunik ez olyan rossz csapatnak es ugy nez ki mindegyik legios hasznalhato.
Remeljuk hasonlo lesz a folytatas is!

Hajra ASE!

Atomic4
Olvasó

Alakul ez!
A tavalyi egyénieskedés után nagyon jó azt látni, hogy ezen a meccsen is mennyien átlépték a 10 pontot, igazi csapatjáték!
Függetlenül attól, hogy hányadikak leszünk, ez egy sokkal szerethetőbb csapat, mint amilyen tavaly volt! 🙂

Kaposkosár KKK
Olvasó

Sajnos kurva gyenge

Bezse
Olvasó

Szégyen

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés