Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szinte végig vezetve nyert, bronzérmes a Szeged

Későn ébredtek a debreceniek.

  •   

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 82-90 (28-27, 16-22, 19-25, 19-16)

Rájátszás, bronzmérkőzés, 2. meccs
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Goda L., Boros T. (Gorka Sz. Zs.)

DEAC: Moody 14/12, Somogyi 15/6, Drenovac 17/3, Hines 20/15, Tóth 9. Cserék: Moore 7/3, Neuwirth -, Polyák -, Molnár -.

Szedeák: Govens 27/6, Brown 28/6, Dzeletovics 3/3, Bognár 10/6, Dickey 13. Cserék: Kerpel-Fronius G. 2, Keller 3/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz 2.

Edzőváltás után látta vendégül a DEAC együttese a Szegedet. Szrecsko Szekulovics csapata hazai pályán megnyerte a bronzcsata első találkozóját, így egy esetleges győzelem a harmadik helyet jelenthette a Szedeáknak.

Egy-egy elhibázott támadás után Hines robogott végig a pályán, Govens betörése után hamar egyenlített a Szeged (2-2). Túlságosan sok kosár nem esett az első percekben, viszont jól szedte a támadólepattanót a hazai csapat, ezzel előnybe is került (9-5). Somogyi is a helyére küldött egy hármast, amire Bognár duplája érkezett a túloldalon, őrizte a vezetést a DEAC, egészen Bognár triplájáig (12-12). Somogyi csinált egy 2+1-es akciót, majd Brown is hasonlóképp járt el. Az egész negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, végül a tíz percet Govens kosara zárta, de így is előnyben maradt a Debrecen. 28-27.

Keller Iván a sarokból eresztett el egy trojkát, ezzel rögtön a második felvonás elején fordított a Szedeák. Ezután viszont mintha bedeszkázták volna a gyűrűt, közel két percig nem érkezett kosár egyik oldalon sem, időt is kért Andjelko Mandics (28-30). Az egyperces szünetnek meg is lett a hatása, Tóth zsákolása szakította meg a gólcsendet. A center ezután egy közelit is hozzátett, ismét a hazaiak jártak előrébb (32-30). Drenovac kapott egy technikait, mégis a DEAC kezdett elhúzni, ugyanis Hines saroktriplája bement (35-31). Kerpel-Fronius Balázs és Brown vezérletével sikerült fordítania a Szegednek, kiegyenlített volt a találkozó (35-36). Egyre jobban belelendültek a vendégek, felpörgették a ritmust és megléptek négy ponttal – ami ezen a találkozón már soknak számított (39-43). Beragadt a DEAC, innen fokozatosan húzott el a Szedeák és úgy tűnt, hogy egy magabiztos vezetéssel mehet a nagyszünetre, de végül Hines hármasa visszahozta az övéit. 44-49.

Az öltözőből jobban jött ki a vendég együttes, Hines akadályozta meg a nagy futást (47-53). Továbbra is remekül kosárlabdázott a Szedeák, amely Govens és Brown vezérletével már tízzel is meglépett (49-59). Négy perc elteltével még mindig csak öt pontot tudtak dobni a hazaiak, időt is kértek. A folytatásban is fölényben volt a Szeged, a különbség tekintetében nem történt érdemi változás, nem tudott tízen belülre kerülni a DEAC (59-69). Brown csak az egyik büntetőjét tudta értékesíteni, míg Moore középtávolija beakadt a túloldalon, megkezdte a felzárkózást a hazai csapat, de hamar érkezett Dzeletovics két szabaddobása válaszként (61-72). Brown egyszerűen megállíthatatlan volt, jól zárta a harmadik negyedet a Szeged. 63-74.

Az utolsó etapban az első három perc alatt mindössze Drenovac tudott kosarat szerezni, végül Govens triplája hullott be (65-77). Moody is hozzátett egy hárompontost, aztán Tóth csinált egy 2+1-es akciót, felcsillant a hazai reménysugár – igaz, a megítélt büntetőt nem dobta be (70-77). Dickey fontos kosarat szerzett a csapatának, időt kért Andjelko Mandics (70-79).Óriásit küzdöttek a debreceniek, két trojkát is bebombáztak rövid időn belül, belátható távolságon belülre került a csapat (76-79). Dickey ziccere jókor jött a vendégeknek, kicsivel több, mint másfél perc volt vissza, ráadásul Moody eladta a labdát, amiből Brown fordulhatott (76-83). Hines távolija még meccsben tartotta a hazaiakat, de Govens talált utat a gyűrűig (79-85). Innen már nem tudott újítani a DEAC, a Szeged megérdemelten, szinte végig magabiztosan vezetve húzta be a találkozót, ezzel megszerezte a 2020/2021-es kiírás bronzérmét. 82-90.

Fotó: hunbasket.hu

  •   
37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
31 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
hajrabullsBuborkaPraenoricumgulyasszabolcs00Cibuláre Bucimbunga Recent comment authors
hajrabulls
Olvasó

Hatalmas gratuláció a Szegednek! Kicsit olyan ez, mint egy tündérmese, kis csapat, hatalmas szív, hatalmas akarat. Remélem a következő szezonra is sikerül együtt tartani ezt a “családot”.
Gratuláció a Debrecennek is! A végén majdnem visszajöttek x-re (talán 3 pontra zárkóztak fel az utolsó 2 percre, ha jól emlékszem), harcoltak az utolsó pillanatig, ami elismerésre méltó. Remélem tudják majd rendezni soraikat és egy belső feszültségtől mentes brigáddal vágnak neki az új szezonnak.

Buborka
Olvasó

A Szeged egész éves teljesítményének megkoronázása ez a bronzérem. Megérdemelték, gratulálok!

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Szegednek. Az év megkérdőjelezhetetlen meglepetés csapata. Kiváló munkát végeztek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szép volt, Szeged! 😍 Bravó Szrecsko! 💙

DEAC-ra ráfér a szakma, Zollner majd ráncba kapja nyártól a brigádot.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Minden elismerésem, gratulálok a Szegednek, fantasztikus szezont produkáltak és a bronzot is méltón bezsebelték! A Debrecen is végig nagyon szimpatikus csapat volt a szezonban, ők is rengeteget letettek az asztalra, szorítottam értük is. Kissé csalódás a befejezés. Nem tudom ki kivel és miért veszett össze, őszintén szólva nem is érdekel. Mindenesetre a vége ráment, kár…! Mégegyszer: brávó Szedeák!!

Artur Doki
Olvasó

Gratuláció Szegedre!
Az egész szezont is figyelelembe véve teljesen megérdemelt a szegedi érem…megdolgoztak érte.
Szép munka.

paprika
Olvasó

Amikor a munka és az alázat elnyeri jutalmát. Bravó, Szedeák!

Xero
Olvasó

Gratulálok a Szegednek! Nagyon örülök a bronzuknak, megérdemelték! 🙂

Zvezda
Olvasó

Grat Darrin!
Grat Srecko!!
Grat Szeged!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Gratulálok!

Kiskokas
Olvasó

A Szeged taktikailag és fizikálisan is tovább fejlődött az alapszakaszhoz képest. Jó figurákat játszottak jókor faultoltak. Mi pedig nem. Összeségében jó szezon volt. Somogyi pedig nagyot játszott. Ősszel folyt köv. Hajrá Deac!

Kiskokas
Olvasó

Meg lehet említeni, ha van Guyton akkor talán másképpen alakul, de a Szeged is négy légióssal volt nem csak most hanem egész szezonban.

PL
Olvasó

Gratulalok!

mi a vélemény, a Szeged meg tudja tartani a legiosait? Feltételezem azért lesz rájuk érdeklődő, mert elég stabil játékot hoztak.
Govens “újravirágzásáról” nem is beszélve…

JR.Benitez
Olvasó

Brown hullámzó. Govens szerintem marad. Túl sok helyen volt már, nem fog ugrálni ha rá épül a csapat. Viszont Dzeletovic és Dickey szerintem megy. Hallottam olyat hogy a 2 döntős szeretné őket.

PL
Olvasó

Köszi, igen, inkabb Dzeletovic/Dickey/Govensre gondoltam. 😃

Govens maradasa Srecko keze alatt érthető, jól érzi magát, jól megy neki.

in_vitro
Olvasó

Gratulálok a Szeged csapatának a bronzéremhez és az egész éves teljesítményükhöz is. Külön öröm, hogy Govens megtalálta a számítását.
A DEAC is eredményes évet tudhat maga mögött, kár az utolsó néhány mérkőzésért. Bárhogy is, nekik is jár a gratuláció innen az ország túlsó végéről.

Bballfan90
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, megérdemlik a bronzérmet! Ami pedig a DEAC-ot illeti, számomra is érthetetlen, hogy miért küldték el Bognárt, és miért kellett 5 hátvédet bezsúfolni az 1-2-es posztra (Moody, Moore, Somogyi, Guyton, Polyák)… én sokkal nagyobb hangsúlyt fektettem volna a 3-mas 4-es posztra, ahol csak Drenovac és Hines szerepelt… Ez meg is látszott a védekezésben, ami főleg az utolsó meccseken szinte egyenlő volt a nullával… Támadásban pedig én nem nagyon láttam elképzelést, csak a folyamatos hármas-nyolcast és az esetleges triplákat. Kár, hogy így alakult, talán jövőre jobb lesz, de ehhez olyan csapatot kell építeni, ami tud védekezni!!!

Csakaszombathely
Olvasó

Nagy-nagy gratuláció! Az év meglepetés csapata!

donnarumma
Olvasó

Nem másik ágazok…😉
Gratulálok a Szegednek!!!
Szép volt

WSreborn
Olvasó

Persze keltsd a feszkót itt is

donnarumma
Olvasó

Véleményem csak lehet,nem? Semmi rondát nem írtam, senkit nem bántottam. Nem patkányoztam nem köcsögöztem…ez a baj?
Vagy az hogy a Szeged a másik ágról lehet a döntőbe jutott volna? Írd azt hogy szerinted nem..ennyi

KovàcsIstvàn
Olvasó

GRATULÁLOK A CSAPATNAK!!!
Imádlak “kicsiszeged”
Jövőre sokkal könnyebb lesz, már csak 2 helyet kell javítanunk!! 😁😅👏😉

lujo
Olvasó

Grat Szegednek, megérdemelték az egész szezonbeli teljesítményükért.

Hmafino1
Olvasó

Gratulálok a Szegednek Szombathelyről!!! Megérdemelték!!

wolfy
Olvasó

A szezon egészét nézve lehet hogy nem rossz ez a szereplés, de számomra érthetetlen az utolsó 4 meccsünk… nem tudom hogy ki-kivel veszett össze, játékosok-edzők-vezetőség, de így ez egy nagyon méltatlan befejezése volt a szezonnak! A Szolnok elleni 3.meccs óta egy másodpercre se lehetett érezni, hogy megnyerjük a meccseinket (még a hazai utolsó Szolnok ellenin se) mert hiányzott a tűz meg az akarat, hogy igenis szántsuk fel a pályát…
Kíváncsi leszek a jövő szezonra milyen csapatot tudunk összerakni!
Hajrá Deac!

JR.Benitez
Olvasó

Hatalmas gratula Szegedre! Eredményes és látványos volt a játékuk. Debrecen sem lehet annyira csalódott, sajnos a 4 amcsi elképesztő hullámzó volt náluk. Drenovac, és Tóth extra. Somogyi Polyák is hozta magát.

Vulcano
Olvasó

Hatalmas gratuláció az egész csapatnak. Különösen Szercsko és Govens munkájának. Megérdemeltétek az érmet🥉

Ui.:Melyik iqbetyár ötlete volt a Debrecennél Bognárt elzavarni?

SopronKCfan
Olvasó

Szívből gratulálok! 💪🏾

PajtiBá
Olvasó

GRATULÁLOK AZ EGÉSZ CSAPATNAK!!!
Elképesztő, amit egész szezonban produkáltatok. Le a kalappal MINDENKI előtt!
Minden meccset követtem, szurkoltam Nektek itthon és idegenben egyaránt.
Mostantól a Vezetőségnek szurkolok, hogy együtt tudják tartani ezt a nagyszerű gárdát!
Ez lenne nekünk a legnagyobb erősítés a jövőre nézve.
Remélem ősszel a nemzetközi porondon is meg tudjuk mutatni “oroszlánkörmeinket”.
Nagyon büszkék vagyunk Rátok! SZÉP VOLT FIÚK!
CSAK A SZEDEÁK!

Vadkakas
Olvasó

Grat Szegedre!
Nekünk kb. a Szolnok elleni utolsó meccsen főtt le a kávé…
Nem volt ez rossz szezon, jövőre legyen jobb.

Hajrá DEAC!

Gullit
Olvasó

Ez óriási! Le a kalappal mind a csapat, mind az edző, mind a vezetőség és valamennyi stábtag előtt! Ki hitte volna? Remélem, a következő szezonra is együtt maradnak! Csak a SZEDEÁK!
Debrecenbe pedig csak egy megjegyzés: ezért kár volt edzőt váltani.

Black Bird
Olvasó

Gratulálok a Szegednek 💪

dbrcnfn
Olvasó

Az nyert ma bronzérmet, aki ezt ma jobban megérdemelte.

Grat a Szegednek!

P.s.: Bognár Kristófot pedig jövőre szeretettel várjuk haza!😀

JR.Benitez
Olvasó

Te is Tatai vagy?

Csíkosnapernyő
Olvasó

Hatalmas boldogság!!! Gratulálok! Szuper csapat!❤

SárgaPárna
Olvasó

Így jár az a csapat, amelyik engedi dolgozni Sreckót! Gratulálok mester! Szívből!

szolnokbasket
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, fantasztikus teljesítmény!
Irígylésre méltó csapatuk van!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés