Connect with us

Bajnokság

Szinte végig vezetve nyert a Kecskemét

Nem volt meg az átütő erő a Debrecenben.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC 72-67 (14-19, 19-9, 23-21, 16-18)

Bajnokság, 4. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Szilágyi B.

KTE: Wittmann -, Thomas 14/6, Djeraszimovics 13/3, Kucsera 2, Karahodzsics 8. Cserék: Lewis 2, Jaramaz 12/3, Dramicsanin 20/12, Horti 1.

DEAC: Moore 5, Somogyi 6/3, Drenovac 17, Hines 16/3, Tóth 17/3. Cserék: Molnár D. -, Polyák -, Guyton 4, Molnár M. 2.

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán fogadta a hazai pályán a veretlenségét épp az előző körben elveszítő Kecskemét a Zalaegerszegen kétszeres hosszabbításban diadalmaskodó Debrecent.

Négy nullával kezdett a KTE, hogy aztán egy 11-2-es futást menjen a DEAC (6-11). Nem törtek össze azonban a hazaiak, egy Dramicsanin triplával gyorsan kettőre zárkóztak a negyed derekára. Továbbra is őrizte minimális előnyét a Debrecen, miközben a Kecskemétnél bemutatkozhatott a frissen igazolt légiós, Nemanja Jaramaz. Drenovac ponterős játékára nem volt ellenszer ebben a szegmensben, nyolc pontot szerzett az első negyedben. 14-19.

Nem mondhatni, hogy pontokban gazdag mérkőzést játszottak volna a felek, a második negyed első négy percében mindössze hét pontot szereztek a csapatok. Djeraszimovics a felvonás felénél egy faulttal együtt értékesített ziccerrel egalizált, de a büntetőt kihagyta, így a fordítás nem lett meg. Legalábbis pár másodpercig, mert a következő támadásban újra a vonalra állhatott, ezúttal viszont pontosan célzott (23-21). Teljesen kiesett ritmusból a Debrecen, 11-2-vel állt ekkor a Kecskemét ebben a tíz percben. Bár Molnár egy zsákolással egyenlített, a túloldalon Cleveland Thomas úgy vert be egy hármast, hogy közben még oda is ütöttek neki, majd Jaramaz is megszerezte első pontjait a KTE színeiben. Bár igyekezett a DEAC, a félidőig nem tudott közelebb jönni, tíz pontot vert ellenfelére ebben a negyedben a Kecskemét. 33-28.

A fordulás után is a hazaiak voltak a harcosabbak, viszont szépen lassan kezdte megtalálni a játékát a DEAC, időt is kellett kérnie Váradi Kornélnak. Nem rogyott össze a KTE, Dramicsanin zsinórban öt pontot is szerzett, amihez Jaramaz is hozzátett egy triplát, héttel mentek a fehér-mezesek (50-43). A hátralevő egy percben közelebb férkőztek a vendégek, a végén viszont Thomas egy dudaszós távolival lehűtötte a kedélyeket. 56-49.

Tóth két büntetővel nyitotta a záró felvonást, Djeraszimovics egy hármassal válaszolt. A légiós két büntetőt is hozzátett, ezzel kétszámjegyű lett a különbség, a mérkőzésen először (61-51). Egyre fáradtabbnak tűnt a Debrecen, nem volt meg az átütőerő a támadásokban, miközben a Kecskemét stabilan hozta azt, amit tud. Az idő egyre csak fogyott, és hiába indított egy nagy rohamot a vendég csapat, nem tört meg a KTE, amely végül szinte végig vezetve verte meg a Debrecent. 72-67.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
moldi564.negyedredmillerRolexMagyarFerenc Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Nem semmi, hogy a magyarok alig dobtak pontot! Kemény 5, ebből 1 a két válogatott….
Oké, védekezés rendben volt!

4.negyed
Olvasó

Nyugiii válogatottba eddig se a teljesítmény alapján kerültek be ezek a tehetségek ….

redmiller
Olvasó

Már bocs, de Wittmann kétszámjegyű pontokat szokott dobni! Most nem sikerült egy se… 🙁

4.negyed
Olvasó

Ebben nem tudok vitatkozni…. ez az ő érdeme is meg a kosárlabda problémája is hogy nincs nála jobb a poszton… de abban egyetértünk szerintem hogy kemal meg Horti nem a teljesítménye miatt van ott évről évre..

redmiller
Olvasó

Kemal kevés pontot dobott, de abban volt, ami tőle extra! Ilyeneket ritkán dob be

4.negyed
Olvasó

Nem erre az egy meccsre gondoltam…

Rolex
Olvasó

Ezzel a Múúúr gyerekkel jó nagyot húzott a deac..😅

Rodman
Olvasó

Ideje lenne elgondolkozni a DEAC-nak az edzőváltáson…

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Remélem még sokáig marad.

Rodman
Olvasó

Mandicra gondolsz?

Zsarkov
Olvasó

Jó lesz Adrián, bizalom és idő kell neki…😉

Gecse J. Márió
Olvasó

Megértem a debrecenieket, de azt tegyük azért hozzá, hogy innentől a KTE Jaramazzal egy másik szint, mint eddig volt. Morbid, de nagyon jól jártak Pesakovic sérülésével.

wolfy
Olvasó

Ez sajnos nagyon gyenge. Már a ZTE ellen is rezgett a léc, pedig abszolult nem lesajnálva, de mind a 2 csapatnál erősebb a keretünk jóval még Moody nélkül is. Védekezésünk csak itt-ott olyan amilyennek kellene hogy legyen, a támadásunk meg egyenesen katasztrófa. Véleményem szerint is edzőt kellene cserélni. Adrián felkészültnek tartom elméletileg, de jelenleg élesben csak egy jó másodedző, vagy elemző. Ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem lehet majd jó, de ha már ennyi pénzt ölnek bele, akkor az edző is legyen olyan aki tud bánni a csapatával és a csapat is felszántja érte a pályát! Egy dologban… Olvass tovább »

Blizzard
Olvasó

Drenovac és Tóth vitte a hátán a csapatot idén már sokadjára.
Amit már pár hete írtam, ez a jelenlegi csapat a jelenlegi edzővel Moody nélkül egy 7-10.helyre jó. Ha ez megfelel ekkora költségvetés mellett, akkor nem szóltam. Ha nem, akkor ideje cselekedni. Nagy gondok vannak.

Pbask
Olvasó

Grat Kecskemétre, a vereség okát nem firtatom,ugyis tudjátok.
Ja, nem Mandics meccselt ma 🙂 🙂
Azért jó szórakozást a Coach-al a középmezőny végén. Pénz van,de belterjesség kifizetödöbb,de akkor nem kell drága légiósokat vásárolgatni jobbra-balra.

Vadkakas
Olvasó

Grat Kecskemétre!

Nálunk a 3/20-as trojka mutató totál katasztrófa…
Drenovac az egyetlen légiós aki folyamatosan színvonalat képvisel.
Moore-al sem vagyunk beljebb, Guyton pedig…
Ez így soha nem lesz még top8 sem.
No meg az edző kérdés…

Ez persze nem von le semmit a Kecskemét érdemeiből.

Hajrá DEAC!

Kiskokas
Olvasó

A kecskemét szimpatikus jól szervezett csapat. Egyedül a lepattanózás volt rendben.Ilyen hárompontos statisztikával nehéz. A második negyedben végig a Kte dominált. Mintha csak az elején meg a végén akartunk volna nyerni. Guyton tudtommal főleg a pontok miatt van itt, de nem nagyon hozza őket és gyorsítani sem tudta a játékunkat, pedig ettől szerintem több van benne.

milanka487
Olvasó

Az nekem azért meglepő hogy csak Wittmann nem dobott kosarat a Kecskemétben!😮

Artur Doki
Olvasó

30 perc,0/9 mezőny…

moldi56
Olvasó

Nem jöttek ki rá a figurák.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés