Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

SZIK: 17 pontos hátrányból fordítva győzött a magyar U16-os fiú válogatott

Ma délelőtt elkezdődött az idei Szent István Kupa.

BC Zadar - Magyarország U16 88-94 (26-11, 16-32, 28-25, 18-26)

Szent István Kupa, 1. nap
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

A Zadar legjobb dobói: M. Rozic 28, Torbarina 22/12, Perkovic 17, Skelin 12/9.

Magyarország U16: Gyürk 22/3, Kékesi 23/9, Fonyó 1, Váradi 15/3, Rosta 7. Csere: Márkus -, Emelieze 3, Kupai -, Lukácsi 9/3, Mészáros Á. 8, Kiss-Leizer 4, Balázs 2.

Ma délelőtt elkezdődött az idei Szent István Kupa U16-os nemzetközi torna Székesfehérváron. A magyar válogatott első ellenfele a horvát BC Zadar volt – írja tudósításában a hunbasket.hu.

A mieink kifejezetten visszafogottan kezdtek, a Zadar pedig lendületesen. Már a 3. percben időt kellett kérnie Faragó Péternek (10-2), de ezzel csak a horvátok lendületét sikerült megtörnünk, sajnos a támadójátékunk rettenetesen pontatlan volt. A negyed vége felé újra felpörögtek a vendégek (22-6), a felvonás végén pedig a büntetőké volt a főszerep (26-11). A második játékrészben három percig nem igazán történt változás, ezt követően viszont Kékesi Kolos és Gyürk Zsigmond révén elkezdtük a felzárkózást. Váradi Ádám triplát, majd duplát szerzett, Rosta Péter kosara után pedig lényegében eltüntettük a hátrányunkat a 16. percre (32-30). A horvátok legjobbja, Michael Ruzic törte meg a Zadar kosárcsendjét, Gyürk hármasa, majd zsákolása után viszont egál volt az állás (35-35). A vendégek felvették a fonalat, de itt már kosárra kosár volt a válasz, Gyürk duplájával pedig mi vezettünk a félidőben egyetlen ponttal (42-43).

A fordulás után is folytatódott ugyanez az adok-kapok. A horvátok két triplával visszavették ugyan a vezetést, de a mieink Mészáros Ágoston révén válaszoltak, aztán Gyürknek és Váradinak is volt egy-egy 2+1-es akciója. A Zadar Michael Ruzic mellett leginkább Toni Torbarinára és Vito Perkovicra alapozott, a meccs pedig teljesen kiegyenlített volt a felvonás feléhez közeledve (57-57). Mészáros Ágoston négy büntetőjére két duplával feleltek a horvátok, Lukácsi Gábor hármasa után viszont 4-gyel vezettünk (62-66). Emelieze Ágoston és Michael Ruzic kosárváltása mellett két vendég tripla is befért az utolsó szűk két percbe, a második dudaszóra, így két ponttal ellenfelünk állt jobban 10 perccel a vége előtt (70-68).

Horvát kettessel indult a záró negyed, de Kékesi három támadásból nyolc pontot szerzett, Gyürk duplája után pedig időt kért a Zadar (72-78). Hatott az időkérés, egy 7-0-val pillanatok alatt fordítottak a vendégek, mielőtt Kékesi bedobta volna negyedbeli harmadik tripláját (79-81). Kékesit nem lehetett megállítani, Gyürk is újfent betalált, majd Rosta volt eredményes (79-87). Megint magához rendelte övéit a horvátok mestere – és megint jól, 1:27-tel a vége előtt már csak 1-gyel vezettünk, miután a Michael Ruzic, Torbarina, Perkovic trió mindhárom tagja betalált (86-87). Magyar időkérés után Váradi betalált a palánk alól, de Michael Ruzic a következő támadásból egyenlített… volna, ha nem lép rá a vonalra (88-89). A mieink ezt követően döntötték el az összecsapást: előbb Rosta szerzett kosarat, majd Kékesi labdát és újabb duplát, bő fél perccel a vége előtt – ráadásul megint labdát szereztünk, a horvátok pedig faultoltak (88-93). A végeredmény Fonyó Botond büntetőjével alakult ki, 94-88-ra nyertek a mieink.

A másik mai magyar érdekeltségű találkozón a Szemerédi Levente és Veliczky Zalán által vezetett Kecskeméti KA a 33. perc elején 52-51-re még vezetett a lengyel GAK Basketball Academy Gdynia ellen, miután első negyedben összeszedett 9 pontos hátrányából szépen felállt a kecskeméti gárda. A találkozó utolsó 5 perce viszont a lengyelekről szólt, akik végül 80-62-re győztek a torna nyitómeccsén.

Forrás: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés