Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szerkezeti változás, Michael Fakuade az Alba új igazolása

Legutóbb az egyiptomi bajnokságban játszott.:

:

Aláírta szerződését és edzésbe is állt a Gáz utcában az amerikai és nigériai állampolgársággal egyaránt rendelkező, 32 esztendős, Michael Fakuade. A Chicagóban született, 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető, 201 cm magas, 107 kg súlyú kosaras egyetemi évei során a Northern Illinois és az Illinois-Springfield együttesében szerepelt. Az iskolás évek után 2013 nyarán költözött Európába, ETB Wohnbau Baskets Essen együttesét erősítette, majd a németországi idény után spanyol esztendők következtek, a Forca Lleida, a Palencia, a Breogán, a Gipuzkoa Basket volt a munkáltatója. Két évet Franciaországban töltött, az Orleans Loiret és a Chalons-Reims csapatában, majd Lengyelországban, a Wilki Morskie Szczecin együttesében. Az elmúlt időszakban egyiptomi kalandok következtek, két gárdában is megfordult, előbb a Zamalek, majd az Al Ahly csapatában, egyaránt Kairóban. Előbbi gárdával megnyerte az Afrikai Bajnokok Ligáját, a Ruandában vívott fináléban 76-63-ra verték a tunéziai Monastirt. Az utóbbi időszakot az Al Ahlynál töltötte, egy hónapos szerződéssel, megnyerték az Arab Bajnokságot.

Azért esett rá a választás az Albánál, mert jó fizikumú, erős játékos, aki jól dob, valamint remekül szedi a lepattanókat és blokkol. Rutinos kosárlabdázó, aki erősítést jelent a magas posztokon. Fakuade már a csapattal gyakorol az Alba Regia Sportcsarnokban.

– Lejárt a szerződésem Egyiptomban, ahol a légiósok számát limitálják, ezért egy hónapos megállapodást kötöttem szeptemberben – mondta Michael Fakuade. – Két hetet töltöttem otthon, Illinois államban, valamint vártam a lehetőségre. Néhány nappal ezelőtt ez meg is érkezett, örömmel fogadtam el az Alba ajánlatát. Jól érzem itt magam, biztosra veszem, hasznára leszek a csapatnak. Rendelkeztem információval a klubról, tudom, hogy élcsapathoz szerződtem, amelynek célja mindig a győzelem és a nemzetközi porondon való szereplés. Három barátom is szerepelt itt korábban, Brandon Wood, Kasey Hill és Kenny Cherry. Utóbbi kettővel együtt játszottam, Cherryvel négy éve Spanyolországban, a Gipuzkoa Basketnél, Hill pedig lengyeleknél volt csapattársam, a tavalyi szezonban. Meséltek az Albáról és a magyar kosárlabdáról. Tudom, erős, kiegyensúlyozott a bajnokság.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
yorkAranyalbaWilsonDallasMorricone Recent comment authors
york
Olvasó

Nagyon szerethetik Egyiptomban, ha a Zamalekben és az Al Ahlyban játszott egymás után. Kb. olyan rivalizálás az ott, mint itthon egy Fradi-Újpest. Csak ott szinte minden sportágban kiemelkedők azoknak a kluboknak a szakosztályai az országon belül.

Wilson
Olvasó

Micsoda ultimátum volt ez a fiúknak, hoztak egy 5. légióst a nyakukra,
Tyűha!!!! ezeknek aztán kemény a t*kük!

Morricone
Olvasó

“Rendelkeztem információval a klubról, tudom, hogy élcsapathoz szerződtem”

Lol

Dallas
Olvasó

Dezinformálták 🙂

russelalba
Olvasó

Brandon Wood, Kasey Hill és Kenny Cherry idejében azért az nem volt ferdítés.

Mendez
Olvasó

Ha ezzel a játékosállománnyal (5 légiós, Vojvoda, Pongó, Szabó, Omenaka, Takács, Lukács, Balsay) – ami így már gyanúsan az NB1 legdrágább kerete – sem tud felmutatni valamit az Alba, akkor aztán jöhetnek az ultimátumok de az már tényleg nagyon kínos lesz a klubra nézve.

russelalba
Olvasó

Legdrágább keret Szombathelyen van nyilván 6 válogatottal. Ettől függetlenül az eredménytelenség űbergáz ilyen kerettel, az tény sajnos.

Dallas
Olvasó

Felsorolnád te takarék-lángelme hogy itt Vojvodán kívül ki a drága a Magyarok közül ? 🙂 A légiósok árát meg nem tudjuk…maradj a káromkodás mellett, abban jó vagy 😛

Mendez
Olvasó

Te kis eszemínusz, Szabónak és Pongónak bőven 7 számjegyű összeg áll a fizetési papírján.
Az meg a legegyszerűbb dolog, (amilyen te magad is vagy) azt írni, hogy a légiósok fizetését nem ismerjük.Ilyen szép szezonok után nyilván alsó polcos légiósokból fog válogatni a szakmai stáb…

Dallas
Olvasó

Értettem SárgaPárna 2.0 ! 🙂
Kérek engedélyt hogy kineveselek
Anno a Grebenár Peti is sokat kapott itt,élsportba már rég “nyugati” bérek vannak te géniusz ,a stáb az anyagi keretből válogat,nem az elmúlt évek szép emlékei alapján .) Tehát még mindig nem tudjuk.

Mendez
Olvasó

Nevesél ki…így egy s-el. 🙂
Ugye a géniusz…
De térjünk akkor vissza az általad is emlegetett anyagi keretre.
Pont a csapatod híres arról, hogy olyan szűkös lett volna bármikor is az a buxa.Vojcika is azért ment csak oda mert a szakmai koncepció olyan nagyon vonzó volt. 🙂 🙂 🙂

Aranyalba
Olvasó

Te miért nem Falco meccset nézel ?

Dallas
Olvasó

Bakker mellélöttél( mint mindig) amikor igaz érv nincs jön a hejes írás,ráadásul én mindig írtam : billenős tátrával hordták ide a közpénzt,de az hogy itt volt pénz hogy jön a témához hogy ott mennyi van ? ,mindenki tudta hogy a pénz miatt jött ide Vojvoda,az Albáról volt szó nem értem az ö légiosaik és Magyar játékosainak mi köze az olajhoz ? 🙂 Tényleg marha vagy,idézlek : térjünk vissza az anyagi keretre,(alba cikk) a te csapatod… marha 🙂

redmiller
Olvasó

Csak nekem gyanús, hogy valami nem kóser körülötte, hogy Egyiptomba volt két gárdánál???
Élcsapat… Költségvetésben biztos

Morricone
Olvasó

Nem tudom ilyenkor ezt ő mondja, vagy a szájába adják a szöveget. Elég lett volna megnéznie a tabellát, hogy lássa, mekkora élcsapat..
Bár nyilván ha valaki szezon közben, 32 évesen otthon várja hogy egy egyiptomi csapat hívni fogja-e, akkor az nem nagyon fog válogatni..

Dani
Olvasó

Jó lenne olvasni egy másik cikket arról hogy ezzel egyidőben Mulalic távozott, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés