Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

“Szerintem szépen lejátszottuk ezt a két mérkőzést, amiből a magyar kosárlabda erősen jött ki”

Ivkovics azt mondja, vele vagy nélküle, ennek a válogatottnak működnie kell. A hetedik év a házasságban is mindig kritikus.

  •   :

:

Csodálatosan szerepelt a magyar férfi kosárlabda-válogatott az első két Európa-bajnoki selejtezőjén. A mieink előbb a regnáló bajnok Szlovéniát verték meg idehaza két ponttal, majd Ukrajnában is nyerni tudtak. Papíron ezzel véget ért Sztojan Ivkovics megbízatása, igaz a jövő továbbra is képlékeny. A szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.

– Két meccs, két kétpontos győzelem. Rendkívül fegyelmezett és nagyon erős karaktert mutatott a magyar válogatott.

– Alapvetően szoros meccseken nyertünk eddig is a nyolc év alatt. Azokat a csapatokat, akik nálunk gyengébbek, vagy velünk egy szinten vannak, esetleg egy kicsit fölöttünk, mindenkit megvertünk már. Ha megnézzük, kiktől kaptunk ki – Olaszország, Litvánia, Grúzia, Csehország, Spanyolország, Montenegró, Szerbia – mind igazi kosárlabda nagyhatalmak, ezek nem akármilyen csapatok. Tisztában vagyunk vele, ha mindenhol ott vannak a legjobbak, akkor nem leszünk jobbak náluk, de az is tisztán látszik, hogy a kiválasztásunk és a rendszerünk jól működik. A legnehezebb pillanatokban mindig a legjobb formánkat mutatjuk, jól reagálunk a szituációkra. A felkészülések nagyon fontosak, az embereknek meg kell szokniuk, hogy mi már a jövőt is nézzük. Húsz-harminc edzőmeccsből csak párat nyertünk meg, de továbbra is vallom, hogy a pofonokból férfiak módjára fel kell tudnunk állni. A nyáron is ez volt, bizonyos körök bíráltak minket, hogy pofozógépek leszünk, miközben mi kialakítottunk egy olyan rendszert, hogy a kulcspillanatokban nem csak Vojvoda Dávid létezik. Ameddig az „ellenzék” Magyarországon azzal foglalkozik, hogy miért ezek a gyerekek vannak a keretben, miért nincs más, addig könnyű lesz felülkerekedni az életben. Hajrá!

Az elmúlt nyolc évben játékosai mindenben követték a kapitányt (fotó: fiba.com)

– Említette, hogy a kulcspillanatokban már nem csak Vojvoda Dávid létezik. Ezek szerint tudatos volt az is, hogy Rosco Allenre jött ki az utolsó figura Ukrajnában?

– Ez a figura volt megrajzolva. Őszintén mondom, sokszor van véletlen, de ott pont azt tette mindenki, amit előre megbeszéltünk. Persze kellett hozzá szerencse is, hogy Allen bedobja, illetve, hogy az ellenfél ne tudja kivédeni. Ugyanúgy az sem volt véletlen, amit a szlovének ellen Perl játszott a végjátékban.

– Fél lábbal már kint vagyunk az Eb-n?

– Szerintem kint leszünk. Ha az osztrákok két legjobbja is szerepelni fog novemberben, akkor az egy teljesen másik Ausztria lesz, hiszen úgy már nagyon komoly erőt képviselnek, egyáltalán nem kizárt, hogy bármelyik ellenfelüket megverjék. Nekünk azonban továbbra is, mint eddig mindig, csak a saját dolgainkkal kell foglalkoznunk.

– Mindkét meccs borzasztóan fizikális volt. Mentálisan mennyire fáradtak el? Önnek sem lehetett könnyű, hogy a hazaérkezés napján már Kaposváron tartott edzést…

– Az ember már megszokta, hogy amit elvállalt azt csinálja végig. Valóban nem volt kellemes tíz nap után – amikor hajnali háromkor keltünk Ukrajnában -, délután már Kaposváron edzést tartottam. A Zaporizzsja-Kijev-Kecskemét-Kaposvár-Kecskemét útvonal nem ajándék, de végig kell csinálni, amit elvállaltunk. Nem volt kérdés, meg kell mutatnom nekem is a játékosoknak, hogy csak egy út van: a munka. Ha pozitív a hozzáállásod, azt minden játékosod tudja becsülni.

“Az ember már megszokta, hogy amit elvállalt, azt csinálja végig” (fotó: fiba.com)

– És mi van a “cucikákkal”? Most aztán tényleg elhaltak a bírálók.

– Ne bántsuk őket, állítólag többen keresték fel az orvosaikat, mint a koronavírus miatt. Most többen is kezelés alatt állnak (egy kis poén: jövő héten majd elmesélem, honnan származik a “cucikák” szónak a jelentése, de remélem, azért nem mindenki veszi ezt a megtisztelő címet magára).

– Fordítsuk komolyra a szót: hogyan tovább?

– Úgy van tovább, mint eddig is. Hathónapos felmondási időmet töltöm a szerződésemből, amely utána lejár. Fontos hangsúlyozni, hogy senki nem veszett össze senkivel, a szerződés lejárása után az MKOSZ-nek meg kell keresnie a megoldást, ők majd eldöntik, hogy melyik a legjobb opció a magyar kosárlabdának. Én csak ugyanazt tudom elmondani, amit januárban is nyilatkoztam, a válogatott nem erőfitogtatás és nem polgárháborús övezet. Szerintem szépen lejátszottuk ezt a két mérkőzést, amiből a magyar kosárlabda erősen jött ki. Velem vagy nélkülem ennek a válogatottnak működnie kell, ezt kell mindenkinek megértenie, bármilyen döntést is hozok én, vagy az MKOSZ. Tudjuk jól, hogy a hetedik év a házasságban is mindig kritikus.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy vannak igazi kosárlabda városok és klubok, akik a legnehezebb időkben is kitartottak és segítették a magyar válogatott munkáját és fejlődését (Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Körmend és a többiek…) Kecskemét a bázisunk, az otthonunk, ahol az elmúlt nyolc évből közel egy teljes évet eltöltöttünk. Fontos volt az is, hogy az MKOSZ minden körülményt maximálisan biztosított számunkra. Végül, de nem utolsósorban köszönettel tartozom a szakmai stábomnak, amely szintén nagyon fontos tagja a közösségünknek. Velünk együtt voltak jóban és rosszban egyaránt, olyan csapat dolgozik mellettem, amelyben maximálisan megbízhatok. A játékosok a bizalmat meghálálják és viszonozzák a pályán, a szurkolók pedig a lelátón. Így kerek a történet.

  •   
25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
BozicwileyGézukalddjabbarfelesege Recent comment authors
ldd
Olvasó

Régen dícsértem már rendszert.
A politikai sajnos fáj…
Stole szerepe a politika vagy/és saját gazdasági szerepe szempontjából valóban megosztó…

Amit a magyar férfi kosárlabda válogatottal tett …
Arról csak a legnagyobb elismeréssel tudok véleményt formálni.
Gratulálok!

jabbarfelesege
Olvasó

92 óta már megszokhattátok volna cucikák, hogy lehet lent is, fent is, csak ti mindig lent vagytok. Imádjátok ezt a pózt, de azért elmesélhetnétek már végre, hogy az milyen.

ldd
Olvasó

ezt már egyszer írtad, akkor sem értettem.
kifejtenéd ? nem kívánok tippeket adni …

Magdi anyus
Olvasó

Sztojcikám, te magad vagy a legnagyobb cucika. 😂😂😂😂
Egyem a szívedet! ❤️

Hubie Brown
Olvasó

Ki az osztrákok két legjobb játékosa?

Magdi anyus
Olvasó

Talán Klepeisz meg Mahalbasic. Vagy Schreiner meg Mahalbasic. Vagy ki tudja. Poeltl lenne az egyik alapvetően, de hát ugye ő az NBA miatt nem tud jönni.

Downtown
Vendég
Downtown

En azt is csodalom, hogy lehet kommentelni! 😂

Na, akkor Stojan nyilatkozott, valaszolt, nevetett, megjatszott, sejtetett….haladjunk tovabb…mkosz dontse el mit óhajt, aztan legyen vege ennek a szappanoperának!

Nem kell az ilyen keverés a kosarvalogatott korul! A Fiuk nem erdemlik meg!
Akinek ilyen kell, nézze meg az Esmeraldát, vagy a Vad Angyalt,kelloen fordulatos volt mindketto….

Hajra Magyarok!

Leklibajsza
Olvasó

Tényleg csak mert érdekel, miért lenne rossz ha maradna szövetségi kapitány?

antikosar
Vendég
antikosar

Azért

Boban
Olvasó

Micsoda alákérdezős interjú. Mint a kommunizmusban. Így tovább szerkesztő urak! 🙂

derryl
Olvasó

Nem ide tartozik, a mesemondó bácsival nem foglalkozom!

De! Rohadtul felháborodtam, amit a FIBA csinált a többszörös final four résztvevő soproni csajokkal! Alapból kivágta őket a kupából, mert a vírus miatt nem voltak hajlandók lejátszani az olasz meccsüket! Teljesen igazat adok a soproniaknak! Vízipólóban, a LEN simán elhalasztotta az olasz csapatok meccseit, büntetés, kizárás nélkül! Elmehet ez a büdös FIBA a francba, évek óta csak a szart keveri, csak a saját vélt, valós tekintélyük a lényeg, a többire tojnak! Bocsi, de ez kikívánkozott belőlem!

JR.Benitez
Olvasó

Ezt nagyon adom. Közben az Inter meccse zárt kapus volt, olasz bajnokik maradtak el fociban. Mondjuk egy ruszki milliárdos kosárlabda csapatával ezt tutira nem merik megcsinálni….

derryl
Olvasó

Sajna itt látszik, hol vagyunk Európa kosár térképén! Talán még valahol kanyarodunk a fasorba!

Gézuka
Olvasó

az másnap véletlen elhalálozna 🙂

ldd
Olvasó

Szerintem, nem jól látod.
Felajánlották a ljujanai helyszínt. A Sopron azt sem (!) fogadta el.
Ez a probléma.

A többi verziót csak esetleg később…

wiley
Olvasó

A Riga sem fogadta el. Ők is 20:0-val kikaptak.

Bozic
Olvasó

Igen, felajanlottak. Csak eppen ott is az olasz csapat jatekosaival kuzdottek volna meg a soproni csajok.

ldd
Olvasó

Osztom azt a véleményt, hogy a strory túl van spilázva…
Lásd: az egri pólósok röhörnek rajtunk, miközben “okos anyuka” felnyomta a lányát és csoportját, akik szopnap mint a torkos borz…

magyarul: Sopron – Ljubjanában lejátsza mérkőzését, mindenki boldog, esetleg valaki vagy influenzás vagy nem … (!) bekap 3x 1000 c Vitamint és megy tovább …

antikosar
Vendég
antikosar

Holnap mutassa meg a Kaposvárral.cucika kedves

Picisus
Olvasó

“erőfitoktatás”??? Az mi? Valami új módszertani elem?

Vadkakas
Olvasó

Ivko tud (és akar is és jól is tud) provokálni ami sok esetben ( néha jogosan) fájhat embereknek, de a győzelem az győzelem. Valamit nagyon tud és szerintem ezt nekünk, kis kosárlabda nemzetnek ki kell használni.

Hará DEAC! Hajrá magyar kosárlabda!

Rouge
Olvasó

Stojan tudatosan provokál és tudatosan konfrontálódik a cucikákkal, vagyis szinte mindenkivel…
céltáblaként tolja magát a csapat elé,
felfogja a golyókat…
ezzel leveszi a terhet a játékosokról,
akik így nyomás nélkül,
felszabadultan tudnak játszani.

GRATULA a két győzelemért,
olyan egylabdás meccseket nyertünk,
amiket anno rendszerint elbuktunk.

JR.Benitez
Olvasó

Volt vele kb 15 éve egy interjú. Ott azt mondta az élteti ha szidják. Béres Timi meg ott röhögött vele. Akkor viccnek hittem. De ha most jobban belegondolunk….

derryl
Olvasó

Szépen egymásra találtak!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés