Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Szeretnénk még egy lépést előre tenni”

Szervezett kosárlabdát ígér Topics, a DEAC új vezetőedzője.:

:

A hétfői napon a DEAC kosárlabdacsapata bejelentette új vezetőedzőjét, Milenko Topicsot. A szakember legutóbb a  Crvena Zvezda edzői stábját erősítette, de a jelenleg Kaposváron dolgozó Nikola Lazics segédjeként egy szezont már eltöltött a Magyar Bajnokságban. A tréner a debreceniek honlapjának nyilatkozott.

– Néhány évvel ezelőtt dolgoztam Szegeden, mint segédedző, úgyhogy nem teljesen ismeretlen számomra az NB I. A magyar kosárlabda hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, a magyar játékosok és a bajnokságba érkező külföldiek játéktudása is sokat lépett előre. Véleményem szerint a magyar egyre közelebb kerül a top bajnokságokhoz, jelenleg Európa középmezőnyének elejéhez tartozik.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes 52 éves szakember a Jugoszláv válogatott mellett olyan sztárcsapatokban tanulhatta a sportág alapjait, mint a Crvena Zvezda, a Buducnost Podgorica, a Montepaschi Siena vagy az Olimpia Milano. Elmondása szerint nagy hatással voltak rá korábbi edzői, ám hiába híve a régi iskolának, edzőként igyekszik ezt vegyíteni a modern kosárlabdával.

– Én a szervezett játék híve vagyok, az edzőim eszerint a felfogás szerint tanítottak minket kosárlabdázni. Természetesen tudom, hogy változnak az idők, és a kosárlabda már nem ugyanaz, mint amikor én is játszottam, úgyhogy igyekszem megtalálni az egyensúlyt a régi és az új között, és nem feltétlenül szeretnék mindenkit megváltoztatni a játékfilozófiám miatt – árulta el a sportágról alkotott filozófiáját a Kovács Adriánt váltó tréner.

Milenko Topics jelenleg nem tartózkodik Debrecenben, de folyamatosan tartja a kapcsolatot a klubbal, és igyekszik minél előbb kialakítani a jövőévi keretet. Az újdonsült vezetőedző elismerően beszélt a Debreceni Egyetem mögöttünk álló történelmi szezonjáról, melyet a következő idényben akár túl is szárnyalna.

– A lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb csapatot szeretnénk összerakni, a kosárlabdatudás mellett nagyon fontos, hogy az újonnan érkező játékosok egészségesek, valamint lojálisak és elkötelezettek legyenek a klubhoz. Azt gondolom, hogy az elmúlt szezonban nagyon szép eredményeket ért el a DEAC, ezt a következő idényben is szeretnénk megismételni, és ha lehetőségünk adódik rá, akkor szeretnénk még egy lépést előre tenni. Ehhez azonban rengeteget kell dolgoznunk, és végig egységesnek kell maradnunk – zárta szavait Topics.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés