Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Szerencsés helyzetben vagyok, mert a játékosaim többsége az egész nyarat itt töltötte a csarnokban”

Simándi Árpád energiával tele várja a következő szezont.:

:

A Szeged szerdán délután fizikai felmérőkkel megkezdte a munkát a 2022–23-as szezonra. Az első foglalkozáson a magyar játékosok voltak jelen, így ismét az újszegedi sportcsarnokban edzett Kovács Ádám, aki visszatért a Szedeákhoz. A főszerepben Pelyhe Árpád erőnléti edző által vezényelt feladatok voltak, de a foglalkozás végén már a labda is előkerült.

– Tele vagyok energiával, maximálisan készen állok arra, hogy erre a szezonra is jó állapotba kerüljünk – kezdte csapatunk vezetőedzője, Simándi Árpád, majd így folytatta: – Szerencsés helyzetben vagyok, mert a játékosaim nagy többsége az egész nyarat itt töltötte a csarnokban. Pelyhe Árpád erőnléti edző heti három edzést tartott, a nyaralásokat leszámítva ezt teljesítették is a fiúk, így mindenki jó állapotban van. A szezon lefújásakor az volt az elsődleges célunk, hogy próbáljuk meg egyben tartani a magyar magot. Keller Iván úgy döntött, máshol folytatja a játékot, az ő helyére próbáltunk hozni egy olyan kosarast, aki beleiillik a csapatunkba, azt gondolom, ez Kovács Ádámra igaz is. Jó társaság alakult ki, kedvelik egymást a játékosok, ez mindennél többet ér. Milic Starovlah szerződése kéthetes próbajáték után válhat véglegessé, ő egy nagyon jó fizikális adottságokkal rendelkező játékos, akinek jó dobókézsége van. Picit kevesebbet játszott az elmúlt szezonjában, négy felkészülési meccsünkön részt vesz, így lesz elég időnk felmérni, illik-e a szerkezetünkbe.

Az idei szezonban nem rendeznek középszakaszt, így az alapszakaszbeli 26 mérkőzés dönt majd arról, milyen célokért folytathatják az A csoport résztvevői.

Lesz olyan, aki örül, és lesz olyan, aki kevésbé örül majd annak, hogy nem lesz középszakasz. Nagyon fontos lesz, hogy kihasználjuk majd a hazai pálya előnyét, hiszen a tavalyi évben már szép számú közönséünk volt, remélem, idén is ki tudjuk majd őket szolgálni

– tette hozzá a vezetőedző.

Ami a felkészülési meccseket illeti, először a szeptember elsején és másodikán, Pécsett esedékes PVSK kupán lépnek pályára a szegediek. Szeptember 7-én a DEAC vendégei lesznek, majd két nappal később, szeptember 9-én jön az első hazai gyakorlómeccs a Temesvár ellen. Szeptember 13-án ismét otthon tesztelnek, amikor is a Paks lesz az ellenfelük, majd szeptember 16-17-én a paksi helyszínű Morgen Ferdinánd Emléktornán játszanak, ahol az elődöntőben a Kaposvárral játszanak, a másnap pedig jön a helyosztó az ASE-Brno meccs győztesével vagy vesztesével. Szeptember 21-én a Debrecent fogadják, míg szeptember 24-én a Kecskemét ellen lehet a főpróba.

Forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Feffo-ZTE Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

Szerintem nagyon is rendjén való, hogy nem lehet, sőt TILOS csak össze-vissza kommentelgetni a MAGYAR nemzeti válogatottat érintő hírekről: – mi ez, egy kirakatcsapat, hogy mindenki belepofázzon?!? – nem, ez egy összetartó család, amelyet vezet a családfő, a Generalissimo, aki összezár a külvilág elől is, hogy a rendet fenntartsa. Ha mégis lehet kommentelni máshol, megteszem: – örvendetes, hogy Ivkovics kapitány úr, a magyar kosárlabda pápája újabb 3 évig vezeti falkáját, meg valószínűleg az elnökséget, a bírói kart, a kaposvári kosárlabdát, a kecskemétit (annak akadémiáját), esetleg a pécsieknek is ad hasznos tanácsokat – kibontakoztathatja tudását – a Generalissimo mindenhol tud, ahol… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés