Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Szerbia is kipipálva, veretlenül csoportgyőztes az U18-as női válogatott

A harmadik is sima lett.:

:

Veretlen U18-as női válogatottunkra az 1-1-es mérleggel álló szerb csapat várt a korosztályos Európa-bajnokság harmadik, egyben utolsó csoportmérkőzésén. A mieink Fehéroroszországot 97-61-re, az oroszokat pedig 76-34-re verték, míg déli szomszédaink Oroszországtól 74-50-es vereséget szenvedtek, a fehéroroszokat azonban legyőzték 91-66-ra – nem volt túlzás tehát azt állítani, hogy a magyarok számítottak a mérkőzés esélyesének.

Szerb kosárral indult a derbi, de egy Angyal – Kiss összjátékkal máris nálunk volt az előny. Az első percek ismerkedéssel teltek, ezúttal az eddig megszokotthoz képest lassabban kezdtek a magyar lányok (5-8). Több helyzetet is ziccerig játszottak ki Dombaiék, de sokat hibáztak – mindössze 4/15-tel kezdtek mezőnyből, 5 eladott labdát is vétve. A teljesen üres helyzetek is kimaradtak, olykor, nem a várakozásoknak megfelelően alakult a nyitónegyed (11-13).

A folytatásban is sorra puskáztuk el a dobásokat, 4/22-re módosult már mezőnymutatónk – a szerbek sem találtak sokat, de így is vezettek (11-15). Dombai és Angyal dupláival egyenlítettünk, majd Kiss kosarával már az előny is nálunk volt, úgy festett, kezdünk kijönni a hosszú hullámvölgyből (18-17). Büntetőkkel sikerült némileg távolabb kerülnünk a jól küzdő Szerbiától, majd Varga Alíz szép tempót szórt, Wentzel Nóra pedig eredményesen tört be, el is léptünk hét ponttal a nagyszünethez közeledve (26-19). Időt kért ellenfelünk, de úgy tűnt, ez inkább a mieinknek tett jót, tíz fölé tornáztuk a differenciát – Boros Berta, Varga és Wentzel kapta el leginkább a fonalat. 18-17-et követően egy 20-4-es etapot futottak a félidő végére belelendülő lányok, így 38-21-es vezetéssel mehettek a felek pihenőre – sikerült 8 ponton tartanunk a második játékrészben a szerb válogatottat.

Kiss és Dombai jóvoltából egy 7-0-s futással kezdtük a harmadik felvonást is, egyértelműen feljavult a lányok játéka. A szerbek is be-betalálgattak, de ez csak arra volt elég, hogy húsz pont környékén tudják tartani hátrányukat – nem bírtak a Dombai – Kiss duóval, de ezzel nem voltak egyedül a mezőnyben (47-28). A játékrész nagyjából kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem igazán kerekedett a másik fölé ebben a tíz percben – persze a magyaroknak nem is volt erre szükségük, hiszen kézben tartották az összecsapást. 55-37-tel fordulhattunk a záró etapra, kis érdekesség, hogy mindkét gárda 1/9-cel triplázott ekkor.

A negyedik negyed – hasonlóan a korábbi meccsekhez – itt is a cserékről és az eredmény megtartásáról szólt, kosárra kosár volt a válasz jobbára. Dombai már húsz pont fölött járt, a másik oldalon leginkább Mitrovic villogott – Völgyi Péter együttese pedig szépen tartotta előnyét, és megőrizte veretlenségét a tornán.

Női U18-as válogatottunk tehát 3-0-s mérleggel nyerte meg a szarajevói Európa-bajnokság B csoportját, és szerdán 18:30-tól Belgium ellen játszik a legjobb nyolcba való kerülésért – írta a hunbasket.hu.

Magyarország – Szerbia 71 – 54 (11-13, 27-8, 17-16, 16-17)

Női U18-as Európa-bajnokság, Bosznia-Hercegovina, B csoport, 3. forduló

Magyarország: Angyal 4, Wentzel 10, Dombai 21/3, Varga 6, Kiss 12. Csere: Mányoky 4, Boros B. 2, Keita 4, Budácsik 2, Horváth -, Boros J. 6.

Szerbia: Deurics 9, Szmailbegovics -, Stefanovics 5, Corto 2, Mitrovics 17. Csere: Muzevics 5/3, Zarics 2, Desics -, Jovanovics 4, Risztics -, Nedeljkov 10, Radojcsin -.

fotó: fiba.com

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941Ugyisminyerunkldd Recent comment authors
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR1941

Gratulálok Lányok!Nagyon szép teljesitmény!

Ugyisminyerunk
Olvasó

Bravó lányok! Csak így tovább!

ldd
Olvasó

Gratula lányok!
Ne ilyedjetek meg a lehetőségtől mint a “felnőttek !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés