Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Szerb U19-es bajnok, Eb-aranyérmes edzővel erősített a Rátgéber Akadémia

“Soha életemben nem találkoztam még ilyen fantasztikus körülményekkel.”:

:

A következő szezonban már új edző, a szerb Bojan Salatic vezeti a Rátgéber Akadémia kadett fiú csapatát – írja az egyesület honlapja. A 39 éves, hazája korosztályos válogatottjai mellett évek óta asszisztens edzőként dolgozó, 2018-ban az U18-asokkal Európa-bajnokságot nyert, a Partizan Beograd U19-es gárdájával aranyérmes kiváló tréner két évre írt alá.

Új edzőkollégát mutatott be az Akadémia szakmai stábjának Rátgéber László. A kadett fiúkkal három éven át nagyon sikeresen dolgozó, 2019-ben arany-, 2021-ben ezüstérmet szerző Branislav Jemc búcsúzik, a helyére pedig honfitársa, Bojan Salatic érkezik.

Mint írják, az akadémián mindig azon dolgoznak, hogy folyamatosan emeljék a szakmai munka színvonalát. Miután kiderült, hogy Branislav Jemc távozik, a pótlására a legjobb megoldást keresték – s ebben nagy segítségükre volt az új szakmai igazgató-helyettes, Nenad Trunic.

– Az volt az egyik első feladatom az Akadémián, hogy megtaláljam a távozó Jemc megfelelő utódját. Azt a Bojan Salaticot ajánlottam Rátgéber Lászlónak, akit régóta, mintegy tizenöt éve ismerek, többször is dolgoztam vele, így tisztában vagyok a kvalitásaival. Nagy tapasztalattal rendelkezik, évekig a Partizan Beograd utánpótlásában edzősködött, ahol végigjárta a ranglétrát, valamint több szerb korosztályos válogatottnál is dolgozott asszisztens edzőként, részt vett Európa- és világbajnokságokon. A legjobb eredményt 2018-ban érték el az U18-as csapattal, amikor Rigában megnyerték az Európa-bajnokságot! Nagyon felkészült szakember, aki mindig keményen dolgozik – fogalmazott Nenad Trunic.

A 39 éves Bojan Salatic már el is kezdett dolgozni az akadémián, a napokban egyéni képzéseket és csapatedzéseket is tart. Láthatóan nagy elánnal vetette bele magát a munkába, precíz, minden apró mozzanatra odafigyel és rögtön javítja a hibákat.

– Jártam már sok helyen a világban, de megmondom őszintén, soha életemben nem találkoztam még ilyen fantasztikus körülményekkel, lehetőségekkel, amilyenek itt, a Rátgéber Akadémián fogadtak! – mondta Bojan Salatic. – Nagy örömmel mondtam igent a közös munkára. Kiváló kollégákkal dolgozhatok együtt kifogástalan feltételek mellett, úgyhogy számomra is óriási kihívást jelent ez a feladat, mert ez az akadémia nagyon magas szakmai szintet képvisel!

Bojan Salatic legutóbb asszisztens edzőként a szerb U19-es fiú válogatott mellett dolgozott, amellyel 2019-ben részt vett a görögországi világbajnokságon. Egy évvel korábban az U18-asokkal Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Lettországban – 2010 óta gyakorlatilag folyamatosan foglalkoztatja a szerb szövetség. Több klubsikernek is részese volt már, a hatalmas tradíciókkal rendelkező Partizan Beogradnál a 2015/2016-os szezonban vezetőedzőként bajnoki címre vezette az U19-es csapatot, két évvel korábban pedig az U17-esekkel ezüstérmes lett! Letette már a névjegyét a felnőtt mezőnyben is, dolgozott Kazahsztánban, Líbiában és Grúziában – a kazah BC Barsy Atyrau csapatát a Balti Liga playoffjába vezette, továbbá a bajnokságban és a kupában is második helyen végzett.

Fotó és forrás: ratgeberakademia.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés