Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Szerb szakember lesz a Szolnoki Olajbányász edzője

Legutóbb Japánban dolgozott.:

:

Miodrag Rajkovics személyében a 2023/24-es szezonra kinevezte új vezetőedzőjét a Szolnoki Olajbányász – jelentette be a klub menedzsmentje.

A szerb szakember pályafutását hazája utánpótlás válogatottjainál kezdte, illetve szerb és montenegrói bajnokságokban résztvevő csapatoknál dolgozott. Másodedzőként szerepelt szerb bajnoki és ABA liga döntőben.

Vezetőedzői szerepkörben legnagyobb sikereit Lengyelországban érte el a PGE Turow Zgorzelec csapatával, ahol három egymást követő évben dolgozott.

Volt lengyel kupadöntős, mindhárom évében bajnoki döntőt vívott, amit egyszer meg is nyert a csapata. A nemzetközi porondon is szerepelt csapatával, játszottak a VTB ligában, Eurocup-ban és amikor feljutottak a csúcsra indulhattak az Euroligában is.

Az utóbbi években Japánban, a Yamagata Wyverns csapatánál volt felelős a szakmai munkáért.

Profi mentalitása és szakmai felkészültsége alapján esett rá a választás. A szezonban az új edző feladata lesz a fiatal játékosok fejlesztése és egy olyan csapat kialakítása, amely fel tudja venni a versenyt a többi csapattal szemben az érmekért vívott harcban – írja a klub honlapja.

Miodrag Rajkovic: „Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy az Olajbányász családjának részévé válhattam. Nagyon büszke vagyok rá, ez egy új fejezet a karrieremben, és őszintén hiszem, hogy ez mindannyiunk számára sikeres lesz. Hallottam, hogy itt egy fantasztikus szurkolótábor van, bízom benne, hogy együtt majd szép eredményeket fogunk elérni.”

53 hozzászólás

53
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
40 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
RózsabimbóParus majorMendezYoWassupFamRouge Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

A vak is azt mondta, majd meglátjuk…

zterulez
Olvasó

Minden edző olyan erős padon ül, amilyet a játékosai ácsolnak neki. Remélem gazdagodik a magyar kosárlabdázás általa (is).

Incicica
Olvasó

Mi lesz Szaszával?

ChampWest?
Olvasó

Másodedző, esszéírás, stb stb

Milo
Olvasó

Nem marad a csapatnál.

Mendez
Olvasó

HR asszisztens lesz, hétfőre szabadságot kér a dolgozóknak.
🙂

Mendez
Olvasó

🙂

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Szerbiában (Délvidéken) születtem, ifi kosárlabdázó voltam, mikor a szülővárosi, nagybecskereki csapatunk 1956-ban megnyerte a jugoszláv bajnokságot a Crvena Zvezda előtt. Utána Horvátországba kerültem, majd mostanság huzamos ideje Magyarországon élek. Nos, mindent összevetve, azt gondolom, nem kell elájulni a külföldi edzőkért, ideje lenne magyar edzőket is a mélyvízbe dobni, megállhatják ők is a megmérettetést az idegenekkel szemben. Itt van például Szolnokon a Szarvas Gábor. Neki adtam volna az elsőbbséget. Ezen kívül, úgy gondolom le kell már szoknunk, hogy tiszta légiós bajnokságot csinálunk a magyarból, szerintem max 2 légiós lenne oké. Miért kell ezt a sportágat “elcseszni”, nem is értem. Bizonyára már… Olvass tovább »

Pojaca
Olvasó

Akkor Ön szerény számításaim szerint kb. 83 éves lehet jelenleg és én higgyem el, hogy ilyen idősen a szabadidejében Ön a bb1 fórumát olvassa és arra véleményt nyilvánít?

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Pojaca,
Öreg az öregapád, nem én.
Még csak 82-ben járok, még van 18 évem a 100-ig.
A maratoni távot lefutom 3 és fél óra alatt, például. Egész életem a sportról szólt, kosárlabda és ultrafutás. Különben vegyészmérnök vagyok, az irodai munka mellett kellett is nekem a fizikai aktivitás. Csúcsteljesítmény: egy idényben a legjobb 50 közé soroltak 100 km távon Európában.
Régóta böngészem a BB1-et, kaposváriként sokat kommenteltem a csapatomnak, főleg kritikai észrevételekkel.
Mi a baj, hogy kommentelek?
A nick-nevemet onnan vettem, mert jól ment nekem a hórog-dobás, a Jabbar féle sky-hook.

Pojaca
Olvasó

Jól van Öreg ne izgasd fel magad, nehogy megártson, mindent nem kell elmesélni, hagyj egy kis mondanivalót az unokáknak is!

KPSVRKK
Olvasó

Ne legyél má’ bugris

HajraKapos
Olvasó

Nem hiszem, hogy bárkit is bántott volna azzal (Kareem), hogy elmondta a véleményét. Régen rossz, ha már egy hozzászólás miatt, ilyen szintű tiszteletlenséggel kell szembesülni, mint amit te is csinálsz (és itt most nem a korára gondolok, hanem magára az emberre).

Pojaca
Olvasó

Na akkor halló, álljunk meg egy szóra!!!
Tiszteletlen ő volt először velem, a második hozzászólása első mondatában!
Más család tagjait a szájára ne vegyen senki, kortól függetlenül halló! Telibe szarom ezek után hogy hány éves, részemről tisztelet nincs ilyen mondat után! Gondold csak át, hiába földid!

KPSVRKK
Olvasó

Te szólítottad meg őt, te nagyon hülye.
Kétségbe vontad hogy igazat ír a koráról.
Kurvaanyázós fórumon megsértődsz ezek után hogy öreg az öredapád?
Miért fiatal?

Pojaca
Olvasó

Jól van somogyi ? arrafelé inkább koncentráljatok a kosárlabdára, mert jövőre mentek a Pvsk után a piros csoportba amilyen szarok vagytok évek óta! Vakon vagy te is hülyegyerek!!!!

Mendez
Olvasó

Mondod ezt te kretén mordori akiket a zöldasztalnál kellett megmenteni a másodosztálytól.
Undortó egy brigád vagytok a heraklith nevű kártevővel karöltve, kurva nagy pofátok lett hirtelen, hogy nem az alsóházban fejeztetek be egy idényt.

KPSVRKK
Olvasó

Sajnos a csapatom teljesítményére semmenyi hatással sem bírok, ahogy te sem. Ennek ráadásul semmi köze ahhoz hogy tahó állat módjára viselkedsz.

YoWassupFam
Olvasó

Csókolom, XXI.sz-ben vagyunk ahol a kosárlabda teljesen más szinten van minden elemében. Ami akkor megállta a helyét ma már nem. Lehet itt 2 légiósozni cserébe jó kis csoki kupa lesz a bajnokságból ami rengeteg gyereknél/embernél visszataszító lenne… Kendrick Perry-k helyett lehetne nézni a balfasz Takácsokat (fvár) cserébe TAO-n kívül tényleg nem lenne más pénz benne… nem kevés energiába, pénzbe került felhozni a magyar kosárlabdát a térképre. Kösz de nincs kedv újra csinálni csak mert pár agyhalott boomer nem hajlandó haladni a korral. Puszi pá

KPSVRKK
Olvasó

Én is azt gondolom a bajnokságról amit írtál.
De az agyhalott boomer szöveg az minek?
Nem lehet, hogy nem gondolta így végig a képletet és azt mondja ok igazatok van?
Ezt a telibeszarom mennyi idős, meg agyhalott dumát válogatás nélkül nyomni egy 82 éves palinak, miért?
Ettől keményedik?

YoWassupFam
Olvasó

Azért mert pont az ilyen nagy múlt romantikázos boomerek miatt tartunk ott ahol….

Parus major
Olvasó

Köszönjük, hogy hozzászólásával emelte a BB1 alacsony színvonalát. Kívánom hogy sokáig kommenteljen még. Van igazság abban, amit ír, de szerintem Szarvas nem való edzőnek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Magasabb polcról érkezik, komoly referenciával. Remélem, hogy a keret is “méltó” lesz mellé.

Csippa
Olvasó

Mondjuk a sablon szöveget mindig leírják, etetni a szurkolókat, fejleszteni a fiatalokat, de legyen érem is ?? ettől még egyébként lehet eredményes, meglátjuk..

Marillion
Olvasó

Délszláv szakember…ez már 50% garancia a szezonra, a 100% másik hányada meg azon múlik hogy kapjon egy olyan játékoskeretet akikkel tud is dolgozni! Én minden jót kívánok Szolnokra is…

fanaticfantastic
Olvasó

Köszönjük!

ChampWest?
Olvasó

az olajban mindig sok a pénz, tudta ezt dzsoki új ing is.
Sok sikert a szezonra.

Heindrich
Olvasó

4 jó légióssal mindenkit megb?szunk! Csak az OLAJ!!! ?⚫

ldd
Olvasó

Mi a kombó…esetleg, én is ihatnék?

SárgaPárna
Olvasó

Ez egy pinabohóc!
Bár a nyolc vele is meglesz!

WSreborn
Olvasó

Maximum a szó második feléről lehet fogalmad.
Te is az a fajta ember vagy akinek van 5 tehene a szomszédjának 1 de akkor boldog ha a szomszéd 1 tehene is megdöglik.
Felétek ez nem ritka, szegény rómaiak hiába próbàlkoztak a cifra latin nevekkel mégis rosszindulatú parasztok maradtatok.

Rougenoil
Olvasó

Titeket pedig módszeresen ejtettek teherbe jóreményű oszmán barátaink török és délszláv nyelveket
beszélő szpáhiai, így teljesen érthető és logikus is, hogy miért vagytok ekkora parasztok…

Basketballfan1985
Olvasó

Nekem úgy tűnik, hogy sokkal nagyobb parasztok vagytok mint a szolnokiak, mondom ezt nyugatiként

Kasib Powell
Olvasó

Mennyire nyugati?

Kasib Powell
Olvasó

Te is penge vagy történelemből….. Lankás vidéketeken többek között: 1241-42-ben a mongolok, gyakorlatilag az egész 16-17. században a törökök, 1849-ben az oroszok és a Habsburg hadak, 1919-ben románok…., 44-45-ben a szovjetek és a komplett déli front parádézott végig. Nálunk több Római császár tette tiszteletét Claudiustól kezdve, és a katonacsászárok között akadt olyan is, aki Savariában látta meg a napvilágot. Felétek mindenféle vándornépek mendegéltek, és tűntek el a történelem süllyesztőjében. Nálunk a 8. században frank őrgrófság alakult, és többek között Nagy Károly is tiszteletét tette a későbbi Vas Vármegye területén, felétek legfeljebb az avar horkák parádéztak kumisztejtől részegen. Hozzánk közelebb van… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Nem reagálnék erre a felesleges uszításra, de csak a tények kedvéért: “Hozzánk közelebb van Bécs, mint hozzátok Pest” Szombathely-Bécs:136km 1óra 49perc Szolnok-Budapest: 100km 1óra Csak hogy a cikkre is reagáljak: Jó pedigréjű edzőnek, jó választásnak tűnik, aztán persze majd meglátjuk, meg azt is, hogy miből tud főzni. Mindenesetre, ha nagyon nem lenne pénz nálunk, ahogy néhányan itt predesztinálták, akkor nem hoztunk volna Japánból edzőt, még akkor is, ha másodosztály. (Rosco Allen is japán2, mégsem tudja senki hazahozni, akkora a pénzügyi különbség, de nyilván ez egy edzőnél kevesebb) Egy lengyel csapatot bajnoki címre vezetni sosem egyszerű, az Euroligában 1-9-et mentek, többnyire… Olvass tovább »

Basketballfan1985
Olvasó

Akkor azt kell mondjam, hogy a történelmi eszmefuttatásod alapján nektek sokkal több szégyellnivalótok van, mert ezek szerint ti eléggé erősen visszafejlődtetek, míg az általad lenézett földrajzi terület felfelé fejlődtek.

WSreborn
Olvasó

Javaslom, hogy mielőtt legközelebb bohócot csinálsz magadból legalább egy útvonaltervezőt nézz meg.
Egyébként sem releváns a Bécs-Szombathely párosítás, inkább a Róma-Szombathely távot írd meg.
Inkább 100x Petőfi Rónája, mint 1x Claudius Rómája.

Kasib Powell
Olvasó

Kis barátom, Kópházán élek, így ez méretes kapufa….

Kasib Powell
Olvasó

Szíved joga…. elő a kecskedudával és a tárogatóval, lesz még így se- de lehetőleg ne állj be a feldobott kő alá, mert a fejedre esik és megszédülsz.

fanaticfantastic
Olvasó

Ezeket ,gondolom fejből mondtad fel…:D Mindegy is,hogy másoltad-e vagy nem. A szokásos lenéző,kioktató stílusotoktól nagy vonalakban elege van a legtöbb kommentelőnek. Kit érdekel,hogy kihez,hány kilóméter Bécs vagy Budapest. Magyar emberek vagyunk mind. Jó te nyugati magyar vagy,aki ,akik értékesebb emberek,szimplán lakhely miatt. Ahogy érzed. Ahogyan érzik a nagyarcú kollégáid. Ássátok csak tovább az ellenszenv,már amúgy is igen mély árkát. Személy szerint ,én felajánlom,hogy szürcsölgess a kumisztejemből,szaporán!

Kasib Powell
Olvasó

“Felétek ez nem ritka, szegény rómaiak hiába próbálkoztak a cifra latin nevekkel mégis rosszindulatú parasztok maradtatok.” Egész egyszerűen egy kávészünet alatt kissé felesleges vehemenciával válaszoltam a fenti provokációra, nyugodtan fogd fel stílusgyakorlatként az írásomat, és akár hiszed akár nem, nem volt szükségem Wikipédiára sem az egyszerű, és önmagában semmitmondó adatok felsorolásához. Evidens, hogy egy normális értékrendű ember nem gondolja magát felsőbbrendűnek egy 10 milliós ország más, pár száz kilométerrel keletebbre élő tagjainál, főleg nem a földrajzi elhelyezkedés miatt. Sajnos így működünk, még egy városon vagy megyén belül is képesek vagyunk a megosztottságra, Körmendről könnyű szidni Szombathelyt, Vasból Zalát, Dunántúlról Tiszántúlt… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Te legalább mint Körmend szúrkoló megemlítetted azt a tepsiszájú Motorost meg a hasonmását Sárgapárnát! A többi gondolatoddal nem foglalkozom nekem már ez is elég visszaigazolás!

Rouge
Olvasó

Figyelj kiscsávó,
Szolnokot lenézheted- szíved joga.
A szolnokiakat utálhatod- ez is a szíved joga.

Lenézheted a “lankás vidék” városait és az ott élőket úgy en bloc,
de ezzel el is árulod magad, hogy mennyire sötét vagy.

Jártál már Debrecenben vagy még inkább Szegeden?

Ez utóbbi Trianon előtt az ország második legnagyobb városa volt, kiemelkedő történelmi és kulturális értékekkel.

Most nincs kedvem felsorolni azt,
hogy pl. Szeged mennyivel több tudóst, költőt, államférfit adott ennek az országnak
mint Szombathely…
Szentgyörgyi Alberttől kezdve Juhász Gyulán át Móra Ferencig.

Össze se lehet hasonlítani a két várost
semmilyen szempontból
(és most akkor Kópházáról ne is beszéljünk).

Claudius-szal és a katonacsászárokkal pedig kitörölheted a segged.

fanaticfantastic
Olvasó

Nem ez! Ő!

milanka487
Olvasó

Nem tudom de hogyha Japánba dolgozott biztos nem lehetett olcsó… lehet kevesebb a budzse de az is biztos hogy nem annyira mint amennyire egyesek mondják mert akkor akár az edzőn is tudtunk volna spórolni!

Milivoj
Olvasó

Nem volt az…, egy ilyen edző bére megegyezik egy top légióséval, egyébként a Mega Vizuránál is volt vezető edző, az utóbbi 6 évben Japánban dolgozott

milanka487
Olvasó

Ezért mondom, annyira fixen nincs kevés pénz mint egyesek mondják!
Van egy Top4-es magyar magunk 4-5 jó légióssal bármi lehet én azt mondom!

Milivoj
Olvasó

4 légiós lesz, az elsőt hamarosan be is jelentjük

milanka487
Olvasó

Maradó?

Milivoj
Olvasó

Nem Gavin és nem Barnes

WSreborn
Olvasó

Ez jó, nekem tetszik, leginkább a fiatalok komoly fejlesztésében várok tőle eredményt. Hosszú távon kellene építkezni pár év alatt össze lehetne hozni egy új élcsapatot

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Rosszul írták, nem érmekért vívott harc, hanem a kiesés ellen. Persze csak vicc volt, már aki szerint. Üdv itt és sok sikert!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés