Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szerb erőcsatárt igazolt a Szolnok

A Novi pazar együttesétől érkezik.:

:

A 26 éves, 203 centiméter magas, hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Nemanja Krsztics aláírta a 2019/2020-as bajnoki évadra érvényes szerződését, így ő is csatlakozhat hamarosan Dragan Alekszics csapatához.

Krsztics tavalyi idényt a Novi Pazar együttesénél töltötte, ahol 36 meccs alatt 18,4 pontos és 6 lepattanós átlagot tudhatott magáénak. Az előbbi mutatóval a szerb liga 4. legjobb pontszerzője lett. A remek éve után beválasztották a liga második legjobb ötösébe. Krsztics a Hemofarm Vrsac utánpótlás műhelyéből indulva bejárt több délszláv fellegvárat, 3 évet töltött a Mega Vizura együttesénél, játszott az Igokeában és a Mornar Bar-ban is.

A szolnokiak új légiósa kijárta az össze utánpótlás válogatott korosztályt, sőt, bemutatkozott már a felnőtt nemzeti csapatban is. 2013-ban, mindössze húsz esztendősen tagja volt a szlovéniai Európa-bajnokságon hetedik helyen végzett szerb válogatottnak.

A Szolnoki Olajbányász korábban már megállapodott a válogatott Kovács Péterrel és Juhos Leventével, Rudner Gáborral, a rutinos magasemberrel, Tóth Norberttel, illetve a légiósokkal, az irányító Kenneth Smith-szel, a center Demetris Moranttal, a bedobó Dakarai Tuckerrel és a hátvéd Andre Jonesszal. A kupagyőztes játékoskerete Csák Bencével, Samuel Taiwoval, Pallai Tamással, illetve Frank Áronnal teljes.

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
makelovenotwar69moldi56TarifaMarillionÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111 Recent comment authors
Tarifa
Olvasó

Azt írja valaki: “Örömteli hogy az Olaj megmarad Olajnak, és Nyerges távozásának látszólag nyoma sincs.”
Legyen igaza, de ne feledjük az idén választások lesznek.
Nyerges akkor is menedzselte az OLAJT amikor nem hátulról fújt a szél.
Bizakodjunk, hogy ez az év szerencsésebb és sikeresebb lesz mint a tavalyi befejezés.
A jövő egyik biztos záloga (kevesebb költségvetéssel is) a fiataljaink.
Az új vezetésnek a kommunikációja csak jobb lehet, és ez már nagy dolog. A fiatalokról alkotott szurkolói elvárások az edzővel szemben egyértelműek. Ha ezt megoldjuk és eredményesek is leszünk, akkor csak megveszem a bérletem.
Aleksics reméljük most bizonyítja, hogy érdemes volt újra alkalmazni.

Marillion
Olvasó

Végig olvasva a többieket…végre hogy rossz értelemben nem egymással foglalkozunk….Kell egy jó masszív erős Szolnok a bajnokságba ez az egész Magyar kosárlabdázás érdeke….Tiszta lappal tulajdonos váltás után is életben maradtatok,úgy néz ki nem is akárhogy….Igy már bajnok esélyes is….De azért Falcot se irjátok le máról holnapra….

nyolcmegnyolc
Olvasó

Senki nem írja le a Falcot, de azt engedd meg nekünk, hogy ne szeressük, azt amit képvisel. Indul nemzetköziben, mert elvárás, de nem érdekli. A két frontnak 3 légióssal akartak nekivágni, amikor innen majd kiesnek, és csak a bajnoks!g marad, akkor meg lesz 5 külföldi. Aki eddig indult a magyarok közül nemzetköziben, annak az fontos volt. Hol az Olaj, hol az Mte, hol az Alba jutott messzire. Itt meg nem fontos.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Ez Perl Zoli barom bb1…

royalka
Olvasó

Jó csapata lesz az Olajnak, ez kijelenthető. A károgóknak,akik azt vizionálták, hogy Szolnokon vége mindennek, nem lett igazuk.Remélem meg tudják szorítani a falcót.

Rouge
Vendég
Rouge

1. Minőségi légiósokat igazoltunk, ez a Krisztics (és Jones is) európai szinten is nagyon jó játékos… Jones Voját, Krisztics pedig Milót kell hogy pótolja… hát azért fel van adva a lecke rendesen…:) 2. A légiósok 1-5-ig megvannak: Smith-Jones-Tucker-Krisztics-Morant és 1-5-ig megvan a magyar cseresor is: Kovács(Frank)-Pallai-Rudner-Juhos(Taiwo)-Tóth. (Amennyiben nem lesz sérülés, akkor Frank és Taiwo valószínűleg csak marginális szerepet kap a rotációban.) Csereirányítónk viszont nincs, ezt Kovácsnak kell megoldania, Frank (még) súlytalan, Pallai pedig a posztja szerint hátvéd. Center poszton pedig meglátjuk, mire megy Morant… az biztos, hogy extra passzokat kell kapnia ettől a Speedy gyerektől… ha az irányítónk kidől, akkor… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Ez a sérülés szindróma még egyszer az életben ne jöjjön elő.Megkeserítette az életünket rendesen.Ennek volt köszönhető,hogy nem indulunk nemzetközi kupában,hiába nyertük meg a Magyar Kupát.Azt hiszem ha továbbra is így megy,nem lesz jelentősége a Magyar Kupának,kb.így is állnak majd hozzá a csapatok.

makelovenotwar69
Olvasó

“Csereirányítónk viszont nincs,ezt Kovácsnak kell megoldania”
Keresem a szmájlit…
Bírom K. Petit a mentalitása és csapatszelleme miatt, de ne akard hogy ő irányítson. Soha nem is csinálta, valószínűleg azért mert nem is tudná. Ő nagyon nem labdavezető vagy passzoló zsonglőr, az erősségére kell építeni, nem pedig bevinni a málnásba.
A többi OK.

Rouge
Vendég
Rouge

Tavaly nem volt igazi irányítónk, merthogy Rowsey sem volt az. Persze legtöbbször ő és VOJA irányított, de sokszor volt olyan, hogy Airrington vagy Kovács hozta fel a labdát. Aztán mikor Rowsey megpattant és VOJA lett az elsőszámú irányító, akkor (amikor VOJA pihent) ezt egyre többször láttuk. Egyébként a tavalyi csapatnak (még a sérülések előtt) ez az egy problémája volt, egy igazi irányító hiánya… emlékszem olyan momentumokra, hogy Milo hozta fel a labdát és ő mutatta be a figurát…:)… De érdekes módon voltak olyan meccsek még a szezon elején (mikor már összeálltunk), amikor ez az előnyünkre vált: egyszerre három-négy irányító a… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem Áron mindenÁron. Lehet, hogy most még kevés, de ha nem játszatjuk, az is marad.

AntonioAlexe
Olvasó

Talán jók leszünk…. Én egy kicsit tartok attól,ahogyan Smith-t kezelik egy páran. Messze nem Perry. És Morant sem egy Barro. Karácsonykor biztos lesz csere. Ha más nem, Alekszics – Poór Peti. Ő azért otthon van az amerikaiak kezelésében (Kelley, Hollins, Obie, Clark, stb). De persze Dragan felé töretlen a bizalom és az új fiúk felé is kell a türelem. Hajrá Olaj!

MemphisGrizzlies
Olvasó

Honnan tudod hogy ki milyen amikor még nem is láttad őket játszani? Annyira unalmas már hogy több mint 1 hónap van még de már egyes emberek a cserén gondolkodnak

RRichieG
Olvasó

Ez Szolnok.. Eddig legalább két meccsig kitartott a bizalom…

ldd
Olvasó

Ricsi baba,te most kivel vagy?

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Ricsifiú a romànokkal van… ?

Papparapappa
Olvasó

Ezt már nem először olvasom tőled. Pokesz angolul sem tud, hogyan kezeli az amerikaiakat? Mennyire vették komolyan a végén a játékosai?
Nem laikusként mondom, 15 éve nézem a szolnoki kosárlabdát.
Egy szó mint száz, én nagyon nem értek veled egyet.
A légiós kiválasztásunk pedig elég extrára sikeredett. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőlük és valójában milyen erőt képviselnek.
Hajrá Olaj!

moldi56
Olvasó

Pór nem tud angolul (szerintem valamennyit tud),Dragan meg nem tud magyarul(szerintem olyan szinten mint Dzunics tud,csak nem akar beélni) Jakab Péter beszél angolul,azért is van a kispadon.

moldi56
Olvasó

Dzunics munkaköri leírásába már bele kellene venni,hogy beszéljen magyarul.2003 óta itt van,nem tudom elhinni hogy nem beszéli a nyelvünket.

moldi56
Olvasó

Bocsánat:Dragan és Nem Dzunics.

ficsi
Vendég
ficsi

Dragan ! Jónak tűnnek a játékosok ! Rajtad múlik mit tudsz kihozni ? Bízom benned ! Cél csak a bajnoki arany és a kupa elsőség lehet ! A név kötelez ! Csak az OLAJ !!!!!!!!!!!!!!!

szolnokbasket
Olvasó

Minden kívánságom így teljesüljön!(délszláv lett az 5.)
Előélete alapján kiemelkedő játékos, sokat várok tőle, jó igazolásnak tűnik.
Renben lesz ez a csapat szerintem, center poszton vannak aggályaim.
De majd Norbi eloszlatja!?

Gyerünk srácok, kezdődjön a felkészülés!
Hajrá Olaj!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Hát a Szolnok nem abból a kalapból válogatott, ahonnan a mezőny az egyszere biztos. Van málna rendesen. Gyuri bátyánk már csengeti is az 5. légióst, ahogy az az első perctől evidens volt.

atibácsi
Olvasó

Ez az igazolás jó döntésnek tűnik, minőségi légióst látok benne. Jó, hogy Samu és Pallai is maradt, mindkét srácban látok még potenciált. Aki bizonytalankodott a bérletvásárlást illetően, szerintem most már döntött, hosszabbít. Érdekes idénynek nézünk elébe, Alekszicsnek óriási szakmai kihívás lesz ez a csapat. Ebből akár jó is kisülhet.

Néró
Olvasó

Alakul a keret! Azt gondoltam,hogy nem lesz pénz normális légiósokra,de kellemesen csalódtam!
Szépen erősítenek a csapatok(Szeged,Jászberény még nem nagyon mozog),jó bajnoki esztendő elé nézünk!
Remélem mi szurkolók nem is fogunk csalódni!

Heindrich
Olvasó

Kellemesen csalódtam az igazolásokban! Remélem a fiatalok tudnak eleget játszani. CSAK AZ OLAJ!!!

laja
Olvasó

Így már nagyon erős csapat lesz az Olaj. Nem tud a Falcó mást csinálni mint gyorsan igazolni 5. légióst mert egyébként esélye sem lesz.

Luminas
Olvasó

Várjuk még a bajnoki ünnepléssel.
A Falco magyarjai nem rosszak, sőt az átlagnál jobbak, és nagyjából egyben maradt a bajnokcsapat. Nem biztos, hogy kell oda még légiós, ráadásul a magyar játékosok sem szotyiért játszanak, ahogy errefelé mondják.
Mi még nem tudjuk, hogy Dragannak hogyan sikerül majd összekovácsolni őket, meg, hogy mennyire lesznek jók az igazolások. Láttam én már nagy neveket elbukni nálunk és más csapatoknál is, és fordítva.
Nyilván örülök, hogy egyelőre az igazolások jónak tűnnek, de messzemenő dolgokat ne vonjunk már le belőle, ennyivel a szezonkezdet előtt.

sargafekete
Olvasó

Miért ne lehetne a Falconak esélye az Olaj ellen? Nálunk Perl és Váradi légiós szintet képvisel (azért talán ezt most már senki nem vitatja), így pedig mondhatni, hogy van 6 “légiósunk” + Benke + Filipovity. Várhatóan ez a 8 ember alkotja majd a rotációt a leggyakrabban. Ugyanez a Szolnoknál 5 légiós + Kovács + Juhos + Tóth N.. Nyilván a légiósokat még nem tudhatjuk melyik csapatban milyenek lesznek (a két csapat 9 légiósából eddig csak Reddicről ismert, hogy pontosan mire képes), bár valóban úgy tűnik, hogy az Olaj minőségi légiósokat igazolt, aminek örülök is, hiszen a bajnokságnak jót tesz. Jó… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ha Benkének nem lesz gondja a sérülésével, akkor hátszél Benci sokat lesz a padon. Értem én, hogy elfogult vagy, de Benkét nem érdemes egy lapon említeni a hisztérikával.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Gyuri bácsi eredetileg úgy gondolta, hogy februárban elég lesz hozni még két légióst. Már látja, hogy a sok magyar mellé három kevés. Kíváncsian várom, hogy addig lesz-e öt. Remélem, hogy egy kecske-káposzta szezont futunk. Nyerünk bajnokságot és kupát, de építjük a fiatalokat és a jövőt is. Ennek viszont Juhos és Tóth issza meg a levét. Ám ha ez kell hozzá, akkor legyen.

pbask
Vendég
pbask

Legjobb légióssora Szolnoknak lesz,legjobb magyar mag meg nálunk. Hogy ebből mi sül ki? Hamarosan kiderül 😉 Örömteli hogy az Olaj megmarad Olajnak, és Nyerges távozásának látszólag nyoma sincs.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem rossz, nem rossz, de a nap híre, hogy Lajsz aláírt Jászberénybe???

RRichieG
Olvasó

Hát ez nagyon pazar.kicsit zavarban lesz a srác ennyi feka közt a zuhanyzóban ?
Garantált a süllyesztő, és 2 év múlva az Euro Liga bemutatkozás.

Vilis79
Olvasó

Komoly neveket igazolt az olaj, ha összeállnak a srácok komoly eredmény lehet belőle.

Cibona5
Olvasó

Jók a paraméterei. Aki szerb válogatott valamilyen világeseményen, az már nem lehet rossz játékos.

mincus
Olvasó

Komplett a csapatunk, a dobogó biztos, a foka lehet csak a bizonytalan. Remélem Dragan kihozza belölük a maximumot. Hajrá Olaj!!!!

Piffinger
Olvasó

HAJRÁ OLAJ!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés