Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Szenzációs győzelmet aratott a DVTK

Goree 30 pontig jutott.

Aluinvent DVTK - Olympiakosz 71-67 (22-16, 15-14, 17-17, 17-20)

Edzőmérkőzés
Miskolc, Generali Aréna, 300 néző
Földházi Tamás, Dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 6, Pusztai 4, Škorić 10, Goree 30/6, Kiss A. 2. Csere: Szűcs R. 6, Zele 13/3.

Olympiakosz: Stamolamprou 4/3, Spyridopoulou 7/3, Nikolopoulou 1, Gemelos 8/3, Graves 14. Csere: Thomas 6/6, Sotiriou 8, Jurcenková 4, Stamati 3/3, Pavlopoulou 13/6.

Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője ugyanazt a kezdőt küldte a pályára, mint egy héttel ezelőtti Rózsahegy elleni mérkőzésen. Graves révén a görögök szerezték meg a vezetést, Škorić és Kiss Angelika duplája között pedig Spyridopoulou süllyesztett el egy hármast a sarokból (4-5). Gemelos emelt be egy középtávolit, míg a túloldalon Goree szedett le egy lepattanót, majd helyezte a gyűrűbe a játékszert, hogy aztán egy 2+1-es akcióból a vezetést is megszerezze csapatának (9-7). A játékrész felénél Graves ugyan egyenlített, de csak pillanatokig, mert Medgyessy ziccerezett a másik palánk alatt. Stamolamprou triplája után Goree, majd Zele kosara ragadtatta tapsra a kilátogató drukkereket (15-12). A folytatásban is Cyesha szállította a pontokat, és ezzel növelték előnyüket a hazaiak, majd Medgyessy fantasztikus passzát Zele váltotta pontokra. Sotiriou törte meg a vendégek gólcsendjét, és Medgyessy büntetőit követően szintén a vendégek 12-ese alakította ki a negyed végeredményét (22-16).

A második negyed elején Goree köszönt be ismét, de aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a piros mezes vendégek, és Thomas hármasa, valamint Sotiriou duplája után újra egyenlő volt az állás (24-24). A folytatásban Škorić két büntetőjére Jurcenková válaszolt klasszikus centergóllal. A DVTK időkérése után Gemelos dobta be az egyik büntetőjét, majd Szűcs Réka szerzett egy könnyű kosarat, Kiss Angi pedig Goreenak adott gólpasszt (30-27). Nikolopoulou egy büntetőjével és Graves ziccerével ugyan újra egyenlített az Olympiacos, de a félidő hajrája egyértelműen a diósgyőrieké volt. Goree és Zele kosarainak köszönhetően hétpontos hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok (37-30).

A második félidő elején gyorsan elfogyott a hazai előny, történt ugyanis, hogy Graves duplájára Pusztai még reagált, de aztán egy 7-0-s pireuszi roham végén Cziczás László kénytelen volt közbeavatkozni egy időkéréssel (39-39). Ez jótékonyan hatott a DVTK játékosaira, hiszen a folytatásban Goree, Medgyessy és Pusztai révén újra elhúztak ellenfelüktől. Pavlopoulou és Jurcenková szépítettek, Škorić és Goree azonban gondoskodtak arról, hogy a nagyszünetben egyszer már meglévő hétpontos előny visszaálljon (50-43). A negyed hajrája nem hozott változást, maradt a kényelmes diósgyőri előny (54-47) – tudósít a dvtk.eu.

Az utolsó felvonásban Spyridopoulou kezdte a pontgyártást, de erre Goree egy 2+1-es akcióval válaszolt a túloldalon. Pantelakis mester időkérése sem hatott igazán, mert Škorić és Zele kosarai után tíz pont fölé duzzadt az Aluinvent DVTK előnye (61-49). Remekül működött Cziczás László hetes rotációja, a kérdés az volt, kitart-e a lendület a mérkőzés végéig, hiszen a vendégcsapat kispadja sokkal hosszabb volt. Graves egy egyéni akcióból faragott a hátrányból, az ellentámadásból Goree hintett egy triplát, majd Thomas is villant (64-54). Zele nagyszerű hármasa után – immár nem először – kivédekezte a pireuszi támadást a DVTK, volt tehát bizakodásra okot adó jelenet bőven. Pavlopoulou hármasával újra „közte tíz” lett, majd Sotiriou is betalált, zárkóztak a görögök. Pavlopoulou 2+1-esével öt pontra jöttek fel a piros mezesek, szerencsére Gemelos a következő akciójuk végén kihagyta a könnyűnek tűnő dobást, Szűcs viszont a legjobbkor talált be a másik palánk alól (69-62). Bő másfél perc volt hátra a találkozóból, a hajrában nagy küzdelemben négy pontot megőrzött előnyéből a hazai gárda (71-67).

KIemelt fotó: www.dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés