Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szenzáció: magyar kosaras Európa trónján, Hanga Ádámék megnyerték az Euroligát

A magyar kosaras 11 percet játszott döntőben.:

:

Hanga Ádám csapata, a Real Madrid nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, mivel a kaunasi négyes döntő vasárnapi fináléjában 79-78-ra legyőzte a görög Olimpiakoszt.

A spanyol királyi gárda a pénteki elődöntőben 78-66-ra verte az ősi rivális Barcelonát – Hanga előző csapatát -, a magyar légiós 19 és fél perc alatt hat lepattanót és két gólpasszt gyűjtött.

A fináléban a tíz EL-aranyérmükkel rekorder spanyolok hamar 12 pontos hátrányba kerültek (12-24), ám a 15. percben már ők vezettek. Kiélezett küzdelemben a nagyszünetben 45-45 volt az állás, a 34 éves Hanga nyolc perc alatt két lapattanót szerzett.

A folytatásban a magyar kosaras megszerezte első pontjait Kaunasban, majd a görögök ötpontos előnybe kerültek. A 63-59-es pireuszi vezetésről induló zárószakaszban a Real folyamatosan futott az eredmény után, az utolsó perc 78-77-ről indult. A “slusspoén” azonban a tavaly ezüstérmes Realé lett, mivel a 35 éves Sergio Llull 3,1 másodperccel a vége előtt bedobta a győztes duplát.

Hanga a döntőben 11 perc alatt két pontot dobott és három lepattanót szerzett. A 2011 óta Spanyolországban játszó, 34 éves kosaras összességében a negyedik, sorozatban pedig a harmadik Final Fourjában szerepelt, és egy arany-, valamint két ezüstérem a mérlege – írja az MTI.

A spanyol királyi gárda 11. alkalommal hódította el a legrangosabb európai trófeát, ezzel tovább javítva saját rekordját

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
AlbaCsávókMivanmivanBobby666CaptainAlbaszurkoló Recent comment authors
Mivanmivan
Olvasó

Szívből gratulálok Ádám! Egèsz pályafutásod alatt szurkoltam Neked, hogy megszerezd ezt a címet, nagyon örülök, hogy ez most sikerült! Csak így tovább! (Ne foglalkozz a károgókkal, ők csak irìgyek Rád ?).
Hajrá magyarok, hajrá Olaj!

vasipasi
Olvasó

Gratulálok!
Remélem most egy kicsit előtérbe helyezi a magyar válogatottat (persze tudom, hogy ez nem kizárólag rajta múlik).

Mogyi19
Olvasó

Azt hiszem ezzel Ádám felért a csúcsra 🙂 nagyon megérdemelte.
aki meg azon pattog, hogy hány percet játszott meg hány pontot dobott: nézze meg a többi real játékos mennyit játszott, azért ez nem a magyar bajnokság ahol hat-hét főből áll az aktív rotáció.
plusz kezdő volt mindkét meccsen, ne akadjunk már fenn a perceken… tényleg tipikus magyaros hozzáállás.

Bobby666
Olvasó

Te látod jól Mogyi!

AlbaCsávók
Olvasó

Sansztalan lenne nyáron behívni a podcastbe? Beszélgetett már sokszor Bazskával, de azokat Bazska mindig kicsit elrontja nekem.

kormendmindorokke
Olvasó

Hatalmas volt, gratulálok Ádám!
Magán vélemény: szomorú hogy ezt a magyar sportsikert nem láthattuk egyik csatornán sem. De Bazskáék legalább közvetítették online:)

neszojjabele
Olvasó

Gratulalok!

Tadam
Olvasó

Még a Barca-ban játszott, amikor egy meccs után autogram osztogatás közben tudtam pár szót beszélni vele. Mosolyogva figyelt fel a magyar szóra, rögtön közelebb jött.
Allűröktől mentes, egyszerű ember maradt, olyan aki igazi példakép.
Igazi Sportember. Gratulálok. Megérdemelted!
???

Albastaff
Olvasó

Grat Ádám, nagyon megérdemelted!

eskace
Olvasó

Sopron Basket 2022. Volt egy par magyar játékos aki euroligat nyert…

Born2Ball
Olvasó

És?

Milo
Olvasó

Közel sem lehet egy lapon említeni a kettőt. Női Euroligat nyerni kb olyan hírértékkel bír, mint nyerni egy férfi magyar bajnokságot. Persze a teljesítmény megsüvegelendő, de a női kosárlabda nem kosárlabda. Gratulálok Ádám! Brutál jó meccs volt, adhatná újra valamelyik csatorna az Euroligat.

Cannibal
Olvasó

Azért el ne ájuljunk tőle. 2 meccsen összehozott majd 30 perc alatt 2 azaz kettő pontot. Azért igen csak mellékszereplő volt, lehet, hogy jól védekezik, de messze nem róla szólnak a dolgok Madridban.

Udig
Olvasó

Tipikus, magyar mentalitás. Ahelyett, hogy egy sorban gratulálnánk, inkább a sajátunkba állunk bele. Gratulálok, remélem ezek után jobban alszol.

Cannibal
Olvasó

Dehogy állok bele, tényeket mondtam, megcáfolhatsz. Csak unalmas, hogy mindig úgy adják elő mintha húzóember lenne. Örülök, hogy ilyen csapathoz szerződött, nem ajándékba kapta, de azért legyünk reálisak.

Albaszurkoló
Olvasó

Kedves Cannibal! Akkor én is tényeket mondok. Az Euroligában 18 csapat van. Minden csapatban 18 játékossal. Ez összesen 324 játékos. Ebből az következik, hogy mai állás szerint Hanga bent van Európa legjobb 324 kosárlabdázója között. Biztos nem a végén, de hogy pontosan hányadik arról nyilván megoszlanak a vélemények. Te a te szakmádban hányadik vagy európai viszonylatban? Hangsúlyozom: nem Magyarországon, hanem Európában. Bent vagy a TOP 324-ben??? Nem csak azt kell nézni, hogy tegnap hány pontot dobott, hanem hogy ez az ember kitűzött maga elé egy célt és megvalósította. Dolgozott érte éveken keresztül éjjel és nappal, hétköznap és hétvégén, ünnepnapokon, és… Olvass tovább »

Cannibal
Olvasó

Az is tipikus magyar sajátosság, hogy 14 emberből egyiknek sem megy a szövegértés. Leírom, hogy nem ajándékba kapta, hogy ott játszhat, erre levezeted, hogy milyen jó játékos, meg top 324 közt van. Nem azzal van probléma, hogy nem érdemelte meg, meg hogy nem jó játékos de úgy kihegyezni egy cikket mintha a többi játékos nem is lenne ott, kicsit nevetséges. Legalább másolják már oda a pontszerzőket. Sehol nem írtam, hogy rossz játékos, de aki szerint ő volt a húzóember, az valóban felmentett volt tesiből.

Bobby666
Olvasó

Rohadt szar életed lehet kannibál…:) Ebből is ezt tudod kihozni.. Szégyen vagy ember és még véded is..:( Soha nem volt Hangán kívül, aki akár mellékszereplőként BEK/Euroliga győztes lehetett. Az 50-es években voltak európa bajnokaink.. Felfogod, haver?

Albaszurkoló
Olvasó

A szövegértésről jut eszembe. Nem tudom honnan vetted, de sem a fenti cikkben, sem egyetlen kommentben nem állította senki, hogy húzó ember lett volna. Tudom, korábban más cikkekben rendszeresen előfordult, de most pont nem. Egyébként engem személy szerint marhára nem érdekel hogy húzó ember volt-e vagy a kispad végén ült. Ami tény, hogy a Real Ádámmal a keretében nyerte meg az Euroligát. Hogy nélküle is megnyerte volna-e, ezt már soha nem tudjuk meg, de most vele megnyerte. Lehet hogy mellékszereplő. És? Mit nem adnék érte ha egyszer egy ilyen sportsikerben mellékszereplő lehetnék… Írod, hogy a pontszerzőket oda másolhatták volna. Persze,… Olvass tovább »

Vadkakas
Olvasó

Cannibal! Te buktál tesiböl vagy csak felmentett voltál?

Galigo
Olvasó

Ha nem tette volna le az asztalra a szükséges teljesítményt, nem játszott volna 30 percet. Nem csak a pontszerzés számít, csak az a leglátványosabb.

Captain
Olvasó

Csak itt nem zárták ki a sorozat egyetlen és toronymagas favoritját és nem ezért nyerte meg a Real.:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés