Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Szenegáli válogatott irányító Pécsen

A játékos kedden már megérkezett Budapestre, majd csatlakozott a Miskolcra tartó új csapatához.:

:

Miután eldőlt, hogy Maegan Conwright térdsérülése operációt igényel, felgyorsultak az események a PEAC-PÉCS csapatánál a pótlásával kapcsolatban. A jelenleg a piacon szabadon lévő és számukra elérhető feltételekkel kínált irányító játékosok száma korlátozott volt, de a szakmai érdekek úgy kívánták, hogy amíg az amerikai irányítóra nem tudnak számítani, szerződtessenek a helyére egy olyan kosárlabdázót, aki magas szinten a segítségükre tud lenni. Így esett az edzők választása a francia születésű, szenegáli válogatott irányítójára, Bintou Diéme-Marizy-re.

Az 1984. február elsején Evreux-ban született, 167 cm magas Bintou Diéme-Marizy az előző két idényben a Hainaut Basket csapatát erősítette. 2019 nyarán Szenegál nemzeti csapatával a hazai rendezésű Afrika-bajnokság döntőjéig jutott és ezüstérmet nyert és ő volt, aki a legtöbb – mérkőzésenként átlagosan 7,8 db – gólpasszt kiosztotta a kontinensviadalon.

Bintou Diéme-Marizy eddig egy spanyol kitérőt leszámítva a francia bajnokságban játszott, és mellette az Euroligában és az Európa Kupában is szerepelt csapataival, hiszen megfordult többek közt a Valenciennes, Aix-en-Provence, Villeneuve d’Asq, Lyon, Tarbes és a Hainaut együttesében. Az előző két idényét a Hainaut-nál töltötte, tavaly 7,9 pont, 3,9 lepattanó és 3,5 gólpassz volt az átlaga.

A játékos a hétfői szerződés-aláírást követően kedden reggel repülőre ült és délelőtt 11 óra után megérkezett Budapestre a Liszt Ferenc repülőtérre, majd csatlakozott a szerdai Európa Kupa mérkőzés helyszínére, Miskolcra tartó csapathoz – adta hírül a klub honlapja.

Fotó: fiba.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés