Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Sokat beszélgettek arról, hogy milyen jó lenne aranyat nyerni

Minden eddiginél korábban vágott neki a felkészülésnek a KSC Szekszárd, amely öt napra Roglába utazik magaslati edzőtáborba, majd Rovinjban folytatja a munkát.:

:

Fiatal csapata lesz az új szezonban az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, amely hétfőn megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as NB I-es bajnokságra. Friss hír, hogy a klub az NB I/B-s bajnokságban is indít csapatot – adta hírül a teol.hu.

Minden eddiginél korábban vágott neki a felkészülésnek az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese. Pontosabban a klub magyar játékosai közül nyolcan, Theodoreán Alexandra, Studer Ágnes, Kiss Virág, Bálint Réka, Studer Zsuzsa, Holcz Rebeka, Andi Hanna és Vincze Nikolett hallgatták Djokics Zseljko vezetőedző instrukcióit a városi sportcsarnok parkettjén. A csapatnak ötvennégy napja lesz arra, hogy a lehető legjobban rákészüljön a szeptember 28-i szezonrajtra, amikor is a ZTE csapata látogat a tolnai megyeszékhelyre.

Szabó Noémi a sajtótájékoztató felvezetéseként arról beszélt, hogy bár az első csapat kerete korán kialakult, Gereben Lívia betegsége és kiesése új helyzet elé állította a stábot.

A szakmai és sport­igazgató kiemelte, játékosuk már túl van a második kemoterápiás kezelésen, jelenleg otthonában gyógyul, és most az eredményeket várják. Ha jó hírek érkeznek – és ebben bízik mindenki –, akkor elkezdődhet a csontvelő-transzplantáció. Szabó Noémi hangsúlyozta, hogy Gereben Lívia az előző években az egyik legjobb magyar bedobóvá nőtte ki magát Djokics Zseljko vezetőedző keze alatt, így a pótlása nem lesz könnyű, de megpróbálják megoldani. Mégpedig házon belülről.

„Livi helyére senkit sem igazoltunk, úgy döntöttünk, hogy Vincze Nikolett mellett a kadet bajnokságban szép sikereket elérő, idén bajnoki címet szerző csapat játékosai közül próbáljuk meg valamelyikükkel pótolni” – hangsúlyozta Szabó Noémi.

A bajnoki kiírás szerint az első félidőben továbbra is a pályán kell lennie egy húsz év alatti játékosnak – Djokics Zseljkónak ötvennégy napja lesz, hogy megtalálja a lehető legjobb helyettest.

Az előző szezont ötödikként, az azt megelőző kettőt viszont ezüstérmesként záró szekszárdiak kerete korán kialakult. Az előző évi csapatból Mansaré Manty, Abby Bishop és Frida Eldebrink távozott.

A magyarok közül maradt Theodoreán Alexandra, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Bálint Réka és Kiss Virág, a fiatalok közül pedig a már említett Andi Hanna, Holcz Rebeka és Vincze Nikolett mellett Pop Annamária, az U16-os válogatottal készülő Renczes Rebeka és Miklós Melinda vár bevetésre, illetve érkezett Székesfehérvárról egy ugyancsak kadet korú kosaras, Horváth Dóra, aki szintén számításba jöhet a felnőtteknél. A légiósok közül maradt Erica McCall és Ivana Dojkic, Bishop és Eldebrink helyére a szlovák Marie Ruzicková és az amerikai Tyaunna Marshall érkezett.

McCall kivételével a légiósok vasárnap érkeznek, hétfőn és kedden átesnek a szokásos orvosi vizsgálatokon, s várhatóan szerdán állnak edzésbe – tudatta Szabó Gergő. A klub ügyvezető elnöke azt is elmondta, hogy négy hétig itthon készül a csapat, majd öt napra Roglába utazik magaslati edzőtáborba, majd öt napig Porecsben folytatja a munkát. A szekszárdiak idén is részt vesznek a zalaegerszegi Göcsej-kupán, ahol a ZTE, a Győr és a szlovén Celje lesz az ellenfél, s idén sem marad el a hagyományos Sió Kupa. Az 50. tornát szeptember 19-én és 20-án rendezik. Aztán jöhet a bajnoki rajt, a ZTE ellen szeptember 28-án.

„Mindent megteszek azért, hogy mielőbb összeálljon a csapat. Gereben Livi miatt is kőkeményen dolgozunk, hogy neki is erőt adjunk élete legnagyobb harcához”

– mondta a csapatkapitány, Theodoreán Alexandra, aki a 3×3-as válogatottal ezüstérmet nyert a hollandiai világbajnokságon, s szép sikereket ért el a FIBA World Tour-sorozat állomásain is.

Studer Ágnes pedig a hagyományos szakág Európa-bajnokságán volt a magyar együttes egyik legjobbja.

„Azt kívánom mindenkinek, hogy sérülésmentes éve legyen, magunknak pedig azt, hogy jobban szerepeljünk, mint az előző idényben” – fogalmazott a kontinensbajnokságon a legjobb nyolc közé jutó nemzeti csapat irányítója. Hozzátette: a társakkal együtt nagyon várják már a közös munkát, s sokat beszélgettek arról, hogy milyen jó lenne aranyat nyerni.

Sokat beszélgettek arról, milyen jó lenne aranyat nyerni – Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Dr. Sólyom Bódog, a klub örökös tiszteletbeli elnöke azt mondta, az elmúlt években a vezetés, a szakmai stáb, a játékosok, a város, a szurkolók és a szponzorok is nagyon sokat tettek azért, hogy ilyen eredményeket érjen el a KSC Szekszárd, s bízik benne, hogy a következő évek is ilyen sikerekkel teliek lesznek.

Friss hír a KSC háza tájáról, hogy az új idényben a klub NB I/B-s együttest is szerepeltet, a fiatalokkal felálló gárda a Zöld csoportban lép majd pályára. A tervek szerint az NB I-es és az NB I/B-s gárda egymás után játssza majd a meccseit, a nagyok után jönnek majd a fiatalok. Az első csapat hazai találkozói ezentúl szombatonként 17 órakor kezdődnek.

„Nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy jó csapatunk legyen az új bajnokságban, de hiszem, hogy az lesz, s szeretnénk a legjobbak között lenni – fogalmazott Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője. – Nagyon remélem, hogy ugyanolyan jó közösség lesz az idei is, mint amilyen az előző két és fél évben volt, mert akkor nem maradnak el a sikerek” – húzta alá a szerb szakember.

“Ez a Zseljko már nem a régi Zseljko” – Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

A tréner Gereben Lívia betegsége kapcsán azt mondta, letaglózta a hír, amikor megtudta, hogy mi történt a játékosával, s még azóta sem tért magához a sokkból.

A tréner Gereben Lívia betegsége kapcsán azt mondta, letaglózta a hír, amikor megtudta, hogy mi történt a játékosával, s még azóta sem tért magához a sokkból.

„Ez a Zseljko már nem a régi Zseljko, nem tudom, hogy mikor lesz újra az” – mondta, hozzátéve, hogy szinte saját gyerekeként szereti az élete nagy harcát vívó bedobót. „Lívia a pályán számtalanszor bizonyította, hogy nagy harcos, s biztos vagyok benne, hogy ebben a harcban is győzni fog. Mi mindig ott leszünk mellette”

– hangsúlyozta a szakember, aki a negyedik teljes szezonját kezdi el a KSC Szekszárd csapatával.

Forrás: teol.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

A következő évek legnagyobb magyar női potenciálja !
Legjobb edző …
Legjobb UP …
Kiváló játékos anyag …
Kiváló menedzsment …
Hit… Munka … Remény …
Pénz … Paripa … Fegyver …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés