Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Székely Norbertnek nem tetszik a munka, amit Amerikában végeznek

A szövetségi kapitány több Amerikában játszó játékost is meglátogatott.:

:

Székely Norbert szövetségi kapitány volt Zelinka Ildikó műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában. A 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság június 27-én kezdődik. A magyar válogatott kerete még alakulóban van, így a szövetségi kapitány a hónap elején Amerikába utazott, hogy pontos képet kapjon az ott játszó magyar kosarasokról és arról a munkáról, amit végeznek. Többek között erről is beszélt a műsorban.

– Nem tetszik Amerika – mondta Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Nem tetszik az a fajta munka, amit végeznek ezekkel a játékosokkal. Nagyon sok tekintetben kívánnivalót hagy maga után. Sok olyan egyetemet láttunk, ami jó és vannak szép dolgok, amiket csinálnak. De nagyon fontos, hogy azok a magyar játékosok, akik oda mennek, jól megválasszák, hogy miért, hova és kihez mennek, mert nem minden tökéletes. Ott ugyanolyan sok rossz edző van, mint Magyarországon.

A kapitány megnézte Juhász Dorkát élőben, aki az Ohio State Buckeyes játékosa. Nem feltétlenül volt megelégedve azzal, amennyire a játékos képességeit használják.

– Juhász Dorka szép és jó helyen van. Ott is lehet tapasztalni olyan dolgokat, amivel egy európai szem nem úgy és abban a formában ért egyet, mint ahogy lezajlik. Egy magasan kvalifikált egyetemen játszik, ahol nagy csalódást jelent, hogy nem jutott be idén az NCAA-be, hiszen kiestek, és csak a második 64 között tudták megmutatni magukat. Mi ott voltunk a rájátszásnak annak a részében, amikor a konferencia-döntőket rendezték. Dorka sok játéklehetőséget kapott és ezzel élt is. Azt nem mondom, hogy köré épül az egész csapat, bár szerintem köré kéne épülnie. Az biztos, hogy kiharcolja magának a lehetőséget. Azon a mérkőzésen is, amit láttunk dobott 10 pontot és leszedett 16 lepattanót. Kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Szeretném azt látni, hogy kicsit többet játszik kifelé a négyes poszton és kicsit több dolog épülne rá kreativitás szempontjából. Elég sematikus, leegyszerűsített játékot játszanak.

Rajta kívül megtekintette a kapitány Kaposi Pálma játékát, aki a Minnesotában játszik, valamint Kuttor Enikőt és Aho Ninát is, akik a Duquesne játékosai.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézhetik meg.

Fotó: fiba.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés