Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Székely Norbert: Néha ki kell nézni a dolgok mögül, és látni a jövőt

Ma kezd a válogatott az Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány optimista.:

:

Ma 16 órakor, Szlovénia ellen mutatkozik be a szerbiai Európa-bajnokságon a magyar női válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitánnyal a szerdai edzés után beszélgettünk, Nisben.

– Az már egy nagy dolog, hogy itt vagyunk, de ha már itt vagyunk, nem szeretnék a 16. helyen végezni. Az alapelvárásom az, hogy szedjük fel a parkettát, tegyünk meg mindent a győzelmekért, és játszunk minél jobban. Szeretném, ha továbbjutnánk a csoportból. Tudom, hogy ezt mindenki alapvetésnek tekinti, de azt is tudni kell, hogy Európában minket tartanak kiesőnek ebből a csoportból, remélem, rácáfolunk erre.

– Bravúr lenne a továbbjutás?

– Optimistán szeretem megközelíteni a dolgokat. Tovább akarunk jutni. Nagyot léphetünk ezzel kapcsolatban, ha a nyitómérkőzésen legyőzzük a szlovénokat, azt gondolom, talán ők “fekszenek” nekünk a legjobban, talán nekik van a legkevesebb világsztárjuk.

– Hogyan alakulhatnak az erőviszonyok a csoportban?

– Ha csak a szlovénokat nézzük, ott is van három olyan euroligás játékos, aki meghatározó a klubcsapatában. A törökök még jobban állnak ezen a téren, az olaszoknál pedig két Európa-klasszis van, Cecilia Zandalasini és a Giorgia Sottana személyében. Nagyon erős ellenfelek. Tartom, hogy a szlovének ellen van a legtöbb esélyünk, de a másik két meccset sem fogjuk feladni.

Turner is együtt készül a csapattal – Fotó: Pókász Endre

– Mi a mi csapatunk erőssége? Mivel tudjuk kompenzálni az ellenfelek tudását?

– Talán a kiegyensúlyozottság. Sokat segíthetnek a padról beszálló játékosok, ez erősségünk lehet. Összetartó csapat vagyunk, a felkészülési mérkőzéseken elszenvedett vereségek nem bomlasztották meg csapategységet. Nehéz időszak volt, de legalább kijöttek olyan hibák, amikkel jó, hogy nem itt, az Európa-bajnokságon szembesülünk.

– Tudatosan játszottunk erős ellenfelekkel a felkészülés során?

– Igen, ennek csak így van értelme. Egy felnőtt válogatottnál az eredmény a legfontosabb, de egy edzőnek, aki a kosárlabdáért dolgozik, néha ki kell néznie e mögül, és látnia kell a jövőt. Azt gondolom, ez a csapat nem csak most jó, hanem van benne perspektíva a jövőre nézve is.

– 2017 novembere óta vezeti ezt a csapatot. Sok minden történt azóta.

– Igen, sok fontos lépést tettünk, többek között azt, hogy itt vagyunk az Európa-bajnokságon. Átalakítottuk a csapatot, és most nem arról beszélek, hogy fiatalok, vagy öregek, hanem arról például, hogy visszatért Horti Dóra, aki olyan szívvel küzd, mintha első bálozó lenne.

– Fontos lépés lehet az is, hogy miként tud a csapatba beilleszkedni Turner, aki az utolsó pillanatban érkezett. Van ő annyira jó játékos, hogy így sokat tudjon segíteni?

– Nagyon nehéz ezt megmondani. Szakmailag biztosan nem tökéletes a történet, ennyi idő alatt csak “dolgokat” lehet vele megtanítani, ez az idő nem elég arra, hogy az egész játékunkat átlássa, viszont emberileg annyira illeszkedik a csapatba, hogy az bizakodásra adhat okot.

Kiemelt fotó: Pókász Endre

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
derrylKendeffy BotondKalok Kevin Recent comment authors
derryl
Olvasó

Ha te ki fogsz nézni a dolgok mögül, csak a két füled fog látszani!

Hajrá csajok, Hajrá Magyarország!

Kendeffy Botond
Olvasó

Hajrá magyarok! Hajrá csajok!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Székelyt nagyon birom nekem ő a garancia a mai 2.75-ös oddsra és persze a CIMERES MEZ!! https://www.youtube.com/watch?v=1rTyCt9QhV4

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés