Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Székely Norbert most a négy fal között tervez

A női szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy mit próbál elérni a válogatott játékosoknál.:

:

A játékvezetői síp nem harsan, a labda nem pattog, az edzők nem adnak taktikai utasításokat, a szurkolótáborok nem tombolnak. Bár a koronavírus miatt sok minden mással egyetemben gyakorlatilag “tetszhalott” a magyar kosárlabda, nem unatkozik Székely Norbert utánpótlás-szakágvezető és női szövetségi kapitány, hanem tervez és szervez. A szakemberrel az MKOSZ készített interjút.

– Hogyan telnek a napjai ebben a különleges helyzetben?

– Van feladat bőven, de ezek egészen más jellegűek, mint ezt erre az időszakra terveztem. Tartom a kapcsolatot a felnőtt válogatott keret tagjaival, az utánpótlás válogatottak edzőivel. Tervezek, szervezek, edzésterveket készítek, sőt a tervezés során több verziót is próbálunk kidolgozni a kollégákkal, természetesen annak a függvényében, hogy mikortól lehet majd újra érdemi, közös edzésmunkát végezni. Egészen más a szituáció az U18-as leány válogatottnál, amely június elsején kezdene, s más az U20-asnál, amelynek csak augusztus közepén van, lenne “fellépése” Sopronban. Nem tudni semmit, lesznek-e korosztályos Eb-k, s kérdés, mikor dől el, derül ki, mi lesz. Ami biztos, ez az időszak kiváló az utánpótlás korú játékosoknak az erőnlét fejlesztésére.

– A felnőtt válogatott játékosainál mit próbál elérni?

– Elsősorban azt, hogy ne “eresszenek le” fizikálisan, legyen bizonyos mértékű szinten tartás. Ennek kapcsán persze nem csak velük, hanem a klubjaikkal is tartom a kapcsolatot. Igaz, hogy csak novemberben lesz selejtező, de terveztünk május 11-től egy összetartást, amiből nem lesz semmi. Aztán volt egy olyan tervünk is nemrég, hogy személyesen találkozunk a kerettagokkal, s megbeszéljük a tennivalókat, de a kijárási korlátozás miatt ez sem valósulhat meg. Azt is figyelembe kell venni, hogy kinek milyen lehetőségei vannak a mozgásra. Nyilván aki kertes házban lakik, neki azért jobb, mint annak, aki mondjuk egy panellakásban él. Fontos lenne, hogy nyáron legyen összetartás, kellene pár hét együtt, hogy ne csak napokkal a selejtező előtt jöjjünk össze. Egy biztos: mihelyst lehet kezdeni dolgozni, a lehető leghamarabb szeretnénk elkezdeni.

– Mi az, ami a legjobban hiányzik, a leginkább megviseli?

– Nagyon szeretek edzéseket nézni, látogatni, s közvetlenül tartani a kapcsolatot a kollégákkal, valamint “szakmázgatni”, jó kis beszélgetésekkel indítani a napot a szövetségben. Most mindezt csak itthonról, a négy fal közül telefonról tudom megtenni, és ez azért nem ugyanolyan.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés